*Dzsana tekintetébõl teljesen ki lehet olvasni, hogy kötélnek fog állni - mégpedig igen hamar...* <Ez az idegen tudja, hogy hogyan lehet valakit megfogni - és milyen hangosan beszél....csak nem ezeket szánja még társnak...mert hogy nem egyedül kellek az biztos... csak egyet ne vegyen be - azt a ribancot...szánom szegény nõt...lerí róla, hogy csak szórakozik- fõleg így: elõször elájul, bepalizik, ingyen reggeli, meg még ki tudja mi..., aztán meg már mással kártyázik - és még teszi az ártatlant - haaaa de meg kell hagyni jó színész, csak a második felvonást nem itt kellett volna elkövetni...mert ha az a jóképû ember lejön...>
*Ezeknél a gondolatoknál kissé megrázza fejét, és újra öszpontosít az elõtte álló döntésre. Bár túl sok döntési lehetõsége nincs. Ismeri magát ...* - Nos az ajánlata igen kecsegtetõ, még így is, hogy nem túl sokat árult el - sõt valójában semmi konkrétat. *Hatásszünet képpen egy jó nagyot húz kupájából - bár tudja felesleges idõhúzás, s tisztában van vele, hogy az elõtte ülõ férfi tudja már nyert ügye van.* - Elválalom! - *jó hangosan, hogy más is tisztán hallja!*- Kardom, s harci tudásom a megbízói szolgálatába adom. De egyet ne kérjen tõlem...védtelen nõket és gyermekeket nem ölök semmi pénzért - * ez utóbbi szavait közelebb hajolván az úrhoz szinte súgja, hogy más ne hallja, s továbbra is hallkan így folytatja:* - igencsak kellõ indok kellene rá, ha van egyáltalán rá indok ... *Mondandóját befejezvén jobb kezét igencsak férfias módra elõrenyújtja, hogy ezzel a gesztussal is megpecsételjék megállapodásukat.* - Hát akkor....öööö..... Uram....izé....a nevekkel mindig bajban voltam... Szóval, itt a kezem a megállapodásra! *E szavaknál õszintén belenéz a megbízó szemébe és várja annak válaszát és reagálását...*
Emberi törvény kibírni mindent S menni mindig tovább, Még akkor is ha nem élnek már benned Remények és csodák.
* Hangosan felnevet a megszeppent lány utolsó mondatán.*
- Hát látod azt jól tetted! Hogy tudnálak meghívni egy alapos reggelivel, hátamban egy bicskával. *Vidul a dolgon. Ezután kissé elkomorodik* < Shanil, Shanil. Tudom már mi volt olyan furcsa rajta! Arel szent szimbóluma lógott a nyakában. Arelpap lett?! Hmmm.. Trisha lehet, hogy a végén jó útra térítette?! Na majd meglátjuk!> *Flamm szavaira zökken ki gondolataiból* - Persze! Felõlem, tudod barátom aki három napja nem evett elég sok mindent megtesz egy kis kajáért. *Ekkor a lányra pillant* Bocsásd meg szavaim, de én sem dõzsöltem mindig az ételben és tudom milyen az mikor az ember éhezik.* Megvárja még a lány falatozgatni kezd, majd Flammhoz fordul:* - Kíváncsi vagyok egyre jobban, hogy mi van Shanillal. Halottad Salinát. Azt mondta, hogy társunk Arel felkentje lett!?
*Amikor a vele szemben ülõ gladiátornõ kimondja a "bûvös" szót, már szemei ragyogank, hiszen tudja, az aréna említése megtette a kellõ hatását. Szája mosolyra húzódik, szemmel láthatóan boldog. Kortyol egyet a kupájából, majd így szó, jó hangosan, egy sóhajtás kíséretébe:
-Tehát egy olyan bátor hölgy már van, aki ezta jól fizetõ kalandot elvállalja. de vajon lesz-e még bátor jelentkezõ, akinek üres azsebe, és nem ártana megtölteni egy-két aranypénzzel. De, ha már így megismerhetlek, paracsolsz még valamit? Egyébként Quorhel Maastar vagyok, ha már gondban vagy a nevekkel.
*Mondandója elhangzása közben szemeivel néha lopva a lépcsõ felé pilant, ahova fölszaladt az elõbbi nõszemély, illetve a hármas asztaltársaságot is szemügyre veszi néhányszor, és elégedetten konstatálja, hogy szavait õk is hallották. Várja a reakcióikat, és persze a nõ kérdéseit is, miközben egy nagyot húz a kupájából a részgyõzelmére.
"Ra urdath san uthmor ahen aggun hara'het shaka'thorr. " "Vérem és velőm a tiéd, tégy vele belátásod szerint."
