• Fórum kezdőlap
    M.A.G.U.S. Online RPG
    • Keresés
    • GyIK
    • Taglista
  • Felhasználói vezérlőpult
    Belépés
    • Felhasználói vezérlőpult
    • Belépés
  • Postaláda
    Privát üzenetek

Torozon Tavernája

A lezárt, de még elérhetõ fórumok gyûjtõhelye...

Moderátor: Admin

Téma lezárva
2989 hozzászólás • Oldal: 183 / 200 • 1 ... 180, 181, 182, 183, 184, 185, 186 ... 200

Re: Torozon Tavernája

HozzászólásSzerző: Siffad » 2010.02.07. 20:44

Castor de Vinter írta:
Siffad írta:Nemrég hallottam, hogy az Avatar miatt többeknél kisebb depresszió lépett fel, mert nem tudják feldolgozni a Pandora és a Föld közötti különbséget.

Ha arról van szó, hogy földi méretű férfiként és földi méretű tartozékokkal mit tennél egy pandorai méretű nő lába között...őszintén szólva én sem tudnám feldolgozni a különbséget....

ejnye-ejnye, nem vagy te kicsit kiéhezve??
I. OM tali: Elhagytuk Masgart!!

KARAKTER:
Worag, a lelenc, Darton-pap
Vjírgas Margalos, (codex)
Siffad
Kalandmester
Kalandmester

Hozzászólás: 555
ZK Karakter: Worag, a Lelenc (Füstölgő Nyomokon)
ZK Karakter: Vjírgas Margalos (Nadír Könnyei, Codex)
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Castor de Vinter » 2010.02.07. 22:36

Hogyne.
Minden vágyam egy Blue Muff in the Monsters Compedium of Pandora-ból.
Már próbálgatom a búvárruhám. Mindig is érdekelt, milyen a születés visszafelé. 8)
Castor de Vinter
Kalandmester
Kalandmester

Hozzászólás: 4315
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Martos col Legium » 2010.02.07. 22:38

Ugyanmár Castor, ez igazán egyszerű:

sételüzs
Az az egy baj a semmittevéssel, hogy sose tudod, mikor végeztél.
"A hajók kifejezetten úgy lógtak az égen, ahogy például a téglák sohasem."
Martos col Legium
Játékos Karakter
Játékos Karakter

Hozzászólás: 830
ZK Karakter: Heian Amanodel - Arabel megtisztítása
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Castor de Vinter » 2010.02.08. 15:54

Navaratna írta:Látom, Castor, lényeges arányokat fejtegetsz :D

Tényleg lényeges; ugyanis erre az egész avatar-testre egy; és kizárólag egy indok miatt volt szükség: hogy szerelmi szál szövődhessen az idegen hódító meg a helyi benszülött között. De ezt nehéz megtenni akkor, ha a nő egy tenyérrel átéri a hapsi teljes fejkörfogatát....
A Pocahontasban (http://users2.ml.mindenkilapja.hu/users ... ntas-1.jpg) már láthattuk ezt a történetet, de ott emberméretű résztvevőkről volt szó és nem ufókról.
Az is elgondolkodtató hogy ugyan mi a retekért tanulná meg a benszülött az idegenek nyelvét???
De jó, hogy az univerzumban perfektül nyomják az englisht.
A Star Trekben még elnéztem az efféle bakikat, hogy statisztikailag a leg-huszadrangúbb közlegény teljes biztonságban és unalomban tengeti az életét, ugyanis a full veszélyes küldetésekre állandóan a kapitány meg a vezérkar megy egy fézerrel.... 8) Elgondolkodtató akkor, hogy a Star Trek Univerzumban mit csinál egy "assault-squad" ha minden konfliktus közepébe a kapitány az elsőtiszt, a gépész meg a doktor megy....
Már unom hogy a modern sci-fi-k sem képesek levetkőzni ezeket a gyerekbetegségeket.
Castor de Vinter
Kalandmester
Kalandmester

Hozzászólás: 4315
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Navaratna » 2010.02.08. 17:34

Jó, ott a szerelmi szál is, de a szememben nem ez a fő motívum: hanem az, hogy így élje bele magát egy másik világba. Így egyszerűbb, mint emberi testben. Emberi fizikummal se nem életképes, se nem strapabíró. Voltak élethelyzetek, amit emberi létben képtelenség lett volna felfogni és megérteni.
Nyelv-kérdés: tipikus, hogy az ember szeretné kultúráját másokra is kiterjeszteni. Ennek része az anyanyelve. Elmaradott afrikai faluban a missziós iskolákban nem törzsi nyelven megy az oktatás, hanem a fehérekén, ha a tanítók történetesen fehérek (eltekintenék a kivételektől, mert kivételek mindig vannak). Aztán az iskolában mi is angolul tanulunk, nem elég a magyar, és erre is ki van találva a válasz, mért (érvényesülés, világnyelv, ez a divat/trend/szokás...).
Blogom: http://ihletkapu.blogspot.com/
Navaratna
Játékos Karakter
Játékos Karakter

