• Fórum kezdőlap
    M.A.G.U.S. Online RPG
    • Keresés
    • GyIK
    • Taglista
  • Felhasználói vezérlőpult
    Belépés
    • Felhasználói vezérlőpult
    • Belépés
  • Postaláda
    Privát üzenetek

Erion utcáin

Ahol üzletelsz...

Moderátor: Admin

Hozzászólás küldése
685 hozzászólás • Oldal: 43 / 46 • 1 ... 40, 41, 42, 43, 44, 45, 46

Re: Erion utcáin

HozzászólásSzerző: Navaratna » 2008.04.19. 17:52

(Zanazan)

//Elhagyott utakból visszatérve ide//

Lenyűgözve bámulok a nő után:
-A főpapnő az nagy rang?-kérdem Yasartól.
"Ha egy mezei pap lett volna se tettem volna másképpen. Hű, beszélnem kell majd Nikolával, hogyan kell ilyen rangú papnővel beszélnem, mert gőzöm sincs! Annyi de annyi mindent fogok tudni majd hazaírni, elmesélni Nabilnak! Ennek a nőnek aztán volt hidegvére, alig tért magához, már folytatta is a körútját."
Sorra veszem magam, a tisztogatom a fegyverem.

-Yasar, hozz kérlek egy kis vizet, erre inni kell!
Blogom: http://ihletkapu.blogspot.com/
Navaratna
Játékos Karakter
Játékos Karakter

Hozzászólás: 5193
  • Honlap
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Sessaryen » 2008.04.19. 20:48

(Ahham)

- Ahham, és Darnell néven esetleg? - kérdezek gyorsan közbe, mikozben szemőgyre veszem a tollforgatót. Talán esetleg Taana néni klánjához tartozik, és kicsivel - hmm - buzgóbban fog keresgélni az Ő érdekében... - Gorviki a fickó...
"Bocsáss meg! Eszemet az idő meg nem óvta,
Most fekete,fakó, mint könyv, múlt mélyiből."

Dale Avery: A Renegát
Sessaryen
Olvasó
Olvasó

Hozzászólás: 984
ZK Karakter: Torum - Belső ellenség /Warhammer/
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Kalmárfejedelem » 2008.04.19. 21:10

_________________________________________________________________________________
JK: Ahham (tarini törp harcos)
JK: Brognar (erioni Tooma-pap)
Esemény: Yosu nyomában
Helyszín: Erioni Hercegi Bank és a Kereskedő Céhek Székházai
Időpont: délután
A helyszínen eltöltött játékidő: Ahham (16. nap) Brognar (14.nap)
_________________________________________________________________________________

A törpe nem Taana embere, de nagyon lelkes és tisztelettudó, igazi rajongással néz Brognar fegyverérem, ahogy meghallja a kérésed azonnal rábólint de úgy hogy majd leesik a feje. Lelkes segítőkész és teljesen odavan a gyönyörtől, hogy segíthet nektek, vallásos áhítattal nézi a saját népük papját, ennél segítőkészebb Taana embere se lehetne.

-Hogyne uram, természetesen, miénk a megtiszteltetés, hogy egyházi személynek segíthetünk, azonnal intézkedem.

Magával visz két munkatársát és egy háromegyed óráig odavannak.

-Átnéztünk minden pénzügyi tranzakciót, minden hitelkérelmet, részvény-kötvény vásárlást és jelzálogbejegyzést az utóbbi öt évben, amiben a bankunk benne volt. Az összes számlatulajdonos nevét akivel kapcsolatban állunk.

-Yosu Ortzi és Darnell névű ügyfelünk nincs és nem is volt a dokumentumok tanulsága szerint. Az Aranykovácsok Bankház eszerint nem áll üzleti kapcsolatban a nevezett személyekkel semmilyen formában. Sajnáélom. -teszi hozzá őszinte sajnálkozással a hangjában.
"Az anyagi érdek a kis jellemek nagy próbája, de a nemes jellemek számára még csak a legeslegkisebb. Aki megveti a pénzt, még korántsem talpig tisztességes ember."
Kalmárfejedelem
Helyszínmoderátor
Helyszínmoderátor

Hozzászólás: 1058
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Kalmárfejedelem » 2008.04.19. 21:34

JK: Zanazan Walra (alidari harcosnő)
Esemény: Új nap
Helyszín: Kereskedőnegyed, Kézművesek utcája, Jabbar műhelye
A helyszínen eltöltött játékidő: 4. nap (délután)

Yasar abbahagyja a szövést és bólogat.

