• Fórum kezdőlap
    M.A.G.U.S. Online RPG
    • Keresés
    • GyIK
    • Taglista
  • Felhasználói vezérlőpult
    Belépés
    • Felhasználói vezérlőpult
    • Belépés
  • Postaláda
    Privát üzenetek

Torozon Tavernája

A lezárt, de még elérhetõ fórumok gyûjtõhelye...

Moderátor: Admin

Téma lezárva
4496 hozzászólás • Oldal: 73 / 300 • 1 ... 70, 71, 72, 73, 74, 75, 76 ... 300

HozzászólásSzerző: Quiasse Limenel Umassyras » 2006.02.13. 14:07

Ez amúgy onnan van, hogy találtam egy kifigurázást a tápolásról.
Ott volt egy egy oldalas kis novella amin halálra röhögtem magam (Hentölés Elfhentelben), meg a várható folytatások. Pl:
- Heréljünk Csejet
- Vasmarkú Axel puddinggal
- Szonorra és Gomorra
- A pyarroni tizenhármak
- Rabnőm Arel, ágyelőm Ranagol, az Amhe Ramon meg kapál a kertben
stb...
(Ha megtalálom, akkor fellinkelem a bakis topicba)
"Új faj az ember, sok baj van vele
Ráordítok egyet, kiomlik a bele."

Részlet Roquar Qrassys aquír bárd balladájából.
Quiasse Limenel Umassyras
Olvasó
Olvasó

Hozzászólás: 2168
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Quiasse Limenel Umassyras » 2006.02.13. 16:39

Na srácok. Megint jön a pampogásom Kráni témában. Akinek már elég volt a múltkori, az bele se kezdjen.
Felhívom a figyelmet, hogy nem a tápolásról szól az egész. Nekiálltam olvasgatni a Titkos Fóliáns harcosokról szóló részét. Ugyebár azért készült ez a fejezet, hogy az ETKval szemben színesebbé tegye a kasztot, meg erősítsen rajta. Az ETK kicsit túlságosan letápolta a kasztot. Szóval elvileg reálisnak kéne lenni, és minden országnak az erejéhez mérten kellene, hogy kidolgozva legyenek a harcosai. Erennél már elég durva dolgokba futottam bele a kék köpenyesnél. Kétszintenként plusz 3 HM, kib. sok képzettség, megkapják a fegyvereiket. Mondjuk kicsit ellensúlyozták, hogy alap KPja 7 és szintenként csak 9et kap.
Nem szeretnék kitérni a tarini mithrilles mészárosokra, és Sirenar nagytávolságú agysebészeire sem. Toronnak is sikerült elég felkészült és erős harcost kiállítani az ezüstkard bajnokokkal. A kardmester is ütős lett, de egy kicsit beesett a két ló közé. Aztán délre érve kicsit realizálódott a helyzet. A syburri nehézvértesek és a shadoni birodalmi zsoldosok is elég erősek lettek, főleg, hogy megkapnak minden alap képzettséget amire a szintenként 14 KPval felrakhatják a koronát, de nincsen annyira elszállva. Gorvikot teljesen reálisnak tartottam. Fiatal ország, mindenhonnan összeszedett harci tudással. Nem lett túl erős sem, és túl gyenge sem. És feelinges a kalóz matróz koncepció. Aztán elérkeztem szívem csücskéhez. KRÁN. Már előre féltem, hogy valami übertápot hoztak ki belőle, és megint hallgathatom majd a dumát. Elolvastam és ledöbbentem. Majdnem leestem a székről. Akkora fos, amit odabiggyesztettek kráni szabados néven, hogy csak pislogtam. Majdnem ugyanazt írták le mint ami az ETKban van, csak 8ik szintre kap egy méregkeverés MF-et, 6ik szintre egy hátbaszúrás MFet, meg Pszí AFet. Ezek után még a KPitól is megfosztották. Alap 6 és szintenként 8. Majdnem elfogott a röhögőgörcs. Felét nem kapta meg annak amit egy ereni, és még kevesebb KP-val is szúrják ki a szemét. És csak ez az egy variáns lett megcsinálva. Sok jóval kisebb ország is kapott egynél több féle harcost. Egy akkora birodalom meg mint Krán kap egyet. Ráadásul az is egy elbaszott fejvadásznak megcsinálva. És ha valaki nem akar méregkeveréses hátbaszúrós orvgyilkost csinálni, akkor szopik az ETKval. És mégegyszer leszögezem, hogy egyáltalán nem vártam el, hogy egy halhatatlan felturbózott gyilkológépet kapjak, de azért legalább legyen mondjuk egy szinten egy shadonival, vagy egy nyomorult syburrival. És mi van a többi kráni haderőnemmel. A könnyűlovasság, a légionáriusok, a feketeorkok, és még van pár. De mindegy. nem kell 6 féle variáció. Ezt az állapotot csak überelni tudta, amikor továbblapoztam. Igeeeen. Yllinor. Mogorva közbeszól. A kopjás farkasoknál már sírtam, amikor fegyverhasználat MF-el és pszível kezdtek, de aztán jöttek a sasok. Sirenar erdőjáróinak puszipajtásai.
Összegezve ledöbbentem. Sárbatiportak és megsemmisítettek. Gondoltam arra is, hogy olyan megfontolásból csinálták ekkora szarra a kránit, hogy aki játszana vele, annak is elmenjen tőle a kedve. Ez az én értékrendem. Lehet, hogy igazságtalan vagyok a többi országgal kapcsolatban, de szerintem nem rugaszkodom el a realitások talajától. Mindenki ítéljen meg ez alapján, és a mondandómat is. Köszönöm a türelmet.

