• Fórum kezdőlap
    M.A.G.U.S. Online RPG
    • Keresés
    • GyIK
    • Taglista
  • Felhasználói vezérlőpult
    Belépés
    • Felhasználói vezérlőpult
    • Belépés
  • Postaláda
    Privát üzenetek

Torozon Tavernája

A lezárt, de még elérhetõ fórumok gyûjtõhelye...

Moderátor: Admin

Téma lezárva
4496 hozzászólás • Oldal: 104 / 300 • 1 ... 101, 102, 103, 104, 105, 106, 107 ... 300

HozzászólásSzerző: Gorden Harunn » 2006.04.04. 14:38

Erre megint csak azt tudom mondani, hogy a büyüknek sikerült.Pedig ő nem a legkönnyebb utat választotta.( igaz a Dűne című könyvben van egy nagy bolcsesség: "...a könnyű út mindig csak lefelé vezet, a pangásba..." )És nem mondhatjuk, hogy ismerte a terepet, csak az elején.Amúgy lehet engem is érdekelne ez attól függően hogy mennyi tapasztalatot szerzek addig amíg elkezdődne.Remélem rohamos fejlődésnek indulok.
Gorden Harunn

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Sion » 2006.04.04. 15:56

Nos: Szerintem ott van a kutya elásva Kránnal hogy:

"William Walace 7 láb magas! És százával öldösi az embereket! És ha most itt lenne, a tekintete tűzkarikát szórna az angolokra, a segge pedig mennydörgős ménkűt!"

Krán egy valóban titokzatos, és erős, különleges ország. De szerintem hiba lenne azt hinni hogy minden utolsó kis semmirekellő harcosnak fejvadászklánok lihegnek a nyomában, "ultratáp ártifektekke" megtűzdelve, vérre szomjasan.

Az igazat megvallva, ha nem tagja valamely klánnak, kétlem hogy bárki is a nyomába szegődne, mert egyszerűen nincs olyan tudás birtokában, ami megérné a fáradtságot és a költségeket... Mit mondana el? Rámutat a térképen, hogy itt van a 13-ak tornya? Kizárt dolog hogy tudna bármi effélét... Más kérdés hogy ha tudna akkor mihez kezdenének vele odakinnt, mondjuk attó ez már olyan tudás amiért tuti vadásznának rá... Szóval nem hiszem h mindenkit üldöznének, de ez csak az én véleményem. Szerintem Krán egyszerűen egy mesterien megszervezett ország (minden téren), aki vigyáz a titkaira, és ha meg kell védenie hát megteszi. A klánok esetében is erről van szó, csak kicsiben...

A bélyeg szerintem is csak különleges esetekben használatos.

És engem azért érdekelne a kaland mert tényleg én vsagyok William Wallace, mennydörgős ménkűvel meg minden! ;)

Sion
Sion
Fórumozó
Fórumozó

Hozzászólás: 759
  • Honlap
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Quarion Galanodel » 2006.04.04. 16:37

Sion:

Én azért nem egészen értek egyet veled. Abban igazad van, hogy a szökevényeknek, hacsak nem iszonyat dúrvák, nem fognak legyőzhetetlen fejvadászkülönítményeket a nyomába küldeni. De egyszerűbb vadászokat, vagy akárkiket akik legyilkolhatják bizony igen, és valószínüleg csak a szövetségesei menthetik meg.

Az rendben van, hogy ahogy te mondtad "ha nem tagja valamely klánnak, kétlem hogy bárki is a nyomába szegődne". Azonban Kránban aki magára van utalva (úgyértem nincs családja/szövetségese/klánja) az halott.

Nézzük azokat, akik nincsenek egyedül:

Ha valaki a családjára, barátaira (már amennyiben Kránban beszélhetünk valódi barátságról) támaszkodik, nem fog elszökni, hisz egész egyszerűen nincs rá oka. Vagy ha van, akkor sem igazán van esélye a dologra, hisz az ilyen emberek jó eséllyel nem sokadikszintű szuperhírók, szóval negyvalószínűséggel nem fognak élve túljutni a határon.

Maradnak tehát a klánbeliek. Utánuk viszont nagyvalószínűséggel gyilkosokat fog küldeni a klánjuk hisz ha elég erősek ahoz, hogy túléljenek egy ilyen utat, akkor már tudhatnak egy-két dolgot a klánjukról, amit ha nem is a külvilág, de más kráni klánok felhasználhatnak. És kétlem, hogy bármely szervezet megkérdezné egy szökevényétől, hogy "Bocs, te most Kránt szeretnéd elhagyni, vagy egy másik klánhoz pártoltál?"

