• Fórum kezdőlap
    M.A.G.U.S. Online RPG
    • Keresés
    • GyIK
    • Taglista
  • Felhasználói vezérlőpult
    Belépés
    • Felhasználói vezérlőpult
    • Belépés
  • Postaláda
    Privát üzenetek

Wharadak (Gormac Herg)

A megunt, elhagyott, elhunyt karakterek "otthona"...

Moderátor: Admin

Hozzászólás küldése
9 hozzászólás • Oldal: 1 / 1

Wharadak (Gormac Herg)

HozzászólásSzerző: Wharadak » 2007.07.03. 12:04

Akik ismerik rövid pályafutását, azoknak nem kell magyaráznom. Akik meg nem, nos azok majd megismerik, de addig is egy kis ízelítő:

http://wharadak.extra.hu/Gormac_old.jpg

Új pikcsör:

http://wharadak.extra.hu/cicus.jpg

A karakter előtörténete ebben a formában elfogadhatatlan.

Kinézet:
======
Közel kétméteres magasságával (195cm) kisebb hegykent magasodik ki az embertömegből. Mégis inkább nyúlánk testalkata az ami feltűnő, s a szürke alapon fekete csíkos bundája, mely a hasán és az arcán hófehérré fakul ki. Körül-belül száz-száztíz kiló tömör izom. A rutinosabb szemlélő talán azt gondolná, hogy egy tigris fajtalan kölke csupán ez a szélesmancsú egyén, s ezt meg is erősíti az oly sokszor vadul megcsillanó ragadozótekintet, de a tartása, a mozgása, és az a tény, hogy ruhában áll elötted, végképp meggyőz arról, hogy igenis humanoid lényrol van szó. Egyszerű, vékony anyagú, fehér inget hord magán, melynek ujjai fel vannak tűrve egészen könyék föle, magas gallérja ki van most hajtva, s gombok helyett egy apró, sodort madzag köti össze az amúgy hasközépig hasított ruhadarabot; ezt egészíti ki a világoskék színű szövetnadrág, melynek hossza véget ér a térd alatt, láttatva a széles, cipőtlen, szőrös lábat. A hátso végtagján most épphogy ki vannak engedve a karmok, kicsit karcolva a talajt, segítve a kapaszkodást. De ami leginkább lenyűgöz, az a fickó háta mögül előkígyózó, kicsivel több mint egyméteres macskafarok.
A hozzászólást 7 alkalommal szerkesztették, utoljára Wharadak 2007.07.07. 17:20-kor.
"N-n-now th-that don't kill me / Can only make me stronger
I need you to hurry up now / Cuz I cant wait much longer
I know I got to be right now / Cuz I cant get much wronger
Man I been waitin all night now / That's how long I been on ya

Work it harder, make it better, do it faster, makes us stronger..."
Kanye West - Stronger

UT-s karakter generáló excel táblázat
Példakari a táblázathoz (egyelőre üzemen kívül)
Wharadak
Olvasó
Olvasó

Hozzászólás: 337
Vissza a tetejére

Re: Wharadak (Gormac Herg)

HozzászólásSzerző: Wharadak » 2007.07.05. 0:31

Név: Gormac Herg
Kaszt: harcos (matróz)
Faj: khál
Jellem: Rend/élet
Kor: 13 év
Szint: 1

Tulajdonságok:
==============

Erő: 15 => 12 KAP (+3 fajból adódóan)
Gyorsaság: 18 => 17 KAP (+2 fajból adódóan)
Ügyesség: 19 => 21 KAP (+1 fajból adódóan)
Állóképesség: 18 => 17 KAP (+2 fajból adódóan)
Egészség: 18 => 15 KAP (+3 fajból adódóan)
Szépség: 10 => 10 KAP
Intelligencia: 10 => 11 KAP (-1 fajból adódóan)
Akaraterő: 12 => 12 KAP
Asztrál: 6 => 11 KAP (-5 fajból adódóan)
Érzékelés: 15 => 15 KAP
Összesen: 141 KAP

