*Nyna rámosolyog a férfira és végigsimít annak arcán.*
- Kedvesem. Neked sem jó, ha új alkalmazottakat kell keresned. Az új ember felvétele mindig kockázatos. Nekem is sokszor volt ezzel bajom.
*Ezt úgy mondja, mint akit világ életében szolgák dongtak körül.*
- Nem akartalak zavarni téged. Biztos sok fontos dolgod van. Nem akarom felborítani az életed az ittlétemmel. Nameg inkognitóban sokkal jobban megismerhetem Shulurt. Egy olyan fontos ember mellett mint te, az emberek nem mutatják az igazi arcukat. A tisztelet és az alázat beszélne belõlük. Kíváncsi vagyok a város igazi arcára is. Amúgy az õröket is biztos az inkognóm zavarta meg. Általában pompás ruhákban szoktam járni. Ezek alapján gondold át szerencsétlen pietorok sorsát. Ne árts magadnak.
<... Kíváncsi vagyok mennyire befolyásolható. Hisz minden fontos férfi mögé kell egy okos nõ. ...>
*Ezután egy lágy csókkal jutalmazza a kyr fáradalmait és aggódását.*
"Új faj az ember, sok baj van vele
Ráordítok egyet, kiomlik a bele."
- Igazad van - kockázatos egy új ember felvétele. Õk már kipróbált katonák számomra. A legkevesebb ideje szolgáló is már több mint két éve szolgál nálam. Zavarni pedig nem zavartál volna délelõtt. A várossal pedig vigyázni kell, ha rossz környékre tévedsz bajba eshetsz, azt pedig nem bocsátanám meg magamnak kedvesem!
*A csókot forrón viszonozza, majd lassan eltávolodik szádtól és egy halk sóhaj hagyja el a száját.*
- Sajnos most el kell mennem, egy apró tanácskozásra vagyok hivatalos, ahova az én legnagyobb bánatomra nem vihetlek magammal. Este jövök vissza... de ígérd meg nekem, hogy egyedül nem mégy ismét a városba! Valakit vigyél magaddal - ha katonára van szükséged, a házban még 5-en vannak a két kapuõrön kívül. De bármelyik szolgát is megkérheted - sedularok, de mélységesen tisztelnek és még egyszer sem hagytak cserben.
Álmodban bármit megtehetsz… Hagyd hátra szürke életed! Ott repülhetsz most, hol mindent lehet. Ne álmodj jövõt… csak szárnyaló jelent! / Sosy - Álomország /
- Semmi baj. Az üzleti dolgaid nem tartoznak rám. Ha meg szükséged van a tanácsomra valamiben, akkor tudod hol találsz. Amúgy nekem is sok lemaradásom van olvasás terén, úgyhogy nem fogok unatkozni.
*Végigsimít a férfi arcán, aztán hozzábújik. Utána ellép a férfitól és udvariasan meghajol.*
- Akkor ha lesz idõd, rendelkezz velem.
*Ha a férfi nem kíván még valamit, akkor elsétál a szobájába. Bemegy és bezárkózik. Gyorsan az utazóládájához siet. Kivesz pár könyvet és az ágyára dobja azokat. Elhúzza a sötétítõfüggönyöket, hogy legyen fény, és nekivetkõzik. Felvesz egy kis kényelmes hálóinget és beveszi magát az ágyba. Maga elé veszi a szimbólummágiáról szóló kötetet és megkeresi, hol tartott benne. Mikor megtalálja, kicsit lehunyja a szemeit. Kiüríti a fejében kavargó gondolatokat és a feladatára koncentrál, a tanulásra. A könyvbe leírt mágikus szimbólumokat a tudati energiái segítségével memorizálja. Mikor az elméje elfárad, pihenésképpen meditál és közben rendezi magában a tanultakat. Ezt a hatásos folyamatot ismételgeti egészen hajnalig, ha nem zavarja meg senki.*
- Igen, és milyen jó, hogy itt vagy velem! - *azzal ad még egy lehelletnyi csókot szádra, két kezébe fogja bal kezedet a tenyeredbe csókol. Halkan, suttogva mondja még, hogy: "De fogsz hiányozni kedvesem!", majd egy rövid meghajlás után elsiet. A szobádig nem kell sokat megtenned, már csak pár lépés az ajtóig. Tanulásodat semmi nem zavarja meg egészen az éjszaka közepéig, amikor is halk neszezésre leszel figyelmes az ajtó felõl. Mintha megállt volna valaki elõtte. Rövid, pár szegmens várakozás után halk susogás keletkezik, majd távolodó léptek zaja szûrõdik be hozzád, s végül újra csend telepedik a szobára.*
Álmodban bármit megtehetsz… Hagyd hátra szürke életed! Ott repülhetsz most, hol mindent lehet. Ne álmodj jövõt… csak szárnyaló jelent! / Sosy - Álomország /
*A neszre kicsit összerezzen és a párna alá dugja a könyvet. Mikor a hangok elfogynak megint elõveszi és folytatja a tanulást. Úgy hajnali kettõ körül rakja vissza a könyveket és megy aludni, de a naplója és az idegen még sokáig kavarog a fejében. Másnap ha nem keltik, akkor biztos alszik délig.*
(Nyna-nak) *Kicsit zavarosat álmodsz: Egy szõke hajú nõvel beszélgetsz a testvéreidrõl, majd anyád is megjelenik a színen, s bátorítólag rádmosolyog. Kezedbe veszed a naplódat és gyöngybetûkkel beleírod az egy szót egy oldalra: testvéreim. Aztán két nõ jelenik meg elõtted, mindkettõ kiköpött másod, s mezítelenek. Boldogan mosolyognak rád, majd egyszerre nyitják szóra a szájukat, de ahelyett, hogy hang hagyná el ajkukat vékony vércsík tör elõ ajkuk közül.
