JK: Farro Luma
Helyszín: a Vasmacskában

*Most Mirjamon a sor, hogy elcsodálkozzon és mindenféle érzelem kiüljön az arcára a düh mellett. Zöld szemeit rád emeli, megenyhül a tekintete, majd újra megkeménykedik arcvonása.*
- Megcsókoltad! Majdnem itt... - *mutat mellettetek a lépcsőre, ahol nemrég még az idegen nővel "etyegtél"* - majdnem itt... itt... - *csak sejted, hogy mit akar mondani mindezzel.
Amikor elengeded egy lépcsőfokot feljebb lép.*
- Én azt hittem, hogy te más vagy... hogy te.... hogy... mert...
...
Én ezt nem.... Farro, én....
...
Azt hiszem jobb, ha most haza megyek. - *megtört a hangja és a zsivalyban alig hallod a végét, még pár szegmensig ott áll, s ha nem teszel ellene hátat fordít és elmegy.*

DE ELSZÚRTAM!!!
  DE ELSZÚRTAM!!!  Barom! Maradtál volna meg a kaptafánál. Csak mészárosnak vagy jó! NEM! Még annak sem! Bokánrugod, leülteted?!? Hahh! Helyben le kellett volna szúrnod a híres vigyoroddal, meg a belédvert nyugalommal!
  Barom! Maradtál volna meg a kaptafánál. Csak mészárosnak vagy jó! NEM! Még annak sem! Bokánrugod, leülteted?!? Hahh! Helyben le kellett volna szúrnod a híres vigyoroddal, meg a belédvert nyugalommal!  >
 >

Elkerekednek szemeim felfogva miket locsogok, de kissé megadóan lemondok a pontosításró, magyarázkodásról már úgyis mindegy.  A hazamenés körüli bizonytalanság azért még valamennyi kis reménysugarat felvillant előttem, hisz már az is jó, hogy nem küldött el a pokolba. Ahogy meginog Mirjam a gyakorlat szülte reflexekre hagyatkozva lejjebb lépek féllábbal és egyszersmind a zuhanó lány alá, hogy a karjaimba essen a kemény lépcső helyett. Gyengéden átölelem, hogy egyrészt ne fejezhesse be az esés ívét, másrészt a feje a felkaromon/mellkasomon nyugodhasson pár pillanatig. Így állok, amíg meg nem bizonyosodok róla, hogy csupán pillanatnyi egyensúlyvesztés és nem valami komolyabb a ludas a dologban. Most vagyunk a legközelebb egymáshoz. Talán csak pár hüvelyk választhatja el arcunkat. Közben a külvilág zajai, ingerei ismét elmosódottá válnak körülöttem... azaz körülöttünk. Csak Mirjam létezik ebben a pillanatban.*
  Elkerekednek szemeim felfogva miket locsogok, de kissé megadóan lemondok a pontosításró, magyarázkodásról már úgyis mindegy.  A hazamenés körüli bizonytalanság azért még valamennyi kis reménysugarat felvillant előttem, hisz már az is jó, hogy nem küldött el a pokolba. Ahogy meginog Mirjam a gyakorlat szülte reflexekre hagyatkozva lejjebb lépek féllábbal és egyszersmind a zuhanó lány alá, hogy a karjaimba essen a kemény lépcső helyett. Gyengéden átölelem, hogy egyrészt ne fejezhesse be az esés ívét, másrészt a feje a felkaromon/mellkasomon nyugodhasson pár pillanatig. Így állok, amíg meg nem bizonyosodok róla, hogy csupán pillanatnyi egyensúlyvesztés és nem valami komolyabb a ludas a dologban. Most vagyunk a legközelebb egymáshoz. Talán csak pár hüvelyk választhatja el arcunkat. Közben a külvilág zajai, ingerei ismét elmosódottá válnak körülöttem... azaz körülöttünk. Csak Mirjam létezik ebben a pillanatban.*
 //
 //