- Akkor arra fogadok, hogy a macskalény gyõz, erre három aranyam van, s további egy, hogy a harc nem fog tovább tartani három percnél. Sõt, arra is teszek egy aranyak, hogy Grokht legalább két ütést be fog vinni, és arra is egyet, hogy az ellenfél is bevisz legalább kettõt. Összesen akkor itt vanhat arany.
<Hogy ezt eddig miért nem említette senki? Milyen jó fogadási forma.>
//Marad akkor 7 aranyam, és ha nyerek majd meglátjuk mennyi lesz.//
Ne légy ma ez, holnap emez, s jövőre ismét mást szemezz. Érc légy, mely mindig egy marad, ne törmelék - dirib-darab.
Felvidul egy cseppet a fogadó-s,és folytatja a magyarázást:
-Ha az ütések bevitelére fogad,ott minimum a három ütés,vagy több,és minden esetben annyi lesz a szorzó, amennyi ütésre fogad, plusz még kettõ.
Az idõre való fogadás pedig egy perctõl háromig hármas szorzót von maga után, a kevesebb,vagy több esetén négyes a szorzó.A khálra két és feles a szorzó.Tehát akkor mit és hogyan kíván?
Dánica, Grokht:
Igazán nincs mit!-mondja a pap...
-Ezúttal nincsen rá szükség...Nem kapott akkora sebet,és az folyadék,amit a sebre tettem,amúgy is gyorsítja a gygyulást.Én is csak sok sikert tudok kívánni.-mondja a felcser.
Cymar on-Creel minden egyes szót hangsúlyozott:
-mind...
-itt...
-fogunk...
-megdögleni.
-Akkor egy-egy arany arra, hogy Grokht, és az ellenfél is bevisz legalább három-három ütést. Azt is mondom még, hogy a harc nem tart tovább egy percnél, erre egy aranyat teszek. És tartom a három aranyat Grokht gyõzelmére.
Ha mindezzel kész, akkor visszatér a lelátóhoz, hogy megnézze a viadalt. <Csodákszom, hogy életben tudnak magadni az ilyen ostoba alkuszok! Hisz elég egyetlen egy fogadást nyernem a négybõl, és már nem vesztettem semmit. Ha több is bejön, akkor csak áldani tudom az eszem. >
Ne légy ma ez, holnap emez, s jövőre ismét mást szemezz. Érc légy, mely mindig egy marad, ne törmelék - dirib-darab.
Biggyeszti kicsit a száját, de vállat rándít és már el is feledte az egészet. Mikor kint Grokht megnyomogatta õt, vigyorgott. -Biztos hogy pihenni akar nagy macska és nem repetát kérni éji vernyákból?-s hamiskásan mosolygott a nagy hímre-Lesz így erõ nagy brutkó ember? Vagy épp ettõl lesz erõ?
<Ajjaj, Groktma mintha kezdene belémzúgni. Nem kötöm le magam, basszus! Legközelebb Arel és a szabadság kapcsolatát kell elmesélnem neki.>
-Az igazat megvallva csak pihenésre gondoltam. De most, hogy említed a repetát... de nem, most nem lenne okos dolog. Még a végén valami kandalló elõtt végzem tátott pofával és üveges szemekkel a falat bámulva. Ha tényleg olyan vérszomjas az a fickó akkor jobb lesz tartalékolnom. De a harcok után, ...miután csapunk egy görbe estét, ...akár vissza is térhetünk a témára, ...ha van hozzá kedved. *mondja kicsit szabódva*
-Jó, jó, helyes, kell erõ az brutkó harcos, nem nekem. Ez lesz utolsó kör és aztán mi hagy el aréna s élvez nyeremény? Mert én úgy gondol, indul út nagy ajtókon, s majd meglát, hol új hely micsinál mi.
*A lány válaszára megvakarja a fejét. Egy kicsit értetlen kifejezéssel a képén nézi a lányt majd bizonytalanul megszólal.*
-Ez még csak a harmadik küzdelem lesz. Arra akarsz célozni, hogy ne folytassam a harcot? Azonnal indulni akarsz? *Elkomorul és mintha tépelõdne azon, hogy folytassa. Végül egy nagy sóhaj után belekezd.* Figyelj! El kell mondanom valamit. ... Valamit ami talán befolyásolja a további kapcsolatunkat, ... de most nem tudok rólla beszélni, majd ha itt végeztünk.
A lány szívott egyet a fogán: -Ugye te nem akar engem feleség? Én nem lehet te feleség!!! Ha akar még harc, jó, nem akadály, én nem tud hány harc még ma...
*Hirtelen azt se tudja hogyan reagáljon. Végül felröhög.*
-Akkor ebben egyetértünk. Nem mondom kedvellek, nagyon is kedvellek, ..de nem akartalak feleségül kérni! ... Másról van szó. *folytatja elkomorulva* Ha velem indultok el a hosszú útra, akkor nagy veszélybe kerülhettek. Te is láthattad, a harcban elég jól megállom a helyem, de a népemnek van egy hiányossága. Valamilyen ismeretlen oknál fogva majdhogynem védtelenek vagyunk bizonyos elmetrükkök ellen. Nem egyszer esett meg már a családom tagjaival, hogy tomboló vadállatokká vagy éppen valamelyik varázstudó szolgájává lett valamelyikünk. Én nem sokat értek ezekhez a dolgokhoz, de Apám kikérte a Hercegünk bölcseinek tanácsát. Valamilyen asztrális pajzsokról beszéltek nekünk és arról, hogy ezek nélkül nem teljesíthetünk testõri feladatokat a Herceg mellet, mert könnyen a gyilkosai lehetünk. Nem tudom honnan, de kerítettek egy öreget aki egy csodás botra támaszkodva járt. Az öreg hosszasan bíbelõdött a testõrségünk tagjaival és végül azt mondta biztosítva van az elméjük védelme. ... Én nem részesültem a szerencsében. Ha veletek tartok elõfordulhat, hogy felhasználnak ellenetek. Gondoltam jobb ha tudsz errõl. *Mondandója végeztével feszülten figyeli a lányt.*
-Jaj, ne monda ilyen tudor szavak mert én hányik tõle-*fejezte ki undorát a tudományos szavak iránt nyelvöltéssel a lány.*-Hm, hm én azt hisz tud megoldás. Ugye én pap. Pyar egyház van sok pap és papnõ. keres egy kollega és lezsíroz teneked jó fejsisak te elme és akkor minden jó. Na mit szólsz nagy khál, megy most Dánica elintéz neked fejvért?
*Már meg sem lepõdik a lány könnyedségén, ahogy a felvetett problémát intézi. Elmosolyodik és egy bólintás kíséretében válaszol.*
-Köszönöm az nagyon jó lenne. Nem is reméltem ilyen gyors megoldást. Így már egy kicsit nyugodtabban vághatunk neki a hosszú útnak. Nem szívesen ártanék nekte, pláne nem más akaratából. ... Jó kis csapat leszünk mi. *Fejezi be örömmel. Örül, mert szinte egy percet se tétlenkedett mióta elhagyta otthonát és az elõtte álló út rengeteg kalanddal kecsegtet.*
-No, figyel rám: te mész csinál harc és én remél te marad meg minden tag és nyer. De ha akar komoly védelem te fej, én most sajna lemond szép csata és elkezd keres valaki, aki csinál neked jó. Én próbál talál megoldás, de ha nem sikerül, én lesz dühös. én érez, kell arany majd szó mellé, s akkor lesz segedelem hamarabb. Ad nekem kis pénz?