Felébredsz, kicsit nyugtalanul. Odakint már a nap felkelt, a függönyön át vidáman törnek be a nap sugarai. A ház csendesnek tûnik.*
*Nyna riadtan és zihálva ébred. Felül és pár másodpercig azt sem tudja, hogy hol van. Körülnéz és kicsit megnyugszik.*
<... Ó Úrnõm. Mit kívánsz közölni velem? Talán valamelyik testvérem bajban van? Dehát hogyan találhatnám meg õket? Nincs alapom a keresésre. A kerítõ és a kereskedõ is meghalt azóta. És mi köze lehet a vérivásnak az egészhez? Anyám szerint ez ritka dolog. Nem hinném, hogy a testvéreim is hasonlóak lennének. Kérlek árnyak Úrnõje. Adj még valami jelet. Sosem voltam jó álomolvasásban. ...>
*Felkel és maga köré tekeri a lepedõt. Kisétál a szobájából és megkeresi a fürdõhelyiséget. Gyorsan lefürdik, aztán fog egy szolgát és ételt rendel magának a szobájába. Vissza is megy lakosztályába és felöltözik. Most asztalhoz ül és ott áll neki a tanulásnak. Inkább helyi kultúrát, toroni nyelvet és kyr teológiát tanul. Ha a reggeli megérkezik akkor tart egy kis szünetet és utána folytatja. Teljesen bele is feledkezik. Vált és áttér késõbb a szexuálmágia alfejezeteire. Magol és gondolkozik. Rájön, hogy a leírtakat nem ártana gyakorlatban is kipróbálni. Elgondolkozik a rabszolgavásárláson.*
*A fürdõt hamar elkészítik, s mire elkészülsz már egy fiatal szolgálólány várakozik csendesen szobád elõtt egy kis gurulós asztalkával, rajta levedve valószínûleg a reggelid található. Csendesen, lehajtott fejjel tolja be a szobába, nem néz körül, még csak egy pillantást sem vet a szobára. Kihátrál, s amikor eléri az ajtót jóétvágyat kíván és kimegy a helyiségbõl. Pirítóst kaptál tejjel, teával, friss gyümölccsel. Épp a toroni nyelvtani szerkezetet tanulmányozod amikor halk kopogásra figyelsz fel, s mielõtt bármit is mondhatnál Cartyss lép be az ajtón könnyed otthoni viseletben.* - Remélem nem zavarlak drágám! Ohhh látom olvasol, ha gondolod késõbb visszajövök...
*A férfi váratlan érkezésére megáll benne az ütõ. Pár pillanatba belekerül mire ráeszmél, hogy nincs az asztalon rejtegetni való irodalom. Leteszi a könyvet és ültében a férfi felé fordul.*
- Nem zavarsz. Úgy is kell egy kis szünet. Mondd mit szeretnél?
*Azzal ártatlan és kérdõ arckifejezést vesz fel.*
- Csak szerettelek volna megkérdezni, hogy volna-e este kedved eljönni velem a Gattearba? Egy nagyonszép darabot adnak elõ táncolva a mai este Kék hullócsillag címmel. *közelebb lép hozzád, vet egy pillantást a könyvre*
- De hát kedvesem, mily meglepetést okoztál nekem... Hazám nyelvét tanulod, miközben tökéletesen beszéled?!?...
- Szívesen elmegyek veled az elõadásra. Régen voltam színházban, a Gattearban pedig pláne.
*Követi tekintetével a férfi tekintetét és elmosolyodik szavain.*
- Az anyanyelvi szint nem a végsõ határ. Szeretek választékosan beszélni, és ehhez még sok gyakorlás kell. Sõt. Néped nyelve után is áhítozom. Oly sokszor hallottam már kyrül beszélni embereket és kyreket is, és annyira lenyûgöz a dallamossága és fensõbbsége. A kettõssség. A lágyság és keménység, ami egyszerre jellemzi. Majd segíthetnél ebben. Amúgy este mikor lesz az elõadás? Mikorra készüljek el?