Hozzászólás: 5193
  • Honlap
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Laokoon » 2010.02.08. 19:36

Amugy az avatar en az egeszet 5 masodperc alatt oldottam volna meg. bekuldok valakit a tabor kozepebe es o vele elmondatom az alabbi szoveget.
Sziasztok navik!
Kene nehany kavics a bolygotokrol. de a tabaorotok epp rajta tesped ugyhogy el kene huznotok a fenebe hogy kibanyaszhassuk alola. Ha nem mentek el akkor kicsinalunk titeket es utana banyaszunk. Mit mondotok?
Aztan ha nem mennek el es kinyirjuk oket akkor kuldunk egy uzenetet a bazisra hogy sajnos nem sikerult diplomaciai megoldast talalni. nem hiszem hogy nagyon sajnalni fogjak oket. Vagy ha megis akkor is van az a penz amitol korpasodik az o hajuk is.

Egyebkent oke hogy egy kilo kavics 20000000 dollart er de rajtam kivul senki nem gondolt bele hogy ha amig eljutnak foldrol a pandorara az otven ev, tehat vissza sem lesz rovidebb? Az oke hogy az embereket befagyasztjak szaz evre de az arfolyamot is Meg az inflaciot? Meg a technikai fejletseget ami igenyli azt a kavicsot? Mivan ha talalnak egy jobb megoldast? Mivan ha kitor a kovetkezo gazdasagi vilagvalsag es enkinek nem lesz penze ra ennyert bovitse az asvanygyujtemenyet? Mi lesz akkor ha amig ezek hazaviszik a kavicsot es megnovekedik a piac? Nekem keves kozgazdasagi ismeretem van de azt meg en is tudom hogyha megnovekedik a kinalat lezuhan az ar. Kiveve persze a ha valaki monopol helyzetbe jut de az ebben az esetben nem tarthat sokaig. Na mindegy attol meg lehet jo film, de azert ezekre az egyertelmu es nyilvan mindenkiben felmerulo kerdesekre adhattak volna valaszt.
"A nép elvesztette a kormány bizalmát, a népet le kell váltani" Bertold Brecht
"A történelem hazugságok tömege olyan eseményekről, amelyek sohasem történtek meg, olyan emberek elmondásában, akik nem voltak jelen" George Santayana
"A Kalandmester csak a hangjáért dobja el a kockákat" E Gary Gygax
Laokoon
Fórumozó
Fórumozó

Hozzászólás: 396
ZK Karakter: ? - A balszerncse netovabbja
ZK Karakter: Noktorg - Elatkozott part
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Iymer » 2010.02.08. 19:58

Laokoon írta:...de azert ezekre az egyertelmu es nyilvan mindenkiben felmerulo kerdesekre adhattak volna valaszt.

Siffad írta:Nemrég hallottam, hogy az Avatar miatt többeknél kisebb depresszió lépett fel, mert nem tudják feldolgozni a Pandora és a Föld közötti különbséget.

==========

Más:
Navaratna írta:Nyelv-kérdés: tipikus, hogy az ember szeretné kultúráját másokra is kiterjeszteni.

Mondjuk ezt érdemes lenne más kultúrában is megnézni. Egynéhány olyanban, aminek nem alapja egy erősen missziós tudatú monoteista vallás.
Iymer
Kalandmester
Kalandmester

Hozzászólás: 610
ZK Karakter: Iymer Senton barát - Manifesztáció
ZK Karakter: Iymer cwa Takeda - Testvérviszály
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Laokoon » 2010.02.08. 20:03

Akkor most miert idezted a hozzaszolasom Iymer? Amiket en folvetettem mind foldi problemak.
"A történelem hazugságok tömege olyan eseményekről, amelyek sohasem történtek meg, olyan emberek elmondásában, akik nem voltak jelen" George Santayana
Laokoon
Fórumozó
Fórumozó

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Martos col Legium » 2010.02.08. 20:05

Castor de Vinter írta:[...] de ott emberméretű résztvevőkről volt szó és nem ufókról.

A szó szoros értelmezése szerint itt az emberek az ufók...
Az az egy baj a semmittevéssel, hogy sose tudod, mikor végeztél.
"A hajók kifejezetten úgy lógtak az égen, ahogy például a téglák sohasem."
Martos col Legium
Játékos Karakter
Játékos Karakter

Hozzászólás: 830
ZK Karakter: Heian Amanodel - Arabel megtisztítása
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Meridian » 2010.02.08. 21:08

Üdv!

