• Fórum kezdőlap
    M.A.G.U.S. Online RPG
    • Keresés
    • GyIK
    • Taglista
  • Felhasználói vezérlőpult
    Belépés
    • Felhasználói vezérlőpult
    • Belépés
  • Postaláda
    Privát üzenetek

Beszélgessünk az Új Törvénykönyvről!

A fórum regisztrált tagjai cseveghetnek itt egymással.

Moderátor: Admin

Hozzászólás küldése
804 hozzászólás • Oldal: 42 / 54 • 1 ... 39, 40, 41, 42, 43, 44, 45 ... 54

Re: Beszélgessünk az Új Törvénykönyvről!

HozzászólásSzerző: Martos col Legium » 2009.07.23. 10:27

Nem, a Változás varázsjel, illetve bélyeg arra való, hogy permanensen kifejtse a hatását. Pl egy gólemet lehet mondjuk ezzel a módszerrel kialakítani. Ugyanis ezek addig hatnak, amíg a rajzolat töretlen.

De ha már itt tartunk, elvben Változás varázsjellel lehet Teremteni anyagot, hisz az is TAM, nemde? Viszont ekkor mire kell írni azt a varázsjelet? Sőt, Dezintegrálni is lehet. Ekkor még világos, hogy hová kell írni a jelet, de mi történik a hatás létrejöttekor? A tárgy ugye eltűnik, tehát nyilván a rajta lévő rajzolat is. Akkor viszont a rajzolat sérül, a hatás elmúlik, és... visszajön a tárgy?
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára Martos col Legium 2009.07.23. 10:34-kor.
Az az egy baj a semmittevéssel, hogy sose tudod, mikor végeztél.
"A hajók kifejezetten úgy lógtak az égen, ahogy például a téglák sohasem."
Martos col Legium
Játékos Karakter
Játékos Karakter

Hozzászólás: 830
ZK Karakter: Heian Amanodel - Arabel megtisztítása
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Sessaryen » 2009.07.23. 10:31

Egyetértek az előttem szólóval.
Csak azért írom le ilyen hosszan egy szó helyett, hogy nehogy büntit kapjak az egyszavas HSZ-ért... :D

S.
"Bocsáss meg! Eszemet az idő meg nem óvta,
Most fekete,fakó, mint könyv, múlt mélyiből."

Dale Avery: A Renegát
Sessaryen
Olvasó
Olvasó

Hozzászólás: 984
ZK Karakter: Torum - Belső ellenség /Warhammer/
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Quator ar Zaraquer » 2009.07.23. 11:12

Üdv!

sebzés vs. átütés:

Ha mindenki tudja és érti mire gondoltam, akkor miért is szívjátok egymást vérét? 8) :lol: Annyi, hogy elírtam és sebzést írtam az átütés helyett, de feltételezem mindenki képes elolvasni a fegyverhasználat képzettséget és azt használja.
A lényegi rész, hogy mit és milyen formában kell felvenni, szerintem. 8)

Egyébként tapasztalatból mondom, hogy általánosan az átütést érdemes plusz sebzésként használni. Ennek két oka van:
1, JK-ként nem elvárható, hogy a KM mindig azzal foglalkozzon, hogy nekem van átütésem vagy sem és vonja-e a vértek SFÉ-jét. Egyszerűbb hozzáadni a sebzéshez és azt bemondani, hogy "...na a vértes ellen a sebzés 226..."
2, KM-ként meg érdemes hozzáadni az átütést az NJK-k sebzéséhez, mert a Táp Tóbiás játékosok úgyse vonják a saját SFÉ-jükből azzal az átlátszó kifogással, hogy "...jaj ezt nem is tudtam..."

Ha meg nincs vért az ellenfélen mindkét esetben egyszerűen annyival kevesebb a sebzés. Ki hogy szereti, ízlés kérdése.
Quator ar Zaraquer
Kalandmester
Kalandmester

Hozzászólás: 5623
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Togar » 2009.07.23. 11:57

Kivételesen én értem mire gondoltál :lol:
Nem az a lényeg kinek van kezében fegyver, hanem az ki üt először.-harcművész
Nem az a lényeg hogy ki üt először, hanem hogy legyen sör-Tooma pap

Tedd vagy ne tedd, de ne próbáld...

