Ebben igazad van Togar de kétlem hogy a fröccsöntőgépekkel dolgozó műanyaggyárakban ahol tömegével állítanak elő ilyesmit, lenne rá lehetőség hogy egy műanyag tárgy súlypontját többlet tömeg adásával az egyik oldal javára kitolják. Nem is igen megoldható technológiailag (tulajdonképpen egy öntőformába nyomják a folyékony műanyagot, majd hirtelen lehűtik), de ha meg is lehetne oldani, miért tennének ilyet? A műanyagyári műszakvezetőknek aztán baromi sok haszna származik belőle, ha a szerepjátékosok cinkelt kockákkal játszhatnak...
Persze, hogy a valóságban nincsenek tökéletes dobókockák és egyéb -testek, mint ahogy nincs tökéletes véletlen szám generátor, de ettől még tekinthetünk egy idealizált világot, ahol van, és mondhatjuk, hogy jó közelítéssel megegyezik a való világgal.
Egyébként a cinkelt kockák gyártásánál nem a szerepjátékban lehet nagyot szakítani, hanem a kaszinókban...
Ha már a szerencsejáték és a valszám került szóba. Amit soha nem értettem, az a lottó. Illetve azokat, akik lottóznak. Ha valaki utánaszámol, akkor az ötöslottón a telitalálat esélye 1:43949268, tizedestörttel kifelyezve 0,0000000227535 körül van. Nekem, aki nem lottózom, meg ugye pontosan 0 az esélyem (most nem tekintem esélynek azt, hogy mondjuk az utcán találok egy szelvényt és nyerek ). Ez a két szám NAGYON jó közelítéssel megegyezik. Hogy a becslés pontosságára egy könnyebben emészthető példát hozzak, a két szám viszonya olyan, mintha egy 100 kilométeres távolságon mindössze 2 millimétert (!) tévednék, miközben megmérem. A hatoslottó sem sokkal jobb: ott egy 10 km-es szakaszon tévednék 1 mm-t. Magyarul: ne lottózzatok! (Ez itt az antireklám helye )
Az az egy baj a semmittevéssel, hogy sose tudod, mikor végeztél. "A hajók kifejezetten úgy lógtak az égen, ahogy például a téglák sohasem."
Azt hogy tudom elérni, hogy a phpBB-alapú fórumban a hozzászólások ne lógjanak túl a szövegboxon, azaz, igazodjanak annak méretéhez, és ne fussanak ki abból?
megjegyzem egyszer 3k6-al dobtam és minden kocka a csúcsán ált meg ( elég kopott kockák voltak és történt mindez egy szimpla konyha aztalon egyszerű abroszon ) matekozzuk ki mi az esélye ennek- 5 percig nonstop pusztultunk a röhögéstől mire felfogtuk hogy ilyen létezhet
Jobbodat éles kard, balodat erős pajzs, hátadat hű barát védje. Ezért gondosan bánj a fegyverzeteddel és néha azért mégis nézz a hátad mögé.
én nem vagyok matematikus mint "sokra becsült" Martos colleg(ium)ánk de azt tudom hogy ehez előbb azt kéne meghatározni hogy egy ilyennek mennyi az esélye
"A nép elvesztette a kormány bizalmát, a népet le kell váltani" Bertold Brecht "A történelem hazugságok tömege olyan eseményekről, amelyek sohasem történtek meg, olyan emberek elmondásában, akik nem voltak jelen" George Santayana "A Kalandmester csak a hangjáért dobja el a kockákat" E Gary Gygax
Ha jól számoltam, a 3 kalandodban 18(!) embernek mesélsz!
Iszonyú sok időd lehet, vagy nagyon telve lehetsz energiával ha ezt így be merted vállalni. Mikor én a csúcson voltam és nagyon sokat OM-eztem, és naponta mentek reagjaim, akkor se meséltem 10-nél több embernek és ki is purcantam abban is, úgyhogy én már belőttem a saját korlátaim; a magam részéről nem mesélnék 4 embernél többnek, és jó ha 3 napon belül van reag.
Elismerésre méltó a buzgalom, amivel itt bevetetted magad a sűrűjébe, remélem nem tervezel még egy kalandot...
Castor azért még ne szaladjunk előre mert egyenlőre csak egy kalandban mesél 5 embernek. Azonkívül ha elkezdődik a másik kettő akkor is csak 15 ember 18 karakterének fog mesélni, mert én, Dierol, és Saggaras két kalandjába is benne vagyunk. Egyébként tavaly én nekem is lett volna elég időm erre. Ettől függetlenül ha megcsinálja akkor elismerésem mert ezt akkor sem könnyű megcsinálni ha van hozzá elég időd
"A nép elvesztette a kormány bizalmát, a népet le kell váltani" Bertold Brecht "A történelem hazugságok tömege olyan eseményekről, amelyek sohasem történtek meg, olyan emberek elmondásában, akik nem voltak jelen" George Santayana "A Kalandmester csak a hangjáért dobja el a kockákat" E Gary Gygax
Van energiám is, és napi egy-két órám, amit az OM-re tudok szánni. Szerintem ez elég, napközben úgyis ki tudom találni, hogy mit reagolok. De azért üssetek le, ha még egy kalandot meghirdetek...
Az utolsó dolog, ami az agyába villant, egy széles pofájú ácsbalta volt. - Alan O'Connor: Kék éjszakák árnyai
Mindenki el tudja dönteni maga, mennyit tud és mennyit akar erre fordítani, aki reagol, és részt vesz az oldal életében már becsülendő szerintem, függetlenül attól, hogy két kalandban szerepel játékosként, vagy pedig 5 kalandot meg 3 nyílt helyszínt visz és a háromnegyed OM-bandának mesél. Mindenesetre szép teljesítmény Rannien
M.
"Ra urdath san uthmor ahen aggun hara'het shaka'thorr. " "Vérem és velőm a tiéd, tégy vele belátásod szerint."
Valaki segítsen jó öreg fejemen... úgy látszik eltűnt a pofám!
Emberek! Adjatopk képeket! Aki a legszebb Torozonhoz méltó arcképet teszi fel az lesza győztes, a jutalom pedig nem más mint egy ingyen kör a hely specialitásából.
A bárd, hetek óta elöször, szívbõl kacagott. - Alyr, az ég szerelmére! Hogyan sikerült rávenned Torozont, hogy kráni itókát szolgáljon fel neked? A nekromantának szeme sem rebbent. - Azzal kecsegtettem, hogy ha megteszi, még ma este odébbállok.