• Fórum kezdőlap
    M.A.G.U.S. Online RPG
    • Keresés
    • GyIK
    • Taglista
  • Felhasználói vezérlőpult
    Belépés
    • Felhasználói vezérlőpult
    • Belépés
  • Postaláda
    Privát üzenetek

I. OM- szerepjátékverseny: megbeszélés, szervezés

Jelentezések, megbeszélések, tájékoztatás...

Moderátor: Admin

Téma lezárva
1083 hozzászólás • Oldal: 47 / 73 • 1 ... 44, 45, 46, 47, 48, 49, 50 ... 73

Re: I. OM- szerepjátékverseny: megbeszélés, szervezés

HozzászólásSzerző: Yvett de Crei » 2008.01.18. 0:45

Hozzászólok a témához, mert érint engem is.

Először is leszögezem, hogy egy kis félreértés miatt el lettetek tájékoztatva: nem lépek vissza semmitől, hisz elvállaltam, végigcsinálom bármi is legyen ennek az ügynek immárom a vége. Senkit sem fogok sz@rban hagyni senkiért és semmiért. Az más kérdés, hogy milyen kedvvel, hévvel, lelkivilággal teszem mindezt.
Nem állítok feltételt senki ellenében - mindenki ott lehet felőlem aki befizeti a nevezési díjat, elfogadásra kerül a karaktere - még akkor is, ha netán volna személy szerint vele problémám. Közösség vagyunk, természetes, hogy nem mindenki mindenkivel puszipajtás - 30 embernél ez már nem meglepő.

Igen, volt ilyen gondolatom az elmúlt éjjel, de átrágtam magam a helyzeten.

Mint kiderült személy szerint Schinter hozzáállásával van a baj.

Igen, bevallom azért bocsánatkéréssel tartoztam neki (mert már túl vagyunk rajta), hogy elfelejtettem a szabadságról visszatérve folytatni vele a pm-váltást. Mentség: ember vagyok és nem egy memóriakártya - de írhatok bármit, kit érdekel. Neki felvázoltam és kész. Viszont, ha neki oly fontos volt, akkor miért nem juttatta eszembe, hogy tartozom neki?! - ezért kellett a hátam mögött sárt dobálni rám, lejáratni és ellenem hangolna a csapattársait, meg azokat akik olvassák a nyílt topikokat. Ráadásul nem a valós sérelem miatt, hanem mert kapóra jött egy figyelmeztetésem, mely pont annak a csapatnak szólt, melynek ő is tagja.

Azért viszont nem vagyok hajlandó bocsánatot kérni és eltűrni, hogy egy JK kifogásolja azt a döntésemet miszerint egy egész csapatot figyelmeztetek a hibára, melyet az egyik csapattársuk elkövetett, és valószínűsíthetően mindannyiójuk el fogja követni - hisz olvasható, hogy másolás/beillesztés lesz a közös előtörténet írásánál - vagyis mindenkinél ugyan az fog látszódni, ugyan olyan hosszan - esetleg lesz aki nem fog sunyi módon betűméretcsökkentést alkalmazni, hanem kendőzetlenül az orrunk alá nyomja formázatlanul abban a betűméretben ahogyan kértük.
Kértük először. Szabályba lefektettük. Miért is baj, és miért is jött rám ez miatt az öt perces dili, hogy erre a szabályzat betartására figyelmeztettem a csapatot? Talán mint KM nem tehetem meg, hogy figyelmeztessem a kedves JK-kat arra ha (akár akaratosan, akár akaratlanul, direkt) hibáznak? Nyejjem le? Hagyjam? Bólogassak a JK-nak mindenre mint a rájfázenbankos kiskutya? Tűrjem el, hogy ott hágja át mindenki a szabályzatot ahol és ahogy csak akarja? (Tisztelet a kivételnek!!!)
Mindenki döntse el magában, hogy ez a megnyilvánulásom jogos volt-e vagy jogtalan.

