• Fórum kezdőlap
    M.A.G.U.S. Online RPG
    • Keresés
    • GyIK
    • Taglista
  • Felhasználói vezérlőpult
    Belépés
    • Felhasználói vezérlőpult
    • Belépés
  • Postaláda
    Privát üzenetek

Torozon Tavernája

A lezárt, de még elérhetõ fórumok gyûjtõhelye...

Moderátor: Admin

Téma lezárva
4496 hozzászólás • Oldal: 103 / 300 • 1 ... 100, 101, 102, 103, 104, 105, 106 ... 300

HozzászólásSzerző: A_Mandragóra » 2006.04.03. 22:54

Meridian írta:...és igena korgoknál van "despotizmusba hajló katonai demokrácia" hmm...asszem ilyen a földön nincs :wink: a déli nomádoknál meg konkrét katonai demokrácia van...máshol monarchia vagy konföderáció (vagy persze kirányság, de azt fennt nem említettük)

1., A korgok leginkább a kezdetleges germán/skandináv/kelta törzsekre hajaznak, bár a despotikus jelző megállja a helyét.
2., A Nomádok kiköpött kalandozó magyarság, valamint tényleges nomád népek átalakítása, tehát én elgondolkoznék azon, hogy mennyire is demokratikus az a rendszer...
A_Mandragóra

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Schinter » 2006.04.03. 22:56

nem nem rosáltam be egy ilyen kalandtól.Igen érdekes lehet a dolog ugyan akkor azt is tisztán láttom,hogy egy km bármikor beszivatja a bandát a puszta kellős közepén is nem hogy Kránból menekülve...

Igen egy varázslóval mondhatni nem nehéz elmenekülni főleg ha elég magas tsz-s...Bár azért azt sem felejtsük el,hog yKránnak kiváló hirszerzése van és csak idő kérdése,hogy mikor találnak rá a varira ha csak nem egy hajszálon keresztül rögtön utána küldenek egy kis kedvesség csomagot nem beszélve a lelkén levő bélyegről...

Tysson:
igen elő fordulhat,hogy többet tudsz nála ugyan akkor aki 7 éve nyomja(folyamatosan),annak valszeg több rpg-s tapasztalata lenne és az laap dolgokat ő is tudná...Más kérdés,hogy te pl fel tod sorolni Sheralban található barbár törzseket,de lehet,hogy ez egyáltalán nem fontos info.Ezzel csak azt akartam mondani,hogy egy világ ismerete(az alap infokon kivül) nem mindig fontos...Persze azért égp ha nem tudja,hol van Erion,de sztem ez meg lehetősen ritka :roll:
Schinter
Fórumozó
Fórumozó

Hozzászólás: 3440
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: A_Mandragóra » 2006.04.03. 22:59

Meridian írta:Elfmage...majd átmész valakihez, és annak nevében írogacc oks? :D
És mit szólnáátok majd egy olyan kalandhoz (hasonló a manifeztációshoz), ami magas szintű, tapasztalt forumereknek való? Csak sajnos kiadott modul, ezért lehet, hogy egy páran ismeritek...ha nincs rá igény, akkor szóljatok, mer tnem rendezem akkor el magam lelkileg. :oops:
Meridian

Benne vagyok, bár szerintem nem kell ahhoz übertápnak lennie a karaktereknek, hogy "tapasztaltak legyenek" a játékosok. a táp és a tapasztalat nem ugyanaz.
A_Mandragóra

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Tysson-lar » 2006.04.03. 23:05

Schinternek:
Hát igen, a szerepjátékos tudásnál az "extra" dolgok a mérvadóak... de végülis ha valaki nagyon intenzíven csinálja, feltehetőleg érdkli is, és utána is olvas...szóval nekem pl: egy osztálytársam 3 éve magusozik. Durván egy havonta eljár egy másik társasággal játszani, de ha őt meglérdezed, hol va Erion és mi az hogy Shulur, akkor igencsak zavarban lenne. Szóval erre akartam pusztán célozni, hogy nem minden az, hogy ki hány éve játszik. Persze borzasztóan fontos tapasztalatszerzés szempontjából, és igen, az "extra" dolgok is így jönnek be szépen a játékba. Nem tudom, én úgy érzem sohase lesz lételemem a Kráni 13-ak neveinek felsorolása, mivel akármelyik rpg-s oldalra felmehetek és megnézhetem ha esetleg szükség lenne rájuk...
"A barátom és hû követõm? Nem is tudom... Meghalt már valaha értem?"- Jakirte Jak Cyr

Lorg, a Rút
Tysson-lar
Olvasó
Olvasó

Hozzászólás: 1153
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: A_Mandragóra » 2006.04.03. 23:10

