• Fórum kezdőlap
    M.A.G.U.S. Online RPG
    • Keresés
    • GyIK
    • Taglista
  • Felhasználói vezérlőpult
    Belépés
    • Felhasználói vezérlőpult
    • Belépés
  • Postaláda
    Privát üzenetek

Torozon Tavernája

A lezárt, de még elérhetõ fórumok gyûjtõhelye...

Moderátor: Admin

Téma lezárva
4496 hozzászólás • Oldal: 109 / 300 • 1 ... 106, 107, 108, 109, 110, 111, 112 ... 300

HozzászólásSzerző: Gorden Harunn » 2006.04.07. 20:16

Nem tudja valaki hogy a Sogron lángjainak van-e 2. kötete?
Mert most fejeztem be a könyvet és az a vége hogy: "folytatása következik"
Megõrülök ha nincs folytatás :cry:
Gorden Harunn

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Eldwyr » 2006.04.07. 20:19

Az ilyet én is nagyon utálom.
Eldwyr

Grokht Hrghtma
Eldwyr
Fórumozó
Fórumozó

Hozzászólás: 527
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Tysson-lar » 2006.04.07. 20:52

Jó hírem van Gorden Harunn: hamarosan megjelenik a II. kötet... elvileg tavaszra kellett volna kijönnie, de a mai magus joghelyzettel a háttérben semmi se biztos. Az abithkirálynõ kiadása se volt semmi dolog :wink: Szóval egyenlõre várakozzunk.
A kráni vitáról még annyit szeretnék írni, hogy igen, kell lennie valamiféle parasztságnak. A mandragórával folytatott eszmecsere során kicsit sodródtam affelé, hogy ez Krán, mégis speciális esetnek tekinthetõ, így egy kicsit azt mondom, nem egészen olyan formában folyik ez a dolog, mint ahogyan a mezõgazdaság és az ipar Erenben... Szóval az én képem az, hogy tekinte, hogy a külsõ tartományok rendelkeznek a legnagyobb élõ erõvel mind hadsereg, mind mezõgazdaság és ipar terén, így a külsõ tartományoknak kell ellátniuk egész Kránt. A népesség nagy része ide korlátozódik, és ezeknek is a nagyrésze ember. Úgy vélem, hogyha ennyi ember él egy helyen, mágiával nem lehet megoldani az élelmezést, és különben is fölösleges lenne... Kránban a talajviszonyok nem olyan roszak, hogy mezõgazdasági földmûvelésre alkalmatlan legyen... szóval az éghajlatnak megfelelõen mûvelés folyik ezekben a tartományokban, mégpedig az emberek teszik ezt. Õk a gazdaság motorjai, õk viszik elõre eképp Kránt. Az iparosok a városokban élõ emberek, õk dolgozzák fe a nyersanyagokat, melyeket emberek termelnek ki szintén. Az inhumán lakosság képezi ezeken a területeken a vezetõi elitet. Lehet köztük ember is persze... akadhat valamilyen aquir fajzat is... de átlagosan azt mondom, hogy egy bányaváros életét megszervezendésére ranagol pasága, vagy a birodalmi légió parancsnoksága kell. Ha Krn hadban áll, vagy vélhetõleg háborús helyzet fog kialakulni, akkor a hadsereg vezetõi irányítják a bányaváros termelését. Õk fogják össze a városi kovácsokat, akik esetleg valamiféle céhet is alkothatnak ha kellõen sokan vannak. Ha nyugisabb a helyzet, akkor ranagol papsága is megteheti ugyanezt. Az õ kísérletteikhez, vagy aquirnemesítési programjaihoz és egyebeikhez úgyis kell az élõ hús, úgyhogy kapóra is jönne számukra... és esetleg minden nagyobb városban helyet kaphat egy fejvadászklán... megfelelõen darkosra beállítva az egész városka életét megkaphatjuk az ideális Kránt. Ahol a fõtéren bitófa és kiszögezett hulla áll, ahol Ranaol fanatikusai éltetik az arra vetõdõt... szóval bennem egy efféle Krán él. A belsõbb tartományoknál egyszerûen Kornya Zsolt írásaira hagyatkozok, amit a summariumba írt bele. Szerintem ha a külsõ tartományok gazdasága eképp meg van szervezve, a belsõbb tartományoknak nem kell sokat tenniük az ország elõrehaladásának érdekében... ott nyugodtan élhetnek az aquirok, meg a többiek...
Ja, a sötételf kérdéshez: nem tudom, de nekem feltûnt a többi aquirhez képest, hogy jóval életrevalóbbak... szóval eléggé aktívan nyomjk õk még mindig az ipart. Vadászok... szóval ezértis gondolom, ogy a legnagyobbak közt a helyük :wink:
"A barátom és hû követõm? Nem is tudom... Meghalt már valaha értem?"- Jakirte Jak Cyr