*A kihozott ételt hamar felfalja, de azért vigyáz és betartja az etikett szabályait. A félelf mondandójára ránéz és megenyhül.* - Felejtsük el. Úgy látszik, hogy mindannyiónknak rossz napja volt. Amúgy ti mit dolgoztok? Hátha nekem is akadna valami munka.
<... Phö Munka. Jujjj. Majd biztos gürcölni fogok. Megnézném. De azért közelebb kellene kerülni hozzájuk. Fõleg a matrózhoz. ...>
- Azt mondják, hogy jó íjász vagyok. Meg lovagolni is jól tudok. A zenéléshez is értek. Szóval, ha van valami olyan munka ami passzol az adottságaimhoz akkor bátran szóljatok.
*Miután befejezte az evést, hátradõl a széken jóllakottan és nagyot sóhajt.* - Shanil barátotok rendes egy ember. Nagyon jólelkû volt velem.
"Új faj az ember, sok baj van vele
Ráordítok egyet, kiomlik a bele."
* Salina szavait hallva egy kérdést tesz fel neki és Flammnak:*
- Hát ti régebben Ifinben tartózkodtok, mint és és lehet, hogy ti ismeritek a szomszédos asztalnál ülõk valamelyikét. *Bök fejével a vértes nõ és az idegen férfi felé.* Ha jól hallottam a lányt épp most bérelte fel valami féle munkára. És ha jól vettem ki szavaikból más segítõ kézre is szüksége lenne az „ úriembernek”. Nem tudom milyen meló, de biztos, hoz egy kis plusz pénzt a konyhára. Amúgy én addig valószínû nem vállalok be semmit, amíg Trishával és Shanillal nem beszéltem. Tudjátok elõbbre valóak számomra a régi barátok kiket jó ideje nem láttam, mint pár ezüst. Persze miután beszéltem velük és nincs amiben esetleg tudok nekik segíteni, lehet, hogy beszélek az idegennel, hogy mit tud számomra ajánlani.
*Végighallgatja Joet, majd elgondolkodik.* - Ha egységesen állunk oda majd a munkáltató elé, akkor nem tud majd minket versenyeztetni, és lesrófolni a munkabért.
*Kicsit bátortalanabbul kezd nézni asztaltársaira.* - Esetleg nem e lehetne e, hogy csatlakoznék hozzátok? Amíg nem látok pénzt a munkából, addig egy másik kerületben lakom egy lelakott bérházban. Ha kapok pénzt, akkor idejövök én is lakni. Csak annyira egyedül vagyok ebben a városban. Ilanorból jöttem és nem ismerek itt senkit. Ti voltatok az elsõk, akik nem azért segítettetek, hogy megdughassatok. Bocsánat a kifejezésért, de így van.
*Lehajtja a fejét és az asztallapot kezdi nézni, hogy ne látsszon az arckifejezése.*
-Számomra is elsõk a barátok. Szerencsére nekem pénzben nincs hiány. Ordanban bõkezûek voltak velem. Azonban ez a sok kutatás kissé már kezd unalmas lenni. Végre el kellene egy új kaland a régi barátainkkal. Tehát, ha jönnek Thrisáék is akkor szerintem vágjunk bele. Salina, ha netán a városban lenne feladatunk én ki tudom fizetni a szállásodat, addíg még nem jössz egyenesbe. CSak hogy lásd, tényleg nem akartam ilyen durva lenni.
Ekkor érnek le Shanilék. Thrisát egy hatalmas forró ölelésben részesíti és Shnaillal is kezet fog. Joe után ez a kézfogás sokkal kényelmesebb .
A fél-elfnek hosszú fekete haja van és smaragdzöld szeme. Fekete bõrkabátot, egy zöldes inget és fekete bõrnadrágot visel. Tiszta csizmája tompán kopog. Oldalára 2 míves kard van felfüggesztve. Kesztyûs kezét feléd nyújtja. -Üdvözöllek!
- Igazán nincs szükség rá. Nem akarok a terhetekre lenni. Majd csak megoldom valahogy. Végülis annyira nem rossz az a bérház. Fekhely van, fürdési lehetõség van, csak kaja nincsen. Ha hideg van akkor meg van takaró. Bár egy emberre csak egy.
<... Ó istenem de rühellem azt a helyet. Ráadásul ott is maximum 2 napot tudok maradni a 15 rezembõl, ha még ételt is akarok venni. Aztán mehetek lopkodni. ...>
*A szállása jellemzése közben arckifejezése mindent elárul a helyrõl.* - Remélem minél hamarabb lesz munka.
