• Fórum kezdőlap
    M.A.G.U.S. Online RPG
    • Keresés
    • GyIK
    • Taglista
  • Felhasználói vezérlőpult
    Belépés
    • Felhasználói vezérlőpult
    • Belépés
  • Postaláda
    Privát üzenetek

Torozon Tavernája

A lezárt, de még elérhetõ fórumok gyûjtõhelye...

Moderátor: Admin

Téma lezárva
4496 hozzászólás • Oldal: 113 / 300 • 1 ... 110, 111, 112, 113, 114, 115, 116 ... 300

HozzászólásSzerző: Yvett de Crei » 2006.04.15. 12:03

Kellemes Húsvéti Ünnepeket Kívánok én is minden kedves fórumozótársamnak és mindenkinek aki az oldalra téved (családostól mindenestõl!)! Hölgytársaknak sok locsolót kevés vízzel és még kevesebb bûzös parfümmel :D ; a férfiaknak pedig sok-sok piros tojást - zápulás nélkül :P !

Yvett
Emberi törvény kibírni mindent
S menni mindig tovább,
Még akkor is ha nem élnek már benned
Remények és csodák.
Yvett de Crei
Kalandmester
Kalandmester

Hozzászólás: 4390
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Schinter » 2006.04.15. 13:36

Con:
Az új verzióban milyen ujdonságok várhatóak?
Schinter
Fórumozó
Fórumozó

Hozzászólás: 3440
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Con Larrodan » 2006.04.15. 14:25

Inkább csak biztonsági frissítések...
Eiresin Wyntumal - Pathfinder
Con Larrodan
Admin
Admin

Hozzászólás: 3217
ZK Karakter: Eiresin Wyntumal
  • Honlap
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Gorden Harunn » 2006.04.16. 8:01

Így a jó laktató és választékos húsvéti reggeli után, mindenkinek kellemes ünnepeket kívánok.Az evés ivást pedig mindenki vigye túlzásba :D
Gorden Harunn

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Sion » 2006.04.16. 10:03

Nos hogy tényleg itt a húsvét, akkor most az adminok nevében én is mindenkinek sok locsolót kívánok! ;)

Sion

Jaja, Nyulat Nektek! :)

Con Larrodan
Sion
Fórumozó
Fórumozó

Hozzászólás: 759
  • Honlap
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Con Larrodan » 2006.04.19. 9:31

Hé emberek, mi ez a napok óta tartó punny??? Hát térjetek már magatokhoz! :uzi: :twisted:
Con Larrodan
Admin
Admin

• Honlap
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Schinter » 2006.04.19. 13:11

milyen punnyról beszélsz?Van 1-2 kaland,amik gõzerõvel haladnak elõre 8)

Igaz van 1-2,amik csak folytatják a lassitott hátramenetet :shock: :?
Schinter
Fórumozó
Fórumozó

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Könnyûléptû » 2006.04.19. 13:28

Lithas minden kalandozótársamnak!

Nah, akkor adok én nektek témát! Már egy jó ideje gondolkozom azon, hogy ha akarnék csinálni egy Elf megtartót, (mindegy milyet) akár ide valamelyik kalandba is, akkor hogyan csináljam.
Ugyebár a Summariumban gyönyörûen ott áll, hogyan kell megalkotni egy megtartót, ott vannak a kidobások, az alapértékek, a harcmódosítók, a kp-k minden. De a képzettségei az 5 pontos rendszerben nem az Af -Mf rendszerben vannak megadva. Ráadásul a sumiból ugy veszem észre, hogy az elfektõl elvették a faji bónuszként megkapott Mf Erdõjárást, Idomítást, Lovaglást, és simán hozzácsapták a sumiban leírt elf kasztok alap képzettségeihez, amivel pl már a ahrcos kijátszahtatlan, mert gyakorlatilag megvan neki ez a három 2-3 szinten, meg mellé kap vagy 3 fegyverhazsnálatot 2. szinten, meg asszem egy uszást, vagy futást, már nem emlékeszem, meg egy rejtõzködést. Szarabb, mintha ETK alapján kellett volna összeraknom, azthiszem egyértelmû, hogy miért (3 fegyverhasználat, Lovaglás, Úszás, Futás - Af, Mászás, Esés, Ugrás - 15, 20, 10 % plusz az elf 3 Mf alapképzettsége.) Nos az a sima, általános elf harcosra vonatkozik, persze Deinn, meg a Sereneya, az pofásan ki van dolgozva, bár én még mindíg kicsit csírának tartom, de sok Kp-je van, és ki lehet hozni belõle sokmindent, ahozképest, hogy mondjuk az Elfek könyvében lévõ karik meg ûbertápok.
Apropó, elfek könyve. mondhatnátok, hogy akkor kapjam elõ az elfek könyvét, és nézzem ki abból a dolgot, de a 2 mentalitása nemigazán egyezik, mert az a munka a tápolásra megy rá, az összes elf kaszt olyan, hogy ihaj, ennyierõvel Elf-terminátorok könyve is lehetne.
Tehát az egyik kérdésem az, mennyiben hagyatkozhatok a Summáriumra, ha elf harcos fõkasztú karit akarok alkotni, második az, ki miylen ötleteket td adni, hogy az 5 pontos képzettségrendszerrõl hogyan váltsam visza a képzettségeket Af-Mf alapú képzettségrendszerre. Instrukciókat várok... nézem az idõt... Van rá 5 percetek...
:wink: Nah, jó, csak vicceltem. de tényleg érdekelne a téma, és leginkább az Adminok véleménye, hogy akár itt a honlapon hogyan oldható meg, akár pedig asztalin hogyan, ha az említett probléma, nevezetesen a különbözõ képzettségrendszerek bekavarnak.

