Nem egy nagy wasistdas Ulrich, olvass bele néhány helyszín topicjába (Toron, Pyarron, stb), vagy valamelyik Zárt Kalandba. Hasonlóan megy a mesélés mint asztaliban, csak lassabb.
Aztán el kell döntened, hogy Nyílt helyszínen szeretnél mesélni, vagy Zárt kalandot. Végülis hasonló a mesélés menete mindkét helyen, de a Zártnál általában a mesélő és a játékosok megegyeznek a válaszírások gyakoriságában (pl. napi egy reag), míg nyíltnál nincs megkötés. Nyílt helyszínen 1.szintről indulnak a JK-k, míg zártnál a KM határozza meg az induló szintet. A nyílt helyszínen egy-egy kalandozó mindennapjait lehet lejátszani (amibe ugye elég sok kaland vegyülhet, találkozhat más JK-kal is), míg a Zárt kalandba egy előre megkomponált mesét játszik végig a csapat. Nyílt helyszínen ÚTK szerint megy a játék, míg Zárt kalandban olyan rendszer szerint mesélsz amilyenbe szeretnél.
Én személy szerint a Nyílt helyszínek híve vagyok, ha tényleg mesélni szeretnél, akkor arra biztatlak, hogy legyél Helyszínmoderátor, és Ynev egy tájegységének a történéseit vedd a válladra. Ott is lehet több JK-nak mesélni, akik akár csapatban is dolgozhatnak.
Szerintem ha mesélni szeretne akkor inkább ZK kezdésnek mert egy nyílt helyszín elég nyűgös és sokkal kötöttebb mint a zárt, bár ha van hozzá kedve akkor kezdhet hm-ként is. Játszani kissé nehézkes mert mint előttem írták jó helyen kell lenni jó időben a kaland hirdetőhöz. De ha elkezdesz mesélni akkor meggyőzheted az egyik jk-dat indítson ő is egy mesét és akkor tudsz játszani
Nem az a lényeg kinek van kezében fegyver, hanem az ki üt először.-harcművész Nem az a lényeg hogy ki üt először, hanem hogy legyen sör-Tooma pap
Tedd vagy ne tedd, de ne próbáld...
Először ütünk aztán nem kérdezünk semmit...-törpe taktikai útmutató
Én is a Zárt Kaland-ot tudom javasolni. Az jobban hasonlít az azstali játékokra. A KM megmondja milyen feltételekkel alkossanak karaktert a JK-k és aztán nekik meséli a kalandját. Sokkal egyszerűbb és kötetlenebb, mint a helyszínek.
(Persze azért is javasoltam a zárt kalandot, mert abba lehet sikerülne időben jelentkeznem. )
Mivel látom, hogy hiány van zárt kaland ügyben, így jövő héten meghirdetem a következő kalandom. Szóval tessék figyelni, nehogy lenyúlják a helyeket. A múltkor 3 óra alatt telt be.
Az utolsó dolog, ami az agyába villant, egy széles pofájú ácsbalta volt. - Alan O'Connor: Kék éjszakák árnyai
Találtam egy kockadobós oldalt, ahol egyszerre többet is kidobál a gép, ha beállítod. És az összegüket is külön kiírja. Ez igen előnyös pl. a WOD típusú szerepjátékokhoz. Nekem jól jön Vampire-hoz.
"Aki a gombát szereti, rossz ember nem lehet... sokáig..." /Besenyő Pista bácsi/
helyszínt is szabadon választhatok zárt kaland esetében? hogy jön a képbe a helyszín moderátor? a már kidolgozott helyszinekről ad infot a km-nek hogy ne nézzen kki ugyanaz a város száz féle képpen?
na ja ahoz mi köll hogy a fizimiskám fölött mesélő titulus álljon és ne ez a fórumozó éktelenkedjék?
Amúgy eldöntetett Abasziszba vezet majd utunk ha van rá mód, hamarosan közhirré is tétetik csak felsőbb engedély meg néhány hasznos jótanács köllene
Jobbodat éles kard, balodat erős pajzs, hátadat hű barát védje. Ezért gondosan bánj a fegyverzeteddel és néha azért mégis nézz a hátad mögé.
A zárt és a nyílt játék teljesen más tészta, kb. annyi közük van egymáshoz, hogy mind a kettő a MAGUS világában játszódik... A HM egy adott ország irányítását végzi, ahol a játékosok elég ritkán találkoznak egymással, és bármikor új helyszínre vándorolhatnak. A helyszíneken üresedés esetén új JK kap helyet, és új kalandot kezdenek. Míg egy zárt kaland esetén érdekesen nézne ki, ha teljesen más játékos gárda lenne benne egy hónap múlva... A zárt kalandok esetén a KM teljes szabadságot kap, az bármelyik rendszer alapján mehet, akár másik szerepjáték szerint is, míg a nyílt játék során kötelező az ÚTK, és a P. sz. 3701-es évszám. A zárt kalandokban nincs a KM helyszínhez kötve, kalandja során a JK-i bejárhatják egész Ynevet, míg nyílt játék helyszínekhez kötött... Nagyjából ennyi, bár lehet, hogy valamit kihagytam.
Először meghirdetsz egy kalandot, majd miután összegyűltek hozzá a JK-k, szólsz az egyik adminnak, aki megadja a KM-i rangot zárt kaland esetén. Ha jól tudom a nyílt játéknál meg bejelented, hogy mondjuk én elvállalom Abaszisz HM-ségét, és megkapod Kaspar Otlokir jelszavát, és így írhatsz a helyszínedre. Dióhéjban ennyi.
Az utolsó dolog, ami az agyába villant, egy széles pofájú ácsbalta volt. - Alan O'Connor: Kék éjszakák árnyai
Castor: Jómadárnál fogok játszani, meglátom, mit tudok kihozni magamból
Itt a tavasz, minden balzsamos illatú (mármint ott, ahol nem autó pöfög, hanem virágok nyílnak...), pokolba kívánoma várost, mért nem élek erdő közepén!!!
Itt a tavasz, minden balzsamos illatú (mármint ott, ahol nem autó pöfög, hanem virágok nyílnak...), pokolba kívánoma várost, mért nem élek erdő közepén!!!
Én itt élek szinte az erdőben. Kedden erdei utakon kerekeztem kb 2 órát, gyönyörű és izgalmas ösvényeket találtam, meg 2 kullancsot magamon... De jártam egy olyan részen, amit biztosan bele fogok szőni a kalandba, olyan hátborzongató volt Lehet a hétvégén le is fényképezem.
Ki egyszer megtapasztaltad a repülést, a földet ég felé fordított tekintettel járod, ahol egykor ott lehettél és ahova mindig visszavágysz.
Leonardo Da Vinci