Igen éppen javasolni is akartam, de már Iymer megelőzőtt. Szóval az egy dolog hogy mostmár van kettős sőt hármas honfoglalás elmélet, meg új tudományágak kapcsolódtak be az ősmagyarkutatásba, de a hivatalos történelemtudományi álláspont még mindig a finnugor nyelvrokonság. Még mindig ezt kérdezik az érettségin szóval nyugi Nava nem vagy elavulva.
Egyébiránt a mondjuk úgy, enyhén jobboldali mozgalmak erősödésével divatosak lettek azok a régi történetírók és történészek, és elméleteeik, amik még a Horty-korszakban élték virágkorukat, a revízionista propagandát erősítendő. Ma is van olyaín tendencia, hogy ez a nagy magyarkodás, meg szkíta vérrokonságkeresés, hogy finoman fogalmazzak, kiszolgál egy politikai igényt, helyesebben annak a választóbázisnak az eszemi alapját aki közelállónak érzi magát ehhez.
Ettől függetlenül abban igazad van, hogy a nemzeti hagyományok és kulturális értékek megőrzendő és nem dehonesztáló dolgok, amiket reklámozni, erősíteni kellene az emberek fejében.
Például a M.A.G.U.S. világa igazi hungarikum 100%-ban magyar írók agyszüleménye, kicsit zöld, kicsit savanyú, de a mienk. legyünk rá büszkék.
Nibur Sakraf írta:A fenébe is...lemaradtam Con orvtámadásáról...akarom azt a rózsaszínt...naaa...légyszi...mégegyszer.
Neeeeeeeeeeeeeee Neeeeeeeeeee Neeeeeeeeee Nibur komolyan te ezt nem akarod ! Nem akarod! Nagyon nem akarod! Sőt én se akarom! Nagyon!( ) (Undor- Hello Kittys Skin- 100E-Niburra) reméljük nibur most már tényleg nem akarja! Am Ha érdekel akkor nézd csak meg Garvel Avatárját! Szegénnyel mit művelt az a pár perc amíg ilyen volt a skin.... bráááá örülök hogy nem jutottam a sorsára...Huhh
hát igen elég sok forrásunk van ami nem igazán van az emberek látókörében. Gondolok itt néprajz és népzenekutatók tanulmányaira, kutatási munkáira, amiből nagyon sok érdekes dolgot meg lehet tudni, össze lehet kapcsolni a dolgokat. Gondolok itt pl. Kodály, Bartók és utódaik munkásságára, már ők nagyon sok kutatómunkát végeztek és nem csak a Kárpát-medencében, de a törököknél, araboknál, finn-ugor rokonainknál, dallamokat vetettek össze több ázsiai nép dallamaival és a vicc, hogy zeneileg mind rokonaink(sőt valahol olvastam, hogy még az indián zenéhez is van közünk, igaz csak a pentatónia révén, de ebbe nem megyek bele, mert nem tudom hol olvastam és nem is emlékszem rá pontosan). most így hirtelen ennyit a rokonságokról, lusta vagyok gépelni, meg értelmesen fogalmazni, ha gondoljátok szemezgetek egy-két könyvcímet.
A pogány szokásoknak szintén van irodalma, és hangzóanyaga is a magyar népzenében. most hirtelen felcsaptam egy Magyar Népi Énekiskol című könyvet(Bodza-Paksa) nap és esőhívogatókkal kezdődik. A magyar pogány hagyomány legősibb nyomai(véleményem szerint, mondjuk nem csak az enyém). Teljesen ősi biton dallamok(értsd: két hangból áll) ráadásul mindenki ismeri valamilyen formában(ált.: Süss fel nap...) és rengeteg ilyen dallamunk van, ami az időjárást próbálja befolyásolni. esőcsináló, akkor a katicabogaras nóta stb. sárdózás, villőzés, kiszehajtás és a magyarok nem ismerik, általában még azt se, hogy mit jelentenek ezek a szavak, pedig a saját kultúrájuk...
Na közben jöttek új hozzászólások. így végig olvastam a sajátomat, elég érthetetlen de azért elküldöm.
"Programming today is a race between software engineers striving to build bigger and better idiot-proof programs, and the Universe trying to produce bigger and better idiots. So far, the Universe is winning. (Rich Cook)"