Lorg, a Rút
Tysson-lar
Olvasó
Olvasó

Hozzászólás: 1153
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: A_Mandragóra » 2006.04.07. 21:17

Sion:

1., Ha hiszed, ha nem, ezek az emberek egyfelõl azért nem élnek rettegésben, mert már kellõképp megszokták azt a "rendszert", amit Krán "kényszerít" rájuk. Õk választották, hát élnek benne, hoyg tudnak. Másfelõl, de igen, ezek az emberek egyfajta rettegésben élnek, ám nem attól, és nem úgy rettegnek, mint amit te "kissé általánosítva" elképzelsz. Annál megalázóbb dolog például nem sok van, ha kihúznak mondjuk haláladóba, és nem tudsz valahogy magad helyett kiállítani valakit. Vagy mondjuk, ha azon kapnak, hogy érzelmeket táplálsz bármi iránt. És ezektõl mindenki, MINDENKI retteg Kránban, mert ha nem tennék, nem akarnának igazán ott élni, elfogadni a mentalitást, és mindent, ami ehhez kacsolódik. Akkor meg mi a fenéért is vannak ott?

2., Nem szokványos dologról szólnak a novellák? Akkor megbocsáss, de mirõl? Ez egy fantasy világ amiben történnek szinte nap mint nap ilyen, vagy ehhez hasonló dolgok, és mi akkor, ha enm szokványos? VAn, hogy kirívó eseteket írnak le a szerzõk, de olyan érzést keltve benne, hogy ez akár a te kalandozóddal is megtörténhetne, ha a hely és idõ adott. VAlamint itt jön fel az a kérdés, hogy mi szokványos hát egy fantasy világban? Szerintem g3cire semmi...

3., Figy: ha egy ranagol pap túlságosan is "keméynkedik" egy vidéken, könnyen azon kaphatja magát, hogy a faluközösség már rég elkapálta valami erdõírtás szélén. És ha a rendje nem tudja kideríteni, hogy mi is történt vele, akor a parasztok nyerték a fordulót. Viszont, mivel a papi széknek akár hatalmában is állhatna megtenni mindezt, a parasztok nem fognak minden arra tévedõ kosfejes hitszolgát elkapálni a bozótosban, ám a pap sem tehet bármit meg ok nélkül, mert... itt jön be amit említettél: ezek a furkó földtúrók még képesek volnának inkább feláldozni magukat.
Nagyon jó kis rendszer lett Kránra alkotva, ami úgy néz ki, mint két acsarkodó kankutya, amint egymás tök3it szorongatják. Mindegyik vicsorít közben a másikra, ám egyik sem mer harapni, mert lehet, hogy a másiknak akkor "rossz lesz", de semmi sem fogja onnan tól kezdve meggátolni abban, hogy ellene tegyen...

