Frissült a térkép szekció Estcsillag helyszínrajzával, hogy a környezet ami körülöttetek van, ne valami ködös homály legyen, hanem térben is el tudjátok helyezni a karaktereket.
Ismemrem a "tarrasque"-t Quator; pont most nézegettem a Szörnykönyveim, és kikerestem belőle. Ennek a lénynek 20-as CR (Challange Rating=Kihívás Érték)-e van ,ami azt jelenti hogy EGY tarrasque, 4db 20 szintű karakternek nyújt kiegyensúlyozott kihívást. "Colossal" méretű mágikus teremtmény az életpontját 48d10+594-gyel dobja ki, és 45-ös Erő értéke van, csak hogy pár érdekes statisztikát kiemeljek. Nem mostanában fogtok vele találkozni, erről biztosíthatlak.
Szép példány. Hm, lelki szemeim előtt egy parodikus "hármas színpad nyílj ki" szituban kiforgattam ezt a dögöt, Vágóval az előtérben, meg úgy is, sétálunk sétálunk de kis dombra lecsücsülés helyett szünetként elrobog előttünk egy ilyen... Összecsapás nélkül is lecsinálnám tőle a lábam szárát.
Csak hogy a méretarányokat lásd: (azok ott a lábánál emberek, nem gnómok)
Szóval a kis gnómod a trófeáját átalakíthatná hétvégi kecóvá. Bár mondjuk az is igaz, hogy nem minden útszéli falu lucernásában guggol egy ilyen... Az ábrán, ha jól látom, az emberek a "taktikai visszavonulást" gyakorolják.
Kedvenc mondatom a képről: "The tarrasque cannot speak."
Kicsit komolyabb kérdés: Ha a talin is lesz FR, akkor az ennek a folytatása/epizódja lesz vagy oda másik történet és másik karakter készül? (Részemről azt külön választanám és a talira valami nem túl komoly karakterrel mennék, de ez csak egy észrevétel.)
Na egen, az idézett részt én is most vettem észre, tényleg mókás, nekem az is magától értetődőnek tűnt hogy nem a csészétől eltartott kisujjal szürcsölgeti a teát...
Én akkor a megkezdett mesét folytatnám ugyanezekkel a karakterekkel, mert valószínűtlen hogy rajtunk kívűl menne még egy csapat; "egy emberre meg nem főzünk";ahogy a mondás tartja.
Persze, a félork barbárral nincs semmi gond, az embereknek ugyan nem épp a szíve csücske, biztos hogy kapsz hideget-meleget, de ha választani kell közted meg egy drow között, ez esetben; biztosíthatlak az általag Faerüni ember bizalma odáig terjedne, hogy örömmel bújnának egy hálózsákba is veled, mert azokhoz képest számukra a megbízhatóság glóriával övezett angyala vagy.
A fél-ork kisebb nagyobb kellemetlenségeket elszenved ugyan, de azért az élete nem egy üldöztetés. Maximum elkerülnek, valahol nem szolgálnak ki, de nem fog három falu vasvillára kapni, hogy kinyírjanak. A drow esetében ezt megteszik; annyira rettegik őket, főleg ott ahol már elszenvedték az emberek a portyázásaikat.
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára Castor de Vinter 2010.03.01. 14:24-kor.
Bakker, nálad lehet arra is dobni kéne hogy meg tudja különböztetni az ennivalót a használati tárgyaktól. Balsiker esetén elfogyasztod a nyeregtáskát meg ilyesmi...
Az öntetes fagyit szereti a legjobban. Viszont félni fog a szép lányoktól és a teletubbiktól.
Egyébként a 6-os értékek azért még annyira nem "gázosak", mert egy "normál" ork (a szörnyek közül) se okosabb és ők is kiválogatják a nyeregtáskát a lóhús közül.
Csak vicceltem nyugi. De az gondolom megerősíted, hogy nem te leszel a legpengébb agyú a társaságban. Egyátlagos INT-ű emberez képest viszont mindenképpen tompika vagy.