Képzettségek:
=============

Birkózás 3 KAP 0 Kp 3
Földredöntés 0 KAP 5 Kp 2
Öklözés 0 KAP faji 3
Kétkezesharc 0 KAP faji 3
Ugrás 3 KAP faji 104%
Esés 2 KAP faji 89%
Mászás 2 KAP faji 89%
Lopózás 2 KAP faji 89%
Rejtőzés 2 KAP faji 89%
Csomózás 0 KAP 2 kp 1
Hajózás 2 KAP 0 Kp 2
Számtan 0 KAP 1 Kp 1
Írás/olvasás 0 KAP 1 Kp 1
Belharc 2 KAP 0 Kp 2
Földharc 2 KAP 0 Kp 2
Egyensúlyérzék 3 KAP 0 Kp 84%
Akrobatika 3 KAP 0 Kp 3 (+2 KÉ,+10 TÉ, +3 VÉ)
Irányérzék 0 KAP 1 Kp 34%
Orvoslás 0 KAP 2 Kp 1
Vadászat (erdő, ) 0 KAP faji 2
Időjóslás 0 KAP faji 2
Úszás 0 KAP faji+4 Kp 3
Futás 0 KAP faji 4
Veszélyérzék 0 KAP faji 20%/40%
Élõ nyelv (erv) alap 0 3
Kultúra (erv) alap 0 3
Helyismeret (Erigow) alap 0 3

Felhasznált: 27 KAP és 16 kp

A színkódok:
- fehér: KAP
- teal (világoskékeszöld:)): Kp/megjegyzés
- kék: képzettség szintje/százalék értéke

KP alap: 3 => 3 KAP
KP/szint: 10 => 20 KAP
Maradék KP: 8 Kp

Harcértékek:
============
KÉ alap: 15 => 15 KAP
TÉ alap: 30 => 30 KAP
VÉ alap: 60 => 60 KAP
CÉ alap: 0 => 0 KAP
HM/szint:15 => 45 KAP

KÉ: 38(4) 48
TÉ: 70(8) 90
VÉ: 83(3) 103
CÉ: 8(0) -
Sebzés: -(-) k6

Előbb az alap értékek, majd zárójelben az elosztott HM, majd a mancs értékei következnek.

Életerő:
========
ÉP alap: 5 => 10 KAP
FP alap: 6 => 6 KAP
FP/szint: 6 => 18 KAP
ÉP: 13
FP: 22

Mágiaellenállások:
==================
AME: -9
MME: 12

Fegyverek:
Mancsok: KÉ:10; TÉ:20; VÉ:20; Sebzés: k6; Tám/kör 2
Kés: KÉ:10; TÉ:4; VÉ:0; Sebzés: k5; Tám/kör 2

Felszerelés: fehér ing, világoskék nadrág

Különleges képességek:

- A rá irányuló veszélyt 20% eséllyel, az élete ellen irányuló veszélyeket 40% eséllyel érzi meg => képzettségek közé felvettem
- Hallása és látása kétszerese egy emberének. Szaglása megegyezik az udvari orkokéval.
- Ordításával képes megvadítani az állatokat, kívéve ha azokat harcra tanított.
- Minden asztrális támadás +20 erõsséggel hat rá => AME-ből kivonva
A hozzászólást 8 alkalommal szerkesztették, utoljára Wharadak 2007.07.07. 17:23-kor.

Kanye West - Stronger

Wharadak
Olvasó
Olvasó

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Kalmárfejedelem » 2007.07.05. 10:35

A képzettség részét most külön nem boncolgatom, azt majd Quator mester szakszerű tolmácsolásában olvashatod.

Az előtörténethez.

A születésed óta emberek nevelnek. Apádt meghalt, anyádtól elszakítottak. Nem ismersz, nem is ismerhetsz más kultúrát mint az emberét.
Azt sem tudod mi az a "khál". A leghalványabb fogalma sincs a karakternek a népe kultúrájáról, életéről, értékrendjéről és szokásairól. Ugyanis az embereknek sincs róla akik között felcseperedtél.
Egyátalán élenk még hozzád hasonlók a világban, vagy egyedi "torzszülöttje" vagy a világnak??? Hol él a népem? Egyáltalán van népem? Ki vagyok én? Ezek olyan kérdések, amelyeket nem tudsz megválaszolni, hisz gyakorlatilag csecsemőkorod óta emberekkel érintkezel.

Ezért számomra kérdésesek azoknak a képzettségeknek a létjogosultsága a melyekhez azt írtad: „faji”. (Egyébként sincs olyan ami alapból jár –a különleges képességeket kivéve- ami képzettség azt vagy KP-ból vagy KAP-ból kell vegyed.)
Például érdekelne, hogy a karaktered hogyan, mikor és milyen terepen tanulta a vadászatot és melyik formáját? :roll: Az Orvoslást mikor és hol tanulta? És az időjóslást?