*Mikor lejönnek Shanilék és a sok barát megörül egymásnak, teljesen lehangolódik a lány. Nyel egy keserût, miközben a forró kézfogásokat nézi.*
Mikor Trisha megfogja a kezét egy puszit ad a lány homlokára majd elindul vele lefelé a lépcsõn.Köpenyét fent hagyja,hogy ne tünjön fel a több fogásos reggeli maradványa,aztán a lány kérdésére kicsivel késõbb válaszol csak.
-Á semmi nem történt.Nem vonzom a bajt tudod jól
Kézen fogva jönnek le és a lépcsõ közepénél egy pillanatra megáll,hogy végigmérje az ivó részben levõ embereket.Rögtön ahhoz az asztalhoz mennek,ahol már várják õket a...barátok...Trishát elõre engedi,hiszen tudja,hogy a lány már alig várja,hogy üdvõzölhesse õket.Aztán Flammel kedvesen kezet ráznak.
-Üdv. Flam.Jó hogy látlak
Majd Joehoz sétál.
-Üdv. Joe.
Kezet fog vele is,ám hangja sokkalta semmlegesebb mint amikor a félelfet üdvõzölte.Kihuz két széket az asztalnál és int a fejével Trisha felé,hogy üljön le mellete mig a másik széket Salina mellé teszi és leül mellé.Miközben Trisha elbeszélget Joeval és Flammel addig Salinát nézegeti és az asztalán levõ étel maradványokat a tálcáján.
A fogadósnak:
-5 kupa bort hozzon fogadós úr. Aztán ismét Salina felé tekint:
-Mi a gond?Olyan rosszul nézel ki csak nem bántottak ezek a rossz fiúk?
Aztán halkabban folytatja:
-Láttom nagyon éhes lehettél...Végül is csak 3 ember reggelijét ettél meg röpke félórán belül Gondolom egy kis bornak sem mondasz nemet . ... Óhh kártya.De régen volt már,hogy kártyáztam...
Aztán Trisha felé néz,mint egy ártatlan kis gyerek,akinek megtiltottak volna vmit majd elkacagja magát kissé.
Az oldalánt most lehet látni még egy rövidkard méretû fegyvert egy disztelen tokban illetve a nyakában egy amuletet hord rajta Arel szimbolumával.
*Mikor meglátja Shanilékat lefelé jönni megörül. Bár az arelpapnõtõl kicsit tart. Addig míg Shanil nem szól hozzá, csendben ül és próbál a háttérben maradni. Aztán Shanil mondandójára felvidul kicsit.* - Majd elmúlik a sápadtságom. Õk ketten is nagyon rendes figurák. Biztos jó lehet, ha az embernek ilyen barátai vannak. Elfogadom a bort, bár már lassan annyi mindent kaptam tõletek, hogy kezdem nagyon elszégyellni magamat.
Mostanában nem kártyáztam, de majdcsak összehozunk valamit. *Felveszi a pakli kártyáját és szemfényvesztõ ügyességgel és sebességgel keveri meg. Szinte azt sem látják az asztalnál levõk, hogy mi történeik, csak a kártyák röpködése a levegõben és az ezáltal kirajzolt minták keltik fel a figyelmet. Kyra oda sem néz közben. Egész idõ alatt Shanillal társalogva keveri a kártyát. Azután pár másodperc múlva Shanil csak azt veheti észre, hogy az öt kártyalap már elé is van dobva szinte mértani pontossággal, a pakli az asztalon, a lány pedig pókerarccal a saját lapjai mögött.*
-Légy Üdvöz Thrisa és Shanil!
Üdvözli barátait Flamm. Majd mikor kiscsit leülnek a kedélyek megkérdezi Thrisát. -Mondd csak! Mivel töltötted, töltöttétek az elmúlt 2 évet? Úgylátom Shanilt pappá nevelted. Remélem leszokott az állandó baromkodásairól Bár ahogy nézem nem nagyon.
Ekkor kezd el játszani a két fél. <Ha jó az emberismeretem, tuti csalni fog a csaj...> Flamm figyeli a lány összes mozdulatát... -Nah erre kíváncsi leszek! Remélem Shanil tudsz játszani, mert a lány profinak néz ki. Ha nem vigyázol, üres zsebbel kezdünk el kalandozni. Közben Thrisa mesélj!
A fél-elfnek hosszú fekete haja van és smaragdzöld szeme. Fekete bõrkabátot, egy zöldes inget és fekete bõrnadrágot visel. Tiszta csizmája tompán kopog. Oldalára 2 míves kard van felfüggesztve. Kesztyûs kezét feléd nyújtja. -Üdvözöllek!