-Jana néni? Meglehetősen...A főpap felelős az adott térség hitéletének kézben tartásáért. -mondja tájékozottan. Én csak az otthoni viszonyokról tudok nyilatkozni, de tanultam pyar vallás és felekezetismeretet, meg látom hogy itt is így van.

- A főpap a terület egyházának a feje. Gyakran nemcsak egy város, hanem adott országrész vagy megye vallási vezetője, egyszemélyben a főszentély első embere. Őfölöttük már nincsnek főnökök, csak maguk az istenek.

Jabbar halotta miféle tisztesség ért és ő is igen lelkes:

-Dreina a Hatalom, a Rend és a gazdagság patrónusa. Mint ilyen elsősorban a nemesség körében kedvelt, de a módosabbak is tisztelik, és általábana városi polgárok. -Rajtam kívűl mindenki házában van az utcában egy Dreina-házi oltár, dehát én már csak megmaradok Dzsah tiszteletében...-süti le a szemét Jabbar.

-Janával jóba lenni több mint előnyös. -folytaja Abdul- Óriási tömegek állnak mögötte, a nemesség háromnegyede első szavára ugrik, ha fegyveresek kellenek neki. Épp ezért a Herceg is tart tőle. Volt már éhséglázadás, -nagy ínég idején, még a Dúlás alatt- amit Jana szava szelídített meg hogy ne hulljon szét a város. Nomeg az a tonnányi kenyér, ami elkezdett potyogni az égből...ha már úgyis mész hozzá magaddal vihetnéd az egyik mestermunkénkat neki ajándékba a szentély számára...-húzza el ravasz pofával a száját Abdul. -Óriási reklámot csinálnál a cégnek. Már látom is azt a sok arisztokratát, akik a mi szönyegeinken térdepelnek az oltár előtt és meg fogják kérdezni: -Honnét van ez a szép szőnyeg? -Megyek, össze is állítom a kollekciót...gyere Yasar, segíts!
"Az anyagi érdek a kis jellemek nagy próbája, de a nemes jellemek számára még csak a legeslegkisebb. Aki megveti a pénzt, még korántsem talpig tisztességes ember."
Kalmárfejedelem
Helyszínmoderátor
Helyszínmoderátor

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Navaratna » 2008.04.20. 7:42

(Zanazan)

-Mit tanultál? Felekezetismeretet?! Mi az, hogy felekezet először? :D Neked jól kikupálták a fejed a tüzeseknél! Azt akarod mondani, hogy Jana Erion főpapnője? És csak úgy, védelem nélkül flangált? :shocked: Mind szép és jó, hogy nagy az ereje, meg a hatalma, és rajta Dreina szeme, de mint a mellékelt ábra is mutatja, paraszthajszálon múlott, hogy el nem tűnt a csatornában! Testőr nélkül járni ilyen fokon esztelenség!
Jabbart hallgatva vigyorognom kell:
-Szerintem semmi baj sincs Dzsah-hal. Még akkor se, ha a nevén kívül semmit se tudok róla :)
Zavartan hallgatom, hogy Jana hívei milyen körből valóak és hogy hova ér el a keze. Érzem, élelmesek ekkor kiáltanak fel, hogy megfogtad az isten lábát, de én meg tudom, hol kéne, tudnám ezt használni. Egyelőre ott leakadtam, mekkora rangos személy és hogy találkozni akar velem.
"Kíváncsi rám? Hm, két perc alatt rájöhet, teljesen átlagos fegyverforgatással pénzt kereső nő vagyok. Semmi izgis nincs bennem...Fiatal vagyok, és különösebb ambíció nélküli, határba se állok a gazdagsággal meg a hatalommal :)"
És hamisíthatatlan dzsad kereskedős hozzáállás fültanújaként nevetni kezdek. Jabbar már máris azon számol, mi lesz, ha szép szőnyegekkel áraszthatja el a papnőt.
"És ezt mind én cipelhetem..."
Navaratna
Játékos Karakter
Játékos Karakter

