• Fórum kezdőlap
    M.A.G.U.S. Online RPG
    • Keresés
    • GyIK
    • Taglista
  • Felhasználói vezérlőpult
    Belépés
    • Felhasználói vezérlőpult
    • Belépés
  • Postaláda
    Privát üzenetek

Torozon Tavernája

A lezárt, de még elérhetõ fórumok gyûjtõhelye...

Moderátor: Admin

Téma lezárva
4496 hozzászólás • Oldal: 77 / 300 • 1 ... 74, 75, 76, 77, 78, 79, 80 ... 300

HozzászólásSzerző: Skuld » 2006.03.05. 1:40

Quiasse Limenel Umassyras írta:ha nem titok, akkor érdekel az oka. Érdekesnek találom ha valaki női karit indít. Mindenkinek más oka van rá.

Konkrétan nem tom, h titok-e, ha elkezdünk játszani elég hamar kiderül, mindegy, lényegében az egyik ok, hogy érdekes női karit kijáccani férfi létemre, a másik meg a megszokás: számítógépen az első """RPG""" amivel játszottam a Diablo volt anno, és az íjász feküdt nekem a képességei miatt. Jött a 2, ott az assa, ama, sorc... Megint csak női karik xDDDD Ezekután meg már a BGt, NWNt stb is női karival vittem át... TR fanatizálásomról nem is beszélve :P
Tehát megszokás és változatosság :P Vagy vmi ilyesmi xDDD
A pszichés okait meg pláne nem tom xDDDDDDDDDDDDDDD
Skuld

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Quiasse Limenel Umassyras » 2006.03.05. 2:11

Nekem sok okom volt rá, hogy női karikkal játsszak. Jó ha a csapat nem csak férfiakból áll. Feldobja a játékot egy nőszemély. Jó nagy szarkavarásokat lehet kihozni belőle. Meg a boszi kaszt nagyon megtetszett. Nagyon feelinges. A másik, hogy elég nehéz kijátszani egy nőt. A gondolkodásmódját, a reális cselekvéseit. Még én is csak tanulom. Viszont sokan ellene vannak ennek a dolognak. Az ő aggályaikra találtam egy cikket az rpg.hu-n :

Ha valaki ellentétes nemu karakterrel játszik, akkor az sokakat csodálkozásra késztet, néhányan furcsának, mások helytelennek, megint mások igazi szerepjátékosi kihívásnak tartják, ám kisebbségben vannak azok, akik szerint ez teljesen természetes. Miért is lenne ez olyan különleges, hiszen minden mesélo, kalandmester számára elérkezik a pillanat, amikor a kaland egy fontos szereplojeként noi NJKt irányít, hiszen e-nélkül kicsit furcsa lenne a világ. Miért ne tehetné meg ugyanezt játékosként?

Nos számos ellenérv van, ezek közül a legtöbbje pusztán annyi, hogy "nem tudja beleélni magát rendesen," "rosszul játssza ki úgyis," vagy éppen "nem tudom ot nonek elképzelni." Amikor visszakérdez valaki, hogy az ezeréves távlatokban gondolkozó elfet, az éloholt vámpírt, vagy esetleg a világot teljesen másképp érzékelo sáskaharcost, vajon fel tudják-e fogni? Hogy a vékony gyereket barbárnak el tudják-e képzelni, akkor nem jön többnyire válasz.

Igen, a férfi-no különbség szembetuno, jól észreveheto, és semmiképpen sem elhanyagolható különbség. De a teljesen más világ, faj, kultúra, vallás, filozófia, és a mágia jelenlétének hatásai mellett már nem is tunik leküzdhetetlen akadálynak, sot egy viszonylag apró akadály csak a sok közül. Ugyanakkor ez az az akadály, amit a legtöbben észrevesznek, ami a legtöbb ember figyelmét felhívja rá, hogy o és a karaktere különbözik.

