Épp arról a helyzetről beszéltem mikor a csapat élete nem múlik rajta. Beijesztés-címszó alatt ment a dolog, de szerintem hagyjuk a vitát mert úgyis meddő . A korgos részt egyébként ismerem, de attól, hogy le van írva még nem kell logikusnak tartanom, sem elfogadnom.
A kalandorok mint olyanok nem éppen arról híresek, hogy meghátrálnak "beijesztés" címszó alatt. Ha önként mennek egy manicore barlangjába; nemigen fognak meghátrálni egy csuhástól aki közvetlen nem őket fenyegeti, csak pofázik; hogy milyen kemény.
Nézd Haeka; azt hogy nem logikus, mondhatnád akár a varázslatokra is, vagy a pszi diszciplinákra. Egy kőfejű fizikatanár már a Levitációnál visszadná a diplomáját; és mégis inkább pék akarna lenni. Bármilyen momentumot ki lehet ragadni Ynev világából amit ez vagy az miatt elvetendőnek, kerülendőnek tartunk. Nekem például az se logikus hogy ha Krán akkora hatalommal és erővel bír, hogy lenyomja Pyarront, miért nem állt meg Beriquelig?
Mert nem logikus, azért nem nyomult Beriquelig. Az alkotók csapdába estek azzal, hogy sokmindenre magyarázatot akartak írni, ami aztán eléggé üresre sikeredett. A "mert csak" válasz ugye elfogadhatatlan, de most magam is ilyen helyzetben vagyok. A fantasyben mindig vannak olyan elemek amiket nem lehet fizikával magyarázni. Vagy józan ésszel. Csak még nem tudom, a zagyvaságot hogy lehet hitelesen előadni
Szerintem igazatok van azt illetőleg hogy minek neki a villámmágia ha sokkal jobbat tud és elvégre miért pocsékolja az idejét más megtanulására inkább a sajátját fejleszti tovább.
Látom szépen elvolnatkoztatok a varázslótól egész Kránig.... Grat HA már Krán van soron szerintem azért nem mennek Beriquelig mert minek? tudják hogy előttük nincs akadály de azért nem kell nekik az egész világ. Pyaront csak azért "leckéztették" meg mert túl magasra lépett a ranglétrán. Vagy pusztán unatkoztak . De ez elég elképzelhetettlen abban a birodalomban ahol az "Ölj vagy téged ölnek" elv uralkodik. Elvégre egymást is irtják....
Hogy miért foglalná el Krán az egész világot? Mert megtehetik azért. És mert Ranagol megköveteli ezt tőlük. Egyébiránt Haekának igaza van; a fantasyben sok zagyva elem van, amire a válasz az hogy "mer csak".
A klasszikussá vált erioni városfal például ilyen momentum. (Apropó, miért nincs a játszható helyszínek között? ) Vagy az, hogy ha a Sheral Ynev legősibb hegysége; akkor nem lehet magas. Alapfokú földrajzban járatosak tudhatják hogy a lepusztult néhány száz méteres röghegységek a Főld legöregebb geológiai képződményei. Minél alacsonyabb és minél jobban lekoptatta a környezeti errozió annál öregebb.
Dehát kell a feeling miatt: Mert az hogy néz ki már a nagy hero-kalandozók ősi elhagyott hobbit-üregek között mászkálnak...kell az image, hogy "ott voltunk a magas hegyek között, hol az ég is hupikék..."
Dehát a világot meg mindenki szereti, így nem lovagolunk ilyen kérdéseken, csak eltátjuk a szánkat mikor meglátjuk a Sheral égbe nyúló ormait. (Ha meg a geográfus Krad-lovag mégis megszólalna, hogy ez méret így hülyeség; hát gyorsan leütjük; és tovább gyönyörködünk a panorámában. )
A hozzászólást 2 alkalommal szerkesztették, utoljára Castor de Vinter 2007.10.14. 14:40-kor.
Mondjuk az Erioni városfal az tényleg nevetséges... "Helyenként eléri a száz láb széleséget"... De minek???Vagy inkább ki építette volna akkora falat amibe alagút kell ahoz hogy átmehess rajta? Bár anyi előnye van hogy egyhamar nem fogják lebontani...
Mint ahogy az is fárasztó egy idő után, hogy a regényekben Tier nan Gorduin, mindenkit pöccre elintéz, mindenkit megkefél, megmenti a világot és angolosan távozik. Nem ismerős ez valahonnan?
Merthogy -hallottam olyan pletykát- hogy az alakját Ian Fleming író híres hőséről; a 007-es ügynökről James Bondról másolták. És mi tagadás -a világot és a technikát leszámítva- van hasonlóság...
- A nevem Gorduin. Tier nan Gorduin. - Egy predocit. -Felrázva nem keverve.
Vagy folytatjátok itt a szabályzavaros dolgok kitárgyalását, vagy tessék szépen csendben átfáradni a tavernába, amíg nem kényszerítek kis kényszerpihenőre mindenkit egy "Csak, azért, mert BAN" írással a monitorjára írva.
Castornak külön: Tudhatnád, hogy megérzem mikor kell feljönni, úgyhogy ne rosszalkodj, és ne csábíts msokat bűnbe, mert azért is egyedül te fogsz kapni. Csakazértis!
Emberi törvény kibírni mindent S menni mindig tovább, Még akkor is ha nem élnek már benned Remények és csodák.
Hmm, érdekes olvasmány volt az előző pár hozzászólás, de maradt még kérdésem... Pl: Ha jól olvastam Yvett de Crey "Hogyan is használjuk az Új Tekercsek rendszerét" írását, akkor a karakterek szintlépéskor nem kapnak pszi-pontot, csak a KM, HM adhat nekik? Hmm, ez nem fogja le nagyon a Pszi alkalmazásának lehetőségét?
"Bocsáss meg! Eszemet az idő meg nem óvta, Most fekete,fakó, mint könyv, múlt mélyiből."
Ez csak akkor fogja meg a pszí használat lehetőségét, ha a játékos nem játsza a karija azon törekvését, hogy igenis szeretné csiszolni mentális energiáinak használatát. Tehát pszí pont ugyan nem jár a Pyarroni módszernél és a Slan, Kyr esetében se sok alapból szintlépésnél, de a HM, ahol a kari játszott adhat plusz pszí-pontot a jó játék jutalmazásaként.