• Honlap
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Kalmárfejedelem » 2008.04.20. 8:36

Esemény: Új nap

Yasar a fejét ingatja:

-Nem, nem Zana néni; nem egész Erion főpapja,-hisz a főpapokból több van; csak az erioni Dreina-papok első embere. Ugyanúgy van Krad-nak, Dartonnak is első embere a városban. A sok pyar istenség főpapjai alkotják az itteni pyarronita Papi tanácsot, akiknek híveinek számtól és befolyásuktól függöen van kisebb-nagyobb szavuk a város vezetésében.

-Jana néni azért járkált védelem nélkül mert a papok köztiszteletben álló szent emberek, kézrátétellel gyógyítanak, áldást osztanak, ételt teremtenek a semmiből sok csodát tudnak tenni amiért a közösségük legfőbb vezérei. Formálisan ugyan van gróf, meg báró aki uralkodik felettük, de akit a szívükkel is követnek az emberek azok a gyülekezet papjai.

-Gyere már Yasar, ne most tarts továbbképzést Zanazannak, dolgunk van! -torkollja le Abdul.

A kis kordéra összeválogatnak vagy egy tucat szönyeget, Abdul jabbar pedig egy míves kalligrafikus betűkkel szerkesztett adománylevelet ad át, amiben leírja hogy ezek a portékák önkéntes felajénlások a Dreina főszentély számára.

-Yasar menj vele! Te hajtod a kocsit! Zanazan ti meg induljatok, jana nem az az ember akit meg lehet váratni!
Kalmárfejedelem
Helyszínmoderátor
Helyszínmoderátor

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Navaratna » 2008.04.20. 8:44

(Zanazan)

-MOST menjek? Azt mondta, valamikor nézzek be...hogy mikor, azt nem... -kapkodom a fejem, milyen gyorsan peregnek az események.
-Még az utcát járja...valahol...talán-nyújtogatom a nyakam.-De ha már nem is...Á, én nem tudom hogyan kell egy ilyen főpapnő előtt viselkedni! Először meg akartam kérdezni egy papot, mi a módi!
De az események sodornak magukkal, már a szekéren ülök.
-Azt se tudom, hova kell menni!-berzenkedek Yasarnak, igazgatom a ruhám-Tök szarul nézek ki. A lábam még mindig a csatornától bűzlik. Méghogy nem tud várni! Mindenki tud várni! Ha meg valaki méltón akar másvalaki elé kerülni, az érthető várakoztatás lenne... Basszus, olyan égés lesz!-nyögök fel.
Navaratna
Játékos Karakter
Játékos Karakter

• Honlap
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Togar » 2008.04.20. 12:27

(Brognar)

Ránézek a törpére.
-Semmi gond köszönjük a segítséget esetleg ha más csatornákon is utána tudnának esetleg nézni megköszönnénk, majd visszajövünk nem most kell-mondom neki.
Majd ránézek Ahhamra

-Nos itt az ideje hogy megnézzük Darnell kocsmáját ott van-e már szerintem vár minket ha esetleg balhézni akar az az ő baja-mondom. Majd elindulok kifelé keresni egy kocsit aki elvisz a kikötőnegyedbe.
Nem az a lényeg kinek van kezében fegyver, hanem az ki üt először.-harcművész
Nem az a lényeg hogy ki üt először, hanem hogy legyen sör-Tooma pap

Tedd vagy ne tedd, de ne próbáld...

Először ütünk aztán nem kérdezünk semmit...-törpe taktikai útmutató
Togar
Játékos Karakter
Játékos Karakter

Hozzászólás: 1638
  • Honlap
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Sessaryen » 2008.04.20. 20:33

(Ahham)

*Bólintok és elmosolyodom. A csúnyábbik mosolyommal...*

- Rendben. Én készen állok..

Ha verekedés lesz, hát akkor először csak finom leszek, nem akarok senkit megölni. De ha komolyra fordul a dolog, akkor sem fogok habozni...*
"Bocsáss meg! Eszemet az idő meg nem óvta,
Most fekete,fakó, mint könyv, múlt mélyiből."

