• Fórum kezdőlap
    M.A.G.U.S. Online RPG
    • Keresés
    • GyIK
    • Taglista
  • Felhasználói vezérlőpult
    Belépés
    • Felhasználói vezérlőpult
    • Belépés
  • Postaláda
    Privát üzenetek

Torozon Tavernája

A fórum regisztrált tagjai cseveghetnek itt egymással.

Moderátor: Admin

Hozzászólás küldése
955 hozzászólás • Oldal: 44 / 64 • 1 ... 41, 42, 43, 44, 45, 46, 47 ... 64

Re: Torozon Tavernája

HozzászólásSzerző: Quator ar Zaraquer » 2012.08.15. 17:27

Részemről jöhet a nosztalgia találkozó. :)

Mondjuk 10 emberrel már 2 csapat kijönne. (1KM+4JK) Szolnokra termet szerezni nem lenne gond, bár lehet nem a HEMO-val tusakodnánk, hanem mennénk a MTESZ-be. 8)

Úgyhogy, ha valakit érdekel a dolog az szerintem írjon ide, hogy lássuk mennyi érdeklődő van.
(Van egy olyan érzésem, hogy nem fognak elveszni a visszajelzések a reagáradatban. 8) :lol: )
Quator ar Zaraquer
Kalandmester
Kalandmester

Hozzászólás: 5623
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Rannien Siey » 2012.08.19. 8:48

Üdv!

Engem érdekelne a találkozó. :)
Szerintem legalább még 2, de esetleg több embert is tudnék szerezni rá (főleg, ha Szolnokon lenne).
Az utolsó dolog, ami az agyába villant, egy széles pofájú ácsbalta volt. - Alan O'Connor: Kék éjszakák árnyai
Rannien Siey
Játékos Karakter
Játékos Karakter

Hozzászólás: 799
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Con Larrodan » 2012.08.20. 8:51

jaja, engem is ^^
Eiresin Wyntumal - Pathfinder
Con Larrodan
Admin
Admin

Hozzászólás: 3216
ZK Karakter: Eiresin Wyntumal
  • Honlap
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Siffad » 2012.08.21. 16:29

Én sajnos nem tudok semmit sem ígérni, mert az ősz-tél nekem zsúfolt lesz. Lesz egy durva vizsgám, meg jön a kisfiam is xd.
I. OM tali: Elhagytuk Masgart!!

KARAKTER:
Worag, a lelenc, Darton-pap
Vjírgas Margalos, (codex)
Siffad
Kalandmester
Kalandmester

Hozzászólás: 555
ZK Karakter: Worag, a Lelenc (Füstölgő Nyomokon)
ZK Karakter: Vjírgas Margalos (Nadír Könnyei, Codex)
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Awena » 2012.08.21. 18:54

Üdvözlet Lovagok és Lovaginák :Deltelt már 3 év hogy itt jártam Yasha am Lloth néven, s élveztem minden egyes percét a kalandozásoknak.Remélem most majdnem friss húsként újra fejest ugorhatok Ynev világába :)
"Akit a tűz illata megcsapott..."
Awena
Fórumozó
Fórumozó

Hozzászólás: 5
  • Honlap
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Siffad » 2012.08.25. 20:34

Akit érdekel, Kecskeméten szerveznek egy találkozót, goat riders néven találhatjátok meg a kiírást az lfg.hu-n. Sajnos semmi közöm hozzájuk, de jobb lenne csapatban indulni.

Mivel még mindig magányos farkas vagyok, lenne-e pár embernek kedve csapatot alkotni?
Ha igen, wisp rám. A csapatnak a helyszínen az első kört én álom.

