*A vér dobolása fülemben, szívemben elnyomja a külvilág zajait. Csak ülök és bámulom Mirjamot hasonló tűzben lobogó szemekkel, majd valahogy nekem is nagyon kiszárad a szám, így szabadon maradt kezemmel szinte egyszerre emelem poharam és próbálom csillapítani a szomjúságérzetet, de ez valami más. Érzem jelen pillanatban a világ tengerei sem segítenének. A tánc említésére és az invitálásra csak engedelmesen felállok a székről és hagyon magam a parkett felé vezetni. Valahogy kiment a fejemből, hogy nem is tudok táncolni. Még talán ez lenne a kisebbik probléma, de valahogy a tüzes talpalávaló sem harmonizál a lelki füleimmel hallott lágy muszika hangjaival. Az az érzés motoszkál a fejemben, hogy talán most kellene itthagyni a nyüzsgő tömeget és kettesben maradni Mirjammal, de mire elszánnám magam a táncolók közzé érünk, így megerőltetem magam és elszakítom néhány pillanat erejéig a lányról a tekintetem és gyorsan megpróbálom felmérni mik lehetnek a lépések. Így eslőre inkább csak ugra-bugrának tűnik, de ez nem jelenti azt, hogy nincs benne valami számomra rejtett rendszer, összhang. Inkább megvárom, hogy Mirjam milyen lépésekkel indít és majd próbálom felvenni a ritmust, hogy legalább ő jól érezhesse magát ebben a tömegben. Ha nem mutatja jelét, hogy elnyerte tetszését a pörgős stílus, akkor a belső hangra hagyatkozva kissé közelebb lépve a lassúbb andalgásszerű "tipegést" választom az ösztönökre hagyatkozva a "lépések" tekintetében.*
<Mondj már valamit Farro! Csak itt mászkálsz megkukulva. Itt az alkalom, hogy a híresen/hírhedten síma modort fitogtasd vagy legalább valamit kinyöghetnél.
 Mit mondhatnék. Mirjamnak nem tudok ellent mondani... és őszintén nem is akarok.
  Mit mondhatnék. Mirjamnak nem tudok ellent mondani... és őszintén nem is akarok.  Ha táncolni szeretne táncolunk, de ha mást akar?
  Ha táncolni szeretne táncolunk, de ha mást akar?  Ő is zavarban van és magamról már tudhatnám, hogy ilyenkor nem azt mondom, amit szeretnék. Lehet, hogy ő is szabadulna az egyre sűrűbb levegőjű és zsúfolt helytől csak egyszerűen nem mondja ki.
  Ő is zavarban van és magamról már tudhatnám, hogy ilyenkor nem azt mondom, amit szeretnék. Lehet, hogy ő is szabadulna az egyre sűrűbb levegőjű és zsúfolt helytől csak egyszerűen nem mondja ki.  Mint, ahogy én sem ugyebár.
  Mint, ahogy én sem ugyebár.  >
 >*Bármelyik stílus is lesz végül a lány kedvére a cikázó gondolatok is csupán halvány sejtésekké törpülnek, ahogy továbbra is csillogó szemekkel kutatom tekintetét, mintha onnan kiolvashatnám szíve kívánságát és az eljövendő történéseit.*

Már épp kezdek belemelegedni a dologba, mikor Mirjam hirtelen kartávolságon kívül perdül. Ez meglep és egy pillanatra meg is állok hirtelenjében, de gondolkodni sincs időm máris magával "ránt" egy valamivel idősebb hölgy. Gondolom ez a párcsere a tánc motívuma lehet és majdcsak visszaérek eredeti társnőmhöz úgyhogy csak alkalmazom az eddigi lépéseket, de ez a simulós figura eddig nem volt.
  Már épp kezdek belemelegedni a dologba, mikor Mirjam hirtelen kartávolságon kívül perdül. Ez meglep és egy pillanatra meg is állok hirtelenjében, de gondolkodni sincs időm máris magával "ránt" egy valamivel idősebb hölgy. Gondolom ez a párcsere a tánc motívuma lehet és majdcsak visszaérek eredeti társnőmhöz úgyhogy csak alkalmazom az eddigi lépéseket, de ez a simulós figura eddig nem volt.  
  ).*
).* De mostmár tudom, hogy ez valószínűleg valamiféle foglalkozási ártalom lehet, mert ugyan ez a kissé taszító csőlátásos rámenősség volt jellemző az Örömnegyedben látott "hölgyekre" is.
  De mostmár tudom, hogy ez valószínűleg valamiféle foglalkozási ártalom lehet, mert ugyan ez a kissé taszító csőlátásos rámenősség volt jellemző az Örömnegyedben látott "hölgyekre" is.  Atyaég! Mirjam!
  Atyaég! Mirjam!  >
 > 
  Mit csináltam? Hisz csak későn vettem észre a...
  Mit csináltam? Hisz csak későn vettem észre a...