• Fórum kezdőlap
    M.A.G.U.S. Online RPG
    • Keresés
    • GyIK
    • Taglista
  • Felhasználói vezérlőpult
    Belépés
    • Felhasználói vezérlőpult
    • Belépés
  • Postaláda
    Privát üzenetek

Animék, mangák, japán

A fórum regisztrált tagjai cseveghetnek itt egymással.

Moderátor: Admin

Hozzászólás küldése
144 hozzászólás • Oldal: 4 / 10 • 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7 ... 10

Re: Animék, mangák, japán

HozzászólásSzerző: Torin » 2008.06.02. 14:51

Hűű. az már nem semmi :)

És megosztod szerény személyemmel véleményedet arról a műről ? :) Csak, hogy legyen miről beszélgetni :mrgreen: ...
Vita mors, veni vado. Absum accedo axientas!
Harcot tanult míg egy harcos élt. Többet olvasott mint egy bölcs míg él.
Ép: 10
Fp: 20
Torin
Olvasó
Olvasó

Hozzászólás: 52
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Cadoras » 2008.06.02. 14:53

No én is hozzászólok a témához.
Először is nagyon válogatós vagyok, s kb. 50 animébe kezdtem bele, de jó, ha 10 sorozatot tudtam végignézni.
A Full metal alchemist és a Samurai Champloo, valamint a Wolf's rain jónak tűnt, ahogy néztem a részeket, de az utolsó párral elszúrták.
Egyetlen sor maradt meg bennem, aminek a vége is rendben volt, s bizony nagyon a szívemhez nőtt az egész történet, ez pedig az Elfen lied.
Most fogok belekezdeni a Kenshinbe, ha lesz rá időm, bár valószínüleg erre kevés az esély.
"Since love and fear can hardly exist together, if we must choose between them, it is far safer to be feared than loved."
- Niccolo Machiavelli

"Am I my brother`s keeper?"
Genezis 4:9
Cadoras
Olvasó
Olvasó

Hozzászólás: 490
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Ichigo » 2008.06.02. 15:30

Vyan

Nem baj, nem vettem fel :D

Amugy a Bleach mangáját szoktad olvasni? Mert most az utobbi 8 hétben kijöttek minuszos részek, ami a 110 évvel ezelőtti Souls Societyt mutatja be, ahol a Vizardok jelenleg aktív szereplői a társadalomnak. Némelyik kapitány némelyik helyettes. Az Aizen-Tousen-Gin trió már akkor is szemétlda volt.

Vampire Knight.

Nekem minthe ismerős lenne valami, minthe mangába olvastam volna 1-2 részt. Szerintem nézni fogom
con Marou Delgado ÷÷÷ Quiron-Pentád
Alex Leron ÷÷÷ Elátkozott part

"Programming today is a race between software engineers striving to build bigger and better idiot-proof programs, and the Universe trying to produce bigger and better idiots. So far, the Universe is winning. (Rich Cook)"
Ichigo
Fórumozó
Fórumozó

Hozzászólás: 855
ZK Karakter: Alex Leron - Elátkozott part
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Amica » 2008.06.02. 16:14

Vyan
Angel Sanctuary ... Hm, nem vagyok perverz, beeeeee :P De tetszett a történet naon, vhogy a drámai része hozott lázba. De sajnos csak azt a 3 részt láttam :? Viszont van ismerősöm aki végigolvasta a mangát németül (mert neki felsőfokú nyelvvizsgája van 8) ) és azt mondta h az a 3 rész semmi az elkövetkezendőkhöz képest :D
A Vampire Knight pedig az egyik mostani kedvencem!!!! Már hónapokkal ezelőtt olvastam jó pár fejezetet a mangájából. Én bolond a youtube-n néztem azt a pár részt, amit kiadtak. ÉS ÚGY FÁJLALOM H CSAK ENNYI JELENT MEG MÉG BELŐLE!!!!!!!!
Amica
Olvasó
Olvasó

Hozzászólás: 223
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Quator ar Zaraquer » 2008.06.02. 17:45

Torin

Alapvetően nagy kedvencem a Kenshin és csak ajánlani tudom. :) Az első pár rész a sorozatnak még kicsit lassúvíz jellegű, amíg összeverődik az "alapcsapat". Utána viszont feltűnnek az igazi ellenfelek és lépten nyomon jönnek a Manslayer-ek és hasonló "nagyágyúk", akik a háborút túlélve próbálnak vagy épp nem próbálnak beilleszkedni a társadalomba.