KARAKTER:
Siffad
Kalandmester
Kalandmester

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Dreemer » 2012.08.26. 8:57

Quator és tlai után érdklödök:

ezsetben megkezdem a történetmegirását nem tudom meddig fog tartani, nekem is sajnos sok elfogaltságo mvna igy öszel :(
szeritnem kb flé ével elröe el kéne tervezni a dolgot.

ha Con leehtöséget ad rá akkor az egyik történet alkoto al forumban meogszotm a km jelöltettek azt folyamotsna hol tarotk az irásban.

maga a történet elég tisztán kezd bennem ki rajzolodni.
azt tudom ha majd tujuk mejik magus rensdzerben kivánunk játszani njk kidogozásában nagy segitséget tudna pár önkétnes nyujtani. hogy nagy voanlkban reális elelfnelekel tláalkozzank a kalndozok :)

becslésem szerint 10-30 njkra/egyéb potenicűálsi ádlozatra lesz szüskég.
karakter lakotsánál meg nem sok megkötésnek vna értleme :)
azal sicska az idöt huznánk fölöslegesen. a törétnet szempotnjábol mindegy mejik rendszere esik a választás :)

Dreemer
Dreemer
Olvasó
Olvasó

Hozzászólás: 514
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Rannien Siey » 2012.09.01. 20:33

Sikerült körbeérdeklődni, s kiderült, hogy ha lesz Szolnokon találkozó, akkor rajtam kívül még 5-6 embert tudnék elcsábítani, szóval remélem a létszámmal nem lesznek gondok. :)
Az utolsó dolog, ami az agyába villant, egy széles pofájú ácsbalta volt. - Alan O'Connor: Kék éjszakák árnyai
Rannien Siey
Játékos Karakter
Játékos Karakter

Hozzászólás: 799
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Pelso » 2012.09.16. 14:47