Először ütünk aztán nem kérdezünk semmit...-törpe taktikai útmutató
Togar
Játékos Karakter
Játékos Karakter

Hozzászólás: 1638
  • Honlap
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Yvett de Crei » 2009.07.23. 12:15

Martos és Sess!

Köszönöm mindkettőtöknek! :)

Yv
Emberi törvény kibírni mindent
S menni mindig tovább,
Még akkor is ha nem élnek már benned
Remények és csodák.
Yvett de Crei
Kalandmester
Kalandmester

Hozzászólás: 4390
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Sessaryen » 2009.07.24. 5:16

Martos col Legium írta:...De ha már itt tartunk, elvben Változás varázsjellel lehet Teremteni anyagot, hisz az is TAM, nemde? Viszont ekkor mire kell írni azt a varázsjelet? Sőt, Dezintegrálni is lehet. Ekkor még világos, hogy hová kell írni a jelet, de mi történik a hatás létrejöttekor? A tárgy ugye eltűnik, tehát nyilván a rajta lévő rajzolat is. Akkor viszont a rajzolat sérül, a hatás elmúlik, és... visszajön a tárgy?

Nem. A Változás varázsjel magában nem TAM, csak egy rajzolat. A bele foglalt mágia a TAM. :D
A kérdésedre válaszolva:
A Dezintegráció önmagában is végleges hatóidejű, tehát a válasz a kérdésedre: nem, nem jön vissza a tárgy.
Az már más kérdés, hogy nincs az a varázsló, aki ezt a varázsjelet dezintegrációra használná, azon oknál fogva, mert ez a varázsjel csak az időtartam "véglegesítésére" szolgál. Amíg a rajz töretlen, addig a hatás folyamatos. A dezintegráció viszont önmagában is "folyamatos", végleges, úgyhogy értelmetlen ugyan arra a hatásra háromszoros manapontot költeni.

S.

Sessaryen
Olvasó
Olvasó

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Martos col Legium » 2009.07.24. 11:33

Sess

1, A Változás varázsjelbe bármilyen a természetes anyagok mágiájához tartozó mozaik belefoglalható, tehát elvileg a Teremtés is. Azaz a kérdésem továbbra is él.
2, Dezintegráció: jogos, nem jön vissza. Viszont a varázsjelnek van még egy előnye a sima mozaikhoz képest, amiért esetenként megérheti használni: nem véd ellene a Személyes Aura. Tehát mondjuk egy kardművészt is meg lehet szabadítani a kardjától :twisted:
Martos col Legium
Játékos Karakter
Játékos Karakter

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Sessaryen » 2009.07.24. 11:36

Hopp, bocs, ez lemaradt:
Igen, teremteni is lehet vele. Ha mondjuk vizet teremtesz, akkor kapsz egy kvázi patakot, szökőkutat, stb. Amíg a rajzolat töretlen.
A karművész kardját tényleg tönkre lehet tenni vele, csak előbb vedd el tőle, hogy rajzolhass rá.. :D :P

S.

Sessaryen
Olvasó
Olvasó

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Anhorienn » 2009.07.26. 11:06

Sziasztok!

Ha már varázslásnál tarunk: rúnamágia 3. fokánál le van írva, hogy a tapasztalati mágiát űzők is már tudnak végrehajtó varázsjelet, és még vagy 2-3 dolgot készíteni, de csak azokat. viszont a varázsjel készítésnél az van leírva, hogy az egyikhez 4. a másikhoz 5. fokú rúnamágia kell hozzá. szóval nem értem, hogy miért írja a 3. foknál, hogy a tapasztalati mágiát ismerők ezen a fokon ezt és ezt tudják csak végrehajtani, míg a rúnamágia adott varázslatánál magasabb fokot követel. mit értettem félre?
"Bízz bennem és fordíts hátat!"