A khálnak tudod hogy kötött jelleme van? :roll:

Csak Rend-Élet lehet vagy ritkábban Élet-Rend. A jellemmegkötést kategórikusan és nyomatékosítva közli az MTK.

Ezzel a húzással, hogy egy az egyben kivontad magad a hál kultúra "rabigájából" gyakorlatilag bármilyen jellemed lehet; kérdés a többi bíráló HM mennyire fogja azt tolerálni....vagy engedik-e. Nem igazán értem miért választottad ezt a fajt, ha a kötöttségeit nem akarod felvállalni, csak a nyílvánvaló fizikai előnyeit. Egy valamirevaló büszke és nemes khál anya önkezével vet véget életének, (a magzatával együtt) -ha nincs más kiút- mert az emberek kenyerén tengődő rabszolgasosrsnál a halál is jobb...nem fogja rabszolgaságba beleszülni a népe vérét. Ez elfogadhatatlan. És erre nem indok, hogy elkábították...nem hülye ő sem...ha nem tud megszökni csak egy menekülési útvonal marad a számára ahol -népe fogalmai szerint- becsülettel távozhat, és ez az öngyilkosság. Meghal, de nem hajt fejet senkinek! A becsület az egész khál civilizáció alapja. Az anyád nem fogja elkövetni veled szemben azt a bűnt, és nem tetézi tovább a szégyenét (amellé hogy száműzték, és még nem szabad khál, hanem fogoly is) hogy rabszolgának, cirkuszi bazári majomnak szül!

Szerencsésebb lett volna ha a karakter előtörijét úgy írod meg hogy felvállalja és tisztában van a gyökereivel...így gyakorlatilag csak a "hús" a kinézet az ami khál -ami biztos nagyon jól néz ki és ütős, dögös - de semmi nincs mögötte abból a szellemiségből amitől khál a khál.

Van egy szimpla tengerész khál testben, aki akár ember is lehetne. De ennyi. Ez nem khál.
Igaz jellemrajzot nem írtál, és azt nem tudom megítélni...:roll:
"Az anyagi érdek a kis jellemek nagy próbája, de a nemes jellemek számára még csak a legeslegkisebb. Aki megveti a pénzt, még korántsem talpig tisztességes ember."
Kalmárfejedelem
Helyszínmoderátor
Helyszínmoderátor

Hozzászólás: 1058
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Wharadak » 2007.07.05. 13:28

Szóval, először is: tudtam, h valami ilyesmi reakció lesz a karira. ;)

Akkor boncolgassunk:
Egyébként sincs olyan ami alapból jár –a különleges képességeket kivéve- ami képzettség azt vagy KP-ból vagy KAP-ból kell vegyed

Az előttem korábban, már elbírált 2 khált vettem alapul, náluk ezek mint fajból adódó képzettségek voltak, én megmondom őszíntén: csak másoltam, azt, aminek valószínűségét láttam. De ha megnézed őket, magad is láthatod, hogy csak olyan dolgokat vettem fel neki, amit megtanulhat ösztönösen is. Ergo: a démonológiáról még soha sem hallott és én nem tudok semmiféle kollektív tudatról, amihez kapcsolódhatott volna a karim ezért a képzettségért, úgyhogy ez kimaradt. :)

%-os képzettségek: nosigen, én úgy gondoltam, hogy ez a fajtájából adódó dolog, hogy egyszerüen ruganyosabb, talpraesettebb az embernél, mivel ezeket anno még lovagként és harcosként is megkapta ezeket a plusszokat. Nem gondolom, hogy erre külön edzik magukat. De ha mégis: a cirkuszban és a kötélzeten szerzett tapasztalat valamelyeset megfelel ennek.

Úszás: ez is egy olyan dolog, amit a fajtából adódóan kap meg, mint ahogy a pl. a kutyák is tudnak úszni, senkisem ad nekik leckéket. :) Erre költöttem még Kp-t is, mivel szerintem hajós útjai során többször került kapcsolatba a vízzel, mint sem azt szerette volna.

