• Fórum kezdőlap
    M.A.G.U.S. Online RPG
    • Keresés
    • GyIK
    • Taglista
  • Felhasználói vezérlőpult
    Belépés
    • Felhasználói vezérlőpult
    • Belépés
  • Postaláda
    Privát üzenetek

Shulur - Víziváros - Gattear

A Háromfejû Birodalma...

Moderátorok: Isshae Ianarak, Admin

Hozzászólás küldése
517 hozzászólás • Oldal: 26 / 35 • 1 ... 23, 24, 25, 26, 27, 28, 29 ... 35

Re: Shulur - Víziváros - Gattear

HozzászólásSzerző: Isshae Ianarak » 2009.02.22. 13:50

- Hasonlóan, mint te... - *válaszolja kérdésedre igen röviden és tömören.
*Patkány az étkezdében egy nyuzga középkorú emberhez lép oda.*

- Üdv Kakas! Lenne két fő ebéd rendelésem.
- Patkány!... - *hangzik a kimért viszont köszönés, neked csak egy biccentés jut. Úgy látszik, hogy nem igen örül az ismerős újbóli látásának, s így neked sincs jobb fogadtatásod.* - Azt hittem, hogy már vissza sem térsz... Ki a kölyök?
- A tanítványom...
*Nehéz lenne leírni azt ami Kakas arcára hirtelen kiütközik - talán a legmegfelelőbb szó rá a megütközés, hitetlenkedés. Csak egy néma bólintással jelzi, hogy értette ő amit mondott társad, csak valahogy nem jön ki hang a száján. Int egy sarokban lévő asztal felé, ahol egy ember üldögél, de hamar elhajtja onnan, Kicsit töröl a tenyerével az asztalon, majd mutatja hogy üljetek le. Ellenszenv ide, ellenszenv oda úgy látszik, hogy Patkánynak van előtte tekintélye - vagy csak fél tőle.
Nem kell sokat várnotok az ételre. Két fatányéron húsos káposzta érkezik, nem gőzölögve. Két fél vekni kenyér, két kanál hozzá és két kupa... utólag megállapítod, hogy sör van benne.*

- Jó étvágyat! Ha kértek repetát szóljatok. - *mondja Kakas nektek, majd távozik az asztaltól. Patkány pedig komótosan csendben hozzálát az ebédjéhez.*
"Shulur megtanít, hogy a bukás csak pillanatnyi állapot. Véglegessé az teszi, ha feladod a küzdelmet" - Isshae Ianarak
Isshae Ianarak
Helyszínmoderátor
Helyszínmoderátor

Hozzászólás: 1593
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Thor » 2009.02.24. 17:02

(Thor)

*Leülök az asztalhoz, és egy kicsit elgondolkozok a kocsmáros arcán.

-Nagyon furán nézett, miután azt mondtad a kocsmárosnak, hogy a tanítványod vagyok. Ez olyan különleges dolog? Persze bocsáss meg, ha ezzel a kérdésemmel esetleg megbántanálak.

*Meghallgatom mint mond, majd eszek tovább.
Lassan falatozok, és csak akkor eszem meg, ha ízlik. Ellenkező esetben annyit eszek, hogy ne maradjak éhen, de a többit otthagyom
.

-Patkány, kérdezhetek tőled valamit? -* És közelebb hajolok, majd halkan súgva mondom tovább, hogy csak ő halja
. *- Pár napja volt egy gyilkosság a Vasmacska fogadóban, tudsz róla valamit?
„Virágozzék ki lelkedben a gyűlölet, mert igaz belső békét csak ez által találsz.” Aruth Dyn-Dayaell
Thor
Kalandmester
Kalandmester

Hozzászólás: 1382
ZK Karakter: Vasöklű Arg-Tristani Krónikák
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Isshae Ianarak » 2009.03.01. 18:14

