• Fórum kezdőlap
    M.A.G.U.S. Online RPG
    • Keresés
    • GyIK
    • Taglista
  • Felhasználói vezérlőpult
    Belépés
    • Felhasználói vezérlőpult
    • Belépés
  • Postaláda
    Privát üzenetek

Torozon Tavernája

A lezárt, de még elérhetõ fórumok gyûjtõhelye...

Moderátor: Admin

Téma lezárva
4496 hozzászólás • Oldal: 102 / 300 • 1 ... 99, 100, 101, 102, 103, 104, 105 ... 300

HozzászólásSzerző: Gorden Harunn » 2006.04.03. 21:07

Sztem Fidel nem a legjobb példa a jó diktatúrára.Talán inkább Julius Caesar vagy Augustus de ott van még Napóleon "polgári diktatúrája".Ők majdnem koruk Mogorvái voltak.Csak az isteni támogatás meg az örök fiatalság hiányzott.Meg azért volt néhány hibájuk is.Tökéletes rendszer meg nincsen kivéve azoknak akik hisznek benne hogy haláluk után egy jobb helyre kerülnek, nevezzük azt bárhogy.
Gorden Harunn

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: A_Mandragóra » 2006.04.03. 21:09

Harunn: Egy ismerős mesélte, hogy van kubában rokona. És kimondottan szeret ott élni, pedig nem helyi "TSZ-elnök"... Ennél több nekem nem kell, egyébként igazad van.
A_Mandragóra

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Gorden Harunn » 2006.04.03. 21:09

JA és Krán is nagyon érdekes számomra.Szerintem a politika igenis érdekes és fontos téma, amíg nem a saját világunkét firtatjuk hanem megmaradunk Ynevnél.Bár az összehasonlítás elkerülhatetlen.
Gorden Harunn

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: A_Mandragóra » 2006.04.03. 21:15

Krán. Nos, erről inkább annyit, hogy:

1., Ahány MAGUS JK, annyi kránképzet.
2., Tervbe vettem, hogy majd egyszer mesélnék itt egy kránból menekülős kalandot, ha lesz rá igény, viszont fel lehet kötni előre is a felkötni valót... Eddig, a hasonlókat nálam mondjuk 40 próbálkozásból 0,5 személy élte túl. (kijutott a srác, méghozzá bravúros játékkal, csak beledöglött egy lassan ható méregbe)
A_Mandragóra

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Schinter » 2006.04.03. 21:33

"Rosszabbul élünk mint pár napja 50%-kal kevesebb reag"

lol ott a pont :D

Kránból való menekülés:

Nos sztem ha ezt nagyon realistán akarjuk lejátszani nincs az a banda,aki élve ki tudna onnan jutni...nem is beszélve 1 emberről...

A diktatorizmushoz rakjuk már oda még a Napkirályt,hiszen Francia ország anno eléggé virágzó volt az ő idejében :D
Egyetlen buktatója annak a rendszernek,hogy kell egy erős kezű vezető különben az egész elbukik.Lásd a Napkirálynak sem voltak érdemleges utódai igy Francia ország eléggé le is gyengült...

Politikai helyzetekről meg csak annyi a véleményem,hogy mindenki úr akar lenni a háznál és nem fél bevetni mindent...Más kérdés,hogy akadhat egy kevéske ember,akik még talán jól is csinálnák,de ált nem ők szoktak bent lenni a fontosabb posztokon.És sztem Yneven is vhogy hasonló lehet a helyzet.A király körül sok a talpnyaló ám elég kevesen vannak azok,akik ténylegesen tudnak annyit,hogy ott legyenek.Na persze ezzel nem azt akartam mondani,hogy nem tudnak semmit,csak vannak sokkal okosabbak,akik nem tudtak oda bekerülni...
Schinter
Fórumozó
Fórumozó

Hozzászólás: 3440
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Tysson-lar » 2006.04.03. 21:37