Vadászat:Vadászaton itt a saját élelemszerésre való törekvését irtam. Nem a szokványos, tanulható dologra gondoltam, hanem afféle ragadozó-ösztönre, amit tapasztalatból szedett össze a karakter. Az éhes gyomor elég ösztönzö lehet ilyenkor... Habár itt lehet, hogy sok a 2. fok... Van egyébként halászat, mint külön képzettség? Mert akkor az is kellene neki...

Orvoslás: Az egyetlen ok, amiért ez megtanítottam a macseknak az azért volt mert a sebkötözést az orvoslás 1.foka tartalmazza. Gondolom volt alkalma megsérülni a hajón és ekkor elláthatták hasznos tanácsokkal. Elvégre ez csak 1. fok, nem műteni akarok...

Időjóslás: itt igazából arra az állati ösztönre akartam utalni, amelyeket te is tapasztalhatsz mindennap: az állatok maguktól behuzódnak az eső elől; a kutyák ugatnak; és a macskák, nos ők is megérzik az esőt. Vagy mondhatnám azt is, hogy a hajóstársai között volt olyan, aki nap-mint-nap ezzel foglalatoskodott... Na persze, lehet, hogy tévedek és a 2. fok tényleg sok.

Jellem: igen, tudok róla, képzeld... :) A M.A.G.U.S. legnagyobb ócskaságának tartom. A karakter jelleme Rend/élet. Még nem oltott ki szándékosan emberéletet. Igaz, ezt nem kötöttem senki orrára. Egy szó mint száz: a jellemmel nem akartam cicázni. A karakter nagypofájú, eléggé hirtelen, de úgy gondolom, hogy a farkas, mégha bárányok között nevelkedik is, mégiscsak farkas marad...

A "húzásról": az alapkoncepció szerint egy 2. generácós khált akartam létrehozni, aki csak úgy beleszületett ebbe a világba, nem tud semmit az őseiről, csupán azt, ami az ereiben csörgedezik vagy amit mi ösztönnek hívunk. Valóban nem tud semmit a khálokról, azaz, pontosabban: nem tud semmi hitelt érdemlő dolgot a khál társadalomról.

A khál becsületről:
Megmondom őszintén: valószínűleg igazad van azokról, amit leírtál. Viszont azt nem vetted figyelembe, hogy ezt a _karakter_ meséli el neked. Aki persze becsapható, mivel akkor még nem volt úgymond az eszénél, tehát csak arra hivatkozhat, amit elmeséltek neki. Őszintén, ha te egy büszke fajt akarsz betörni, nem azt mondanád neki, hogy már az apja, anyja, de még a dédszülei is rabszolgák voltak? Mit tudhat ő az _igazságról_?

Írtad még, hogy nincs benne az, amitől khál lesz a khál. Ha leírod nekem, hogy szerinted mitől az, ami, akkor felelek erre is...

Remélem sikerült pár dolgot a helyére tennem.

Wharadak voltam.

Kanye West - Stronger

Wharadak
Olvasó
Olvasó

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Kalmárfejedelem » 2007.07.05. 16:30

Oké rendben, tőlem mehet a játékba a karakter. Énnekem viszont nem fér bele a játékról kialakított elképzelésembe a "2. generációs" rabszolgának született khál -már kifejtettem hogy miért- szerintem meg se szülné az anyja; pláne olyan khál, akit be lehet törni és meg lehet zabolázni, hogy a köteleken cirkuszban ugráljon. Olvasd el az MTK khálról szóló fejezetét irányadóként. Ezért a magam részéről; én ezt a karaktert nem fogadom el; és az én általam irányított helyszínekeken nem is mesélek neki.

Nem hargból vagy indulatból, csak azért mert semmiféle egyezést nem látok a fizikai külsején kívűl az MTK-ban a fajról leírtakkal kapcsolatban.
Lehet hogy sok mindent ócskaságnak tartasz belőle, de aki anno kitalálta a khált, az ilyennek képzelte el...én amennyire lehet fajok, kasztok, kultúrák tekintetében törekedek az eddig megjelent kiadványokkal való hasonulásra, lefedettségre; nem pusztán azért válassz egy fajt, mert az jól néz ki mikor a csupa izom khál lehuppan a fedélzetre...,hanem mert hajlandó vagy azt is felvállalni vele, amit kultúrális háttereként leíretak.

A becsületkódexüket, és azokat a kulturális háttérinformációkat és neveltetést, ami ott le van írva.

