• Fórum kezdőlap
    M.A.G.U.S. Online RPG
    • Keresés
    • GyIK
    • Taglista
  • Felhasználói vezérlőpult
    Belépés
    • Felhasználói vezérlőpult
    • Belépés
  • Postaláda
    Privát üzenetek

Torozon Tavernája

A lezárt, de még elérhetõ fórumok gyûjtõhelye...

Moderátor: Admin

Téma lezárva
4496 hozzászólás • Oldal: 121 / 300 • 1 ... 118, 119, 120, 121, 122, 123, 124 ... 300

HozzászólásSzerző: Meridian » 2006.04.29. 21:49

Mindenképen, Gorden. Sok szép dolgot írtál le, és csk egyetérteni tudok: ezeka dolgok avlóban csak nagyon nehezen bizonyíthatók. de olyanról hallottál már, hogy álterhesség? Amikor egy nõ beképzli magának, hogy gyereke lesz, és megnõ a hasa, eláll a menstruáció és még szülési fájdalmai is vannak...csak gyerek nincs...
Egyszóval az ember, amit beképzel magának, vagy amitõl fél, az meg is történik vele, ez az elme hatása fizikiai testre. De eccer majd meggyõzöm muteromat, hogy ezt a topicot olvasa el (utolsó pár oldal) és majd õ regél nektek rendesen.

Meridian
"Ra urdath san uthmor ahen aggun hara'het shaka'thorr. "
"Vérem és velőm a tiéd, tégy vele belátásod szerint."
Meridian
Játékos Karakter
Játékos Karakter

Hozzászólás: 1786
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Gorden Harunn » 2006.04.29. 21:55

:D
Annak nyitunk egy külön topicot :D
Amúgy az én édesanyám is egészségügyis.
Gorden Harunn

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Yvett de Crei » 2006.04.29. 22:09

Annyi szép és jó dolgokat írtatok és csak egyetérteni tudok vele. Fõleg a test és elme kapcsolatában. Családon belüli példa rá a legjobb számomra. Két nõ egy közös vonással, mindkettejüknek meghalt a férje. Az egyik él, és mondjuk vidáman veszi az élet akadályait, szereti a családját, unokáit. A másik maga alatt van mint a ... nem törõdik semmivel, és állandóan kórházban van az állapota miatt - a pszihéje miatt. Teljesen elhagyta magát, pedig van családja, unokái.

Álterhesség: ilyenrõl már én is halottam.
És mit szóltok a szimpátia terhességhez? Amikor is a férjnek nagyobbodik meg a hasa, vagy a szülés elérkeztekor érzi a fájásokat... ez még különösebb, de létezõ dolog.

Yvett
Emberi törvény kibírni mindent
S menni mindig tovább,
Még akkor is ha nem élnek már benned
Remények és csodák.
Yvett de Crei
Kalandmester
Kalandmester

Hozzászólás: 4390
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Quiasse Limenel Umassyras » 2006.04.29. 22:34

Hát én is eléggé empatikusnak érzem magam, és nem egy csaj sírta ki magát a vállamon, de hogy szülési fájdalmakat produkáljak. :? :? :? Áuuu. Fúúú. Ez gáz. Amúgy ez a hit dolog nem is olyan rossz ha azt nézzük, hogy ezáltal csomóan meggyógyulnak gyógyszer nélkül is. Jó is az a placebo hatás, amikor kap a beteg rák elleni gyógyszert, és amikor meggyógyul, akkor mondják el neki, hogy végig C-vitamint kapott :D
"Új faj az ember, sok baj van vele
Ráordítok egyet, kiomlik a bele."