*Patkány szélesen elmosolyodik kérdésedre - amikor is felteszed, hogy olyan nagy dolog, hogy az ő tanítványa vagy.*
- Nem különleges dolog fiam... csak... egyedi. Volt amikor kijelentettem, hogy nekem nem kell tanítvány... de változnak az idők...
...
Hm... a Vasmacska... Ja, igen, emlékszem. Ami olyan hajófélére emlékeztet és valami félgorviki szerzet igazgatja... Csak nem azt a ravasz rókát nyírták ki? Pedig jó információs központ volt régen... Miért kérded? - *kérdez vissza Patkány, úgy látszik, hogy nem hallott róla semmit. Közben lassan fogyasszátok az ebédeteket. Az étkezde vendégserege pedig folyamatosan cserélődik lassan.*
"Shulur megtanít, hogy a bukás csak pillanatnyi állapot. Véglegessé az teszi, ha feladod a küzdelmet" - Isshae Ianarak
Isshae Ianarak
Helyszínmoderátor
Helyszínmoderátor

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Thor » 2009.03.02. 17:26

(Thor)

<Nos, most legalább tudom, hogy nem a vasmacskában történtekről akar információt megtudni tőlem. Vagy csak jól titkolja. A biztonság kedvéért nem is mondok semmit a merényletről.>

-Sajnos nem tudom, hogy kit öltek meg, csak annyit hallottam a szóbeszédekből, hogy mészárlás történt a fogadóban. Reménykedtem benne, hogy talán te tudsz valamit. Tharr a megmondhatója. Az információ életet menthet a saját életünket.

*Beszélgetés közben néha körbe nézek, de próbálok gyanútlanul. Hátha figyel minket valaki.

-És, te Suluri vagy? -* Váltok hírtelen a beszélgetésünkön.
„Virágozzék ki lelkedben a gyűlölet, mert igaz belső békét csak ez által találsz.” Aruth Dyn-Dayaell
Thor
Kalandmester
Kalandmester

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Isshae Ianarak » 2009.05.07. 13:27

- Hát... elég bevállalós lehetett, ha ujjat húzott Rannal. Mondjuk, ha őt nyírták ki, akkor jól csinálta, de ha beleköpött valaki a levesébe ... - *eléggé érdekes, kaján és kárörvendő vigyor ül ki az arcára egy pár pillanatra, ahogy maga elé bámul kissé, majd lassan ismét az ebédjének szenteli a figyelmét.
A róla érdeklődő kérdésedre azonban még csak reakció sem érkezik felőle, nemhogy válasz. Mint aki meg sem hallotta, hogy hozzá szóltak volna. Már-már kezded azt hinni, hogy így is van, amikor csak egy röpke "igen" válasz hagyja el a száját két falat között, de a következő mondandója már tovább is görgeti róla a szót - így a "kicsit megismerjük egymást" úgy látszik féloldalasan gondolta...*

- Daryen valamit titkol előlünk. Biztos vagyok benne, hogy ismerte azt a nőt. A reakciója mindent elárult. Kíváncsi vagyok ki tenyerelt be neki... és miért nem lett következménye az esetnek ránk nézve. Te mit gondolsz erről? - *néz rád jelentőségteljesen és érdeklődve.
Ebéd és beszélgetés közben néha szétnézel, hogy nem látsz-e magatok felé irányuló fürkésző tekinteteket - de a szokásos nézelődő pillantásnál több nem szúr szemet számodra.*
Isshae Ianarak
Helyszínmoderátor
Helyszínmoderátor

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Thor » 2009.05.11. 15:57

(Thor)

<Gondoltam, hogy szűk szavú lesz, ha róla kérdezek. Na de hát ez van. Az egyértelmű, hogy nem fogja azt mondani, „Igen, meg akarlak ölni.” .>

*Gondolataimat szétrebbenti kérdése, és egy picit el is gondolkodok azon, mit is beszélt eddig. Majd válaszolok.

-Az biztos, hogy tud valamit, de úgy tűnik nem tart érdemesnek minket ahhoz, hogy el mondja. Vagy az életünket védi a tudatlanság leplével. Bár az utóbit kétlem. Drayen nem az a fajta, aki szívből cselekszik, ha egyáltalán van neki olyan. El tudnám képzelni, hogy aszott szíve, alvadt vért keringet ereiben. De, hogy miért nem volt következménnyel ránk nézve, fogalmam sincs. Ahhoz túl keveset tudok, és Drayent sem ismerem annyira. De ketten utána járhatnánk. Talán még egy kis jutalom morzsa is leesik a nagyok asztaláról, ha ügyesek vagyunk. Mit szólsz?
Thor
Kalandmester
Kalandmester