4., Amennyit szaporodik az obszidiánelf - nagyon keveset - annyit olykor olykor el is kapnak egymás közül, mert ezek az állatok egymásra vadásznak elsõdlegesen! És egy egyszerû sarjfakasztás hatalomszóval tucatnyi szájat nyithat bármelyik aquir magán, aki legalább a szolga nyelvet ismeri, és ha husz szád van, akor az akár 20 hatalomszót is jelenthet egy körben. Egy obszidiánelfnek viszont a többi nagymenõhöz képest meglehetõsen kevés OD pontja van... Élheti az világát úgy, ahogy csak akarja. Csahos kutya, nem több, aki ha nem ugrik a gazdi szavára, azon kaphatja magát, hogy már nincsen mivel ugrania legközelebb. Lehet akármennyire veszélyes a véreb, ha a póráz más kezében pihen.
A_Mandragóra

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: A_Mandragóra » 2006.04.07. 21:22

mohreb írta:Nem ertem miert beszeltek vilagos hatterrol? nekem rendes regi szineiben pompazik az oldal csak a amig be nem jelentkezek addig vilagos szinu ... most akor velem van a baj?
Mas az obszidian elfekhez:
Nem csak azert veszejjesek a tobbi oregeebb akvir fajra mert torkon lonek vagy szaporodnak de nagy mennyiseg od al is rendelkeznek azert elegge vedettek meg a titkos nyelv ellen is ...

1., Nem rendelkeznek nagy mennyiségû oddal. Egy valóvérû majdhogynem akár mikor ellenfele egy obszidiánelfnek. És itt most nem face to face meccsre gondolok.

2., á-ááá, titkos nyelv ellen titkos nyelvi ellenhatalomszóval kell válaszolni, ha jól emlékszem.. Ez az, ami egy obszidiánelfnek sosem fog menni.

3., Egy obszidián elf szinte sosem harcol. Õ vagy vadászik, vagy meghal... Ha nem õ a vadász...
A_Mandragóra

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: A_Mandragóra » 2006.04.07. 21:27

Tyss:

"külsõ tartományok rendelkeznek a legnagyobb élõ erõvel mind hadsereg"

Külsõ tartományok beli hadsereg? Egy ilyen hadsereget bármikor eltöröl a föld színérõl egy sequadion!!!!! Ez neked az erõ? Nekem nem.

Aquirnemesítési program. A legnagyobb marhaság, amirõl hallottam. Ez olyan, mint mondjuk a "genetikei istentenyésztés".

Egyre jobban kezd érlelõdn i bennem, hogy bár én sem vagyok szakavatott ismerõje ezen témának, de szinte senki nem rendelkezik realis képpel Kránról. Vannak bizonyos igazságtartalmú észrevételek, de átfogó tényállás sehol. nem azt akarom mondani, hogy csak az a jó és szép, amit én mondok, sõt, én is tévedhetek dolgokban. Viszont nem értem, hogy miért akarja mindenki minden, sõt bármi áron annyira "humánusan" látni kránt, amikor nem egy szabálykönyvben és regényben benne van, hogy ez az orszáég minden, csak nem humánus, vagy szokványos...
A_Mandragóra

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Sion » 2006.04.07. 21:48

Nos: A parasztos kérdésben szerintem hasonlóról beszélünk, nincs olyan nagy különbség. Mindketten azt mondjuk hogy annyira nem nyomják el õket, de akkor miért lenne annyira más a mentalitásuk mint egyéb helyeken? Nem mondom hogy teljesen ugyanaz mint máshol de NEM annyira...

Az obszidiánelfekrõl: azért nem olyan kevés az az 70-90 od ne is olyan kicsi, és tekintve hogy vadász, nem fogja bejelenteni hogy na akkor most meg foglak ölni, hanem egy vesszõ az aranyos kis nyílpuskájából és csókolom. Persze azt elismerem hogy szemtõl szemben nem sok esélye lenne, de azért nem kell leírni. És az is igaz, hogy egymást is írtják, és legjobb esetben is csak stagnál a számuk, de ez még mindíg jóval több mint amire az öregebb fajok jelenleg képesek...

