Esemény: Yosu Ortzi nyomában
A Noir ház emberei nem támadnak meg miután látják, hogy befejeztétek az agressziót, csak laza gyűrűbe vonnak és nem engednek titeket elvonulni.
A testőrök azonban egy pillanatra sem engednek tovább a pozíciójukból, de ők sem támadnak.
Az erioni városi őrség nagy sípolással trappol errefelé. Mikor odaérnek a hadnagyuk azonnal kérdőre von titeket:
-Mi történik itt? Miért támadtak önökre ezek a garázdák?
-Nem tudom hadnagy úr! Én jöttem ki a testőreimmel a kaszinóból, mikor ezek itten ránk rontottak!-mondja Yosu
-Önök mit láttak? -kérdi a Noir Hát őreit.
-Úgy volt ahogy az úr mondja. -mondják- Átvette a nyereményét és mielőtt a kocsijába szállt volna a töpék lerohanták és rátámadtak.
-Minannyian megerősítik a támadás tényét? -kérdi a hadnagy az őröket.
-Igen a kocsist ismerjük is, szerintem ha előkerítjük ő is megerősíti önöket ebben.
-Ön erioni polgár? -kérdik Yosut.
-Ööö...nem.
A hadnagy felétek fordul:
-Nem érdekel mi dolguk volt ezzel az emberrel és az se ha az anyjukat ölete meg. Ami tény: nyíltan rátámadtak. Ha erioni polgár lenne, eljárást indítanánk maguk ellen rablógyilkosság kísérlete miatt. Mivel ez az ember nem élvezi a Godorai állampolgárság jogait így rendbontás és garázdaság vétsége miatt 30 ezüstpénz helyszíni bírságra kötelezem magukat és három napi elzárásra. Ha a bírságot nem képesek kifizetni most akkor egy hét elzárást kapnak. Adják át a fegyvereiket, velünk jönnek a fogdába.
-De hát...-csak ennyi??? Ezek meg akartak negem ölni!!! -háborog Yosu.
-Nézze uram, ön itt nem állampolgár, ha tovább jártatja a száját, emellé a kettő mellé záratom a hatóság megsértéséért! - Yosu inkább elhallgat.

-A fegyvereket! - mondja a hadnagy szigorúan