Quarion
Quarion Galanodel

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Sion » 2006.04.04. 17:04

Ez nagyjából rendben is van de a probléma abban gyökeredzik hogy alapjában véve más a Kránképünk. Sztem igenis vannak akik nem tartoznak egy fia klánhoz/törzshöz/családhoz sem. pl az "egyszerű" városőrök ilyenek lehetnek, és ha öszzebalhéznak a kapitánnyal még korántsem biztos hogy egyből ranagol elé vetik koncnak, inkább megkérik hogy távozzon a saját érdekében. (Nem, nem minden városőr ismer titkos alagutakat a helyi úr hálószobájába) De vegyük a nomádokat! Nem hiszem hogy alapjában véve levadásszák ha el akarja hagyni a törzset. Biztosan vannak ezalól is kivételek, de ha nem ismeri a törzs titkait (és azokat kevesen ismerik) akkor nem fogják mindenáron kinyírni. A Büjük esete mint tudjuk teljesen másról szólt...

Szóval az a lényeg hogy én kránt azért próbálom magamban egy kicsit "emberibbé" tenni. Ez is egy "egyszerű" ország, ha eltérőek is az értékrendjei és esetleg keményebben is csap oda mint azt időnként normális szemszögből várnánk. És tudom hogy egyesek szerint itt a parasztok (mások szerint ilyenek itt nincsenek is) is fejvadászok, de szerintem ez baromság.

Sion
Sion
Fórumozó
Fórumozó

Hozzászólás: 759
  • Honlap
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Quarion Galanodel » 2006.04.04. 17:12

Nos igen, ez az ami abszolút csak arról szól, hogy kinek milyen a "saját" Kránja, mert az alapvető dolgokban mind egyetértünk. :) A többi meg az, amit magunknak alkottunk magunkban.
Quarion Galanodel

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Tysson-lar » 2006.04.04. 17:42

Nos így visszaolvasva több dloghoz is szeretnék hozzászólni:
Először is kérted mandragóra, hogy fejtsem ki miért mondtam hogy a MAGUS világában a törpség mentalítása uniqum... nos ez igen egyszerű. Forgattam a kezeimben Gyűrűk Ura szerepjátékkönyvet, természetesen a triológia és a Szilmarilok is olvasva volt. Lehet, hogy ez egyéni vélemény, de én a törpöket kissé mogorvábbnak, maradibbnak ismertem meg ott, mint a magus világában. a gyakorlatiasság, mint erény nem nagyon jelenik meg benne, és a művészi hajlam sem annyira... pedig egy jóravaló Tarini kovácsmester ezek nélkül senki lenne. Nem tudom, de szerintem a MAGUS világában a törpség annyira.... elvont fogalomnak számít egy átlag Ynevi polgár számára, hogy sokan nem is tudnak létezésükről... például egy shadoni utcafiú, vagy egy dzsad suhanc aligha tud róluk... persze az általános mesékből, amik a kis emerekről szólnak, bizonyára felismernének egy törpöt, ha látnák... ezzel szemben a Gyűrűk Urában, és még sok másban úgy érzem, hogy a törpöket mindenk ismer, mert sokan vannak, és eléggé meghatározóak a politikában... kevésbé elszeparáltak mint mondjuk a Tariniak. Kevésbé vallásosak, mndhatni a többi szerepjátékban a harcnak élnek... ez nem jelenti, hogy a Klasszikus kőatya motívum ne jelenjen meg a többi szerepjátékban, de úgy vélem, ez kevésbé meghatározó vallásilag számukra. Lehet, hogy ezek az állításaim hiányos egyébb RPG ismereteim miatt vannak, de én így látom ennyi ismeret birtokában.
A másik, amihez hozzá szeretnék szólni, az a Krán dolog... nos, én egyetértek Sionnal, hogy nem mindenki üldözött, aki külhoni és Kránba keveredik. És igenis, a kráni parasztság az ország tömegéhez képest igencsak nagy... mint minden rendes országban. Elvégre a fejvadászoknak is kell enniük valamit :wink: :D Szóval én úgy gondolom, hogy alapjában véve az a nagyon darkos, extrém és izgalmas krán csak a kiváltságosoknak jut ki az országból... azoknak, akiknek olyan ismerőseik vannak az országban, vagy olyan kapcsolatai más országok vezető elitje/ klánok közt. Ha egy Szürkecsuklyás ügynök indulna kránba, akkr nagy valószínűséggel nyomába szegődne egy fejvadász.... különösen ha messeni területen van. Azonban ha egy egyszerű szökött pyarroni fegyenc lépi át a határt annak reményében, hogy Pyarrontól távol letelepedhet és folytathatja garázdaságát, akkor nem fognak fejvadászok koslatni utána... persze megintcsak más dolog, hogy pyarroni származása, és hinyos kráni kltúrismeretei miatt előbb utóbb meghalna... egy kelleténél nagypofájúbb kocsmai verekedő szóváteszi, akkor a vrosőrségnek esetleg fülébe juthat, hogy pyarroni van köztük... ez azonban kb úgy lehet, mint Toronban. Szóval én nem értek egyet azzal, hogy a kráni határt átlépve az ember Birodalmi Légiókal találkozik az úton, a legközelebbi kísértetjárta kis kunyhóban fejvadászok várják, és ha azt is túl éli, akkor két shien gorr és egy sötét elf fog rajta ütni... főleghogy sötét elfből ha jól tudom egész Yneven 100 főnyi él körül belül mindössze... Kránban 50-60 ez biztos, Ediomadról pedig csak saccolni tudok... :D
Jah, engem pl: Schinter hívott az oldalra, eleinte mesélni... remélem azért beválltam a posztra, így a kaland vége felé... tudom hogy sok hibát vétettem, de megpróbáltam kompenzálni úgy, hogy a játékosok jól érezzék maguk... remélem azért sikerült :wink: Ha nem, mindenkitől bocsánatot kérek... de azért Ifinben mindenkit szívesen látok a régi gárda tagjai közül! Nem sikerül ma estére befejezni, már látom, de remélem ha mindenki ír ma, akkor holnap este már befejezem. :merci:
"A barátom és hû követõm? Nem is tudom... Meghalt már valaha értem?"- Jakirte Jak Cyr