Tysson-lar írta:Egybként az én furcsa elméleteim Meridian nagyonis helytállóak. :wink: Főleghogy kahrében valóban technokrácia uralkodik... ez már a summariumba is ha jól tudom benne van, de az Ynevi Geofrámiában biztos. A magiokrácia terén is biztos vagyok a dologban, tekintve hogy ezek már az ETK-ban is bene vannak.... no mind1 :D Ami pedig Kránt illeti... nos én még életemben nem találkoztam olyn emberrel, aki Limenelnél többet tudott volna róla :wink: Csak azért mondtam, hogyha érdekel a dolog, beszélgess vele. Egybként én még csak 2 éve játszom magust, de találkoztam már olyan emberrel, aki 7 éve magusozik, és jóval többet tudok nála... szóval nem hiszem hogy az a lényeg, ki hány ve játszik, hanemhogy ki mekkora intenzitással :wink:

Ok, mondom, majd jól megbeszélgetjük a dolgot, de nem kell féltened, nem vagyok csirke. Gyakolrtailag, amikor a volt kedvesem ellökött magától, két dolog tartotta bennem a lelket csupán - és ez most halálosan komoly - a szerepjáték és a haditorna.
Nyugi, megoldom. ;)
A_Mandragóra

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: A_Mandragóra » 2006.04.03. 23:16

Schinter írta:nem nem rosáltam be egy ilyen kalandtól.Igen érdekes lehet a dolog ugyan akkor azt is tisztán láttom,hogy egy km bármikor beszivatja a bandát a puszta kellős közepén is nem hogy Kránból menekülve...

Igen egy varázslóval mondhatni nem nehéz elmenekülni főleg ha elég magas tsz-s...Bár azért azt sem felejtsük el,hog yKránnak kiváló hirszerzése van és csak idő kérdése,hogy mikor találnak rá a varira ha csak nem egy hajszálon keresztül rögtön utána küldenek egy kis kedvesség csomagot nem beszélve a lelkén levő bélyegről...
:

Nem szokásom - ok nálkül - szivatni a bandát KM-ként ha komoylan készülök egy játékre, akkor ami ott történni fog, minde a modul szerves része. Nem viszek semmi irl-t a játékba, sosem, mert nagyon hamar megöli az egészet.
És hiszem mindemellett, hogy semmi sem lehetetlen, csak vannak dolgok, amire elhanyagolhatóan kevés az esély. ;)
A_Mandragóra

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Tysson-lar » 2006.04.03. 23:23

Én sohase mondtam Mandragóra, hogy csirke vagy. Pusztán azt fejtettem ki, hogy nem minden a sokéves szerepjáték... de ezt pusztán a saját védelmemben, mert én nemtúl rég űzöm az ipart ilyen téren. De nem egoból mondom, de azért én is tudogatok egyetsmást... és ennek a tudásanyagnak a csiszolását köszönhetem szerintem minden fórumozónak az rpg.hutól idáig, a kalandozókon keresztül a szürkecsukikig. Innen egybkén azért mondtam Limenelt, mert pont ő volt az aki sokmindenre megtínított... pl: pont a krni 13-aknál mondott pár nevet :D Mondjuk 3 perc múlva már nem volt meg bennem, deha hallanám a nevét, esetleg eszembe jutna ki is volt ő. SZóval ezzel csak annyit akrok mondani, nem mondtam hogy csirke vagy. :wink:
"A barátom és hû követõm? Nem is tudom... Meghalt már valaha értem?"- Jakirte Jak Cyr

Lorg, a Rút
Tysson-lar
Olvasó
Olvasó

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: A_Mandragóra » 2006.04.03. 23:27

Tyss: nyugi, semmi gond, én pedig csupán azt óhajtottam kifejezni, hogy nem kell aggódnod, ha nem is tartom magam - pont az általad említett kikényszerítet, bemagolós lexikális tudás hiányában - vérprofinak, azért nem vagyok elveszett eset. Én enm a WoW-ból ismerem az elfeket, pl. ;)

És különben is. Ott van Krillehor, vagy melyik, kit már szinte minden nevesebb kalandozó lehentelet, hogy szintet léphessen, szóval. ;)
A_Mandragóra

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Tysson-lar » 2006.04.03. 23:35

Jah, okés én se azért mondtam... egybként Sackallorig oks a dolog, de onnnantól... egyedül a Sonioni opálosat tudom róluk, pedig van vagy 1000 kalandosabbnál kalandosabb storyjuk. Szóval... egybként a WoW egész jó játék :wink: Csakhát a Kalimdori elfek szerintem egészen mások mint az Yneviek... sőt, a LOTR-ös elfek is egészen mások... bár azok jóval közelebb állnak. De én mind közül a törpök közt véek felfedezni a legnagyobb különbséget... szóval szerintem a magusban lévő törpök egészen mások mint más világok törpjei... és én most a tarini törpöket értem. Vannak persze hasolnóak, de egyik se egészen olyan...

