Amit mondasz az hülyeség, az ALAPVARÁZSLATOKAT nyomják ingyen, azaz az általánosakat mint pl áldás stb. Attól függetlenül végtelen csapás kicsit durva...
Én 4. szintû mágiát talán 6-7. szinten veszek, 5. et 12. szint körül. Cél=asztrálmágia 5. fok, auraelemzés 6. fok. aztán megyünk személyiséget átgyúrni hehe
Nos én arra gondoltam, hogy nem a szférákkal dobálózunk, hanem ugy bontjuk szét, hogy kis és nagy arkánum és Litániák és riutálék. Vagyis a példa az Arel papra:
kis arkánum litániái 3. fok
kis arkánum rituáléi 3.fok
nagyarkánum litániái 2.fok
nagyarkánum rituáléi 2.fok
Én azt mondom szférára bontsunk, mert azt, hogy kis vagy nagy arkánum azt az dönti el, hogy papról vagy paplovagról van szó. Ez a kaszt sajátja, mint különleges képesség. A szférák már érthetõbbnek tûnnek, mert Arel ugyan mind a négy szférát uralja, de már a PPL-ben is három kettes csomagra vannak osztva. A litánia-rituálé vonalon, pedig szerintem nem kellene szétválasztani, mert egy pap mindkettõt alapból tanulja. Nincs olyan hogy egy pap csak rituálét vagy csak litániát tanul.
Papi mágiát akkor szféránként bontsuk szét, tehát legyen 4 része /Élet, Lélek, Természet, Halál/
VAGY
A papi mágiát bontsuk szét kis és nagy árkánum litániái, rituáléi szerint, azaz megintcsak 4 részre
VAGY
A papi mágiát 8 részre bontsuk, azaz vannak kis és nagy árkánum varázslatok, de ezeken belül megkülönböztetünk szférikus varázslatokat. Azaz van kis és nagy árkánumbeli halál is, ezekre külön fel kell venni a papi magicet.
Én a legelsõre szavazok, azaz szféránként bontsuk szét. Ez utóbbiban nem látok rációt, mert fölösleges lenne nagyon elaprózni a papok tudását, a második pedig még járható út lenne, de akkor nem lenne megkülönböztetve az, hogy milyen pap milyen szférával élhet. Ha felvenné egy ranagolita a nagy árkánum litániai 3. fokot, abban benne lennének az Élet varázslatok is, ez a csoportosítás pedig nem szûri ki azt, hogy a ranagolita azt ne tudja használni.
"A barátom és hû követõm? Nem is tudom... Meghalt már valaha értem?"- Jakirte Jak Cyr
Mondjuk nem teljesen igazságos a dolog, mivel ugyanannyiba kerül mint a vulgármágia és míg nekik 2x vagy 3x kell fölvenni, a többi casternek 4x, 5x, néha 6-8x is. Ezen kéne elgondolkodni.
Én Tyssel vitatkoznék arról hogyha nem szférákrqa bontjuk, hanem csak kis meg nagy arkánumra akkor egy ranagolita használhatna élet szférát. Ez messze nem igaz mert felveszi a szakrális mágiát eredeti variácioban akkor sem kap lehetõséget élet szférához mert istene nem hagyja szoval ez igy hülyeség volt.
Mivan a különleges képeségekkel, lásd Adron fény mágia vcagy Orwellánusnál boszi varázslatok?
Sztem is arkánumokra kell bontani pluszban. Így kb 5-6 szak. mágia képzit kell fölvenni.
A spec. képzik is arkánumokra vannak osztva, azokat bónuszként megkapja ha fölveszi a képzettséget, de nem egyszerre az összeset, hanem minél magasabb szinten veszi, annál többet.
Legyen úgy, hogy kis és nagy árkánumra van bontva a mágia, és azon belül a 4 szféra különböztethetõ meg egymástól? Plusszba a szférikus mágia lenne... szerintem azt autómatikusan használhatná az adott isten papja.
Errõl vélemény?
"A barátom és hû követõm? Nem is tudom... Meghalt már valaha értem?"- Jakirte Jak Cyr
Tudod... midnen darton papnak van 3-4 egyéni varija, midnen dreinitának, minden sogronitának, kraitának... szférikus varik, amiket csak egy adott isten papja tud csinálni. Pölö Tharrnak a vérbéklyó... na az autómaticé megadatna a JKnak.