Dale Avery: A Renegát
Sessaryen
Olvasó
Olvasó

Hozzászólás: 984
ZK Karakter: Torum - Belső ellenség /Warhammer/
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Ralog Gebbro » 2008.04.21. 11:22

(Purg Lamar )

*Amikor észreveszem, hogy az őrök egyre többet tekingetnek felém gyanakodva szép lassan befejezem a zenélést. Nem hirtelen szakítom félbe nem sietősen távozom - komótosan, mint aki megelégelte az ittlétet.
A fogadóba igyekszem vissza. Útközben azon gondolkodván, hogy ketten elegen vagyunk-e. Hárman vannak kint, bent legalább ketten.
A fogadóban amíg Patkány nem érkezik meg iszom egy sört és ha van ételük eszem is egy keveset.*
Szent a viharnak tombolása, mert eltakarítja a föld színéről, ami elburjánzik rajta és rothadásba fülled.
Szent az örvénynek torka, mert elnyeli a nyüvek salakos hordalékát, amit a zúgó szél a tenger habjaiba söpör.
Szent a vulkánnak gyomra, mert a benne lángoló tűz megemészti a mélyére rekedt mocskot, és kiolvaszt belőle mindent, ami tisztátalan.
Szent a földmélynek sötétje, mert örökre elrejti a szemünk elől, ami nem bizonyul méltőnak rá, hogy visszatérjen a napvilágra.
    (Khótorr liturgikus szöveg)
Ralog Gebbro
Játékos Karakter
Játékos Karakter

Hozzászólás: 386
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Kalmárfejedelem » 2008.04.21. 17:56

OFF: Ahhamnak, Brognarnak, Lamarnak és Zanának a legfrisebb reagja a Házon belül c. topicba ment.
Kalmárfejedelem
Helyszínmoderátor
Helyszínmoderátor

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Kalmárfejedelem » 2008.04.22. 14:45

Esemény: Úton janához

A fürdetés után kapsz egy tiszta csizmát és egy tiszta férfiinget Jabbar feleségeitől.
Yasar már a kapu előtt vár, a kis kordéval, amelyet apró termetű dzsad fajta lovacska húz. A platón összegönygyölt szőnyegek, vagy egy tucat.

Abdul az ajtóban áll:

-Jól van Zanazan a Dreina főtemplom a Palotanegyedben van, ott székel Jana. A kapunál biztos hogy kérnek meghívólevelet, de reméljük Jana meghagyta hogy mész.
-A biztonság kedvvéért én írtam neked egy bélyegzős menlevelet, hogy Janához igyekszel, azért hogy a tamplom számára adományt ajánlj fel. Rengeteg arisztokratával és nemessel fogsz találkozni a negyedben, ha rádköszönnek illik visszaköszönni, bár ezt csak fajtájukbelivel teszik, jobb esetben levegőnek néznek, rosszabb esetben a cudarabb fajtája megjegyzést fog tenni rád mint jöttmentre...nagyon kérlek ne foglalkozz velük, kínjukba már nem tudják hogyan játszák az eszüket, hagyd őket a fenébe, nem hiányzik a balhé.

-Janának mondd meg, hogy a szönyegeket én küldtem adomány gyanánt a szentély számára, amiért eljött délután és tartotta az emberekben a lelket.

-Akkor menjetek.

Jabbar még benyálazza a zsebkendője sarkát és eldörzsöl egy maszatot a kis Yasar arcán akit ez alkalomból szintén teljesen "kinyaltak" és selyembe öltöztettek, de az ezerfelé álló hajával egyszerűen nem tudtak mit kezdeni.

Yasar fintorogva húzgálja a fejét miközben Abdul valami csokoládéfoltot dörzsöl az arcáról:

-Eeehh...-méltatlakondik- fúj....

-Ne nyavajogj, a Palotanegyedbe nem mehetsz úgy, mint aki az éléskamrából szökött és túl van egy csokoládétortán! -feddi a segédet a mester.

Yasar arca összepréselődik Jabbar markában, és csak a smaragdzöld szemeit villogtatja rád kétségbeesetten.

