Gondoltam bedugom kicsiny fejem ide, és felteszek egy kérdést. Mert a betyár mindenit, nem kotlok én itt, megkérdezem a tisztelt közönséget! Hogy mirõl? Nos, ugyebár elvállaltam Shadon kormányzását nyílt kalandban. Fontolgattam,hogy ugyan az általános részen kívül mit dolgozzak még ki. Eh, mit agyalok én itt, meg kell kérdezni, mire lenne igény! No szóval, mit dolgozzak még ki helyszín ügyében? Az is ajánlhat bátran helyet, aki egyébként nem szándékozik nem nyílt kalandban játszani -bár elsõsorban az ott játszók véleményük érdekelne, vagy esetleg nem akar oda jnöni, de viszonyítási alapnak jó!
Shadon számomra tabu, nem szeretem azt az országot a begyepesedett teokráciája miatt. Viszont, és itt jön a lényeg, a shadoni lovagság iszonyú erõs és hatalmas lovagosdit lehet ott játszani. A monoteizmus a lovag szempontjából elõnyös, mivel sokkal erõsebb lábakon áll az a koncepció, ami a valóságra épít, nem fikcióra (középkori Európára gondolok).
Shadonban igazából nem tudok konkrét helyszínt mondani ahol szívesen játszanék, azaz nincs épület meg ilyesmi. Inkább nagyobb helyszíneket csinálnék mint én, pl. Shadlek, Felföld...ezek jó helyek. Ezen kívül még a fõváros, a kis várakat meg stb-t majd a jk-k megcsinálják.
Köszönöm!
Majd mikor kétpofára zabálom az oroszkrémtortámat, (Bent van a fgrigóban ) a legjobb pillanatokban rátok fogok gondolni... Köszi hölgyek-urak jól esett.
Shadon: Én azt mondom, legyen egy híres nemesi ház udvara az egyik színhely... ahol vásárokat, játékokat, tornákat rendeznek midnen vasárnap. Az érdekes lehet... szeritnem lehet egy nagyobb tér, ami kultúrális központ... lehet egy nívósabb taverna és egy erõd mondjuk. Erõd valami folyóparton vagy a tengernél... Shadonba olyan JK-k mennének szentem, akik erõdös-lovagos középkort akarnának játszani... adj nekik erõdös-lvoagos helyeket
"A barátom és hû követõm? Nem is tudom... Meghalt már valaha értem?"- Jakirte Jak Cyr
Shadon: Nem szívesen, de egyetértek Tyssel. Shadon legnagyobb erõssége a lovagos-váras játéklehetõség. Lehet jönni a bajvívós ficsúrokkal, de a vasbõrû nemesség hazája akkor is.
Azért egy dolgot tegyünk helyre: a lovagos királylányos sárkányos korszak már igencsak a múlté. Én nem ilyen romantikával fûszerezve képzelem el a lovagságot. Bizonyára van egy két lovag, vagy több is, aki élteti ezt az eszmét, de ez nem országos mérvû. Ennél azért már felnõttebbnem kellene elképzelni ezt az államot. Egy állam kamaszkorában ez a szépen hangzó lovagság helyetálló. Azért azt se felejtsük el, hogy 3701.ben egyéb dolgok is zajlanak ott, mitsemhogy egész nap vértben pompázzanak és hölgyeknek csapják a szelet. Az viszont igaz, hogy a bajvívók virágkorukat élik. És vegyük számításba azt is, hogy a Domvik hit felett felhõk gyülekeznek.