Sion
Sion
Fórumozó
Fórumozó

Hozzászólás: 759
  • Honlap
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Yvett de Crei » 2006.04.07. 21:54

A_Mandragóra írta: Egyre jobban kezd érlelõdn i bennem, hogy bár én sem vagyok szakavatott ismerõje ezen témának, de szinte senki nem rendelkezik realis képpel Kránról. Vannak bizonyos igazságtartalmú észrevételek, de átfogó tényállás sehol.

Na! Kérlek szépen itt van a kutya elásva!!! Sehol sincs leírva semmi konkrét Kránról - és ez miatt mindenki másképp gondolja, másképp építette fel. Van aki csak fantasyt tett bele, van aki kicsi humánságot, és van aki sok humánságot - és ezek a különbségek mind abból fakadnak, hogy hivatalos leírás nem született (legalább is az ETK és Summarium-on kívül én nem tudok mást). Meg persze annak is szerepe van, hogy ki milyen stílusban szokott játszani... :wink: :)

A regényekre visszatérvén egy picikét, szvsz igen is, hogy nem tipikus helyzetek és történések szerepelnek bennük - az hogy mit sugallnak (és itt gondolok a saját karakterekre, hogy õk is lehetnének abban a helyzetben, vagy esetleg egy adott regény/novella után a te (vagy bárki másé) képzelõerõd mit lódít meg) - az már más tészta.

Yvett
Emberi törvény kibírni mindent
S menni mindig tovább,
Még akkor is ha nem élnek már benned
Remények és csodák.
Yvett de Crei
Kalandmester
Kalandmester

Hozzászólás: 4390
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Tysson-lar » 2006.04.07. 21:55