* Felvidul, mikor Trisháékat látja lefele jönni a lépcsõn. Felkel helyérõl és állva üdvözli õket. Mikor Shanil kezet nyújt neki. Joe viszonozza az „arel pap” üdvözlését:*
- Örülök, hogy ismét épségben láthatlak! *Mosolyodik enyhén el. Miután az újonnan érkezettek helyet foglalnak és Shanil kikéri a kört, megköszöni neki, majd kissé visszafogottan viselkedik. Kortyolgatja italát és figyeli Salina kártyamutatványait, majd átterelõdik figyelme Trisha mondandójára.* - Hát engem is nagyon érdekel, hogy telt az elmúlt két éved. Mondjuk mondanod sem kell semmit, ahhoz hogy lássam, szépséged mit sem fakult és látom életkedved is a régi! *Bókol a lánynak.*
Lassan felveszi a lapjait az asztalról majd elkezdi nézegetni õket...
Fél füllel hallgatja,hogy a többiek mirõl fagatják Trishát és amikor arra terelõdik a szó,hogy mi volt az elmult 2 évben nem bir magával és egy huncut mosoly jelenik meg a száján Aztán Salinára néz:
-Hm..Akkor most milyen játékot is játszunk?Azt láttam vagyis hát csak gondolom,hogy keverni nagyon jól tudsz...
KM esemény [Tysson-lar] Helyszín: Abaszisz, Ifin, fogadók negyede, A réz sellõ fogadó Idõpont: A Vizek hónapja, a Tengercsend, reggel Résztvevõk: mindenki _____________________________________________________________
* trisha miután leér a lépcsõn, gyorsan egy székért szalad egy útba esõ asztalnál. Gyorsan odacipeli Joe és Flamm közé, és leül. Így pont szembe is kerl az újonnan érkezett lánnyal, és Shanillal. Nagy mosollyal üdvözli Flammot és Joet, majd egy lágy sziasztokot mondva bele is kezd a történetébe.*
- Hát... tudjátok az tóbbi két év nagyon nyugalmasan telt. Shanil... nagyon gyengéd ember tud lenni, tudtátok-e? Húh nem kell így meglepõdni ezen... majdhogynem magányban telt az idõnk. A természetben, a városoktól elmenekülve... tiadlanban jártuk a vadont. Csak ketten és Arel. Õ mindenhova elkísért. És tudjátok, Shanilban meg láttam valamit.... talán az Úrnõ szólt, és hát látjátok... pap lett. Rengeteg mindent beszéltünk meg, és sokat tanítottuk egymást... de legfõképpen õt. Szóval sok mindennel fglalkoztunk, csak éppen a papi teendõimet hanyagoltam el... éppen ezért hívtak vissza, és állítottak újból szolgálatba. Shanil is követett... és a tiadlani egyházunk vezetõje kiadta az utasítást... ide kellett jönnünk. A szája szegletében bujkáló kis mosolyból tdtam, hogy valami nem mindennapi vár ott ránk... Arel hatalmánok mibenléte csak a vénebbek nagyjai közt ismert teljesen, lehet, hogy valami frcsa oknál fogva elõre látták ezt... de most meséljetek ti! Most már tudom mi ez a rendkivüli.... mi így együtt! Hát nem nagyszerû? Anyi év után már nagyon felszabadító így beszélni a régi dolgokról... nah, elõbb kezd el Flamm te! Jaj bocsáss meg* pillant a lányra* észre se vettem hogy itt vagy... bocsss meg, csak most kicsit fel vagyok gyorsulva... de nézd el nekem ezt kérlek... nem bánnád, ha megkérnélek, hogy mond el ki is vagy? Biztosan elmesélted már Joenak és flammnak, de tudod szeretek az emberekkel személyesebb kapcsolatot is kialakítani, ha lehetek ilyen nyílt...
* trisha össze vissza kapkodja a fejét a siettségben, majd észre is veszi, hogy mostmár igencsak elfrad a dologban. Ehhelyett kicsit visszafogottabban, lágyabban veszi a nagy igalmakat, amit a két régi bart megjelenése okoz neki...*
- Szerintem jó lesz az erigowi póker. Az a legegyszerûbb.
<... Most játsszunk pénzben és kopasszam meg? Ááá nem. Akkor kiútálnának. Egyenlõre jó nekem velük. Legalább lesz ki megvédjen, ha beérnek a kopók. Kicsit oldódni kellene a társaságban. ...>
*Körbenéz a többiek között és pár másodperc érdeklõdõ figyelés után megszólal.* - Nem akar valaki beszállni? Nem pénzben játszunk és közben is lehet beszélgetni. Legalább megismerném az összes jelenlévõt.
Salina vagyok és Ilanorból jöttem. Olyan vándorféleség vagyok. Imádom a lovakat és szeretek íjászkodni. Ja és zenélni is. Most itt Ifinben felkopott az állam, mert nem találtam munkát. Úgyhogy ha ti si meló után kutattok, akkor szívesen veletek tartanék
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára Quiasse Limenel Umassyras 2006.04.13. 19:44-kor.