a tiadlaniak ervek...erv kultúrkör,erv nyelv...csak vannak közös cuccaik niareval a szomszédság miatt...de élnek tiadlanban is sárgák...
"...hisz mire jó a halál,ha nem váltja fel az élet adománya, és mire jók a kacajok, ha egyetlen teremtett lélek sem ismeri fel, mert az egész világ zokogásba fullad."-Keith Alanson:Por a porhoz
Nos, csak sajnálni tudom, hogy eddig kellett bártoságot gyûjteni ... Mivel ennyire rémiszõnek nem tartom magam, de ha tévedek Isten bocsájtsa meg nekem ...
A három pont megszokás .... Mint ahogy sok más mi lelkembõl fakad ... Ámbár nyelvtanból soha sem voltan igazán a topon ... Nem vagyok sem költõ, sem író ... Csak amit teszek azt szívbõl teszem, s hittel ... Anno a nyelvtan érettségimen meg még meg is buktam ... Szal, hogy sejtelmesség lenne e ? Talán ... Igazán gondolataim maradékát a pontokra hagyom, így bárki hozzá képzelheti amit szeretne ...
Raddaq
...
" La mayyitan ya qadrium, yatabaqa sarmadi … Fa itha yaji ash - shuthath, al - mautu qad yanatahi … "
" Meghalni nem halhat meg az, mi örökkön áll … Számlálhatatlan korok során, enyészik a Halál … "
A tiadlaniak kevert népcsoport. az erv vér keveredett a niareivel. Én azt mondom, hogy Tiadlanban megtalálható mind a sárga, mind az erv, mind pedig szerintem a legnagyobb számban a kevertvérû.
"Új faj az ember, sok baj van vele
Ráordítok egyet, kiomlik a bele."
A tiadlani az egyik legkülönlegesebb nép északon! Nefelejtsük el, hogy három teljesen ülönálló népcsoportról van szó és mind egy nagy halom identitástudattal van megáldva, szóval a keveredés is ritka! Mondjuk ehhez hozzátartozik, hogy bármily ritka is, annyi idõ alatt mióta együtt vannak... Tehát a válasz a következõ: Van egy sárga, niarei származású népcsoport, annak minden velejárójával. Van két egymástól megkülönböztethetõ "fehérbõrû" népcsoport, az erv és az elsõ bevándorlók a káoszkorból. Végül van egy kevert vérû népesség, akik viszont sokfélék lehetnek, mintahogyan a népeik is sokfélék...
Ennek a hátterét megtaláljátok a nyílt rendszer tiadlan topikjának általános fejezetében...