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Isshae Ianarak » 2009.05.16. 22:03

*Patkány szájában még a falat is megállt egy hosszú pillanatra amikor döbbenetet sugalló arccal rád mered mondandód után. Mint aki hosszú álomból ébred, kissé megrázza a fejét, lassan folytatja a falat rágását - kényelmesen. Csak az után szólal meg miután lenyelte a nagyon is jól átrágott ételt.*
- Nyomozgatni szeretnél a főnök után? Mégis hogy gondoltad? Nem gondo..... - *áll meg a mondat elején, mert az asztalotok felé igyekvő alig 10 éves suhanc szándéka egyértelmű - hozzátok igyekszik. Az asztal mellett megáll, leszegett fejjel az ingujja alól egy összetekert papírost húz elő, s nyújtja Patkány felé. Ő kiveszi a kezéből és elteszi - a gyerek közben elsliccol a közeletekből.*
- Szóval... nem gondolod, hogy egy kicsit kockázatos ellene fordulni?...
Isshae Ianarak
Helyszínmoderátor
Helyszínmoderátor

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Thor » 2009.05.18. 16:18

(Thor)

*Mosoly jelenik meg az arcomon.

-Szó sincs róla, nem akarom magamra haragítani azt, akitől tán még az élőholtak is félnek. Egyszerűen a saját szakállunkra pár dolog után néznénk, majd ha úgy látjuk jónak, akkor Drayennek elmondjuk, és talán ki tudja, még jól is jöhetünk ki a dologból. De ha úgy gondolod veszélyes, akkor felejtsd el mit mondtam.
Egyébként meg ő maga mondta, hogy csak akkor élhetjük túl a veszélyeket e mocskos világban, ha magunk járunk elébe, és persze ha Tharr úgy akarja.

*Míg ezt mondom figyelem arcát, hátha elárul valamit arról, amit majd velem óhajt tenni.
Megvárom mit mond, de lassan ideje indulnom. Hisz már vár rám a szabóm az új ruhámmal
.
Thor
Kalandmester
Kalandmester

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Isshae Ianarak » 2009.05.20. 22:46

- Veszélyes.... - *jelenik meg egy kicsit gúnyos, de kicsit vidám mosoly a szája szegletében. Felhörpinti a kupájának tartalmát és kényelmesen hátra dől.* - Én meg azt hittem rólad, hogy elveszettke vagy. De látom, van ott gógyi ...
Viszont akármit terveztél azt nem itt kellene megbeszélni, itt nagyon sokmindennek van füle bizonyos szavakra... :wink: remélem érted...
Meg ha többet maradunk még gyanúsabbak leszünk Kakasnak, az pedig nem feltétlenül jó nekünk... :roll:
Ha gondolod, látogass meg este az Ezüst rókán a kikötőben, de bejutni csak az álomkirálynő ragyás seggével fogsz tudni :mrgreen: - *vigyorogja el magát, és lendületesen feláll az asztaltól. Nem vár választ, hanem távozik is sietve - alakját figyelve az ajtóig látod, amit a pergament előveszi mielőtt kilépne a Mócsingból.*
Isshae Ianarak
Helyszínmoderátor
Helyszínmoderátor

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Thor » 2009.05.25. 8:39

(Thor)

*Végig kísérem szememmel, ahogy kilép a kocsmából. Meglátva a papírost, enyhe érzés kerít hatalmába. Meg kellene szerezni azt.

<Vajon mit hozhattak neki? Lehet, hogy ő többet tud az egész folyamatról mint én, de majd megpróbálok én is körbe nézni.>

*Ekkor felfigyelek rá, hogy egymagam üldögélek itt, így a béke kedvéért, inkább lelépek a kocsmából, mielőtt valakiknek esetleg jó prédának tűnnék.
Kimegyek a kocsmából, és elmegyek a szabóhoz, hisz talán már kész a ruhám, amit rendeltem. Azután pedig kicsit körbe szimatolok.
Thor
Kalandmester
Kalandmester

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Isshae Ianarak » 2009.05.26. 14:00