UI: Megmondanád ki volt az a jól tájékozott művelt és tudós fő, aki a karakterednek mesélni tudott a kultúrájáról?
"Az anyagi érdek a kis jellemek nagy próbája, de a nemes jellemek számára még csak a legeslegkisebb. Aki megveti a pénzt, még korántsem talpig tisztességes ember."
Kalmárfejedelem
Helyszínmoderátor
Helyszínmoderátor

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Wharadak » 2007.07.05. 17:09

Gormac Herg írta:Sokunk szelidíthetetlen, voltak nagy harcosaink és... Nos, hallottam egész hajmeresztő dolgokat a fajtámról. Nem sok igazságot sejtek ezekben a történetekben, szóval nem is untatlak velük. Nem sokat tudok a népem történelméről. Sőt, mondhatni semmit.

Mendemondákat hallott csak.

Apropó elnéztem, nemhiába éjszakás műszak szüleménye ez: nem második, hanem sokadik generációs khál, azaz már az apja is kiszakadott volt, vagy már talán az ő apja is. Igaz, kevés van belőlük, de miért ne lehetne az enyém egy ilyen... :roll:

Becsületkódexet nála max. a kalmárbecsület a meghatározó. Nem hazudik, az igéreteit pedig betartja, annak ellenére, hogy ő már elég sok hamis igéretet kapott. Ennek ellenére _mégis_ maradt becsületes.

Kanye West - Stronger

Wharadak
Olvasó
Olvasó

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Quator ar Zaraquer » 2007.07.05. 18:00

Üdv!

Akkor a stat:

Nem számoltam végig úgyis lesz rajta nagyobb alakítás majd utánna.

Mivel erigowi helyileg, így a nyelv és a kultúra is erv. Ez a hajós dolog nem helytálló, mivel a helyismeret megszerzéséhez eddig Erigow kikötőiben és folyóinál ügyködött, ahol erv ragad rá.

Az irányérzék százalékos képzettség tudtommal.

A százalékos képzettségeknél 1 vagy ha nagyon rednes akarok lenni 2 db lehet 3KAP-os a többi max 2KAP-ból vagy kevesebből. Ez egy kezdő és nem a mesterakrobata.

A faji képzettségek járnak.

Most kivételesen a szóváltás alapján beleszólnék az előtörténethez tartozó dolgokba:

Na ponotsan ezért a "ezt csak úgy mondja a karakter az előtörténetben" megnyílvánulásokért mondtom én mindig azt, hogy a szerencsétlen előTÖRTÉNET ne párbeszéd legyen, hanem ténylegesen egy tényeket tartalmazó történet, hogy a KM/HM el tudja dönteni pontosan mi történt függetlenül a karakteri szubjektivitástól.

A jellemrajz egy az egyben hiányzik az előtörténet hsz-ből. Az az alap struktúra részeként kötelezően leírandó.

A jellem és kiszakadás kérdéséről annyit, hogy akár a 152. generációba is tartzhatsz néhány vonónyi goblin beütéssel, akkor is "ösztönszerűleg" megvan a rend-élet valamilyen kombóban véleményem szerint.

Kíváncsi leszek Con véleményére. 8)
Quator ar Zaraquer
Kalandmester
Kalandmester

Hozzászólás: 5623
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Kalmárfejedelem » 2007.07.08. 13:34

Akkor tájékoztatlak:

Kedves Wahardak!

Egyeztetve a HM-topcic-ban a HM-ekkel (illetve külön Quatorral és Yvettel) úgy dönttöttünk, hogy a khál karaktered ebben a formában nem fogadjuk el. :(
Kalmárfejedelem
Helyszínmoderátor
Helyszínmoderátor

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Wharadak » 2007.07.08. 20:27

Kedves Kalmárfejedelem!

Ennyire nehéz lenne a nevem? Eskü: írtad már le helyesen?:)

Egyébként feljebb már én is írtam, hogy a karakter egyelőre mellékvágányra kerül, mivel egyéb teendőim miatt (nyaralás, etc) nem érek rá kidolgozni a hiányos és vitatott részeket.
Amint lehet, persze tovább melózok a karakteren, hogy mindenki számára megfelelő formába kerülhessen.

Wharadak voltam. (nem Wharadek, Wahradak, Whadarak, Waharadak, stb :P).

Kanye West - Stronger

Wharadak
Olvasó
Olvasó

Vissza a tetejére

Hozzászólás küldése
9 hozzászólás • Oldal: 1 / 1

Vissza: Temetõ