Ne sikeres ember próbálj lenni, hanem értékes.
/Albert Einstein/

Karaktereim:

Brodan Gravel, Új pyarron szülötte, homálytestvér rabszolgája, kocsmák ismerője.
Anhorienn
Játékos Karakter
Játékos Karakter

Hozzászólás: 225
ZK Karakter: Brodan Gravel Füstölgő nyomok
Karakter: Morel Dal Jandarvi
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Martos col Legium » 2009.07.26. 22:33

Sess

És ha szilárd anyagot akarok teremteni, akkor mi történik? Vasfolyó? Na és milyen gyorsan termelődik az anyag? Kicsiny csermely lesz, vagy "valódi" folyó? Meg egyébként is: ha megtörik a varázsjel, akkor csak leáll a termelődés, vagy a teremtett anyag is eltűnik? Ha csak a termelődés áll le, akkor ezek szerint a megteremtődése után már nem áll mágikus befolyás alatt, és nem lehet mondjuk Mágiatörést alkalmazni rá? Ha a teremtett anyag is eltűnik, akkor hogy hat az anyagra a jel (távolhatás híján), ha a példádban felhozott víz mérföldekkel odébb folyik? És még mindig nem tudom, hogy szerencsétlen rúnamágusom MIRE írja azt a nyomorult rajzolatot...

Anhorienn

Szerintem a képzettség leírásánál nem azt mondja, hogy 3. fokon megkapja a végrehajtó varázsjelet és a kisugárzó varázskört, csak összegyűjti, hogy abban az esetben, ha az illető a mágiaformák közül egyedül a tapasztalati (egyébként szerintem ebből a szempontból idesorolnám a szakrális mágiát is, de ez szó szerint nincs a könyvben) mágiában járatos, akkor csak ezeket tudja használni, hogy ne kelljen az összes foknál külön leírni, hogy a tapasztalati mágiánál mit jelent.
Martos col Legium
Játékos Karakter
Játékos Karakter

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Anhorienn » 2009.07.27. 6:38

köszi! e mellé elolvastam, és sajnos van benne igazság :)

Köszi még1szer!

/Albert Einstein/

Karaktereim:

Brodan Gravel, Új pyarron szülötte, homálytestvér rabszolgája, kocsmák ismerője.
Anhorienn
Játékos Karakter
Játékos Karakter

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Sessaryen » 2009.07.27. 17:13

Martos col Legium írta:Sess

És ha szilárd anyagot akarok teremteni, akkor mi történik? Vasfolyó? Na és milyen gyorsan termelődik az anyag? Kicsiny csermely lesz, vagy "valódi" folyó? Meg egyébként is: ha megtörik a varázsjel, akkor csak leáll a termelődés, vagy a teremtett anyag is eltűnik? Ha csak a termelődés áll le, akkor ezek szerint a megteremtődése után már nem áll mágikus befolyás alatt, és nem lehet mondjuk Mágiatörést alkalmazni rá? Ha a teremtett anyag is eltűnik, akkor hogy hat az anyagra a jel (távolhatás híján), ha a példádban felhozott víz mérföldekkel odébb folyik? És még mindig nem tudom, hogy szerencsétlen rúnamágusom MIRE írja azt a nyomorult rajzolatot...

Nagyon jó kérdések, el is gondolkodtam rajta.
Meg is mondom miért: a Változás varázsjel végrehajtja a bele ültetett mágiát, aminek hatása mindaddig töretlen, míg a jel egyben van.
Teremtsünk akkor vasat: beleírjuk a megfelelő formulát, és teremtünk a pecséttel 1 kg vasat.
Első nekifutásra - lásd a víz példája - én úgy voltam vele, hogy a mágia folyamatossága azt eredményezi, hogy folyamatosan termelődik az adott anyag.
Ám jobban megvizsgálva a kérdést rá kellett jönnöm, hogy nem. Mivel a jel, csak a beleírt mágia hatásának időtartamát végteleníti. Az viszont a teremtés mágiájánál amúgy is végleges.
Tehát önmagában megint nincs értelme Teremtést beleírni a Jelbe, mert így is, úgy is végleges a mágia hatása. A mágia semmilyen további paraméterére nincs hatással a Jel, így nem fog folyamatosan anyagot teremteni.
Szerintem nyugodtan kimondhatjuk: ha csak önmagában TAM mágiát írunk bele a Jelbe, akkor csak azoknál a formuláknál van értelme, ahol a hatóidő nem végleges.
Az is elgondolkodtató, hogy a neve VÁLTOZÁS varázsjel. Megkockáztatom - saját vélemény - hogy kissé pontatlanul van megfogalmazva a varázsjel leírása. Csak olyan mágiákat lehet beleírni, amelyek meglévő anyagot változtatnak meg.