Részlet Roquar Qrassys aquír bárd balladájából.
Quiasse Limenel Umassyras
Olvasó
Olvasó

Hozzászólás: 2168
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Gorden Harunn » 2006.04.30. 7:24

Azért nem mindig elég a hit.Mert a sarlatánoknál is vplt olyan beteg aki meghalt, de mivel sok gazdag befolyásos embert meggyógyítottak ezért békén hagyták õket, és a néhány haláleset elsikkadt.Ez a C-vitamin is érdekes :D .Egyik osztálytársam Vereben lakik ami az állam által kultúrszegény övezetnek ven nyílvánítva :D .Mesélte, hogy az egyik 30 éves haverja amikor felszed egy csajtt és ARRA kerül a sor nem használ soha gumit.Ha a csaj meg reklamálna akkor az emberük teljesen nyugodtan belenyúl a zsebébe és kivesz egy doboz kis pirulát.A csaj megnyugszik az esetek 90%-ában és mindekettõjüknek jó lesz.A tablettának viszont nincs semmi fogamzásgátló hatása ugyanis B6-vitamin :D .De mindezidáig nem lett egyik csaj sem állapotos.
Gorden Harunn

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Meridian » 2006.04.30. 9:25

Ez de gáááz :D :D !! Ez nagyon nagy! Az normális az a srác, Gorden?

Az a férjhasnagyobbodós dolog meg aztán a különösség csúcsa. Azt még én sem teljesen értem, hogy az hogy is lehet, majd megkérdezek valami szakértõt. De az elmének ennél még esetleg sokkal erõsebb hatása is lehet, például azt mondják, hogy van, akinek a szervezetéen borzasztó erejû, eredendõen pusztító energia lakozik, amivel még fizikai értelemben is képes embert semmivé tenni (de ez nagyon ritka, inkább csak lelkileg semmisül meg-->ilyenrõl már hallott egy párszor a világ). Meg van olyan energia is, amivel kifejezetten hatni lhete az emberekre, gyógyítani vele...errõl mi a vélemény? Szerintem már kicsit túlzás ilyet állítani...

Meridian
Meridian
Játékos Karakter
Játékos Karakter

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Gorden Harunn » 2006.04.30. 10:25

Szerintem az energia szót felelõtlenül használják.Szerintem csak egyféle energia van, amit a fizika elismer.Ez az energia viszont sokféle forrásból is származhat.És sokmindenre fel lehet használni.VAnnak ezek a feltételezések hogy az emberek az agyuknak csak az 5%-át használják ki és ha kihasználnák 50-100%-ot akkor már az akaraterejükkel tudnának nagy tárgyakat mozgatni.Nos én ebben nem hiszek.Mégpedig az energiamegmaradás törvénye miatt.Ilyen dolgokhoz sokenergia kell.Az ember agya meg szerintem nem erre rendeltetett.Ha megfigyeljük az emberi evolúció nem a testi adottságokra és a paranormális képességekre épít.Régen sok táltos meg sámán volt, meg az emberek erõsebbek voltak ráadásul az érzékszerveik is jobbak voltak és nem utolsó sorban sok-sok betegségre is immunisak voltak(pl. a cukorbetegség is nagyon ritka volt).
Mostanra mindez negatív irányban változott.Az emberi faj mégis erõsebb mint régen, mégpedig a találékonysága miatt.Én azt tartom hogy az emberek a helyes úton járnak ilyen szempontból, és hogy nem a misztikumban van a jövõ.Ha egy betegség ellenszerét felfedezik máris megcsappan a "kuruzslók" pácienseinek száma, mert az emberek a biztosabb módszert fogják választani.Amúgy ilyen és ehhez hasonló gondolatokat fogalmaz meg (ez itt ismét a reklám helye :D)
Isaac Asimov több regénye is,
pl.: Én a robot,Alapítvány könyvek és az ezekhez kapcsolódó többi novelláskötet is.
Aki nem ismerné ezt a zseniális írót annak ajánlom figyelmébe.Amiatt is érdekes hogy õ hogyan látta a jövõt 30-40 évvel ezelõtt.
Remélem sok ember érdeklõdését felkeltettem.
Gorden Harunn

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Hideg Ryss » 2006.04.30. 10:53

Itt már említettetek olyan dolgokat, amik nagyon hasonlítanak a népmesékre, mert a felét se hiszem. :) A nagyja megmagyaráható pszichológiával, és nem kell hozzá semmilyen rejtett energia, egyszerûen az agy képes bizonyos mértékben tudatosan befolyásolni a szervezet mûködését.