Nos, most hogy megjöttem lenne pár hozzáfűzni valóm.
Yneven igenis van demokrácia bizonyos területeken... igaz torz, és messziről nem olyan, mint a miénk, de rendkívül hasolnó... ilyen a Dorani, az Ordani és a Lar-dori magiokratikus rendszer. Választásos úton működik a vezető elit "trónra ültetése", igaz, ezt nem a köznép dönti el. Szabad akarat helyett erkölcsi korlátok léteznek, és távolról sem olyan mint egy feudális rendszer... sőt, ami azt illeti, mivel nincs korlátlan, vagy korlátolt, alkotmányos uralkodó, ezért nem nevezném monarchiának semmiképp.
A második amit meg szeretnék jegyezni demokrácia terén, hogy Fidel bácsi diktatúrája nem éppen mintadolog :wink: Elképzelhetetlen egy mai ember számára, miért szerették a véreskezű Sztálin elvtársat annyira a II. világháború során... pedig katonai szakértők és történészek is azt mondják, hogy tizenakárhány milliónál is több ember vére szárad a kezén. És a nép mégis imádta. Valahogy gy van ez Fidellel is, csak kicsiben :wink: Szerintem az a sokszázezer kubai, aki gumibelsőkben és csónakokon emigrált az USA-ban nem azért menekült el az országból, mert olyan jól érezte ptt magát :wink: És ez az emigráció akkora méreteket ölt(ött), hogy lassan milliós méretekben élnek kubaiak az USA-ban. Egybként elég megnézni erről a Spektrum egyik nagyszerű műsorát, melyben Fidel Castro: Kuba reménysége címmel futott róla egy dokumentumfilm... abszolút reális, jó perspektívába helyezi a férfit. Tényleg jó karizmatikus vezető, el is ismeri... dehogy a fivkó néhány évtized alatt szétverte Kuba gazdaságát az biztos :wink: Ezt is emelik ki benne... szóval szerintem az ő diktatúrája a lehető legrosszabb, amit választani lehet :D És egybként az ismerősre: nagyvaterom pártttag volt még a 60-as években... szóval ha őt kérdeznéd, biztos hogy azt fogja mondani, hogy a világ legjobb dolga a kommunizmus, és vissza kellene mindenkinek sírnia... a másik nagyvaterom Szibériában is volt, kérdezd meg tőle :wink: És szerintem a többszázezer, ha nem milliónyi többi európait aki SZibériába ment pár évre nyaralni a bányákba. Szóval... valahogy Fidelnél is kb így lehet ez :D Egybként ettől elteintve egyet is értek abban: a demokrácia túlságosan is szabados sok ember számára, szigorúbb kézzel kell vezetni az embereket...
jah és igen... amennyi Jk annyi krán elképzelés. :D Kérdezd csak Limenelt... vele lehet Kránról jókat beszélgetni! :D
"A barátom és hû követõm? Nem is tudom... Meghalt már valaha értem?"- Jakirte Jak Cyr

Lorg, a Rút
Tysson-lar
Olvasó
Olvasó

Hozzászólás: 1153
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Meridian » 2006.04.03. 21:49

A politizálást (földit) szerintem is hagyhatjuk, mint azt valamelyik kedves admin is volt szíves jelezn számunkra. Viszont...nosm, hogy amagiokrácia hasonló lenne a demokráciához...nem tudom...érdekes elgondolás...majd megkérdezem a töritanárom - szintén nagy MAGUSos a fickó-... :wink:

Mandragórának:
A kaland ötlete nem rossz, de szerintem is kicsi a valószínűsége, hogy összejöhetne egy csapatnak...nagyon sok próbálkozás kellene, vagy legalább 15 fő...+NJK-k és mellékszereplők (persze mind szövetséges)

Meridian
"Ra urdath san uthmor ahen aggun hara'het shaka'thorr. "
"Vérem és velőm a tiéd, tégy vele belátásod szerint."
Meridian
Játékos Karakter
Játékos Karakter

Hozzászólás: 1786
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Tysson-lar » 2006.04.03. 22:03

Távol álljon tőlem a pilitizálás :wink: Csak mivel felvetették a diktatúra-demokrácia dolgot, leírtam, hogy miért nem éppen helyes az egyik elöttem szóló egyik kijelentése... persze ez nyílván saját véleményem, de rengeteg helyről és személytől való befolyások gyümölcse. Szóval szerintem sem kell ezt túlragozni... de a magiokrácia dolog télleg érdekes. Egyébbként eszembe jutott egy másik hely is... kahra. Ott technokrácia van, ami szintén a demokréciához hasonlít. Szóval azért akad nem monarchikus állam is. :wink:
"A barátom és hû követõm? Nem is tudom... Meghalt már valaha értem?"- Jakirte Jak Cyr

Lorg, a Rút
Tysson-lar
Olvasó
Olvasó

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Meridian » 2006.04.03. 22:14

hmmm...ez érdekes...egyre veszélyesebb elméleteid születnek, Tysson! Szerintem egyébként...a PPL 1-ben a kultúra képzettségnél le van egy pár írva. Csak érdekességként jegyzem meg. Alkotmányos monarchiák, feudális konföderáció, katonai diktatúra, stb. ...és igena korgoknál van "despotizmusba hajló katonai demokrácia" hmm...asszem ilyen a földön nincs :wink: a déli nomádoknál meg konkrét katonai demokrácia van...máshol monarchia vagy konföderáció (vagy persze kirányság, de azt fennt nem említettük)

Meridian
Meridian
Játékos Karakter
Játékos Karakter

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: A_Mandragóra » 2006.04.03. 22:18

Kránból való menekülés:

Nos sztem ha ezt nagyon realistán akarjuk lejátszani nincs az a banda,aki élve ki tudna onnan jutni...nem is beszélve 1 emberről...