Hát nem tudom Mandragóra... úgy vélem, hogy a Külsõ tartományok hadereje a legmeghatározóbb egész Krán szempontjából... Pyarron ostromát is a Külsõ tartományok végezték.. elevez a belsõnek nem is lehet olyan nagy hadereje, mert jóval kevesebben laknak ott :wink: És nem hszem, hogy aquirokat akarnak majd sorozni... mellékesen mondom, hogy egy fejvadászt összese lehet hasonlítani egy légióssal... ez akkora baromság, minthogy egy varázslót és egy ork harcost akarnál összemérni hand to handbe... szóval figyizz ide: mivel a légiós és a aequator teljesen más közegben mozog, összevethetetlen... és nem hiszem, hogy akár 10 sequadion meg tudta volna ostromolni Pyarront :wink: Szóval igenis nagyon fontos az élõ erõ Krán esetében... mert Yneven a katonaság nem úgy mûködik mint a földön... lehet, hogy erigow hadereje elég modern ahhoz, hogy már valamicsképp lehessen hasonlítani egy mai profi haderõhöz ( ami még mindig hülyeség lenne, pláne Kránnál), ám Krán messze nem olyan felépítésû... gondolj csak bele: a régi kyr idõkben Rualan nem azért gyõzött, mert olyan jól szakképzett harcosai voltak... élõ erõ. Szóval valahogy így lehet ezzel Krán is. És hidd el, ezzel a stratégiával igenis nagyon nyerõ... azonban ne sorold ide az "elitebb" belsõ tartományi légiósokat... azok durvábbak :D Mellesleg aquir nemesítési program apropó... ezalatt azt értettem, hogy próbálják a félvérekbõl elõhozni az igazi aquir vért, és mágikus módszerekkel befolyásolni, hogy az utódok az elõnyösebbeket kaphassák meg... ez azért eléggé aquirnemesítés :wink: Fõleghogy én vagy 100 helyen olvastam félvérekrõl.. akiknek valahol felmenõkben volt egy aquir. Szóval... egybként pont a Renegátban is van ilyen :wink:
Jah, és megnyugtatlak: egy valóverû ezermilliószor gyengébb egy sötét elfnél... gondolj bele: a Korona és Keelyben SIMÁN kinyírtak egyet. És volt vagy 30-40 korcs a környezetében. És várj, nem akármilyen valóver volt... az Ediomadi fõhierarcha. Az egyik fekete lobogó hadura. SZóval én jól meggondolnám, hova is helyezem a Valóverûeket... mert ott kb az volt, hogy odament a fickó, és még mielött kinyitotta volna a száját, kapott egy pengét a nyakára, a feje helyére... szóval... és sztem sötételfnek ha megmondják, vadászd le, tutira veszem, hogy nála lesz a kezdeményezés... hangtalan, halálos.. egy nyíl, és máris a halálban a valóverû. Szemtõl szembe nézni pedig nagy baromság lenne, mert boszi is gyengébb egy lovagnál szemtõl szemben, a gyakorlatban azonban mégsincs így :wink:
Egybként azért ragaszkodom Krán humánabb oldalának megcsillantásához, mert yílvánvaló baromság lenen, ha úgy lenne ahogy mondanád. Szóval krán nem aquirokból, sequatorokból, mortelekbõl ranagolpapokból és mara-sequorokból áll... és szerintem beszûkült látásmód, ha valaki csak ezt látja meg. Mint ahogyan minden országban is beszûkültség az, ha valaki csak a karakteresebb tulajdonságaikat tudja...
Nem akarok itt kötekedni, de én úgy gondolom, hogy a reálisabb Kránkép az valahol ideát van :lol: Szóval egyet értek Sionnal, Yvette-vel és másokal, akik hasonló véleményen vannak, mint én...
És nem akarlak ezzel lebecsülni, mert az én áláspontom kialakulásához és egyebekhez zért jelentõsen hozzájárult a tiéd is :wink: Egyébbként ne legyünk szabálykönyvmúmiák... szóval ha valami oda le van írva, attólmég az nem szentírás :wink:
Jah, utóiratként még ennyi: írtadmandragóra, hogyha érzelemmel viseltetnek valami felé a ranagol hívõk, akkor megróják õket érte... kérem szépen, ha félnek valamitõl, akkor az nem érzelmesség? Mert az én értelmezésemben az. És ha az, alapból hülyeség az kránban, hogy rettegjenek a kosfejû papságától. Mert az gyûlöli az érzelmességet, és rég halott lenne minden ember Kránban. Szóval a félelem szerintem nem jó kulcsszó, szó sincs félelemrõl.. a fanatizmust, a mély tiszteetet én nem mondanám félelemnek :wink: És szerintem Krán semmilyen rendszert nem eröltet az emberekre... ha azok akarnak, nyugodtan fellázadhatnak. A papság keméyen megtorolná, de alapból nem is lázadnának, mivel õk Ranagol hívei, és az õ birodalmában szentségtörés lenne lázongani... ha mégis megtörténne, akkor viszont nem állhatna az útjukba az egyház se és semmi se :wink: Bár általánosságba ha egyszer elkalapálják õket, feladják, de ki tudja... láttunk már Gorduint és Alyrt, szóval lazán lehet még többmiliós Kráni felkelés is, ahol nem hunyászkodnak meg a vereségtõl sem :D
"A barátom és hû követõm? Nem is tudom... Meghalt már valaha értem?"- Jakirte Jak Cyr

Lorg, a Rút
Tysson-lar
Olvasó
Olvasó

Hozzászólás: 1153
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Sion » 2006.04.07. 22:36

Jah és mégvalami: A regények igenis különleges helyzetekrõl szólnak leginkább! Tierekrõl akik mindenféle jeleket hordoznak, Alyrokról akik ha jól tudom eddig 4x haltak meg és jöttek vissza, Airunokról, akik uruk kiválasztottjai és egy új fajt hoztak létre, Alexekrõl, akik az egyik kezük helyén egy ereklyét hordanak, Mogorva fickókról, akik Mózes módjára átvezetik népüket tengereken, és rossz nyekvek szerint a fõisten nejével szorgoskodnak, vagy Georokról, akik egyszerûen csak az ikrek egyik legjobb vadászai voltak és azóta fagyott asztrálllal rohangálnak. Vagy maradjunk kránon belül és beszéljünk a Primortelrõl aki a testébe épített ereklyéktõl nyeri képességeit, amikkel akár egy kalahora manifesztációját is levágják? Vagy a Bülyükrõl aki azért rendelkezett olyan ismeretekrõl egyéb "házakról" amik segítségével végigpusztíthatta ez egész kivezetõ utat? És végül, de talán nem utolsósorban beszéljünk egy Messorról, egy szabadvadászról aki másodmagával irtogatja a "kékszemû démonisten" "elpusztíthatatlan" manifesztációjának részeit...