A jellemzésemhez, melyet olvasni lehet Schintertől még hozzáfűznék annyit, hogy természetesen erről vagyok híres két éve.
Ezérk kaptam akkora bizalmat Contól, hogy egy sima egyszerű kis mezei mitugrász, alakoskodó, kétszínű, gerinctelen alaknak mint én vagyok megszavazott akkora bizalmat, hogy előbb moderátornak, majd később adminnak nevezett ki. Ezért tett meg az OM egyik első emberének, hogy tartsam kézben az ügyeket, figyeljek mindenre - mert a jellemzés tökéletes rám nézve egy olyan embertől aki nem ismer, és a két év itt tartózkodásom alatt durván össze-vissza 2 órát ha beszéltem összesen (messengeren és nem élőszóban, telefonon).

Messengeren folyt ma egyébként ennek a dolognak a megbeszélése, és a helyzet felettébb sem rózsás. Sajnos.
Mindezek ellenére leírtam ezzel az üggyel kapcsolatban a gondolataimat, nézetemet - mert így kerek mindenki felé, így tiszta. És ez itt nem további feszültségszítás - ugyanis (és ez most főképpen Neked szól Schinter!), ha ezt előbb olvasom, minthogy az msn-es beszélgetés lezajlik lehet én is másképp álltam volna az ügyhöz mint jelenleg. Azonban még ennek ellenére sem változtatom meg a véleményemet, melyet közöltem veled.
Emberi törvény kibírni mindent
S menni mindig tovább,
Még akkor is ha nem élnek már benned
Remények és csodák.
Yvett de Crei
Kalandmester
Kalandmester

Hozzászólás: 4390
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Yvett de Crei » 2008.01.18. 0:56

Saggaras Zenir írta:Ezt félretéve egy kérdés

ha hárítófegyvert akarok hasznánlni, tehát csak védekezésre használom a fegyvert akkor kell-e kétkezes harc, és milyen fokon, meg milyen fokon kell érteni a fegyverhez, vagy mi ennek a menete?

Saggaras!
Ha jól értem az a kérdésed, hogy a jobbik kézben egy normál támadó fegyver van, míg a rosszabbik kézben egy pl. háromágú-hárítótőr - és ebben az esetben milyen képzettség szükséges.

Nos, ebben az esetben kell a kétkezes harc - hisz az egyik kezeddel támadsz, míg a másikkal védekezel.
Két verzió lehetséges:
1. Kétkezes harc 3.fok: meghatározod, mely kezeddel támadsz, illetve védekezel, ekkor csak annak a fegyvernek számít a vé-je bele az össz. védőértékedbe, melyet a védekező kezedben tartassz.
2. Kétkezes harc 4.fok: a jobbik kézben tartott fegyver VÉ-je szimultán beleszámít az össz VÉ-dbe, valamint, ha a rosszabbik kézben tartott fegyverrel csak védekelzel, akkor a védekezésre használt fegyver VÉ-je még plusszban hozzáadódik az össz. VÉ-dhez. (tehát ebben az esetben mindkét fegyver VÉ-jét megkapja a karakter.)

Fegyverhasználati fok megkötés van - legalább olyan fokon kell a fegyvert forgatni mint a kétkezes harcot akarod alkalmazni.
S menni mindig tovább,
Remények és csodák.
Yvett de Crei
Kalandmester
Kalandmester

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Saggaras Zenir » 2008.01.18. 8:35

Igen pontosan erre voltam kíváncsi köszönöm.

De jó:) Egyesek, még a fáradt hülye szövegeimből is kitudják következtetni a gondolataimat, azért ez már nagy szó.
kép - Naiden Findalath - Sivatagi Vihar
Akimoto Yuusuke - Holtak Bosszúja
Saggaras Zenir
Játékos Karakter
Játékos Karakter

Hozzászólás: 1607
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Kijoe » 2008.01.18. 9:58

Üdv mindenkinek!

Azt szeretném kérdezni, hogy az enoszukén használatos fegyvereket lehet-e használni?