Olvasó
Olvasó

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Tysson-lar » 2006.02.13. 17:09

Sziasztok!
Nos nekem is lenne véleményem erről a témáról.
Szerintem a probléma nem itt gyökeredzik. Én úgy gondolom, alapból hülyeség, hogy egy harocos ennyi hm-et és kp-t kap. Az én tapasztalásaim azok, hogy 4. tsz-en a harcos már vagy fölös 10-15 kp-val rendelkezik, és foggalma sincs mire költse el. Most őszintén, egy csóró dzsad harcos megtanul sivatagjárni, és jól harcolni, onnantól mi kel még neki? Nem fog megtanulni rúnamágiát, vagy mászást csakmert van neki fölös kp-ja. Én azt mondom erre, érdemes lenne megnyirbálni ezeket az értékeket. De minden kasztnál szerintem. És nem lenne indokolt már 1. szinten fegyverhasználat MF-el indulni. Őszintén szólva ezért vagyok én az 5-fokú képzettségrendszer híve. Node az is baromság, mert az túl van bonyolítva. Ezért a legutóbbi asztali játéknál úgy csináltam én, hogy az UT leírásait nézegettük, és levettük az 1. és az 5. fokot. Ereni kékköpenyes kap 3. fokon, ahogy kardmester is. Egy szabad lovas csak 2.-on, és így tovább. Kissé megvariáltam a dolgokat. Szerintem az ETK-ba amúgyis kevés képzettség van, így az UT-ből kivéve a 3 szintes rendszert szerintem meg lehet oldani a dolgot. És akkor itt jön a másik gubanc. Miért kap a fejvadász 9 fegyverhasználatot? Nincs 9 olyan fegyver, amit rendszeresen használjon. És ki az a hülye, aki megtanul 9-et használni, mikor úgyis 2-3-at fog ténylegesen? Őszintén szólva erősen táposnak tartom néhány kaszthoz tartozó képzettségeket. Én erre azt mondom, némelyiket nem is adom meg. Alapból nem adok 9 meg 12 képzettséget, főleg miért lenne ez indokolt papok esetében? Egy tolvaj, aki végülis a képzettések embere lenne, nos ő feleannyi képzettségel indúl, mint egy Darton lovag. Najó, ez lehet hogy tulzás, de én annak vagyok a híve: kevesebb képzettséget, kevesebb kp-t, így meg kell dolgozni ténylegesen mindenért. És így érdekesebb a dolog, hiszen a karakter egy szinten max 1 képzettséget vesz, nem pedig mingyárt 3-at. főleg úgy, hogy még szintenként is kap. A HGB ezirányú részét én inkább útmutatónak, semmint törvénynek tekintem. Én az mondam az uccsó asztali játékomban: mi akarsz lenni? Igen, kardmester? Akkkor válogass magadnak pár képzettésget. Ha azt mondta volna a JK, hogy pusztítás 3, fegverhasználat 4, és ilyen szörnyűségeket, ezt feleltem volna neki: fegyverhasználat 3, és megadom 4. szinen 4. fokon. Mivelhát ugyebár 1. és 5. nincs, maxra is van így fejlesztve.
Én nagyjából így játzom. Nevezhető kötetlen karakteralkotásnak is, mégis úgyvélem, sikerült a tápot mint olyat végleg kiűznöm az asztali játékaimból.
Én is köszönöm a figyelmet, és aki elolvassa ezt a rengeteg írást! :D
"A barátom és hû követõm? Nem is tudom... Meghalt már valaha értem?"- Jakirte Jak Cyr