Ezek korántsem hétköznapiak még egy fantasy világban sem. Ha te így gondolod akkor szerintem tévedsz, de ezt is elfogadom, mert ez is egy vélemény... Nem kell nekünk egyetértenünk mindenben! A lényeg h játsszunk együtt szép nagyokat és a többi már csak részletkérdés!

Sion

Más: Megkérnék mindenkit aki szeretne jönni a táborba, hogy szavazzon az idõpontról és hogy egy mondatban jelezze részvételi szándékát, amiben írja le hogy nagyjából mennyi az esélye ammak hogy jön!
Sion
Fórumozó
Fórumozó

• Honlap
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Meridian » 2006.04.07. 22:47

Én szavaztam, de ami azt illeti, az esély kevés...sajnos...

Meridian
"Ra urdath san uthmor ahen aggun hara'het shaka'thorr. "
"Vérem és velőm a tiéd, tégy vele belátásod szerint."
Meridian
Játékos Karakter
Játékos Karakter

Hozzászólás: 1786
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Yvett de Crei » 2006.04.07. 22:52

Egy picit más téma: a Húsvéti játékról lehetne valamit bõvebben megtudni? Már furdalja az oldalamat mikor, milyen, kikkel, mindenkinek, stb...?
Szóóóóóóóóóval, ha nem lennének titkosak valaki, aki illetékes megoszthatná velünk az infót - gondolom nem csak engem érdekel... :roll:
S menni mindig tovább,
Remények és csodák.
Yvett de Crei
Kalandmester
Kalandmester

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Sion » 2006.04.07. 23:04

A húsvéti játékról annyit hogy nézd át a karácsonyi játékot és nagyjából tudni fogod mire számíts! :D

Elõljáróban annyit hogy ha odajutok a billentyûzet elé, akkor terrornyuszik biztosan lesznek benne! :twisted:

Sion
Sion
Fórumozó
Fórumozó

• Honlap
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Yvett de Crei » 2006.04.07. 23:23

Sion írta:A húsvéti játékról annyit hogy nézd át a karácsonyi játékot és nagyjából tudni fogod mire számíts! :D

Elõljáróban annyit hogy ha odajutok a billentyûzet elé, akkor terrornyuszik biztosan lesznek benne! :twisted:

Sion

Ez eddig naon jól hangzik! Bár én arra gondoltam, hogy hogyan lehet jelentkezni rá - persze, ha ez kell, mikor indul, stb....csak húsvét napjanin? Meg egyebek..
De azért köszi, a fantáziám beindult... :D :wink:

Yvett
S menni mindig tovább,
Remények és csodák.
Yvett de Crei
Kalandmester
Kalandmester

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Con Larrodan » 2006.04.07. 23:46

A húsvétira is úgy kell majd jelentkezni mint a karácsonyira... a megfelelõ topicba írsz egy karileírást és már kezdheted is a játékot :D
Hogy mikor is lesz? Valószínû 3 napra lesz megnyitva a játszótér... hogy mikor azt az elkövetkezõ napokban pontosítjuk ;) Nem kell félni, idõben le lesz írva minden ;)
Eiresin Wyntumal - Pathfinder
Con Larrodan
Admin
Admin

Hozzászólás: 3217
ZK Karakter: Eiresin Wyntumal
  • Honlap
Vissza a tetejére

ElőzőKövetkező

Téma lezárva
4496 hozzászólás • Oldal: 109 / 300 • 1 ... 106, 107, 108, 109, 110, 111, 112 ... 300

Vissza: Archívált Fórumok