*A Mócsingot hamar a hátad mögött hagyod te is - tudod, hogy egyedül nem szerencsés üldögélni ilyen helyen, pláne nem ott ahol az ex társadat nemigen szívlelik. Ahogy távolodsz az étkezdétől érzed a hátadban azt, hogy figyelnek, de hiába is fordulsz meg, figyelsz, nem fedezed fel az illetőt.
A Mócsingtól a szabóság, ahol a ruhát megrendelted csupán egy fertályóra csónakázás és sétára van. Igyekszel haladni és igyekszel nem kitűnni a tömegből senki számára, így a szabóságot el is éred nyugodt körülmények között miközben azon gondolkodol, hogy megfelelő információkra hol tehetnél szert. Több lehetőséged is van: a legújabb ismerősödet, Zizzentet is megkeresheted, elég sok mindent tudott az a lány... de van egy öreg szárított növényeket áruló kofa is a kerületben található viszonylag nagy piacon - Persze eszedbe jut még pár informátor is, így inkább azt kell letisztáznod magadban, hogy mit is szeretnél megtudni pontosan.
Ám... az ajtót épp akkor zárja egy idős nő, amikor odaérsz. Egy hatalmas lakatot pattint össze az ajtó előtt leledző rácson és a félfaajtóhoz rögzített vaskarikán.
Rád néz. Szeme üres, sorsába beletörődött embert mutat.*

- Ha a Fekete tű szabóságba jött, akkor ... akár haza is mehet fiatalember. A férjem reggelre meghalt, a szabóság így bezár, mert én nem értek hozzá... - *nem túl biztató dolog és az asszonyka menni is készül dolgára tovább - de eszedben van, hogy te már fizettél a megrendelt ruhákért előre.*
Isshae Ianarak
Helyszínmoderátor
Helyszínmoderátor

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Thor » 2009.05.29. 17:26

(Thor)

*Útközben azon gondolkodik, vajon kit keressek meg, és miről tudakolódjak.

<Talán az egyik legfontosabb, hogy patkányról tudjak valamit. Hisz most vele dolgozom, és tisztában szeretnék lenni vele. Drayenről egyelőre még nem érdeklődök, az majd később lesz.>

*Így a szabó után olyan informátort keresek, aki esetleg tudhat valamit Patkányról.

*Döbbenten nézek a nőre. Nem azért, mert érdekel egy szabó halála, hanem mert teljesen váratlanul ért.

<Úgy tűnik Tharr viccelődik velem.>

-Halott? De akkor mi lesz a ruhámmal? Mára ígérte. Ráadásul ki is fizettem neki a két ezüstöt. Ha nincs ruha, akkor azonnal fizesse vissza a pénzem. -* Mondom neki összehúzott szemöldökkel.

<Talán még nyerek is egy kis pénzt, hisz csak egy ezüstöt adtam a szabónak.>
Thor
Kalandmester
Kalandmester

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Isshae Ianarak » 2009.05.29. 22:35

- Halott. Felkeltem, ő meg nem... - *mondja, bár annyira nincs megtörve az asszony. Előadod mondandódat mire elkezd méregetni. Fáradt szemei ide-oda cikáznak rajtad, keze pedig a vállkendője alatt matat. Már amikor nagyon gyanússá kezd válni az asszonyka előhúzza azt a kulcsot amivel nemrég bezárta a szabóság ajtaját. Kicsit kelletlen mozdulatokkal kinyitja újra az ajtót és kezével int, hogy fáradj be.*
- Milyen ruha volt megrendelve? ... - *de meg sem bírsz szólalni már mondja is a következőket* - Tudja mit fiatalember! Nézzen szét, és vigye azt amit szeretne, kárpótlásért a kis kellemetlenségért... - *mutat egy elfüggönyözött rész felé, majd húz magának egy széket és leül rá, láthatólag fáradt.
A függöny mögött polc és akasztós szekrényrendszer van - van itt mindenféle ruhadarab: nadrág, ing, mellény, köpeny, kalap, harisnya, s még csak átfuttattad rajta a szemed a kínálaton.
Közben az agyad is jár... Abból a kevés információból tudod, hogy Patkány shuluri, de az utóbbi időben eltűnt valami miatt... egy idősebb informátor bizonyára jobban ismeri, mint egy fiatalabb. És mivel eléggé járatos Patkány a mérgek ismeretében a piaci kofa lehet a legjobb informátor számodra - hisz a "néne" tart magánál érdekes és különleges alapanyagokat bizonyos szerekhez, vagy akár meg is rendelhető szinte bármi rajta keresztül. Vagy... eszedbe jut a Mócsingból Kakas... ahogy kinézett ő is igen jól ismeri Patkányt, csak épp ki nem állhatja.*
Isshae Ianarak
Helyszínmoderátor
Helyszínmoderátor

