Azért bátorkodtam megnyitni ezt a topicot, mert nagyon furdalja az oldalamat a kíváncsiság, hogy milyen tapasztalataik vannak azoknak akik már megvették.
Sion!
Mi a véleményed a tűzvarázslóról? Az eddigi megnyilvánulásaid alapján úgy vettem ki neked csalódás...
No ne vágjunk bele egyből a közepébe, előtte beszélek a többiről, csak szép sorjában!
A kül és belcsínyt már nagyjából meg lehetett ismerni innen onnan, de annyit hozzátennék hogy vannak benne elképesztően jó képek. Méltó a nagy elődre, melytől legtöbbet örökölt a borítója.
A karakteralkotás meglehetősen egyszerű az ET ismeretében. Elősőre nem láttam át de úgy fél óra alatt tiszta lett! Szóval könnyű és kicsit kiegynesúlyozza a dolgokat. Pl. a fajokért ezentúl fizetni kell nem csak úgy vannak bele a vakvilágba.
Az iskolák: Alapvetően az a jellemző (így elsőre), hogy a harci beállítottságú karaktereket nagyon felhozták, és ez teljesen rendben is van. A fejvadázsoknál a klánok és a speciális feladatokat ellátó változatok egyaránt megjelentek és egy kis színt vittek a karakterbe. Pl. minden klán magasabb szintű karakterei más utakon fejlődhetnek tovább. Személyesen nekem az Anat Akhan tetszik legjobban, de ez mindenkinek más lessz. Ötletes a tolvaj specializálása is.
A papok, paplovagok szintén el lettek találva, bár biztosan mindenkinek lessz olyan, hogy ez nincs benne, vagy az nincs benne, de ez egy alapkönyv és biztos vagyok benne, hogy a már beígért kiegészítőkön kívül hamarosan megjelennek a neten a kidolgozott iskolák, szóval ne szomorkodjunk, nem tart soká!
A varászhasználók közül nekem nagyon bejött a Boszorkénymester. Sztem nagy lehetőségek vannak benne, de majd mindenki eldönti maga! A boszorkányt igazán nem néztem, de ha valakit konkrétan érdekelne akkor írjon be ide és megnézem. A varázslót tekintve szerintem sokmindent elvettek tőle, de sokat is kapott. Olyan botjuk lett így hirtelen hogy hűűűűűű...
No akkor ok lássuk a tűzvarit. Én nem mondom hogy rossz de véleményem szerint elvesztette azt a tulajdonságát ami miatt vonzódom hozzá. Ennek pedig az az oka hogy rettentően el kell aprózza a lehetőségeit. Én szeretek harcolni vele, de ha akarok hm-et is, Mp-t is legalább néhányat, Fp sem árt a pszi is fontos, a fejlődéshez pedig kell a kp. Azaz rengetegfelé kell osztani és ez így nem lessz jó. Tehát akkor aki eddig a fény ösvényét járta, az most sem fog csalódni, de az én utam a pusztító tűzön át vezet!
Így elsőre ennyi. Kérdések jöhetnek és akkor én, vagy esetleg más utánnanéz.. Csak fórum ez vagy ni!
Nos már én is nézegettem a szabálykönyvet. Igen lényegében az összes olyan kaszt egyenlőre problémásnak tűnik amelyik egyaránt harcol és varázsol pont az elaprózás miatt, de majd biztosat akkor tudok mondani ha játékban is kipróbáltam és már tényleg fújom a rendszert. Ígérem nem fog túl sokáig tartani. Minden más tekintetben egyetértek Sionnal. Szerintem érdemes megvenni. Ha kérdés van engem is nyugodtan zaklathattok.
Szemtõl szembe így kívánja tisztességünk a becsület mindennél többet ér.
Krodon cwa Clangon Elátkozott part zárt arel pap A balszerencse netovábbja zárt
Igen, igen, a varázslók botját már tényleg egy kicsit komolyabbra vették, nem egy mondattal intézték el mint anno az ETK-ban. pl nekem a doraniak botja tetszik, hogy akár mp, és pszi pontal is rendelkezhet, tud varázsolni, rajta keresztül varázspln ja és hogy ugymond személyisége is van.