Miután elindultatok, és felül a bakra még dörzsölgeti a lila poszókabátja ujjával az arcát.
Aztán meglegyinti a kantárszárat és a kordé dövögve elindul.

Brekegő hangot hallasz...meg mernél esküdni hogy Yasar volt az. Oldalra nétzel: a fiú kabátjának a zsebéből, nagy ökörbéka pislog rád gülü szemivel, nébha-néha kiölti a ragadós nyelvét, hogy a szemgolyóit lenyalogassa.
A hozzászólást 3 alkalommal szerkesztették, utoljára Kalmárfejedelem 2008.04.22. 15:20-kor.
Kalmárfejedelem
Helyszínmoderátor
Helyszínmoderátor

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Navaratna » 2008.04.22. 15:19

(Zanazan)

//rubinzöld?? nem smaragd? :lol: //

Szokom új megjelenésem, azért ez már sokkal jobban fest, mint a véres tépett csatornadíszlet.
-Palotanegyed? Fárasztóan puccos hely lehet az, kínszenvedés lesz a gőgös nemeseket elviselnem.
Yasar "kínzásán" jót mulatok, legalább nem csak én szenvedek a szépségért. Felszalad szemöldököm:
-Ez a tiéd?-nézem a békát. - Ezzel akarsz majd bemenni a negyedbe? :) Legalább lesz mire gondolnom mentő ötletként, ha a nemesek felforrasztják az agyvizem.
Navaratna
Játékos Karakter
Játékos Karakter

• Honlap
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Kalmárfejedelem » 2008.04.23. 13:36

Esemény: Úton janához

-Igen az enyém...-hajtja le gyorsan a zubbonya zsebét Yasar, hogy a béka nyugton legyen.

-Tegnap találtam a kanális partján, gondoltam hazaviszem...ne tessék róla Abdulnak szólni jó? :roll:

-Abdul irtózik a hüllőktől, a végén még agyoncsapná szegény Falánkot...pedig nagyon hasznos állatok sok kártevőt megesznek...csak attól félek a patkányok -úgy értem a rendesek, nem azok a két lábon járó förtelmek, elkapják és megeszik...remélem Falánk fel tudja magát fújni akkorára, hogy ne essék baja.

Yasar nyugodtan végighajt az erioni fő utcákon a Palotanegyed felé.

(folyt. köv. Házon belül.)
Kalmárfejedelem
Helyszínmoderátor
Helyszínmoderátor

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Kalmárfejedelem » 2008.05.06. 15:11

Esemény: A nap vége
A helyszínen eltöltött játékidő: 4. nap (kora este)

Jócskán alkonyodik már mire a kis kordéval visszagördültök a műhelyhez. Odafelemenet elkap benneteket egy hirtelen nyár esti zivatar, ami kisepri az izzadságszagú, ragacsos levegőt az utcákról, és föld szagot hoz a városba.

Abdul a műhely udvarán tördeli a kezét:

-Nos, Hogy ment? Yana örült az ajándéknak?

Vacsora után Nabil jelenik meg a műhelyudvaron, a hátán egy tömött iszák.

-Szia! Csak most tudam jönni, mert díszvacsora volt, meg kellett várni míg mindenki megérkezik... -mondja és megpuszilja a szád.

-Voltam a bőrösnél, el is költöttem a pénzed, de nem bőrvértet vettem hanem brigantint. Ez tovább bírja. -mondja és átadja a páncélt.

-Ez meg a kölyöké. -mondja és előhúz a zsákjából valami fura alkalmatosságot egy hengerelt rézcső, aminek a végében zárt üveglap van.

-A fény felé kell tartani, bele kell nézni és mendenféle színes ábrát lehet benne látni ha az ember a nyakát eltekeri. -magyarázza Nabil.

-A Bazárban vettem az ószeresnél, kellően nagy haszontalanságnak néz ki ahhoz, hogy egy gyereket le lhessen vele venni a lábáról...
Kalmárfejedelem
Helyszínmoderátor
Helyszínmoderátor

Vissza a tetejére

ElőzőKövetkező

Hozzászólás küldése
685 hozzászólás • Oldal: 43 / 46 • 1 ... 40, 41, 42, 43, 44, 45, 46

Vissza: Kereskedõnegyed