Üdvözletem minden oldal látogatónak.
>Amit most írok azt az oldalon már egyszer főbb vonalaiban írtam. Viszont úgy gondolom helyénvaló ha az oldalon máshol is közzé teszem. Esetleg egy kisé jobban kifejtve. Az amiről írni fogok itt az egy első szintű karakter életkora és előtörténete. Főleg itt a honlapon figyelem fel rá, hogy nem mindenkinek egyeznek meg a gondolatai velem ebben a témakörben. A most következő bekezdések a nézetemet fogják kifejteni a témakörben.
>A legtöbb játékos a karakterét önmagával egykorúnak vagy olyan idősnek képzeli el amilyen szeretne lenni. Valamint tévesen a mai kor normái szerint képzeli el a karaktere nagykorúságát. Európai műveltségű jobb esetben ezt egy elsőszintű karakternél 18 évesre teszi. Aki viszont túl sok amerikai filmet nézek és műveltsége inkább világpolgári 21 évesre teszi a legfiatalabb karakterét is. Miközben az, hogy egy 21-28 éves ember még életében nem emelte meg a kezét, hogy megvédje magét az csak a mai békeidős fél évszázadunkban divat. Egy olyan világban mint a mágus egy 14 éves falusi fiú ugyan úgy mint a középkorban már az esküvőjére készül. Nem beszélve arról, hogy már fél tucatszor kellet minimum farkasokkal szemben megvédenie magát és jószágait. 21 évesen már több gyermekes apa. 30 évesen már háborút megjárt veterán aki elitta már a máját a háborúban átélt borzalmak miatt és fél lábbal már a sírban van. Már csak, hogy a legalapvetőbb karakterből és a legalsóbb származási lehetőségéből induljunk ki. Harcos ki katonának áll, hogy elkerüljön otthonról.
>Nem az első szint színvonalát akarom lehúzni. Magam is tudom, hogy sok NJK harci tudása kötelezően egy első szintű JK alatt van. Ez viszont azért van, mivel ezek az emberek nem rendelkeznek semmilyen képzéssel. Harcos esetében csak kezébe lett nyomva a fegyver és megmutatták neki, hogy fogja valamint miként kel vele egyenesen fejre csapni. Azt jó napot. Az első szintű JK viszont egy korrekt képzésen áteset fiatal ember. Egy fiatal - 6-8 éves kortól katonának nevelt embernél ez gond nélkül jelenthet 14 de inkább 16 éves kort. Már csak, hogy ne hüledezzen mindenki a szemtelen fiatalságán. Egy paraszt fiánál aki katonának áll 16 vagy 18 éves kort jelent az első TSZ. Aszerint, hogy pubertás kori hormon hullámzás mikor kergeti el otthonról. Remélem mindenkinek feltűnt az átlag 16. Én ezt tartom valósnak egy harcos esetében. Írnék is néhány példát.
PL.:
Harcos.1) Tiszteli mesterét és évek óta szorgalmas diák. Naphosszat csak gyakorol. Kevéske szabadidejében ha a mestere nem engedi már gyakorolni a falubelieknek vagy városiaknak segít a földeken vagy a ház körül.
Harcos.2) A kocsma réme. Már 10-12 évesen vedeli a pálinkát. Mindenkivel kötegszik. Fiatalabbakat megfélemlíti. Saját kis bűnbandája van már. Vívótudása hagy kívánnivalót maga után de azért nem áll esetlenül a kezében a fegyver.
Harcos.3) Szüleivel és tucatnyi testvérével (Bátyó, öcs, húg, nővér) él egy apró tanyán. Egész nap keményen dolgozik a földeken. Vigyáz a jószágokra, szánt, arat, eredi gyümölcsöket és gyógynövényeket gyűjt. A pajtát napi rendszerességgel takarítja. Kevéske szabad idejében viszont apja okítja mindarra amit a háborúban/háborúkban tanult. Apja legalább egy háborút megjárt veterán... Stb... Stb... Lehetne még folytatni.
>A fent írt példákban az a közös, hogy szinte már így teljesek ahogy vannak. Nem helyszínhez kötött. Valamint alig szorulnak kiegészítésre. Egy első szintű karakternél már megelégszem ennyivel is. Minimális kiegészítéssel.
>Az ennyire egyszerű és helyszín független előtörténetre első szinten nagy szükség van ha a KM előre nem közli a JK-kal hol játszódik a kaland és, hogy ki honnan származzon. Mivel itt követik el a másik számomra szembetűnő hibát. Még pedig, hogy bejáratják a karakterrel fél Ynevet, hogy a játék színhelyén legyen és még az első szintet sem éri el. Pedig nem kell még csak elhagyni sem a falu határát ahhoz, hogy a képzetségek többségéhez magyarázattal szolgáljunk. Vagy, hogy izgalmas kalandokba keveredjünk. Egy gyermeknek bőven elég a patakban békára vadászni. Átélni élete első érzelmi hullámzásait. No meg túlélni a gyermekbetegségeket. A kamaszoknak meg ott vannak a vásárok. Vegyük számba az éves ünnepeken és vásárokon még is milyen események vannak. Kezdjük talán olyan aprósággal, hogy a szomszéd faluból meg a városból kereskedők és emberek jönnek kik elmesélik milyen kalandokat éltek át. Aztán jönnek a mutatványosok és különféle illuzionisták, szemfényvesztők. Olyannak aki még találkozott ilyesmikkel egy egyszerű medve táncoltató is újdonság. Tapasztalat mit még nem élt meg. De térjünk rá férfipópákra mik segítik a harcosok fejlődését. Még is ki hallott még olyan vásárról hol a férfiak nem mérik össze erejüket és ügyességüket. Már csak, hogy tudják ki a falu bikája. Akkor vegyük számba.:
- Szkander, ökölharc, birkózás, súlyemelés, malomkő görgetés, célba dobás, rönk hajítás, disznó elkapása, akadályfutás, karámban a bika ingerlése, csapszéken a harmadik hatodik kupa utáni bunyó…
No csak, hogy a leg általánosabbakat soroljam fel. Ezek körül mindegyikért ad némi tapasztalati pontot egy korrekt KM. Akkor viszont előtörténetben is megfelel egy első szintű karakternek tapasztalat szerzésnek. Ennek ellenére sokan nem bírják megállni, hogy mérföldek ezreit tegyék meg, első szint előtt. Ez számomra már csak Ynev gigantikus méretei miatt is vicces. Mivel a KM adhat tapasztalati pontot a tájra is, megtett km szerint. Itt vegyük példaképp hazánkat. Milyen messze is van két leg távolabbi pontja? Ez a két pont jól behatárolható. Kiinduló pont Szentgotthárdtól nem messze a magyar, osztrák és szlovén határ találkozása. Másik vége meg a magyar, ukrán és román határ találkozás pontja Fehérgyarmattól nem messze. Légvonalban durván 500 km. Számoljunk 10km után 1Tp-ot. Ez így is 50 tapasztalati pont és a karakterrel még nem történt semmi. Nem támadták meg farkasok, medvék, vaddisznó vagy kóbor ebek esetleg macskák. Egyszer sem verekedett össze a kocsma hangosabb közösségével. Nem betegeskedet és még véletlenül sem kellet magának előteremtenie az ételét út közben. Nem élt át földcsuszamlást, áradást. Nem találkozott útonállókkal, valamint a nemesek pribékjeivel sem kellet megküzdeni. Akár menlevele felmutatásával vagy azzal, hogy megbújik a bozótosban. Pengeváltásról nem is beszélve. A falvak, uradalmak és városok bővérű lánykáival, na meg szüleikkel sem kergetőzött még. A fele is elég lenne egy kezdő karakternek tapasztalatnak kezdésnek.
>Itt az oldalon még is mondták már nekem, hogy a puritán és egyszerű előtörténetemet kevésnek érezte a KM. – Igaz a fent említettekkel nem színesítettem a karakter előtörténetét. Fölösleges lett volna. – Olvastam olyan előtörténetet amiben több országon is át utazott a JK mielőtt 1 TSZ – en megérkezett volna a kaland helyszínére. Itt jobb ha megállunk egy pillanatra. Maradjunk hazánknál. Tudjuk mekkora. Nézzük mekkora ország is lenne Ynev földjén. A törvénykönyv 403 oldal Teremtett világ fejezet harmadik bekezdésének 10,11,12 – dik sor írja, hogy Ynev mérete kétszázmillió négyzetmérföld. //a mérföld valamiért km-t jelent a mágusban.// Vessük össze a föld országainak méretével. Ami: 135 818 659 négyzet km. Kisseb Ynevnél. Fennmarad 64 181 343 négyzet km. Orosz ország //17 075 400 négyzet km// ezen a fennmaradó részen elfér 3,758… - szor. Ausztrália területe csak 7 682 300, Kína 9 608 378 négyzet km. Innen nézve Erigow mondjuk akkora mint Ausztrália. A Dwyll unió mint Kína. Tiadlan kb mint Oroszország. Toron meg gond nélkül meghaladja Oroszország területét. Magyar ország elég kis pont emellett.
>Akkor tegyük fel, hogy a karakterem ezek közül az országok közül bejárja az egyiket. Még a legkisebb is elé egy néhány ezer kilométeres sétára. Mivel a táj ismeretlen számomra azért még ez is elég 1-2 szintlépéshez. És még sok minden nem is történt velem.
>Egy kicsit akkor evezzünk arrébb. A JK ugyebár olyan humanoid aki nem képes megmaradni a fenekén. Az istenek kiválasztottja és folyton üldözi a baj. Az istenek és egyéb hatalmaságok játszmáiban játsszák a sakkfigurákat. Tehát a szülői fészket mindig el kell hagyni. Megkeseredett fanyar lényként kell vegetálni akit üldöz a múlt. Biztos ilyen lelki megterhelésről akarunk indítani egy játékot. Ilyen mélyről indulva nehéz felfelé haladni. Hosszú is az út. Egyszerűbb még lejjebb zuhanni. Avagy tovább vegetálni. Nem tudom ti hogy vagytok vele de én nem szívesen ritkítanám még gondolatban sem az ismerőseim és a rokonaim.
Még is visszaköszön ez a nézet sokk regényben és nem egy előtörténetben. Mintha nem választhatnám ezt a sorsot. Mintha nem kiabálhatnám az ég felé, hogy itt vagyok használjatok. A katonátok akarok lenni. Gyertek istenek ITT VAGYOK.
No meg mintha nem választhatnának ki az istenek csak ha legyilkolják a családomat. Végül is sugalmazás és isteni kinyilatkozás nem is létezik a világon. Ehhez csak adalék, hogy a játékok többsége egyszerű útonállás, besurranás és az országok közti torzsalkodás. Ami nem az meg kevés kivételtől eltekintve túlzóak. Az isteneknek vajmi kevés közük van hozzá.
>Pedig nem kell túlbonyolítani semmit. Sokkal jobb egyszerűen. Egyáltalán nem kell úgy megírni az előtörténetet, hogy még a kaland el sem kezdődött de a JK. már 3 isten kiválasztottja és megmentette egy király életét. Ilyen előtörténet után még is mi marad KM számára. Egyáltalán nem törvényszerű egy komplett kalandot belesűríteni az előtörténetbe. Elég csak kicsiben kezdeni. Ehhez nem kell sok. Mivel a kalandok csak most kezdődnek a karakterrel.
„Fő a szervezettség!!!”
Pelso
Kalandmester
Kalandmester