Éppen ezért kihívás ilyet játszani, nem? Vagy csak nem nyuszi vagy, McFly? ;) Ám nem lehetetlen, főleg, ha nem egyedül csinálja az ember...
A_Mandragóra

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Meridian » 2006.04.03. 22:20

Nos igen, előfordulhat...igazából szerintem lenne rá jelentkező, de a sikernek akkor se lenne nagyon nagy avalószínűsége, főleg első alaklommal nem...

Meridian
Meridian
Játékos Karakter
Játékos Karakter

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: A_Mandragóra » 2006.04.03. 22:24

Tysson-lar írta:N
jah és igen... amennyi Jk annyi krán elképzelés. :D Kérdezd csak Limenelt... vele lehet Kránról jókat beszélgetni! :D

1., Nem politizálom, mert nem azért vagyok itt... "I came here to kick some ass and chew bubblegum.. and i'm out of gum..." ;)
2., Ok, majd akkor jól összebeszélek a mélyentisztelt forumtaggal, viszont elhiheted, amennyi infot össze lehetett a MAGUS megjelenése óta gyűjteni kránról, nos az nálam megtörtént, és mivel oylan emberekkel is beszéltem sokat, akik 12 vagy több éve szerepjátszanak, MAGUS-t megjelenése óta, s mivel tényleg realisan látják ezt az oldalt, nyugodtan feltételezem magamról, hogy kellő rákészülésssel egy jó kis "húzós" modult lehetne erre építeni.

Jah, és ELfmage forumer nem játszhat varázsló karit ott, mert neki már mondtam a manakülésre azzal a karakterrel egy szinte biztos megoldást. :D
A_Mandragóra

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Meridian » 2006.04.03. 22:29

Elfmage...majd átmész valakihez, és annak nevében írogacc oks? :D
És mit szólnáátok majd egy olyan kalandhoz (hasonló a manifeztációshoz), ami magas szintű, tapasztalt forumereknek való? Csak sajnos kiadott modul, ezért lehet, hogy egy páran ismeritek...ha nincs rá igény, akkor szóljatok, mer tnem rendezem akkor el magam lelkileg. :oops:

Meridian
Meridian
Játékos Karakter
Játékos Karakter

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Tysson-lar » 2006.04.03. 22:34

Egybként az én furcsa elméleteim Meridian nagyonis helytállóak. :wink: Főleghogy kahrében valóban technokrácia uralkodik... ez már a summariumba is ha jól tudom benne van, de az Ynevi Geofrámiában biztos. A magiokrácia terén is biztos vagyok a dologban, tekintve hogy ezek már az ETK-ban is bene vannak.... no mind1 :D Ami pedig Kránt illeti... nos én még életemben nem találkoztam olyn emberrel, aki Limenelnél többet tudott volna róla :wink: Csak azért mondtam, hogyha érdekel a dolog, beszélgess vele. Egybként én még csak 2 éve játszom magust, de találkoztam már olyan emberrel, aki 7 éve magusozik, és jóval többet tudok nála... szóval nem hiszem hogy az a lényeg, ki hány ve játszik, hanemhogy ki mekkora intenzitással :wink:

Lorg, a Rút
Tysson-lar
Olvasó
Olvasó

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: A_Mandragóra » 2006.04.03. 22:47

Meridian írta:Mandragórának:
A kaland ötlete nem rossz, de szerintem is kicsi a valószínűsége, hogy összejöhetne egy csapatnak...nagyon sok próbálkozás kellene, vagy legalább 15 fő...+NJK-k és mellékszereplők (persze mind szövetséges)
Meridian

FEnéket, nem kell oda még 6 fő se nagyon, csak jól megalkotott karakterek, a világ kellő ismerete, és nagy halom intuíció, valamint szerencse. ;)
A_Mandragóra

Vissza a tetejére

ElőzőKövetkező

Téma lezárva
4496 hozzászólás • Oldal: 102 / 300 • 1 ... 99, 100, 101, 102, 103, 104, 105 ... 300

Vissza: Archívált Fórumok