Lorg, a Rút
Tysson-lar
Olvasó
Olvasó

Hozzászólás: 1153
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Schinter » 2006.02.13. 17:39

Hát erre csak azt tudnám mondani,hogy mivel a könyvek lapjai végesek ezért minden verziót nem tudnak leirni...Ha vki csoró dzsad harcost szeretne(akinek mondjuk spec én alapból megajánlom neki a sivatag járást olcsóbban),és nem szeretne tényleg semmit sem tanulni a harcon kivül,akkor azt mondanám neki,hogy oké öreg,akkor a kp-dat beváltjuk hm-re és akkor a szbadidőben harcolni gyakoroltál...
Egyébként meg én a kráni részeket néha átugrom ugyanis sztem egy kráni karakter nehezen válik meg az országától.Ehehz hozzá kell tenni,hogy ált 1-6 tszig játszok,mert magasabb szinten szinte már fél Isten egy megfellelően összehangolt megfellelő cuccokkal egy kalandozó csapat.Ezzel nem azt mondom,hogy megszivatni nem lehet,mert a km mindenható reális körülmények közt is,de azért annyira nem bulis már sztem...Egyébként meg sztem is hülyesség egy kráni harcosnak adni méregkeverést és hátbaszurit...
Másik,hogy sztem azért mind a kard mester mind a kékköpenyes mind az ezüstkard bajnok( stb.) száma nem annyira nagy egy hadseregben a "normál" emberkékhez képest...Jó igaz,hogy yllinor kicsit táp lett meg azért a falanx harcos sem semmi...Amig van sikeres találat nem lehet megközeliteni :s Sztem kcisit táp lett...
Schinter
Fórumozó
Fórumozó

Hozzászólás: 3440
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Schinter » 2006.02.13. 18:25

Lehet,hogy nincs még meg,de én nem láttom az aréna részleget...
Másik,hogy új smileyk lesznek feltöltve?Olvastam,hogy helyben szegényes a server,de spec én nagyon örülnék az új smileyknak :D
Schinter
Fórumozó
Fórumozó

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Quiasse Limenel Umassyras » 2006.02.13. 18:50

Fel foglak venni az aréna részlegbe, ahogy a többieket is.

Olvasó
Olvasó

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Con Larrodan » 2006.02.14. 23:15

olvassatok be a Hírek-be... :)
Eiresin Wyntumal - Pathfinder
Con Larrodan
Admin
Admin

Hozzászólás: 3217
ZK Karakter: Eiresin Wyntumal
  • Honlap
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Con Larrodan » 2006.02.15. 0:27

:hogyaza: :wtf: :bruhuhu: :eek: :fuck: :gugli: :grrr: :kul: :lame: :LOL: :merci: :morci: :off: :piszka: :rotfl: :uzi: :teccikerteni:

Új emotikonok! Tessék Schinter, válogathatsz :P
Con Larrodan
Admin
Admin

• Honlap
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Schinter » 2006.02.15. 8:08

hurrá saját költözik a server...
Viszont felmerül bennem egy kérdés,hogy hasaját honlap lesz az onlinemagusnak,akkor ez anyagiakban is jelent vmit?

ja és köszönöm az új emotionkat :rotfl:
Schinter
Fórumozó
Fórumozó

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Con Larrodan » 2006.02.15. 8:24

Schinter írta:hurrá saját költözik a server...
Viszont felmerül bennem egy kérdés,hogy hasaját honlap lesz az onlinemagusnak,akkor ez anyagiakban is jelent vmit?

Én is hasonlóképpen örülök neki :) Igen jelent, de nem nektek. Ahogy tudtam minimalizáltam a költségeket. Van egy jó haverom (régi osztálytársam), és neki van cége ami hostingal foglalkozik. Nála bérlünk majd tárhelyet, és egész korrekt áron jön ki, amit Sionnal tudunk fedezni. :) A domain reg szintén rajta keresztül törtánik majd, szal nincs gond
Schinter írta:ja és köszönöm az új emotionkat :rotfl:
nincs mit 8) de ha van még olyan szmájli amit szívesen látnál/látnátok küldjétek el mailban, és ha összegyűlik egy packra való felteszem.
Con Larrodan
Admin
Admin