Lorg, a Rút
Tysson-lar
Olvasó
Olvasó

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: A_Mandragóra » 2006.04.04. 0:09

Tyss: Törpékre kitérve. És miben véled felfedezni ezt a MAGUS-os egyediséget? Komoylan, ez érdekel. Nem azért, mert szerintem a törpékmindenütt egyformák, csupán a meglátás miatt.

(A WoW meg egy szahara játék, csak ezt majd akkor fogja belátni az ember, amikor
1., Egy év után visszaszámol, hogy mennyi pénzt ölt a "semmibe".
2., Kijön valami jobb, újabb.
3., Lekezdene komolyan szerepjátszani, de az soha, senki sem fog...)
A_Mandragóra

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Gorden Harunn » 2006.04.04. 3:31

A kráni menekülés felettébb érdekes dolog, de korántsem lehetetlen.Erre az esély egy nulla és egy közötti szám :D .A viccet félretéva ,ha belegondoltok a Pokol című regényben egy "ember", (egyáltalán ember az ilyen?) a "büyük" nem egyszerűen menekült hanem direkt kereste a legbrutkóbb lényeket és balhékat kavart.És nem utolsó sorban túlélte.(bár ezeknek a történéseknek okai voltak és szerintem itt mindenki olvasta azt a regényt)
Gorden Harunn

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Schinter » 2006.04.04. 7:23

Nem is a játékosok direkt szivatására gondoltam.Mert akkor az ember ne menjen kmnek....Ami az előre megirt modult illeti...Szvsz nem érdemes előre nagyon sokat tervezgetni-főleg nem forumnál,ahol mindent át lehet gondolni-mert a jk-k az esetek nagy részében úgy sem arra mennek,mint amerre számitana az ember.Persze ezt kikerülendő ha az ember egyenes kalandot csinál és terelgeti a jk-kat,de abba meg mi a poén?
Visszatérve a kráni menekülésre...Ha logikusan végiggondoljuk sztem nincs sok esély,hogy vki élve megmeneküljön...Fizikálisan még csak csak,de akkor meg jönnek az "ajándék csomagok".

Kapásból ott kezdődik,hogy pl egy fejvad nem menekül el,mert hűséges és ha nem lett volna az,akkor nem vették volna fel és nem jutott volna magasra szóval elő sem fordul a emnekülés lehetősége :lol:

Aztán ott van a lelkén levő bélyeg,amin keresztül szinte minden gondolatát ki tudják olvasni és bármikor szimpatikus mágiával küldhetnek egy kis kellemességet ha rossz dolgon morfondirozik vagy meg akarja törni.

Nos vegyük úgy,hogy vhogy megtörte a bélyeget-amit elég nehezen tom elhinni,hogy nem akadályozták volna meg-akkor még mindig ott van,hogy ki kell jutni krán területéről úgy hogy mögötte jön egy fejvad különitmény mindenféle tápos cuccokkal...

Persze itt csak fejvadászról beszéltem.Egy sima harcossal sztem nehezebb lenne mivel nem ismeri annyira a fejvadászok trükktárát igy nem is tud kellően felkészülni.Egy varázslóval meg ha sikerül letörni a bélyeget magáról az meg 2 kör alatt eltünik onnan...vagy ha jól előkészitette korábban,akkor 1 kör alatt és eltünik és még castolt közben egy másik varit is...De az ő esetében is ott van,hogy vmit hátra hagy (pl kihullott haj) és szimpatikus mágián keresztül megjutalmazzák...
Schinter
Fórumozó
Fórumozó

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: A_Mandragóra » 2006.04.04. 12:01

Gorden Harunn írta:A kráni menekülés felettébb érdekes dolog, de korántsem lehetetlen.Erre az esély egy nulla és egy közötti szám :D .A viccet félretéva ,ha belegondoltok a Pokol című regényben egy "ember", (egyáltalán ember az ilyen?) a "büyük" nem egyszerűen menekült hanem direkt kereste a legbrutkóbb lényeket és balhékat kavart.És nem utolsó sorban túlélte.(bár ezeknek a történéseknek okai voltak és szerintem itt mindenki olvasta azt a regényt)

Igen, és pont ez benne a légyeg! Egy 6-7. szintű nomád harcossal ezt meg lehet csinálni, már csak azért is, mert:
1., Neki elég sok helyismerete van a környékre.
2., Mert kigeneráltam a regény olvasása után egy 7. szintű karaktert, és jópár helyzetben szimuláció alá vetettem. És igen... működött.
A_Mandragóra

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: A_Mandragóra » 2006.04.04. 12:14

Schinter:

1., Figy. Igen, elhanyagolhatóan kevés az esély arra, hogy valaki ki akar, és ki is tud jutni kránból, de meg lehet csinálni. Meséltem már egy pár ilyen kalandot, és a JK-k sorra belebuktak - pedig csupán előjátéka lett volna egy gegy modulnak, azok számára, akik kráni karakterrel óhajtottak volna jönni - de volt egy srác, aki egyedül, egy 6. szintű fejvadásszal valami oylan bravúros módon oldotta meg, hogy nem rajta műlt, mikor megöltem. Igazából kijutott, csak egy lassan ható méreg felemésztette közben a szervezetét, és egy hétre rá odakint meghalt. De innen is látszik, hogy nem lehetetlen a feladat. Igazi, emberes kihívás van benne.
2., Ez a lélekpecsét, amiket te emlegetsz, nem elterjedt dolog, sőt! Kb 3-4 klánnál alkalmazzák, a Birodalmiaknál - ot sem mindenkinél, például a szabadvadászoknak nincs -, esetleg a Shien-gor néhány vadászán, valamint a messeniek egy-két elit különítményén van, de másokon nem sokakon. És ha ilyen lenne a jk-kon, az azt feltételezné, hogy szörnyen fontosak a szervezetnek, ami eleve kizárja a menekülést, no meg annak értelmét, mert mondjuk 14-es szint alatt én nem is adnék senkire és semmire ilyet. 14. szinten meg már nem fejvadász az illető, hanem ölőgép.
3., Igen, pont ez a lényege a dolognak, hogy senki sem tud semmit arról, mi van oda kint. Néhány rendi szabad vadász, néhány "fejes", és kb ennyi. De! Csak egyszer beszélj valakivel, aki járt odakint, és néhány mondatban elhireszteli, hogy "b@szod", tényleg nem csak félállat majomemberek mászkálnak odakint, hanem az élet virágzik, neked is megmozgatná a fentáziádat a kíváncsiság.
4., Eéőre megírt modult én úgy csinálok, hogy felvázolom a kezdő, és végpontot, valamint néhány fontosabb fordulópontot a cselekmény körül, aztán utcu neki, a többi már a jk-kon múlik. TEljes mozgásszabadságuk van, én aztán nem szólok bele, hogy ki mit akar csinálni, a világaim pedig elég kidolgozottak ahhoz, hogy az utolsó padlóba vert szög történetének is utána lehessen nézni. Egyből akciózni akarsz? Hajrá! Információt akarsz gyűjteni? Természetesen. Csak élni akarod a karaktered életét legalább egy kis ideig? Ha nem húzza el a kalandot nagyon, akkor nyugodtan, semmi akadálya. Látszik, hogy még nem tapasztalta meg senki, hogy miként is mesélek, és nem önfényezésből mondom, de: nem tudom ki hogy van vele, de engem annó régen Larrodan mester mesélni hívott ide... akkor meg csak lehet a dologban valami. ;) A szórakozás, és a játék a fő szempont, hogy egy elmesélt történet alatt mindenki jól érezhesse magát, s mindenki megtalálhassa a számításait. Kihívás kell ugyan a kalandba, mert csak akkor jó az egész, de el kell találni egy határvonalat a lehetetlen, és az éppenhogy között... A Cyberpunk alapkönyv fogalmazza ezt meg találóan. Mindig az életed múljon a sikeren, de a siker ne egy kockadobáson múljon! - legalábbis az értelem nagyjából ez. És nem rajtam fog állni, hogy egy jót játszhassunk.

Meg fogom csinálni a kráni menekülős kalandot, aztán aki akar, az játszik, aki enm, nem. Utána majd kiderül, hogy megérte e...
A_Mandragóra

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Schinter » 2006.04.04. 13:59

lélek bélyeg rendben nem mindenkin van és akiken nincs és azokkal mennek a jk-k,akiken nincs ilyen.Viszont még mindig nem nagyon tartom elképzelhetőnek,hogy egy fejvad különitmény elől el lehessen menekülni és kiváncsi vagyok már a kalandra ugy hogy sztem szeretnék majd jönni...

Az hogy ki kit hiv ide mesélni relativ.Mindig is az volt,hogy ki kit tartott jó kmnek és miért...Ezzel nem azt akarom mondani,hogy nem vagy jó km.Majd ugyis kiderül...

ui.:Bár még mindig azt vallom,hogy nem létezik onnan kimenekülni realista fejjel( ja és itt nem arra gondoltam,hogy varázsló távolba hatással 5s alatt Doran falai alatt köt kis) vki kijusson onnan...
Schinter
Fórumozó
Fórumozó

Vissza a tetejére

ElőzőKövetkező

Téma lezárva
4496 hozzászólás • Oldal: 103 / 300 • 1 ... 100, 101, 102, 103, 104, 105, 106 ... 300

Vissza: Archívált Fórumok