/ Erlon Arts /
* Az északi, rájőve, hogy szavait nem érti a lány, hátrébb húzódik, hogy hátha a többiek boldogulnak vele, s más nyelveken hátha ért valamit az idegen szőkeség. A különböző kütyük előkerülése még jobban felcsigázza Erlon tudatát. Nagyot nyelve, kitágult pupillákkal figyeli csajt. Mikor az a valami csipogni kezd, rapírjához kap, de ahogy a nőci „elcsitítja” azt a valamit, megnyugszik Erlon is. Megdöbbenésében semmi sem jut az eszébe. Áll, mint aki karót nyelt, mind addig még Adáék „felismerve” a helyzetet, feltalálva magukat el nem vezetik, hogy felöltöztessék. Elkíséri őket szállásuk ajtajáig, majd még ők bent öltözködnek, a bárd fel, alá járkálva a folyosón gondolkodik.*
<… Ki lehet ez a csaj és honnan?! Gépkütyük vannak a kezén, övén! Talán technokrata, vagy Kahrei!? Ahogy halottam anno mentoromtól, ők csinálnak ilyen mindenre jó kütyüket?! Azonban azok értik az északi közöst az ervet?! Albornera! Tippem sincs…>
* Mikor végeznek a lányok, s kilép a jövevény, Erlon bátorító mosoly kíséretében próbálja oldani a feszültséget, feszültségét. Imoen szavain mosolyog egyet, majd valami jelbeszéd félét próbál előadni. Közben artikuláltan, tagoltan ervül beszél, bár tudja ez nem sokat ér. Mármint a beszéd. Ez csak saját magánk jó, hogy mutogatását megerősítse.*
- Én! *Mutat magára.* Erlon! Te, neved? *Kérdi a nőtől, majd rá bök.* Én * Mutat ismét magára.* Szerez neked ennivalót.* Úgy csinál, mintha kanalazná a levest.*
- Nicol! * Szól a fiúnak, aki valószínűleg tátott szájjal lesi a történéseket.* Eredj a konyhába, nézz valami maradék után. *Adja ki utasításait, majd a lányra terelődik figyelme ismét.*
- Hogy kerültél a tengerre? *Kérdi ismét, majd kezeivel hullámzást utánozva próbálja a tengert imitálni.* Hajóval, honnan? *Mutat a hajó ldalára, vitorlát formázva, kezével, de tudja hogy ez így érthetetlen. * Imoen szerez pergament és tollat! Úgy egyszerűbb lesz! * Szól kedvesen a lányhoz, majd a jövevénynek int, hogy üljön e valamelyik függőágyra.*