Mondtam már, hogy Asimov egy isten? :) Az Alapítványbn említett új tudományágat pl. lehetségesnek tartom. Csak hogy én is higgyek már valamiben, mert már egész pogánynak érzem itt magam. :)
Hideg Ryss

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Gorden Harunn » 2006.04.30. 11:40

melyik könyvben lévõ melyik tudományágra gondolsz?Magára a pszichohistória tudományára?
Gorden Harunn

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Hideg Ryss » 2006.04.30. 13:08

Arra. Bár nem mondom, hogy egyszerû lenne. Rengeteg a változó, és apróságok is felboríthatnak mindent. Mellesleg ezért jók Asimov írásai. Olyan, mint a Star Trek (egy része), sci-fi, de hihetõ.
Hideg Ryss

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Meridian » 2006.04.30. 16:55

Ryss: Nos, szerintem a népmesék igen távol állnak ezektõl a dolgoktól, noha a te csoportosításodat figyelembe véve esetleg tényleg közel állhatnak egymáshoz. Ami pedig a pszichológiát illeti: szerintem abban több a humbuk, mint pl a számmisztikában, de kéretik nem megkövezni, ez csak egy vélemény!

Az energia szó szerintem teljesen helyénvaló. Lehet, hogy csa egy energia van, és annak különbözõ megnyilvánulásai, de az is lehet, hoyg az ENERGIA az csak egy gyûjtõfogalom, és valójában rengeteg "alfaj" tartozik hozzá. Errõl szerintem mi nme rendelkezünk elegendõ ismerettel ahhoz, hogy átfogóan döntsünk dolgokról.

Asimovot még nem volt szerencsém olvasni, de talán a soraitokat olvasgatva kedvet kapok hozzá... :wink:

Meridian
Meridian
Játékos Karakter
Játékos Karakter

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Tysson-lar » 2006.04.30. 19:27

Fúh... Asimov az télleg Isten :D
A pszichohistóriában én tényleg hiszek, szerintem iszonytatóan érdekes dolog... bár én hülye vagyok a matekhoz, úgy meg nehéz beszélni róla :) Viszont én orvastam Asimovtól tudományos munkát... amit a Második Alapítványban leírt, hogy vannak olyan emberek, akik gondolatokkal tudnak beszélgetni, és az emberekben érzéseket produkálni, az szerinte létezõ dolog lesz. Nem tudom pontosan hogyan, de emlékeim szerint a következõkrõl volt szó: az agyban valamiféle receptorok vannak, amelyek régebben valamiféle felhõt voltak képesek produálni... ez hamarosan újra fejlõdésnek indúl, és ez a felhõ szépen megnõ meg minden... nem tudom pontosan hogyan, de ennek a felhõnek a jeleit egy másik agyi receptor fel tudja fogni, így ha eképpen módosulnak a dolgok, képessé válunk információk megosztására a felhõkkel, ha azokkal fedjük egymást... ezáltal érzéseket, képeket és mindenfélét... Asimov volt az elsõk között, aki azt mondta, hogy az 50-60-as évek UFO mizériái jövõbõl jött emberek látogatása vissza... én ebben spec azért hiszek, mert írt errõl is egy munkát, amiben arról volt szó, hogy az állítólagos szemtanúk látta UFO-k testfelépítése és a miénk között milyen hasonlóságok vannak... mondok egy egyszerû példát: próbáljátok ki, hogy a kia és a gyûrûs ujjatokat egymás mellé teszitek... a csontok fullig illeszkednek... vagy a többi ujjaitokkal is játszáok el... nagyvalszeg Asimov szerint 3 ujja lesz az embernek a jöbõben, mert nem lesz 5-re szükség... vagy pl nem kellenek lábujjak, mert nem használjuk õkat... és még ezermillió ilyet elírt, aminek a végén egy profi szellemkép rajzoló csinált egy képet... és az olyan UFO lett mint amiket a szemtanúk elmeséltek. Persze az egész elmélet ott bukik, hogy az állítólagos szemtanúk lehet hogy csak beképzelték... szóval én ezzekkel úgy vagyok, hogy lehet hogy igen, lehet hogy nem... de jó lenne ha igaz lenne. Hinni pedig egészen más dolog benne, ha kevés a bizonyíték... mert hinni abban is lehet, amihez nincs elég. :wink: //... mellékesen va egy autista tudós, aki a világmindenség válaszait keresi... zseniális fazon, õ mondta: 10 év múlva IStent leírja egyenletekkel. Van benne valami, mert már a kutatásai felénél tart, és a világ legnagyobb koponyái dolgoznak rajta. Én csak azt mondom neki: hajrá, mellette vok :lol: ...//
"A barátom és hû követõm? Nem is tudom... Meghalt már valaha értem?"- Jakirte Jak Cyr