Elnézésedet kérem a korábbi félreinformálásért!

Ui: bármire rárajzolhatod, amire képes vagy, próbálj meg pl egy háborgó tó vizére felrajzolni egy varázsjelet. :D

Sessaryen
Olvasó
Olvasó

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Arnoil » 2009.07.27. 22:35

Kicsit keverve vannak a dolgok, nekem a jelből folyó víz vagy onnan potyogó vasgolyókról a kisugárzó varázsjelek jutnak eszembe. Még az ETK-s részből.
Ugye ha előtte 1m-re van valami vagy ha megérintik ez a két fajta kisugárzó jel van.

Ezekre alapozva lehetett a teremtés/destrukció mozaikokat jelmágia formába foglalni.

Tipikus példa az érintésre ható vízteremtés (pl parkban van ilyen IRL).
Másik példa az anyagmegsemmisítő vödör aminek az alján destruáló kisugárzó varázsjel van ami a hozzáérő anyagot eltünteti.
(teljesen jó szemetesedény és iratmegsemmisítő egyben)

Témához vág, de mégsem az utk oldaláról néztem a dolgot. :off:

Csendes Matt - karakterlap - Holtak Pálcája ZK - ÚTK

Vrei Dra'yven - karakterlap - nincs helyszínen - ÚTK
Erresyr en Ayres - karakterlap - nincs helyszínen - ÚTK
Franco con Zagarrio - karakterlap - nincs helyszínen - ÚTK
Gorgio - karakterlap - nincs helyszínen - ÚTK - Damakban pihen
Mirco - karakterlap - nincs helyszínen - ÚTK - Gro-Ugonban pihen
Arnoil
Játékos Karakter
Játékos Karakter

Hozzászólás: 496
ZK Karakter: Csendes Matt - Holtak pálcája - 2tsz
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Anhorienn » 2009.07.31. 6:37

Sziasztok!

Meg tudná nekem valaki mondani, hogy a kardművészeknél említett ShienShu (nem tdom hogy írják ) és az egykardos hercmodor hol van pontosan leírva szabályként?
Másik kérdésem: Harcművészeknél a harcművészet értékei állandóak, vagy ha kétkezes harcot tanul valaki, akkor annak megfelelően két fegyverként "összeadódnak" -mintha két fegyver lenne- az értékei, vagy a kétkezes harc mellett is, csak 1szer kell számolni az értéket?

/Albert Einstein/

Karaktereim:

Anhorienn
Játékos Karakter
Játékos Karakter

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Garmacor » 2009.07.31. 7:03

Anhorienn

A harcművészeti stílusok az ÚTK 76. oldalától kezdve vannak leírva.
A harművésznek nincs értelme kétkezes harcot tanulnia szerintem. A pusztakéz alapból kétkezes dolog és annak megfelelően vannak megadva az értékei. A fegyvereknél meg a fegyver értéke számít.
Szemtõl szembe így kívánja tisztességünk
a becsület mindennél többet ér.

Krodon cwa Clangon Elátkozott part zárt
arel pap A balszerencse netovábbja zárt
Garmacor
Fórumozó
Fórumozó

Hozzászólás: 1809
Vissza a tetejére

ElőzőKövetkező

Hozzászólás küldése
804 hozzászólás • Oldal: 42 / 54 • 1 ... 39, 40, 41, 42, 43, 44, 45 ... 54