Alapvetően egy kardozós-japános anime humorral és nagyon enyhe romantikával meghintve... első ránézésre. Viszont, ahogy néztem egyre jobban belelát az ember, ha érdekli és figyel, hogy végső soron arról szól, hogy az öldöklő polgárháború "veteránjai" hogyan próbálják feldolgozni a történteket és mint egy letűnt kor antikvitásai hogyan fogadják az új idők szelét.

Azt hiszem gondolatébresztőnek és vitaindítónak dióhéjban ennyit és ha valamire kíváncsi vagy csak szólj.
Nomeg kíváncsi vagyok a te véleményedre is. :)
Quator ar Zaraquer
Kalandmester
Kalandmester

Hozzászólás: 5623
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Cadoras » 2008.06.02. 18:51

Erről a háború veteránjairól önkéntelenül is eszembe jut a Garmacor címere című regény.
Nem off topicnak szánom ezt a hozzászólást 8)
Abban is vagy 60 oldalon keresztül kesereg és semmit nem csinál. Remélem a Kenshin nem az efféle "jajj de rossz nekem, hogyan is fogalmazzam ezt meg 200 oldalban" típusú :roll:
Ebben az esetben kihagyom. Tehát a főszereplő fel tudta végre dolgozni?
"Since love and fear can hardly exist together, if we must choose between them, it is far safer to be feared than loved."
- Niccolo Machiavelli

Cadoras
Olvasó
Olvasó

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Quator ar Zaraquer » 2008.06.02. 19:07

Cadoras

Nem a Kenshin nem pont ilyen. 8)

Nem akarom lelőni a jobb főmukik poénjait, de egy-két példa:

A főhős megfogadta, hogy nem öl. Erre kovácsolt neki a háború legnevesebb fegyvermestere egy fordított pengéjű katanát, amivel ugyan úgy szét lehet csapni az emberkéket csak mivel a tompa résszel üt, így max élete végére megnyomorodik az ellenfél és nem meghal azonnal... 8)

Akkor van benne egy ellenfél, aki úgy döntött, hogy ő nemigazán akarja a háború alatt kifejlődött vérszomját elnyomni, így csak úgy lemészárol mindenkit hátha lesz, aki meg tudja állítani...

Kedvenc karakterem Hajime Saito, aki rendőrnek állt, de megőrízte alap jelmondatát a Shinsengumi-nak és ahhoz tartva magát a törvény és az általa vélt jó nevében teszi el láb alól szemrebbenés nélkül az ellenfeleket...

stb...
Quator ar Zaraquer
Kalandmester
Kalandmester

Hozzászólás: 5623
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Vyan Lefydd » 2008.06.02. 20:16

Üdv!

Ichigo
Nos a bleach mangában addig jutottam amíg Kenpachi meg BYAKUYA SAMA megjelentek Hueco Mundo- ban és lemészároltak pár espadát. Nem akarom lelőni a poént, ezért nem olvasom tovább. :D

Quator ar Zaraquer
Nos a Kenshin OVA amit ajánlottam neked is körülbelül erről a kardos dologról szól. Hoyg őszinte legyek én azért nem néztem meg a sorozatot mert nem tetszett a rajzolása. Viszont az OVA egészen más kategória. :)

Amica
A vampire knight- nak minden hétfőn jön ki új része tehát elvileg ma is. A youtube-on is egész nézhető.

Angel Sanctuary, én azt hittem csak 2 része van ész ezek szerint van több is?

NOS más téma Naruto ki szereti? Ki szereti?

Kezd azzal, ami fontos, azután ami lehetséges, majd hirtelen azon kapod magad, hogy azt teszed, ami lehetetlen.
Vyan Lefydd
Helyszínmoderátor
Helyszínmoderátor

Hozzászólás: 445
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Ichigo » 2008.06.02. 21:01

Vyan

olvashatod, mert szerintem az animében JÓ sokáig nem lesz folytatása, mert ugye elkezték ezt a különáló részt. Meg akkor szedd le a -108 tól a -100 ig a részeket. Hidd el megéri megnézni.

Ja és Uchiha Sasuke Banzaii!!! :D

"Programming today is a race between software engineers striving to build bigger and better idiot-proof programs, and the Universe trying to produce bigger and better idiots. So far, the Universe is winning. (Rich Cook)"
Ichigo
Fórumozó
Fórumozó

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Cadoras » 2008.06.03. 15:45

Quator!