Lorg, a Rút
Tysson-lar
Olvasó
Olvasó

Hozzászólás: 1153
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Meridian » 2006.04.30. 19:49

Én az ufós dologban nem nagyon hiszek, de hajlandó vagyok megismerni az általam eddig nem ismert dolgokat, de csak akkor, ha valai olyasvalaki magyarázza meg, aki tényleg bizonyítékokat tud felmutatni. Annak a tudósnak meg én is csak drukkolni tudok...

Meridian
Meridian
Játékos Karakter
Játékos Karakter

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Hideg Ryss » 2006.04.30. 20:04

Tysson-lar írta:Viszont én orvastam Asimovtól tudományos munkát... amit a Második Alapítványban leírt, hogy vannak olyan emberek...

Igen? Errõl még nem hallottam, de majd utánanézek. Tény, hogy Asimov sok mindent írt. Fõleg tankönyveket meg sci-fit, de írt pl. krimit is. Nagyon érdekelne, miket írna a mai világ megismerése után, ha még élne.

Tysson-lar írta://... mellékesen va egy autista tudós, aki a világmindenség válaszait keresi... zseniális fazon, õ mondta: 10 év múlva IStent leírja egyenletekkel. Van benne valami, mert már a kutatásai felénél tart, és a világ legnagyobb koponyái dolgoznak rajta. Én csak azt mondom neki: hajrá, mellette vok :lol: ...//

Stephen Hawking? :) Tolókocsiban él és csak géppel tud kommunikálni, de korunk legnagyobb fizikusának tartják.

Az ufó-hívõk dolgaiból már semmit nem hiszek el. Szerintem még nem volt semmiféle észlelés, bár a földi élettõl függetlenül kifejlõdött élet nagyon is valószínû. Csak még nem találtak meg, se mi õket. Ha meg igen, akkor jelezhetnének, mert a SETI program sokba van.
Hideg Ryss

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Tysson-lar » 2006.04.30. 20:40

Jah õ az :D Stephen Hawking... nagyon durva, amit csinál. Lehet képzelni, mekkora felháborodás volt, amikor az isten-egyenlet dolgot mondta... egyébbként az UFO-s dolgokról annyit, hogy én se hittem el ezeket addig, ameddig el nem olvastam ezt az írást. Elgondolkodtató a dolog, mert lehet benne némi igazság. Igaz hogy 1000 sebbõl vérzik az elmélet, dehát spec az M és a többi ultramodern fizikai elmélet is. Spec az M az szerintem igaz, legalábbis tudományos úton bizonyítható, és állítólag a Cern pár éven belül elõáll az eredményeivel...
"A barátom és hû követõm? Nem is tudom... Meghalt már valaha értem?"- Jakirte Jak Cyr

Lorg, a Rút
Tysson-lar
Olvasó
Olvasó

Hozzászólás: 1153
Vissza a tetejére

ElőzőKövetkező

Téma lezárva
4496 hozzászólás • Oldal: 121 / 300 • 1 ... 118, 119, 120, 121, 122, 123, 124 ... 300

Vissza: Archívált Fórumok