Igazából csak a kinézete miatt kellene, mert a karakterem egy félvér lesz akit harcra az enoszukei szülője tanította és ő adta neki a fegyvereket is, pontosan 2 darab enoszukei tőrt, amivel majd kézváltás technikát és kétkezes harcot tanult.

Szóval ezzel van-e valami gond? Harcétékeinek a normál tőr étékeit vehetem?
Saguru No Ószei Ics'an Navariszen! - „Ha sárkányra vadászol, ne csodálkozz, ha találsz is egyet!”
Kijoe
Játékos Karakter
Játékos Karakter

Hozzászólás: 297
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Terda Radovik » 2008.01.18. 10:13

Valamiről lemaradtam Kijoe? Azt hittem a III. csapatban vagy! Ott meg ugyebár gorviki csapat szerveződött...
Nasce que mita apertu zad'occa a wierra sini forit!
Véremből vért és könnyet senki sem fakaszthat büntetlenül!
Terda Radovik
Helyszínmoderátor
Helyszínmoderátor

Hozzászólás: 1441
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Kijoe » 2008.01.18. 10:29

Üdv Terda!

Ment a pm.
Saguru No Ószei Ics'an Navariszen! - „Ha sárkányra vadászol, ne csodálkozz, ha találsz is egyet!”
Kijoe
Játékos Karakter
Játékos Karakter

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Navaratna » 2008.01.18. 11:22

Nem tudom elkölteni az összes kapom első szinten, vagy ha igen, elég fura, hogy csíraként már majd mindenhez ért és nem is alap fokon. Viszont későbbi szintekre nem lehet kapot átvinni és abból vásárolni. Mit tegyek? Miondjárt felakasztom magam és széttépem a számolásaimat!
Blogom: http://ihletkapu.blogspot.com/
Navaratna
Játékos Karakter
Játékos Karakter

Hozzászólás: 5193
  • Honlap
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Terda Radovik » 2008.01.18. 11:27

Nava!
Tedd a sok KAP-ot a Kp/szint-re, így a késöbbi szinteken lesz miből tanulni!
Nasce que mita apertu zad'occa a wierra sini forit!
Véremből vért és könnyet senki sem fakaszthat büntetlenül!
Terda Radovik
Helyszínmoderátor
Helyszínmoderátor

Hozzászólás: 1441
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Navaratna » 2008.01.18. 11:32

Mondasz valamit...Fokozatosan szeretné a karim fejleszteni képzijeit, nem első szinten megkapni a legmagasabb fokot.
Navaratna
Játékos Karakter
Játékos Karakter

• Honlap
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Quator ar Zaraquer » 2008.01.18. 12:49

Kijoe!

Az enoszukéból csak a harcművészeti stílusokat vettük át. Ettől függetlenül, ha az UT-s, ETK-s sima átlagos tőr értékeit veszed az nézhet ki orientál dizájnosan.

Nava!

Terda megválaszolta a kérdést. Csak vigyázz, hogy van felső limit is, ha jól rémlik. Mondjuk még nem nagyon volt, aki a Kp/szintjét akarta volna a maximális 20-ra feltornászni. Én mindazonáltal örülök, hogy a fokozatosságra törekszel a karakteralkotásnál.
Quator ar Zaraquer
Kalandmester
Kalandmester

Hozzászólás: 5623
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Kijoe » 2008.01.18. 14:21

Üdv!

Quator, köszi a gyors választ!