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Thor » 2009.06.04. 16:05

(Thor)

*Először kicsit csalódottan állok, hogy nem sikerült pénzt kiszednem, de mikor meglátom a sok ruhát, és bármelyiket elvehetem mosoly jelenik meg az arcomon.

<Tharr te mindig tudtad, hogyan is tudj meglepni.>

*És belevetem magam a ruha keresésébe. Kezemmel végig érintem a puha kelméket, és fantáziálva nézegetem a drágább darabokat. Ha kereskedő féle lennék, bizonyára a legdrágábbat vinném magammal, hogy eladva úgy járjak a legjobban. De nem vagyok az, és az eszem azt diktálja jó minőségűt, de ne feltűnőt. Így kiválasztok egy barna bőrnadrágot, vajszínű inget, szürke csuklyás köpenyt, cipőt, vaskos barna övet.
Majd bólintva az özvegynek kilépek a boltból, és a klán felé veszem az utam. Ha megérkezek átöltözök, és egyelőre lepihenek. Este erőmnél kell lennem, ha Patkánnyal akarok találkozni.

*Megvárom az estét, és eljövetelekor elindulok oda, ahol elmondása szerint van.
Thor
Kalandmester
Kalandmester

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Isshae Ianarak » 2009.06.06. 14:21

*Az özvegy csak bólintott neked, hogy milyen ruhákat viszel magaddal - láthatólag nem is érdekelte volna még az sem, ha többet veszel el, mint ami járna valójában. Elköszön, majd utánad bezárja a szabóságot és továbbmegy útjára.
Te viszont a klán búvóhelyére térsz vissza. A szokásos két ajtónálló félreáll utadból, hogy felmehess a szobádba. Az azonban feltűnik, hogy alig van mozgás bent. Lehet lemaradtál valamiről?...
Kicsit elgondolkodva térsz fel a szobádba, de megtorpansz Daryen résnyire nyitott ajtaja előtt - olyan beszédrészlet üti meg a füled, hogy nem bírsz mozdulni egy darabig miatta....*

- ... kell még tanulnia. (Patkány)
- De használható? (Daryen)
- Igen. Jobb lehet mint az apja volt... (Patkány)
- Hagyjuk ezt a témát... (Daryen)
- Miért nem mondod meg neki? (Patkány)
- Nem látom értelmét. Neki így a legjobb. (Daryen)
- Tőlem... de ne csodálkozz hogyha más forrásból tudja meg az igazat hátat fordít és ellenségedé válik... (Patkány)
*A szobára csend telepedett, súlyos csend. Valószínűleg, hogy a további események Daryen és Patkány között némán, szemkontaktus útján zajlottak le. Aztán egy mély sóhaj és némi papírcsörgés.*
- Ezt vidd el Selinának, a többit ő már tudni fogja.
...
Élvezed még egyenlőre a bizalmam Patkány, ne játszd el a kölyökkel... Vissza kerülhetsz még oda ahonnan előbányásztalak! - *még a te ereidben is dermedt attól a vér amit és ahogy mondott Daryen. Patkány nem is válaszolt - legalább is szóban nem - léptek zaja... egy, kettő.... közeledik az ajtóhoz gyorsan. Nincs sok időd - Daryen szobája mellett nyitva áll egy ajtó - vagy mögéje, vagy be a szobába, vagy... úgy teszel, mintha épp most jöttél volna fel...*
Isshae Ianarak
Helyszínmoderátor
Helyszínmoderátor

Vissza a tetejére

ElőzőKövetkező

Hozzászólás küldése
517 hozzászólás • Oldal: 26 / 35 • 1 ... 23, 24, 25, 26, 27, 28, 29 ... 35

Vissza: Toron