nagyon helyes

Szorgalmas a modi

Moderátor: Admin
Sion:szerintem nincs igazad.A Pokolban benne van hogy amikor a büjük ?sei elmentek a törzsükból a sámánjuk átváltozása és ténykedése miatt csak a bosszúforradások miatt hagyták életben ?ket amúgy gondolkozás nélkül nyílhegyre kerültek volna.Segíteni meg a sámán is azért segített mert tartozott az életével az öreg nomádnak.És a büjüköt is renegát mivolta miatt üldözték.Ez volt az ürügy amivel a többieket ellene fordíthatta a 3 sas törzsf?nöke.És a büjüköket ezért csak a f?nökök ismerik el.Legallábis nekem ez így jött le a könyvb?l.
Schinter írta:hm...Ahogy nézegettem a dolgokat máris egy kérdésem lenne...vagyis hát 2....![]()
1:nem lehetne berakni egy olyan lehetõséget,hogy a hsz-k forditott idõrendbe jelenjenek meg?
Tysson-lar írta:Nos, én Kránt emberi országnak tartom. Akárhogy is legyen, földmûves rétegnek kell lennie, és muszáj lennie polgári rétegnek, amely a feldolgozott árukat el is készíti. nem hiszem, hogy egy fejvadász a földön görnyedne, vagy valami titkos klán készítené a tuhákat... szóval én a Szürkecsuklyás féle Yneven képviselem, ahol normális, racionális úton felépítünk egy ország társadalmát, gazdaságát, földrajzi viszonyaik, adottságuk alapján. Erre késõbb ráépítünk egy darkos, titkos, misztikus légkört... amilyen Kránban is van. Megtoldjuk pár klánnal, aquirokkal, ranagolal, és hasonlókkal, és utána kapunk egy országot. Mert ha alapból mindent a darkos feelingre, a mágiára és... hogyúgy fogalmazzak a Krániságra építenénk Ynev ezen részét, akkor ilyen alapvetõ dolgkra nem kapnánk választ: mit, és hogyan esznek? Honnan szedik a pénzet? Kikbõl kerülnek ki a katonák, és azok hogyan? Szóval ha valaki úgy látja Kránt, hogy ezekre a kérdésekre nem tud választ adni, akkor szerintem igen rosz koncepciója van ezzel kapcsolatban. A másik: olyan nincs, hogy mindenki valami klán tagja. Ha egy kráni parasztember a külsõ tartományokból régebben veterán katona volt... és kitanítja a fiát a kardforgatás mûvészetére, akkor a fiú mégis milyen klán tagja? Vagy mi van akkor, ha valaki egyszerûen az utcán nõ fel a koldusok közt, és szép lassan betörésbõl él meg hasonlók, így tolvajjá érlelõdik? Õ most milyen klán tagja? Szerintem nem lehet mindent klánra fogni... nem lehet mindent az eszményi Kránra fogni... nem lehet azt mondani, hogy ez azért van, mert ez itt Krán, vagy nem lehet ráfogni egy kis KM-i bakira, hogy Kránban minden másképp van... szerintem minden racionalítás, ami Ynev más vidékén is megtalálhaó, itt is megvan. Kezdve attól, hogy a parasztok este kocsmáznak, balhéznak, majd hulla fáradtan hazatámolyogva összeroskadnak, és folytatva a felsorolást olyan banális képekkel, mint a városok utcáin hódító prostitúció. Szóval szeintem nem egy kaotikus démoni síkon lévõ, darkos akármit kell elképzelni, aminek a leírásban is hüledezik az ember, hogy nézd csak ú, hogy ide mit írtak, és nézd, mekkora csúnyaság, és fúj a sötételf apuka kinyírja a gyerekét, és ez szörnyû... szóval nem csak enne kellene átjönnie mindenesetre
számomra. Még egyszer thx adminok!
Meridian írta:Látom, csak Mandragóra vette észre a kalandkiírást-csírát.
Tehát mégeccer mekkérdem:
Van igény magas szintû JK-knak való modulra? Elsõsorban öreg rókáknak (így jó, Mandragóra?) Eygébként kiadott a modul, szal lehet, hogy ismeritek...de azért ha lenne iyenre igény, akkor esetleg MAJD vállalom a lemesélését. Szóljatok, akár érdekel, akár nem. Köszi
Meridian
Meridian írta:Emberek! Az hogy lehet, hogy nyomtalanul eltûnnek hszek?
KALANDHOZ:
De, észak tág...egyébként nem erv kultúrkör. HA még valami kérdés felmerül, van MSNem, meg lehet keresni...
Meridian
Tysson-lar írta:mandragórának:
Vedd alapul Tarint. Nem emberi ország. A felszínen mégis termesztenek a földeken. Kívállóan ki van dolgozva az iparuk, és meg van oldva minden élelmezési dolog is. Elfendelbe is ugyanúgy ki van dolgozva... a Summarium ezekre mind választ ad. Hogy miért éppen Tarint hoztam fel? Mert nehéz volt megoldani, hogy min élnek a törpök a föld alatt. Gombákkal, és néhány mohafajjal nem lehet jóllakni... és nem lehet jóllakni föld alatt élõ patkányokkal, vagy esetleg IbloghokkalSzóval meglehetõsen nehéz dolog lehetett szerintem megoldani ezt a nem emberi országot mûködési szempontból. Lévén, hogy Kránban immáron rengeteg ember él, ezért simán megoldható ott is a dolog... mellesleg az aquiroknál adott a dolog... a sötételf birtokol egy óriási erdõt, a kedves krániak pedig az erõkbe küldenek egy aranyos kis krnái alsóbb rétegekbõl való húsos embert
Nah jó, de az az ember mit eszik?
neki kell a búzatábla, meg az állati eredetû hús... a híres Birodalmi Légió aligha létezne alultáplált katonákkal... és nem lehet ezt már ráfogni, hogy ez Krán, és itt másképp van... vagyha msképp is van, mégis hogy lenne? Mágiával és sequorokkal nem lehet jóllakni...
Meridian írta:Igen, igazad van. A Véridõre gondoltam. már egyszer végigcsináltam, nekem nagyon tetszett. Ha te jobbat tudsz, akkor ha lesz idõ, akkor indíts, szívesen jelentkezem. Az, hogy JK-gyilkos-e, az meg partytól függ...ha tudod a kalandot, akkor tudod, hogy választhatnak...és ott sok minden eldõl. De köszi a visszajelzést.
Meridian
Jelenlévő fórumuzók: nincs regisztrált felhasználó