Lorg, a Rút
Tysson-lar
Olvasó
Olvasó

Hozzászólás: 1153
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Schinter » 2006.04.04. 17:57

Leirtam már egszer,hogy igen vannak olyanok,akik után nem megy a fejvad különitmény.De vajon ők képesek túlélni az utat,ami Krán határán kivülre vezet?És megéri nekik ott hagyni a családjukat,hogy elmenjenek egy teljesen idegen országba?
Felvetődik a város őr kérdése pl-nek.Sztem ha össze balhézik a kapitánnyal,akkor valszeg lefokozzák vagy vmi bünti adnak neki.De ha annyira,hogy el küldik az adott városból,akkor valszeg egy másik városba keresne hasonló munkát.Hisz egy sima várso őr 1 napot bnem tudna túlélni a vadonban...na jó annyit még igen,mert étel és viznélkül is kibirja az ember,de sztem másfél hétnél többet nem és akkor szerencsés volt és vitt magával kaját meg piát....Szimplán csak a vadállatok megennék vacsira nembeszélve az orkokról és a arra felé koborló nomádokról....
Egyedül egy fejvadászt tartok elég életképesnek,hogy megkisérelje a kiszabadulást vagy egy orkot,aki elhagyja a törzsét...bár nem tom,hogy egy ork miért hagyja el a törzsét,mert inkább meghal ha becsületét sértik...
Schinter
Fórumozó
Fórumozó

Hozzászólás: 3440
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: A_Mandragóra » 2006.04.04. 19:44

Schinter írta:lélek bélyeg rendben nem mindenkin van és akiken nincs és azokkal mennek a jk-k,akiken nincs ilyen.Viszont még mindig nem nagyon tartom elképzelhetőnek,hogy egy fejvad különitmény elől el lehessen menekülni és kiváncsi vagyok már a kalandra ugy hogy sztem szeretnék majd jönni...

Az hogy ki kit hiv ide mesélni relativ.Mindig is az volt,hogy ki kit tartott jó kmnek és miért...Ezzel nem azt akarom mondani,hogy nem vagy jó km.Majd ugyis kiderül...

Figy, majd meg fogod látni, én már csak a költözést várom. ;)
A_Mandragóra

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: A_Mandragóra » 2006.04.04. 19:56

Sion írta:Krán egy valóban titokzatos, és erős, különleges ország. De szerintem hiba lenne azt hinni hogy minden utolsó kis semmirekellő harcosnak fejvadászklánok lihegnek a nyomában, "ultratáp ártifektekke" megtűzdelve, vérre szomjasan.