• Honlap
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Schinter » 2006.02.15. 8:47

hm...smileyt hogy lehet elküldeni emailben?Tudom nagyon hülyén hagnzik a kérdésem de pl msn-n meg az rpg.hu-n is 1-2 nagyon poénos...

no a pénzes a dolgot csak azért kérdeztem,hogy sztem nem egészen korrekt,hogy csak ti fizetitek sztem...nem tom,hogy ez mennyit jelent,de ha mindenki havonta beküld egy százást sztem egészen jó kis összeg kijönne és senki nem fog beleszakadni...Na most lehet,hogy engem meg fognak kövezni ezért egyesek ugy hogy futok is el gyorsan :rotfl:
Schinter
Fórumozó
Fórumozó

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Con Larrodan » 2006.02.15. 8:54

Schinter írta:hm...smileyt hogy lehet elküldeni emailben?Tudom nagyon hülyén hagnzik a kérdésem de pl msn-n meg az rpg.hu-n is 1-2 nagyon poénos...
egyszerűen megfogod a file-okat és bezúzod egy zip-be, és azt a zip-et csatolt állományként elküldöd nekem :)

Schinter írta:no a pénzes a dolgot csak azért kérdeztem,hogy sztem nem egészen korrekt,hogy csak ti fizetitek sztem...nem tom,hogy ez mennyit jelent,de ha mindenki havonta beküld egy százást sztem egészen jó kis összeg kijönne és senki nem fog beleszakadni...Na most lehet,hogy engem meg fognak kövezni ezért egyesek ugy hogy futok is el gyorsan :rotfl:

Most pillanatnyilag úgy néz ki, hogy 1000HUF/hó a tárhely, és 3600HUF/2 év a domain reg. De még nincs lefikszálva semmi, még nem írtam alá semmit..
Con Larrodan
Admin
Admin

• Honlap
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Quiasse Limenel Umassyras » 2006.02.15. 9:38

naggyon örülök, hogy végre nem kell majd idegeskedni az UW miatt. Arról meg, hogy mindenki beküld egy 100ast. A postaköltség több lenne. De ha tudtok valami jobb módot, és szükség lesz rá, akkor rám lehet számítani.
*ujjong - ujjong* :D

Olvasó
Olvasó

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Quiasse Limenel Umassyras » 2006.02.15. 9:55

Na végre van időm Tyssonnak írni.

Szerintem csak akkor marad fölösleges KPja egy harcosnak, ha tényleg igénytelen a karakter. Ha valaki színes karit akar csinálni, akkor édes kevés az a szintenkénti 14 KP. 4-5ik szintre talán kilehet hozni a legszükségesebb harci képzettségeket, de az sem mindig biztos. Utána még ott vannak a világiak, esetleg alvilágiak. Az ok hogy a harcos azért készült, hogy legyen egy olyan kaszt aminek minimális alap képzettsége, és a magas KP-kból mindenki a maga szájízének megfelelőre csinálhassa. De ha komolyabban megvizsgáljuk, magasabb szinten lemaradnak. Csak a gyors szintlépésben bízhatnak más kasztokkal szemben.
A 3 szintű képzettségrendszer nekem is tetszik. De az UTból nem lehet normálisan megcsinálni. Mert az UT alapból egy szar (na kapni fogok ezér még :D ) és a követelményrendszere megöli az egészet. A KAPról nem szeretnék szót ejteni, mert nem biztos hogy hányingerem vissza tudnám fogni. Nekem a kezembe került anno egy direkt 3 szintű képzettségleírás. Nagyon tetszett, csak az volt a baj vele, hogy a kasztoknak nem írta le, hogy mit kapnak alapból és szintenként. Nekem meg nem volt sem türelmem, sem időm kidolgozni, és utána meg hallgatnui, hogy mi miért szar. Szóval marad az ETKs képzettségtábla az MTKs képzettségekkel kiegészítve. Csak annyit kérek a KMektől, hogyha valami irreális dologgal találkoznak, akkor legyen bennük annyi kezdeményezési képesség, hogy merjenek változtatni, és használják a fantáziájukat és realitásérzéküket. Schinter felvetése sem rossz. Az sem rossz, ha a KM és a JK nem a kasztok képzettségeit veszi alapul, hanem összeállít sajátokat a koncepció szerint. De az nagy fáradtság, és akkor elvesznek azok a dolgok, amik a kasztok különlegességét adják. Köszönöm a figyelmet.

Olvasó
Olvasó

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Con Larrodan » 2006.02.18. 20:06

A hétvége miatt van ekkora puuuuuuunny? na ne mááár
Con Larrodan
Admin
Admin