"Íme ott látom atyám, látom anyám, növéreim és fivéreim. Magam elött látom minden ösöm az idök kezdetétöl. Mind hívnak engem, hogy bátran kövessem öket a nagy Valhallába, hol a hösök örökké élnek."
Személy szerint én sosem bírtam a Diablót. Túl vérszegény az a hozzáállás egy játéknál, hogy: "sárkányt le, xp-t + kincset fel, királylányt meg... menteni ".
Egy RPG azért RPG, hogy izgalmas fantasy (vagy sci-fi, pl. Fallout) háttértörténete legyen, jó kis csavarokkal. Engem legalábbis csak ebben az esetben köt le egy játék (az fps-eket hagyjuk, az csak az ideg ellen van nálam).
"Íme ott látom atyám, látom anyám, növéreim és fivéreim. Magam elött látom minden ösöm az idök kezdetétöl. Mind hívnak engem, hogy bátran kövessem öket a nagy Valhallába, hol a hösök örökké élnek."
Akkor csak ajánlom a BG2-t. Sőt a kieget is hozzá (mondjuk abban már vannak furcsa dolgok...a végén te leszel a gyilkolás istene) Olyan jó története volt h télleg odaragadtam a képernyőhöz...a végén még le is írták hogy kivel mi történt amikor elváltak útjaitok. Zsír.
Ha be tudom valahol szerezni, akkor kipróbálom. Még anno az Icewind Dale-el nyomultam sokat (bár soha nem fejeztem be... mindig közbejött egy merevlemez csere, windows összeesés... lol). Bár az Icewind Dale inkább a Diablo és a Bg keveréke... van benne írtás, és némi történeti száll is.
A BG ben is van zúzás bőven...sztem látványosabbak is mint icewindben. Nekem tetszett az is csak 1 volt a baj...h bármit mondhattál, soha nem kerültél miatta szar helyzetbe. BGben többször töltöttem vissza ilyenek miatt
Disciples II Dark Prophecy , szerintem a DII és kiegjei verték a Heroes IV-et (magánvélemény).
Ez igaz, az ID-re sokan úgy emlékeznek, mint egy "lebutított" BG-re... De ettől eltekinteve szerintem nem volt rossz.
Jajj a Disciplesről mennyit mesélnek mostanában Egyszer láttam csak...érdekes, meg is szerzem. Amúgy a Heroes 4-et igazán "nehéz" megverni --szintúgy magánvélemény
A H4 se volt rossz, de mikor a Disciples 2-ben mondjuk az élőholtakkal nyomulsz, akkor nagyon filinges, hogy szó szerint rothad alattad a talaj... Mint a Nazgúloknál...
A Heroes 3 etalon! Máig a kedvencem. Akkoriban, amikor meglett a gépem éppenhogy csak végigtoltam a a M&M 6-ot, ami szintén nagyon übertáp volt, nagy élményt jelentett leülni a Heroes 3 mellé, lévén, hogy az M&M 6 történetét folytatta, lévén a brutális grafika, hatalmas csaták, állat videók, cool játékmenet miatt. Régi szép idők... A Disciples 2-nek elsőre tényleg furcsa lehet a rendszere (főleg Heroes-on edződötteknek), de illik a megteremtett világhoz, úgyhogy hamar meg lehet szokni!
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára Kherion Ran'Dhaal 2006.01.18. 23:28-kor.
A heroes 4et egyvalami biztosan megveri. A heroes 3. Még mindig nem tudták felülmúlni a játékélményét. Az 5 is jó, de az sem eléggé. A disciplest láttam már de még nem játszottam vele. Tetszett a grafja.
A dialoról meg annyit, hogy csak tápolásra való. Kit tud gyorsabban kattingatni az egerével feeling. Hamar megunja az ember. Ott is csak a sztori köt le. De akkor már elolvasom könyvben. LOL.
"Új faj az ember, sok baj van vele
Ráordítok egyet, kiomlik a bele."