Hozzászólás: 1208
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Kilteh » 2012.09.17. 20:51

*Jöjjenek-jöjjenek! Torozon Tavernája ismét megnyitotta kapuit ingyen sör mindenkinek! - szólt a felhívás... Biztos vagyok benne - gondoltam. De akárhogy is nézelődök, ez a hely teljesen elhagyatott, mindent por borít. Mély sóhaj hagyja el kiszáradt ajkaim*
Jó napot! Valaki! Lehet még rendelni...?
Kilteh
Fórumozó
Fórumozó

Hozzászólás: 2
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Thor » 2012.09.17. 21:52

- Rendelni mindig lehet, kérdés, hogy akad e, aki meghallja.

Szól valaki messzebb egy asztaltól. Kopottas barna köpenyét por borítja. Akárcsak kezeit, melyekkel egy fakupát szorongat. Előre hajol üdvözlésképpen, mire pókhálós, őszes szakálla az asztalra borul, és ahogy visszadől a székre, le is söpör egy adagnyi port róla. Mit sem törődve vele szájához emeli a kupát, és nagyot nyel tartalmából.

- Hajdan szép idők jártak eme fogadóra. Csak úgy tódult be a nép. Volt itt sör, bor. Vigadalom, viták, és hangos kacajok töltötték meg e helyet. És most mi maradt?

Ekkor kupája tartalmát a padlóra önti. Homok szóródik ki belőle. Bornak, sörnek nyoma sincs.

- Csak a csend!

Ezután nem beszél tovább. Visszadől a székre, és fakupáját az asztalra téve várja, hogy az idő porral töltse meg, bor helyett.
„Virágozzék ki lelkedben a gyűlölet, mert igaz belső békét csak ez által találsz.” Aruth Dyn-Dayaell
Thor
Kalandmester
Kalandmester

Hozzászólás: 1382
ZK Karakter: Vasöklű Arg-Tristani Krónikák
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Kilteh » 2012.09.18. 1:12

*A hirtelen hang hallatára beindultak az évek során beégett reflexek, önkéntelenül megfeszültek az izmok, a vékony ujjak a rejtett dobótőr felé csusszantak, majd úrrá lettem rajtuk. Már hozzászoktam, hogy az én jelenlétemre nem figyel fel senki, de hogy NEKEM ne tűnjön fel valakié... Résen kell lennem, kezdek berozsdásodni*
-Krhm - köszörültem meg torkomat, igyekezvén elrejteni meglepetésemet.
- Üdvözletem jó uram! Ezt vélhetem úgy is, hogy a ház gazdája sincsen sehol...? Ebben az esetben kénytelen leszek segíteni magamon, hosszú utat tudhatok magam mögött.
*Már már légies, szökkenő léptekkel haladtam a pult felé. Szememet a pult mögé vetettem. Egy szimpatikus üveget kiszemelve légiesen átpattantam a pult túloldalára, majd az üveggel és egy üres korsóval a kandallóhoz közel eső asztalhoz sétáltam. Fogammal kirántottam a dugót, majd belehúztam az üvegbe. Ritkán van szerencsém minőségi borhoz, így gondoltam kiélvezem a helyzet előnyeit. Fél pillanattal később sugárban prüszköltem ki a romlott bort, az üveget lemondóan egy asztalra helyeztem. Tűzifát sem láttam sehol, így kiábrándultan a másik "vendég" asztala mellé huppantam le egy székre. Gyorsan, rutinosan végigmértem az alakot.*
- Aztán nem tudja-e kend, hogy merre leledzik Con Larrodan uraság? Netán valami baj érte, hogy hagyta így leépülni eme csodálatos helyet...?
Kilteh
Fórumozó
Fórumozó

Hozzászólás: 2
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Siffad » 2012.09.18. 19:42