*Amint a karjaiba vetõdsz megcsókol szenvedélyesen*
- Óhhh, ha tudnád milyen boldoggá teszel kedvesem. A tanulásban segítek ha tudok, de akát egy tanítót is felvehetek melléd, aki jobban ért az oktatáshoz mint én. Az elõadás 8-kor kezdõdik - van még idõd elkészülni. De arra számíts, hogy több mint két órás lesz az elõadás, s a Gattearban igencsak meleg lesz. Külön páholyban fogunk ülni, s a színpad egyenesen velünk szemben lesz. Ha úgy gondolod szükséged van valamire - ruha, cipõ - akkor szólj nyugodtan még most, s kocsival elmegyünk gyorsan vásárolni. Viszont szeretném ha ezt viselnéd... *Azzal zsebébõl elõhúz egy vörös bársonnyal borított dobozkát, boldog és egyben várakozó arccal helyezi óvatosan a kezedbe. Kinyitva egy szemet gyönyörködtetõ nyakéket látsz benne, mely kétfajta kõbõl áll gyönyörûséges fehérarany foglalatban. Az egyik szín csodálatosan zöld színt áraszt magából, melegség, selymesség árad belõle, míg a másik színtiszta, s a csiszolásának köszönhetõen ezer és egy lapjából a nap sugarai vetõdnek szétszóródva minden felé, hogy a zöld köveket csodálatos megvilágítással hozzák érvényre.*
<... Ó anyám. Ha ezt látnád ... most büszke lennél rám. Cartyssal megfogtam az isten lábát. Azt hiszem, mindenem meglesz amíg Shulurban vagyok. ...>
- Hát kifejezetten színházba való ruhát nem hoztam magammal. Csak bálit. Most nem hiszem, hogy lenne pénzem egy olyan estélyi ruhára ami illene a veled való megjelenéshez.
*Az ékszert meglátva majd elalél. Megbabonázva nézi a beszûrõdõ fényben szikrázó drágaköveket. Elérzékenyülve néz a férfira.*
- Ez csodaszép. Én ... én ... én nem is tudom, hogy mit mondjak. Túlságosan elkényeztetsz. Bár az én családom sem szegény, de ilyen pompában még nem volt részem. Én nem tudom, hogy hogyan köszönhetném meg mindazt amit értem teszel. Kérhetsz bármit és ha tudom teljesítem. Olyan hálás vagyok neked.
*Átkarolja a férfi nyakát és forrón, szenvedélyesen, nameg hosszan megcsókolja.*
- Akkor elmegyünk és veszünk egy ehez hozzáillõ ruhadarabot. - *jelentette ki elentmondást nem tûrõen. Amikor a nyakába ugrassz és megcsókolod, akkor a fenekednél fogva felfog az ölébe, hogy a lábaid a dereka körül legyenek. Nem durván, de azért nem is annyira finomkodva szorítja a csípõjéhez testedet, érzed, amit szenvedélye feltámad. Ráültet az asztalra, miközben a nyakadat cirógatja csókjaival.* - Megõrjítessz, egyszerûen megbolondulok érted. Gyönyörû vagy, csodás, mûvelt, kívánatos - *mondja kissé nehezen, vágya egyre jobban uralkodik el rajta* - Akarlak... - *suttogja, miközben már szájával a melleidet csókolja a selymes ruhadarabon át mit viselsz, s közben kezével a combjaidat símogatja, néha be-be tévedve a belsõ oldalra.*
*Nyna hevesen statisztál a férfi cselekedeteihez. Megadóan tûri a kényeztetést.*
<... Férfiak. Csak ennyi tellik tõlük. Egyszer belenyalnak a lekvárosbödönbe és onnantól menthetetlenül rászoknak. Ez az én szerencsém. Különben nehezebben élnék meg az biztos. Imádom, hogy ennyire kiszámíthatóak. És ha Cartyssnak csak ez kell, hát megkaphatja. Amíg én is megkapok mindent amit szeretnék. El tudnék képzelni jobb szeretõt, de azért nem panaszkodom. Végülis jóképû. Bár kicsit lehetne kitartóbb. ...>
*Ezen gondolatok között várja, hogy a férfi végképp elveszítse önuralmát és magáévá tegye. Mindent belead, hogy a férfi azt higyje, hogy profi szeretõ, és hogy Nyna mindent élvez, amit vele csinál. Ha kell nyögdécsel, ha kell sikongat vagy zokog a gyönyörtõl, de a kellõ pillanatban megsemmisülten tud akár a férfi karjai közt összeomlani a kéj legnagyobb csúcsain. A lány tapasztalt elõadó, mégpedig azért, mert ezeket a dolgokat már tapasztalta, csak olyannal, aki felkészítette ezekre az "elõadásokra". Mondhatjuk, hogy ez egy fõpróba a Gattearhoz.*