Aki képes magától különbözo karaktert élo karakterként kijátszani, képes átérezni, hogy az milyen, képes a karaktere fejével gondolkodni, annak ez nem túl nagy feladat, és nem is zavaró az, ha más így tesz. Aki számára ez még nehéz, annak ez emlékezteto, hogy ne felejtkezzen el róla, akinek pedig lehetetlen, nos az a törpét sem tudja elképzelni, sot a másik világ a miénktol eltéro világképében sem tud gondolkodni.

Érvek, pro és kontra? Nos azt akinek mankóként jót tesz, annak jó, akinek mankóként nem szükséges, annak kedve szerint lehet jó, vagy rossz, akinek meg nincs meg a szerepjátékosi tehetség, és ezért nehéz és zavaró, az ne játsszon így, de fogadja el, hogy a másik így játszik, hiszen neki oly mindegy, hogy a törpét, a barbárt, vagy a not nem bírja elképzelni. Miért tiltakoznak oly sokan? Mert szembesíti oket a ténnyel, hogy bár igazi szerepjátékosnak vallják magukat a saját szemüket, fülüket, eszüket használják, a karakterüké helyett. Ez csak Nekik szégyen, és nem annak, aki meg tudja oldani ezt a feladatot.
By The Elf
"Új faj az ember, sok baj van vele
Ráordítok egyet, kiomlik a bele."

Részlet Roquar Qrassys aquír bárd balladájából.
Quiasse Limenel Umassyras
Olvasó
Olvasó

Hozzászólás: 2168
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Skuld » 2006.03.05. 3:14

Érdekes tanulmány, köszi. Igen, sok igazság van benne :)
Skuld

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Con Larrodan » 2006.03.05. 7:15

Meridian írta:Con Larrodan! ismét köztünk? akkor sztem a nem megfelelő nevű felhasználók féljenek, véres kezű Admin közeleg :twisted: :D
Üdv:
Meridian
Már megtörtént... :twisted:

Skuld írta:Ők félhetnek, másnak viszont nem kell, hisz ő valójában egy aranyszívű, jótét lélek ^^ (Miért hívom ki mindig a sorsot magam ellen...? >_< xDDD)
Aranyszívű? persze-persze... ez így is van... ^_______^

Skuld írta:Na már... A KM is ember... Legalábbis azt hiszem... :LOL:
Igen az... hugi mostmár tedd magad takarékra, mert kapsz egy fejmosást... :twisted:

Quiasse Limenel Umassyras írta:Skuldnak:
az a leírás, ami a reagjaid után van, az a karid leírása, amit esetleg Conhoz hozol?
Mer ha igen, akkor a nőnemű karik elég szépszámmal képviseltetni fogják magukat.

Igen, nálam lesz... :) Háááát majdcsak alakul vhogy... majd segítek rajta... :twisted: :uzi:

Mivel az esti játéknak most lett vége, és néhány perce értem haza, ezért inkább ledőlök aludni, a kaland indítást egy picit halasztom, mert nem vagyok több mint egy vödör mosott ... Bocsika, jó8
Eiresin Wyntumal - Pathfinder
Con Larrodan
Admin
Admin

Hozzászólás: 3216
ZK Karakter: Eiresin Wyntumal
  • Honlap
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Skuld » 2006.03.05. 13:21

Con Larrodan írta: Igen az... hugi mostmár tedd magad takarékra, mert kapsz egy fejmosást... :twisted:

Mijazatakarék....? :roll:
Skuld

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Quiasse Limenel Umassyras » 2006.03.05. 13:35

Mindenki vesse rá magát Conra, hogy kezdje el a bemeséléseket. 8)
"Új faj az ember, sok baj van vele
Ráordítok egyet, kiomlik a bele."