Nekem tényleg csak az afontos, hogy dizájnos legyen... imádom a japcsi fegyvereket! :)
Kijoe
Játékos Karakter
Játékos Karakter

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Navaratna » 2008.01.19. 17:20

OM talin kell névtábla? :P Vagy helyből bemutatkozik mindenki, és aztán szabad a keverés? :D
Navaratna
Játékos Karakter
Játékos Karakter

• Honlap
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Yvett de Crei » 2008.01.19. 18:30

Nem hülyeség a névtábla Nava! Főleg egy olyan embernek mint én vagyok - abszolult nulla a névmemóriám :P
S menni mindig tovább,
Remények és csodák.
Yvett de Crei
Kalandmester
Kalandmester

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Lorin O Krell » 2008.01.19. 18:56

Aztaaaa! :shock:
Látom ismét elszaladt a ló (itt is).
Nekem így első olvasásra nagyon zavarosnak tűnik ez az egész de anyira nem is érdekel hogy komolyabban beleártsam magam.

Láttam hogy van a szabályokat illetően is vita.
Vmit lehet meg kéne említeni a JK-knak.
Más verseny előtt NINCS semmiféle egyeztetés a játékosokkal. Felteszik a honlapra a karialkotást és az elvárásokat. Ennyi. Sehol egy megbeszélés topic vagy ilyesmi.Szóval szerintem az hogy ez a forum van csak a mi (jk-k) érdekeinket szólgálja.Nem kellene viszaélni vele.Ha azt mondják hogy ekkora betűmérek akkor akkorának kell lennie. Vagy akár meg is lehetne mondani nyiltan hogy bocs de ennek feltétlenül benne kell lenie és ezért 2 sorral hosszabb lett. Valszeg azért még nem harapnak de akkor sem sunyogni...

Gondolom (mert tudni nem tudhatom) a szervezőknek ezzel az volt a céljuk hogy mindenki jöhessen olyan karival amilyennel szeretne és csak korlátozott menyiségű megkötés legyen.

Névtábla?
Nem rossz ötlet! Bár sztem Navát és Yvettet kapásból meg fogom ismerni, és Castort is!

Üdv a falkának:
Lorin
Ryell wes Nortendal-Sherali kalandok
Ryndavor Con Wierra Artenol - Abaszisz
Lorin O Krell (A lövész)- Pyarron
Valdin Cirn Lyenth-Calerin - Erion-Örömnegyed
Lorin O Krell
Kalandmester
Kalandmester

Hozzászólás: 1259
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Yvett de Crei » 2008.01.19. 21:02

GYÓGYITALOK-ra vonatkozó szabályzati tétel:

Csapatonként 50 Ép-t gyógyító össz mennyiségű gyógyital lehet. (Lényegtelen, hogy olyan a csapat összeállítása, hogy nincs benne pap, vagy esetleg 2 pappal rendelkezik. Ezt a mennyiséget nem lehet meghaladni.)
Fp-s itallal is rendelkezhetnek természetesen, de ez esetben 1 Ép 2 Fp arányban jelenik meg az össz mennyiség kiszámolásánál.

Példák:
- csak Ép-t gyógyító italok vannak a csapatnál: 50 Ép az össz gyógyító hatás, a kiszerelés tökmindegy számunkra
- csak Fp-t gyógyító italok, vannak a csapatnál: 100 Fp-t gyógyító itóka lesz a karaktereknél (2Fp=1Ép - tehát így is 50 Ép-re jön ki) - a kiszerelést szintén tökmindegy számunkra
- Ép-t, Fp-t gyógyító lötyik vegyesen: Pl.!: összesen 20 Ép-t begyógyító ital, kiszerelés tökmindegy és hozzá 60 Fp-t gyógyító lötyi, kiszerelés szintén tök mindegy a részünkről (természetesen az Ép/Fp arányt nem szabjuk meg, de az össz 50 Ép-t nem haladhatja meg az össz.gyógyítóhatás!)

Ha pap csinálja a gyógyitalt természetesen azért nem kell fizetnie, hisz vízből a szent szimbólummal istene segítségével készíti el a "csodaszert"
S menni mindig tovább,
Remények és csodák.
Yvett de Crei
Kalandmester
Kalandmester

Vissza a tetejére

ElőzőKövetkező

Téma lezárva
1083 hozzászólás • Oldal: 47 / 73 • 1 ... 44, 45, 46, 47, 48, 49, 50 ... 73