Az igazat megvallva, ha nem tagja valamely klánnak, kétlem hogy bárki is a nyomába szegődne, mert egyszerűen nincs olyan tudás birtokában, ami megérné a fáradtságot és a költségeket... Mit mondana el? Rámutat a térképen, hogy itt van a 13-ak tornya? Kizárt dolog hogy tudna bármi effélét... Más kérdés hogy ha tudna akkor mihez kezdenének vele odakinnt, mondjuk attó ez már olyan tudás amiért tuti vadásznának rá... Szóval nem hiszem h mindenkit üldöznének, de ez csak az én véleményem. Szerintem Krán egyszerűen egy mesterien megszervezett ország (minden téren), aki vigyáz a titkaira, és ha meg kell védenie hát megteszi. A klánok esetében is erről van szó, csak kicsiben...

A bélyeg szerintem is csak különleges esetekben használatos.

1., figy. aki bent van kránban, és fejvadász, tuti,m hogy egy rendhez tartozik. Mert: ki tanította ki? Ha kihalt a rendje? Miért nem adoptálta valaki más, vagy hogyan tudott életben maradni? Kránban egyedül az nem szokás. Ha pedig egy rend tagja, akkor tuti, hogy "vigyáznak rá", ami egyben jó és rossz is. Jó, mert nem ölhet meg senki téged csak úgy, nem küldhet negyedévente haláladóba, stbstb. Viszont, odafeigyelnek a tagok testi és szellemi épülésére, nehogy megtudjon valamit akülvilágról, nehogy új eszméket ismerjen meg, mert az veszélyes krán kis zárt rendszerére. Ám feleslegesen "nem ellnőrzik túl" a tagokat, senkit sem, mert energiaráfordítás. pazarlás volna. logikátlan. Ha minden egyes "ismerősömben" oyaln szinten kétkednék, már rég vagy beleháborodtam volna, vagy nem volna egy fityingem sem, mert rámenne a folytonos ellenőrizgetésekre. A vasfüggöny idején országunkban nem volt ilyen tökéletes a besúgóhálózat (és ilyen alapos sem).
2., Mondtam, mihelyt költözik a honlap, elindítok egy kalandot, utána pedig, vagy azzal párhuzamosan beindítom a kránit is, csak közben nekem még illő volna leérettségizni. ;)
A_Mandragóra

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: A_Mandragóra » 2006.04.04. 20:07

Sion írta:Ez nagyjából rendben is van de a probléma abban gyökeredzik hogy alapjában véve más a Kránképünk. Sztem igenis vannak akik nem tartoznak egy fia klánhoz/törzshöz/családhoz sem. pl az "egyszerű" városőrök ilyenek lehetnek, és ha öszzebalhéznak a kapitánnyal még korántsem biztos hogy egyből ranagol elé vetik koncnak, inkább megkérik hogy távozzon a saját érdekében. (Nem, nem minden városőr ismer titkos alagutakat a helyi úr hálószobájába) De vegyük a nomádokat! Nem hiszem hogy alapjában véve levadásszák ha el akarja hagyni a törzset. Biztosan vannak ezalól is kivételek, de ha nem ismeri a törzs titkait (és azokat kevesen ismerik) akkor nem fogják mindenáron kinyírni. A Büjük esete mint tudjuk teljesen másról szólt...

Szóval az a lényeg hogy én kránt azért próbálom magamban egy kicsit "emberibbé" tenni. Ez is egy "egyszerű" ország, ha eltérőek is az értékrendjei és esetleg keményebben is csap oda mint azt időnként normális szemszögből várnánk. És tudom hogy egyesek szerint itt a parasztok (mások szerint ilyenek itt nincsenek is) is fejvadászok, de szerintem ez baromság.

Sion

1., De, méghozzá városőrök "klánjának" hívják a dolgot. VAlaki az imént jegyezte meg találóan: Kránban egyedül.. halott vagy. És ez teljes mértékben igaz. Összebalhézol a kapitánnyal? Nofene, jobb sem kell, hogy legközelebb véletlenül ne téged húzzanak ki haláladóba, teljesen véletlenül.