Laokoon: a te filmedet nem biztos, hogy el lehetett volna adni amerikában kétszázezerbilliótrillió dollárért. :D

Érdekes, hogy mindenki ennyire keresi az értelmi szálakat a filmben, meg mondanivaló, meg gyermekbetegségek. :) Nem vagyok nagy mozitöltelék, de egyiken sem tudtam igazán meglepődni, mondhatnám valamiért nem is vártam mást. Ez a Pocahontas dolog meg... milliószor láttunk már ilyet -bácsi odamegy a néni világába, nagyszerelem, nagy...ööö... meg aztán nagy őkjöttekkibelőle jól végjáték-, és ha nem változik meg az átlagember igénye, és nem fogja inkább másra csorgatni a nyálát, akkor még jó pár milliót fogunk is látni. Konkrétan a film nekem sem tetszett annyira, hogy reálisnak tartsam azt az őrületet ami folyik körülötte. Ha valaki jó filmet akar látni nézze meg a "The Shawshank Redemption"-t (A Remény rabjai), bár igaz, az nem sci-fi, utóbbiból már Castor elmondta, hogy mennek a dolgok :)

M.

ui.: nem akarok senkit megbántani, leugatni, stb. az írásom szigorúan magánvélemény
"Ra urdath san uthmor ahen aggun hara'het shaka'thorr. "
"Vérem és velőm a tiéd, tégy vele belátásod szerint."
Meridian
Játékos Karakter
Játékos Karakter

Hozzászólás: 1786
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Siffad » 2010.02.08. 22:25

Azzal, hogy a navi megtanult angolul, a legtöbb földi meg csak "hőőő"-re képes naavi nyelven is azt érzékeltetik, hogy a kékek befogadóbbak az embernél.

A sci-fikben tényleg nagyon furcsa, hogy a legnagyobb tűzharcba is egyenruhában vonulnak. könyörgöm, legalább valami védőruhát viselnének!!!! a klingonok igen, azok értenek hozzá :)
I. OM tali: Elhagytuk Masgart!!

KARAKTER:
Worag, a lelenc, Darton-pap
Vjírgas Margalos, (codex)
Siffad
Kalandmester
Kalandmester

Hozzászólás: 555
ZK Karakter: Worag, a Lelenc (Füstölgő Nyomokon)
ZK Karakter: Vjírgas Margalos (Nadír Könnyei, Codex)
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Iymer » 2010.02.08. 22:40

Laokoon!

Nézd meg, légyszives a hozzászólásomban az idézeted után a Siffadtól vett idézetet. Szerintem azoknak az embereknek, amikről Siffad írt, nem feltétlen azok az első, vagy csak akárhanyadik gondolatuk, amiket te leírtál. Szóval a problémáid szerintem nem mindenki számára egyértelműek és egyáltalán nem merülnek fel mindenkiben. Ennyi.
Iymer Senton barát - Manifesztáció
Iymer cwa Takeda - Testvérviszály

A fergeteg átvonul
Iymer
Kalandmester
Kalandmester

Hozzászólás: 610
ZK Karakter: Iymer Senton barát - Manifesztáció
ZK Karakter: Iymer cwa Takeda - Testvérviszály
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Laokoon » 2010.02.08. 23:14

Es en sem gondoltam oket komolyan :D Bar igaz hogyha az egyik hosszu utazasi sablon (fagyasztas) helyett a masikat (hiperhajtomuvek) hasznaltak volna akkor ebbe nem lehetett volna belekotni.
Laokoon
Fórumozó
Fórumozó

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Quator ar Zaraquer » 2010.02.09. 6:00

Üdv!

...Viszont, ha hiperhajtóművet használtak volna, akkor a "Birodalmi Ügyvédek" a filmbevétel akár kétszeresét is kiperelték volna jogdíj címén az alkotókból. :D

Egyébként, ha már invázió, akkor én erre leszek kíváncsi:

http://www.youtube.com/watch?v=W2fTX9kChvM

:D :D :D
Quator ar Zaraquer
Kalandmester
Kalandmester

Hozzászólás: 5623
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Navaratna » 2010.02.09. 11:06

Meridian: Én néha szeretek elfilózni a filmek mondanivalóján, már ha van, vagy ha felismerem :) A legklisésebb filmnek is van, legfeljebb már annyiszor látták, hogy uncsi, elmarad az aha-élmény. Nehéz manapság valami nagyon újat mutatni mondanivalóban, így ahogy észrevettem, a többség marad a jól bevált recepteknél és nem merészkednek ismeretlen vizekre. Bár mi lenne ismeretlen víz? A művészfilmek? :D
Iymer: kevés kultúrát ismerek személyesen, az olvasmányélmények pedig nem pótolják a közvetlen találkozást és ismeretet, így szerény tudással állítottam azt, amit :)
Siffad, Castor: sci-fi filmekben (Star Trek...) tényleg banális már, ami néha megy.

Más: nézem a tévét, és egyszer csak ezt hallom az Activia reklámban "Kipróbáltam a rendszeres étkezést". :D :D Jesszus, ezt ki kell próbálni, mint mondjuk a masszírozós fotelt?!
Blogom: http://ihletkapu.blogspot.com/
Navaratna
Játékos Karakter
Játékos Karakter

Hozzászólás: 5193
  • Honlap
Vissza a tetejére

ElőzőKövetkező

Téma lezárva
2989 hozzászólás • Oldal: 183 / 200 • 1 ... 180, 181, 182, 183, 184, 185, 186 ... 200

Vissza: Archívált Fórumok