Mindent egybe vetve neke tetszik(bár ezt elmondtam már egy jópárszor ))
"Programming today is a race between software engineers striving to build bigger and better idiot-proof programs, and the Universe trying to produce bigger and better idiots. So far, the Universe is winning. (Rich Cook)"
Hát nemtudom sztem nem lett tápos. Na mármost ugye a fegyverek értékei is egy peppet megváltoztak. Elmarad a tám/kör, helyette belyött egy olyan hogy Időigény. Ez azt hivatott jelölni, hogy egy körben hány szegmensenként tud a fegy ver támadni. a hárítótör pl: id.ig.:3 seb: k6+1 ké:5 Té:8 Vé:20 Sztem nem tartozik a tápos fegyverek közé. Ha már a fegyvereknél járunk, megváltoztak a sebzések is. pl hosszúkard: 2k6, rövidkard: k10+1, shadleki buzogány: 2k6... és ami nekem rögtön kiszurta a szemem a fegyvereknél, aminél ezt gondoltam , az a slan csatakard(nem,nem slan kard, ez a 3. slan fegyver), szóval a fegyvereken változtattak egy picit. Ha már volt szó az időigényről, megemlíteném, hogy a kétkezes kard(a régi pallos) időigénye 10. ettől nincs is nagyobb a közelharci fegyvereknek. az egykezes kardoknak 5, míg a kisebb és könnyebb fegyvereknek 3 A dobófegyvereknél a Té-t leváltotta a Cé, de védő értékük ugyanúgy megbaradt és kaptag távolságot is. (remélem ezzel a kis ismertetőmmel nem sértettem meg semmilyen jogi akármit meg bigyuszt )
"Programming today is a race between software engineers striving to build bigger and better idiot-proof programs, and the Universe trying to produce bigger and better idiots. So far, the Universe is winning. (Rich Cook)"
Nos a hárítótőrről rengeteg vita megy a Tuan fórumán és talán valahol jogos is. Magas a védőértéke és magasabb szinten forgatva minden fegyver ellen lehet védekezni. Ugyan szerepjátékosi szempontból elképzelhetetlen, de 2 hárítótőrt forgatva nagyon durva bónusz VÉ érthető el úgy hogy közben a karakter körönként 6-szor támad, de még át kell néznem a harcrendszt, hogy saját véleményt alkossak. A fentiek a Tuan oldalán beszélgetők hozzászólásainak a kivonata.
Na. Ma nov 22.-e van, végre én is meg tudtam venni az ÚTK-t mostmár nemcsak Pesten kapható.
Sok időm még nem volt vele foglalkozni, de átlapoztam; és szerintem jó lesz ez. Ne egy szerencsétlen alap szabálykönytől várjuk már hogy megváltsa a világot és minden Jk igényt kielégítsen és orvosoljon minden felemerült problémát.
Ha a Tuan folytatja ezt at utat, és életben tartja rendszeresen megjelenő kiegészítőkkel a MAGUST, akkor szerintem nagyon jó kis rpg lesz belőle.
Nos, a raktárban is megjelent, de nem igazán tudtam átlapozni. Viszont felhoznám a témát: Férfi karakter lehet boszorkány? OK, hogy azt írják, nem, de szerintem a másik nem felől is meg lehet közelíteni ezt a foglalatosságot. így nehezebb, s talán élvezhetőbb is lehetne a játék...
"Since love and fear can hardly exist together, if we must choose between them, it is far safer to be feared than loved." - Niccolo Machiavelli
Nyah tegnap sikerült kiköhögnöm így hónap végére az UTK árát.
Hazafelé átpörgetve a vonaton arra jutottam, hogy érdekes lesz, legalábbis erre utal számora, hogy végre megjelent a kardművész "szétválasztása". Így már nem csak "én vagyok a tucat kardművész" karakterek lehetnek, hanem megjelent a iaijutsu kardrántás) is a darálógépezés mellé. A másik pozitívum, hogy a fejvadásznál végre általánosan megoldódott a tucatutcasarikorgyilkoskák és az elit testőrsök közötti különbség. Jöhetnek a messorok!!!
Persze mindez majd akkor lesz igazán konkrét véleménnyé formálódva, ha végigolvastam a könyvet és csináltam néhány karaktert próbaképp.
Castor!
Megnéztem a Twan UTK-sítás dolgot. Tudom már abban maradtunk, hogy nem állunk át, de azért megírom a véleményem. Még szerencse, hogy nem állunk át. Ugyanis UTK-ban pyarroní Aranykör Lovag az a Krad-paplovag igazából. Twan meg nem egy igazán észkombájn alkat. Így én se tudtam volna a karit igazán beilleszteni az UTK-ba.
Quator! Nem gond, mostmár lemegyünk d20-ban, de nem fogom sokáig húzni. Annak pedig örülök, hogy megvetted az ÚTK-t és csak a pazarlás bűnébe estél... De ezekszerint egy csapatravaló embernek már megvan az ÚTK, úgyhogy lehet zárt kalandot nyomni az új rendszer szerint. Mondjuk én egyenlőre még biztos nem hírdetem meg, mert elég nekem a Kerinegyed meg a YL; meg a könyvet is át kell még alaposan tanulmányozzam; illetve a Tuan fórumán sok olyan probléma és kérdés forog az ÚTK-valk kapcsolatosan, amire még nem kaptunk hivatalos választ és meg akarom várni ezeket is.
Én szomorűan vettem észre, hogy kihagytak egy értékes kasztot - a Gladiátort.
(Ha esetleg én siklottam el felette ( ), akkor kérem, hogy nyissátok fel a szememet, hogy hol lehet megtalálni a könyvben.)
Szent a viharnak tombolása, mert eltakarítja a föld színéről, ami elburjánzik rajta és rothadásba fülled. Szent az örvénynek torka, mert elnyeli a nyüvek salakos hordalékát, amit a zúgó szél a tenger habjaiba söpör. Szent a vulkánnak gyomra, mert a benne lángoló tűz megemészti a mélyére rekedt mocskot, és kiolvaszt belőle mindent, ami tisztátalan. Szent a földmélynek sötétje, mert örökre elrejti a szemünk elől, ami nem bizonyul méltőnak rá, hogy visszatérjen a napvilágra.
Nem siklottál el felette tényleg nem szerepel. A Tuan fórumán elhangzottak szerint lényegében azért mert nem igazán különbözik a harostól simán meg lehet csinálni egyszerű harcosból lényegében fölösleges kasztnak tartották.