2., A nomádok nem szerves részei kránnak, csak egyszerű "külső határvéd csapatok, nem több". Már hogy a fenébe ne üldöznék egy törzsön belül azt a renegát tagot, aki a törzs titkaival kufárkodik? Már csak a helyismeret, amit tovább adhat! Én már csak ezért is vadásznám! Mert pont a nomádoknál van az a fajta ellrettentés, hogy nem hagyunk magunk közül renegátokat. Együtt lehetünk csak erősek, ha megbomlik az egység, akkor már nem.

3., Krán cseppet sem emberi. Öreg hiba, ha másként gondolod, ez minden törvénykönyvben feketén fehéren ki van jelentve. Játszottál már Középföldét? Teljesen oylan a koncepció, mint mordornál. Nagyon szép, meg jó, meg stb, lehet ott játszani, ha neccesen is, de onnan a büdös életbe soha nem kerül ki kalandozó, vagy ha igen, akkor az minden lesz, csak nem emberi és humánus.
A_Mandragóra

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: A_Mandragóra » 2006.04.04. 20:15

Tyss: a törpökről.

Először igazat adtam magamban neked azzal kapcsolatban, amit a MAGUS-os törpékről írtál, de aztán rájöttem, hogy hol van a qtya elásva... :D
A MAGUS magyar szerepjáték. Nem fordítás, nem hiányos kiegészítőkkel teli, hanem ízig vérig Hungaricum. És nem mindegy, hogy anyanyelven olvasol valamit, minden kiegészítőjével, vagy sem. Ez az egyik dolog. A másik az, hogy a MAGUS meglehetősen későn készült, később, mint a GYU, vagy D&D. Könnyű volt neki onnan merítenie, s kidolgozni oylan részeket, amiket amazok nem tettek meg. A Harmadik dolog pedig a világ hangulata... Ehhez nem fűznék kommentárt.
A_Mandragóra

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Gorden Harunn » 2006.04.04. 20:40

Sion írta:De vegyük a nomádokat! Nem hiszem hogy alapjában véve levadásszák ha el akarja hagyni a törzset. Biztosan vannak ezalól is kivételek, de ha nem ismeri a törzs titkait (és azokat kevesen ismerik) akkor nem fogják mindenáron kinyírni. A Büjük esete mint tudjuk teljesen másról szólt...
Sion

Sion:szerintem nincs igazad.A Pokolban benne van hogy amikor a büjük ősei elmentek a törzsükból a sámánjuk átváltozása és ténykedése miatt csak a bosszúforradások miatt hagyták életben őket amúgy gondolkozás nélkül nyílhegyre kerültek volna.Segíteni meg a sámán is azért segített mert tartozott az életével az öreg nomádnak.És a büjüköt is renegát mivolta miatt üldözték.Ez volt az ürügy amivel a többieket ellene fordíthatta a 3 sas törzsfőnöke.És a büjüköket ezért csak a főnökök ismerik el.Legallábis nekem ez így jött le a könyvből.
Gorden Harunn

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Schinter » 2006.04.06. 20:30

gyorsan meg is körmlöm az elsõ reagot :D

Tényleg Tysson moderator lett? :?
:lol:
Schinter
Fórumozó
Fórumozó

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Meridian » 2006.04.06. 20:33

Üdvözlet mindenkinek az új oldalon. Visszatértem.. :lol:
Én se nagyon akartam elhinni, hogy TYsson mod lett, de ezek szerint vannak csodák. Ami azt illeti, nem mertem a szemem kiettni olyan fokú hatásnak, hogy végigolvasok mindent...így csak ködös információmorzsáim vannak... :oops:

Meridian
"Ra urdath san uthmor ahen aggun hara'het shaka'thorr. "
"Vérem és velőm a tiéd, tégy vele belátásod szerint."
Meridian
Játékos Karakter
Játékos Karakter

Hozzászólás: 1786
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Schinter » 2006.04.06. 20:40

hm...Ahogy nézegettem a dolgokat máris egy kérdésem lenne...vagyis hát 2.... :)

1:nem lehetne berakni egy olyan lehetõséget,hogy a hsz-k forditott idõrendbe jelenjenek meg?

2: Nem lehetne több mozgó smileyt berakni? :D

És jól láttom,hogy kinai betük vannak a jeleken,hogy új hsz érkezet? :lol:
Schinter
Fórumozó
Fórumozó

Vissza a tetejére

ElőzőKövetkező

Téma lezárva
4496 hozzászólás • Oldal: 104 / 300 • 1 ... 101, 102, 103, 104, 105, 106, 107 ... 300

Vissza: Archívált Fórumok