Részlet Roquar Qrassys aquír bárd balladájából.
Quiasse Limenel Umassyras
Olvasó
Olvasó

Hozzászólás: 2168
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Skuld » 2006.03.05. 14:41

Quiasse Limenel Umassyras írta:Mindenki vesse rá magát Conra, hogy kezdje el a bemeséléseket. 8)

Én amikor csak MSNen van nyúzom :LOL:

Edit: amúgy teljesen egyetértek azzal, hogy egy csapatba kellenek női karik is, márcsak a különböző szituk végett. Legjobban azt bírom, amikor játszunk, és a többiek döbbenten néznek rám, hogy miért is indítottam női karit :D
Skuld

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Dianne » 2006.03.05. 15:36

Csak csatlakozni tudok, nyektetem Con-t, de eddig csak nem akarta még elkezdeni. No sebaj, anná élvezetesebb lesz, amikor már végre elkezdődik a kaland... :D
Dianne
Olvasó
Olvasó

Hozzászólás: 77
  • Honlap
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Skuld » 2006.03.05. 15:57

Dianne írta:Csak csatlakozni tudok, nyektetem Con-t, de eddig csak nem akarta még elkezdeni. No sebaj, anná élvezetesebb lesz, amikor már végre elkezdődik a kaland... :D

Jaja... Kb, mint amikor az ember farkas-éhesen beül egy kajáldába, megrendeli az ételt, és utána még vagy fél óráig szenved, mire kihozzák :rotfl:
Skuld

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Meridian » 2006.03.05. 15:57

hehe...Dianne, ez is egy felfogás...kicsit optomista, de jó :D amúgy jó játékot a kalanban szerelpő JK-knak.

Üdv:
Meridian
"Ra urdath san uthmor ahen aggun hara'het shaka'thorr. "
"Vérem és velőm a tiéd, tégy vele belátásod szerint."
Meridian
Játékos Karakter
Játékos Karakter

Hozzászólás: 1786
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Skuld » 2006.03.05. 15:59

Meridian írta:hehe...Dianne, ez is egy felfogás...kicsit optomista, de jó :D amúgy jó játékot a kalanban szerelpő JK-knak.

Üdv:
Meridian

ThX, habár MSNen Con azt mondta, hogy szerdáig elkezdjük... Nos szerda nem holnap van, és mivel kicsit pesszimista vok... Nade azért sem mondom ki :D
Már nagyon rámfér a játék, kb. fél éve játszottam utoljára :?
Skuld

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Dianne » 2006.03.05. 16:41

Skuld írta:
Meridian írta:hehe...Dianne, ez is egy felfogás...kicsit optomista, de jó :D amúgy jó játékot a kalanban szerelpő JK-knak.

Üdv:
Meridian

ThX, habár MSNen Con azt mondta, hogy szerdáig elkezdjük... Nos szerda nem holnap van, és mivel kicsit pesszimista vok... Nade azért sem mondom ki :D
Már nagyon rámfér a játék, kb. fél éve játszottam utoljára :?

Menjetek már a negatív kisugárzásaitokkal...! :? :lol: Csak megkönyörül rajtunk Con... Ugye? Ugye meg...?! :lol:
Dianne
Olvasó
Olvasó

Hozzászólás: 77
  • Honlap
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Skuld » 2006.03.05. 17:14

Dianne írta:Menjetek már a negatív kisugárzásaitokkal...! :? :lol: Csak megkönyörül rajtunk Con... Ugye? Ugye meg...?! :lol:

Reméljük a legjobbakat.... Többet nem merek mondani :P
Skuld

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Con Larrodan » 2006.03.05. 21:05

Skuld írta:
Dianne írta:Menjetek már a negatív kisugárzásaitokkal...! :? :lol: Csak megkönyörül rajtunk Con... Ugye? Ugye meg...?! :lol:

Reméljük a legjobbakat.... Többet nem merek mondani :P

koliban vagyok, itt nincs (sincs) gépem, és nincs pofám állandóan kunyerálni, de megteszek minden tőlem telhetőt ^_-
Eiresin Wyntumal - Pathfinder
Con Larrodan
Admin
Admin

Hozzászólás: 3216
ZK Karakter: Eiresin Wyntumal
  • Honlap
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Meridian » 2006.03.05. 21:33

akkor most honnan írtál, Con? :D
"Ra urdath san uthmor ahen aggun hara'het shaka'thorr. "
"Vérem és velőm a tiéd, tégy vele belátásod szerint."