Remek. Akkor talán érdemes belekezdenem.
Bár most kaptam vissza a Helyszínelők hat évadját, s nagy a kísértés, hogy folytassam, ahol abbahagytam.
Lady Heather forevör! 8)
- Niccolo Machiavelli

Cadoras
Olvasó
Olvasó

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Ichigo » 2008.06.08. 10:42

Vyan Lefydd írta:Üdv!

Bleach: Kuchiki Byakuya 6th division captain forever. Nagyon jó. Egyébként én nem bánom h nem a manga alapján következnek az események mert már untam Hueco Mundo-s részeket.

Erre anno elfelejtettem reagálni. Lehet hogy már egy kicsit unalmas volt a Hueco Mundos részek, de pont most jött volna az a rész amikor a kedvenc kapitányod, Byakuya, Zaraki,Unohana és Mayuri feltünik segíteni :D

Ichigo
Fórumozó
Fórumozó

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Vyan Lefydd » 2008.06.09. 13:52

Üdv!

Ichigo

Azt a részt amiben Byakuya meg a többiek harcolnak azért elolvastam. Naná hog ilyeneket nem hagyok ki !!! :D :D :D

Egyébként még mindig amondó vok h jobb ez a kis megszakítás. Legalább fellélegzek egy kicsit a sok harc után. És egész kis érdekes story kezd kialakulni. De annak a testőrnek (a nevét még nem jegyetem meg) eléggé gagyi sikai-ja van. Tudod az a pollenes virágos.

Maradok: Vyan Lefydd Gianag hercege
Kezd azzal, ami fontos, azután ami lehetséges, majd hirtelen azon kapod magad, hogy azt teszed, ami lehetetlen.
Vyan Lefydd
Helyszínmoderátor
Helyszínmoderátor

Hozzászólás: 445
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Ichigo » 2008.06.09. 20:08

Hát az. Azért a rajzokon is lehet egy picit látni, hogy eléggé filleresek

Ichigo
Fórumozó
Fórumozó

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Q nel Athand » 2008.06.10. 22:21

Hali.
Cadoras a listát gyakorlatilag én is írhattam volna, bár én általában befejezem amiket elkezdek. :)
Első anime élményem az Elfen Lied volt. Azt nem tudtam letenni, vagy kikapcsolni vagy mi. Szobatársaim szerettek is, mikor hajnal kettőkor na még csak egy részt alapon néztem. :D

Utána nincs megállás. Hellsing hatalmas, bár én Police Girl-t birom benne a roppant nőies kéziágyújával. Fullmetal Alchemist 60 körüli részéhez 3-4 nap kellett :) Death Note-ot nemrég néztem, de én L rajongó vagyok, nélküle már annyira nem tartottam érdekesnek.

Most néztük a Neon Genesis Evangeliont. A sorozat zseniális, a befejezés gyengécske, de az End of Evangelion felteszi a pontot az i-re :) Egyetlen baki, hogy mióta láttam a Unit 01-et, minden más hatalmas robot gagyinak tűnik mellette. Az a gép hihetetlenül el lett találva.

Volt még pár sorozat amit néztem, pl Samurai Champloo is bejött, meg kikapcsolódásként az Ahh! My Goddes, Love Hine, Chobits (bár ez nem annyira a tisztán romantikus fajta). Meg anime tévések közül a Kalido Star-t.

A mangák valahogy elkerültek. Egyszer elkezdtem egyet, de nem bírtam befejezni. Talán majd egyszer megjön rájuk az étvágyam :)

Egyébként animerajongók, animecon-on voltatok idén vagy régebben, itthon vagy külföldön?
Q nel Athand
Olvasó
Olvasó

Hozzászólás: 7
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Amica » 2008.06.11. 16:16

Én életemben egyszer voltam, Miskolcon még a nyáron. Karaoke versenyen vettem részt. Naon jól éreztem magam akkor. A mostani budapestire ugyan kimentünk de nem volt már jegy :( Iszonyat mennyi cosplayes volt!!!!!!!! :D
Amica
Olvasó
Olvasó

Hozzászólás: 223
Vissza a tetejére

ElőzőKövetkező

Hozzászólás küldése
144 hozzászólás • Oldal: 4 / 10 • 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7 ... 10

Vissza: Csevegõ