Az ajtón belépő vándor meglepetten húzza fel szemöldökét, arcán a fáradtságot a csalódottság váltja fel. Ez lenne hát a híres hely, annyi álom és történet szülője, a merészek és bátrak pihenője. Ez az üres helység, hol a pár lézengő csupán tűnő árnyéknak tűnik? Hol a nyüzsgés, mely naggyá tette ezt a helyet? A párducmozgású fegyverforgatók, kiknek nincs lehetetlen? A biztos szavú mágusok, kik hatalmukkal győzik a gonoszt, hogy a jó mosolyoghasson?
Tétován lép beljebb egy lépést és kérdőn tekint körbe:
- Üdvözletem - hangja tompán cseng. Hősöket keresek egy vállalkozáshoz. Kihívást intéztek hozzánk, a Goat Riders klán a legjobbat, legügyesebbet keresi. Csapatban kívánnék nekivágni az útnak, lenne-e rá jelentkező?
Szavai végén állát felszegve tekint körbe, köpenyét hátracsúsztatja, alóla kopott bőrvért villan meg.
- Vagy tán mindenki elfeledte a kalandok ízét és szeszbe fojtotta a sóvárgást a lelkében? Tán a régi hősök mind nyúltenyésztőnek álltak, hogy csak olcsó bor mellett áradozzanak arról, mi lehettek volna?

KARAKTER:
Siffad
Kalandmester
Kalandmester

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Thor » 2012.09.18. 22:20

Az ősz hajú öregember mozdulatlan marad akár egy szobor. Igaz, szemével végig kíséri a másik mozgását, de nem szól hozzá. Mikor a férfi az asztalához ül, aszott, öreg arca meg sem rándul, csak a poros kupáját markolja elszántan. Ruhája élt már jobb pillanatokat is, akár csak gazdája. Egyértelműen látszik, valamiféle tudós lehet, de mára már csak egy megöregedett ember lett. Viszont mikor meghallja a nevet szikra lobban szemében. Lassan a másik vendégre fordítja tekintetét, és közben elgondolkodóan néz, mint aki a régmúltat kutatja az emlékeit közt.

- Con Larrodan? Ismertem őt. – Hangja megremeg, ahogy a régi emlékek feltörnek lelkének eddig elzárt zugából. – Soha nem hátrált meg, még akkor sem, mikor a déli söpredék ocsmány lelkű krán mocskaival került szembe! Igaz erő volt benne. MAZGAR… - Ekkor csendben marad. Lassan a szikra halványodni kezd szemeiben, míg visszadől a székre. –

- Az már rég volt. Nem tudom, hogy a világ mely részére fújta a sors szele. De az biztos, hogy magával vitte a szerencsét. Mert itt csak a por és reménytelenség maradt, semmi más.

Ekkor lép be a vándor. Az öreg csendben maradt, ahogy mindig is tette, ha egy eltévedt alak lépett be azon az ajtón. Idővel úgy is tovább állt, hisz még a temetőben is több az élet, mint itt. Most még is késztetést érez, hogy megszólaljon.

- Bár csak nyúltenyésztőnek álltak volna. Hisz akkor én magam térítettem volna őket józan belátásra. De nem ez történt. Életem során sokféle gonosszal találkoztam. Olyan démonokkal küzdöttem, melyeknek létezéséről kevesen tudnak, és még kevesebben élték túl a velük való találkozást. De az elmúlást még az isteneknek sem sikerült legyőzniük. A feledés homályába süllyedt ez a hely, és csak egy csoda képes újra életre kelteni. Így barátom nem jó helyen jársz. Hisz mit érnél egy elfáradt, kiégett mágussal. Bár ő talán segíthet neked.

És a mellette ülő „vendégre” mutat, majd megint visszazökken a mozdulatlan meditációba. Szemei a távolba merednek, és mintha már messzi földeken járna.
„Virágozzék ki lelkedben a gyűlölet, mert igaz belső békét csak ez által találsz.” Aruth Dyn-Dayaell
Thor
Kalandmester
Kalandmester

Hozzászólás: 1382
ZK Karakter: Vasöklű Arg-Tristani Krónikák
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Castor de Vinter » 2012.09.19. 19:46

Kis Gyűrük Ura humor:

http://www.youtube.com/watch?v=KaqC5FnvAEc

http://www.youtube.com/watch?v=-L96WqXEbeE

http://www.youtube.com/watch?v=-EWfllJ6 ... re=related