Elõre is köszönöm a hosszú figyelemet, és tényleg instrukciókat várok :wink:
Könnyûléptû

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Schinter » 2006.04.19. 13:56

Hát nzéd a sumit nem nagyon forgattam,de ha tényleg ki lett hagyva és nincs oda irva,hogy a sima harcosk képzettségei felett még ezek járulnak hozzá,ami megszokott spec a ppl-bõl és az ezüst köynvbõl,akkor valszeg csak a felejtésnek tudható be a dolog.Egyébként meg sztem nyugodtan az etk alapján meg lehet csinálni egy elf harcost,mert sztem a summi az csak a leirásban pofás,bár mondjuk nem értem,hogy minek kell 100 oldan át irogatni az aquirokat...Kell a francnak...Na jó legalábbis csak én érzem igy.

elfek könyve....Nos a leirása nekem tetszik sztem az jól összehozta az irója és elég hangulatos.A tápról meg annyit,hogy ha figyelembe vesszük az elf mentalitást,akkor nem tápok...annyira...
Kcisit olyan a szitu mikor az ember azt mondja,hogy a vari táp,mert am ozaik mágiával szinte mindent meg old és akár 200 éven keresztül teremgetheti az aranyat,hogy gazdag karija legyen...Akik ezeket az érveket hozzák fel szvsz csupa olyan emberek,akiknek nem szabad...sõt TILOS varit adni a kezükbe...Mert egy varázsló a saját mentalitásával ezeket nem tenné meg és azzal a mentalitással egyáltalán nem tápos,hiszen a legtöbb esetben legyõzni az ellenfelet sokkal nehezebb mint elpusztitani...Na jó még szót kell emliteni olyanokról,akik varit akarnak és ezt a mentalitást direkt kihuzzák mert azt mondják,hogy renegát vari vagy épp gonosz orikból származó vari...Nekik meg sok sikert,mert sztem a legtöbb km (akik az rpgre mennek rá és nem a kockacsörgetésre)vagy nem engedik vagy a jk félhet a nyomában levõ inkviztõl,ami nem egy életbiztositás...
Schinter
Fórumozó
Fórumozó

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Con Larrodan » 2006.04.19. 14:54

FIGYELEM!!!

MINDENKI OLVASSA EL A TÁBOROS TOPIC-OT!!!

Lustáknak link ITT.
Con Larrodan
Admin
Admin

• Honlap
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Tysson-lar » 2006.04.19. 15:58

Szerintem nagyon jó téma Könnyûléptû.. mindjárt alább a véleményem :)

Nos.. én úgy vélekedek a summarium témáról, hogy a leírások nagyon jók benne... és még a kastoknál leírt "extrák" is. Nálam spec törp papoknál a drágakõ dolog exta... nah ezek szerintem nagyon jól sikerültek benne. A kasztok is nagyon érdekesek letek benne, és én már ki is próbáltam 1-2-t... tényleg jók lettek. Viszont az alap harcos az mindigis probléma, szerintem orknál, törpnél és elfnél is... szóval egy harcos az legyen rugalmas. Egyik harcos kétkezes fegyvert forgat, a másik egykezeset, esetleg az elõzõ nehézvértet, a másik eg a másik kezében pajzsot, vagy esetleg emellett a harcos kitûnõ herbalista, esetleg ért a sebek ellátásához, mert olyan is van. Szóval szerintem a summarium megalkotóinak az lehetett a szándéka, hogy leírja szépen azokat a képzettségeket, amik nélkülözhetetlenek az adott kaszt számára, és utána a játékos egyengeti a karakter útját. Én erre mondom, hogy ha úgy áll a dolog, csapjon még hozzá 2-3 képzettséget ha úgy tetszik, és felejtsen el 1-2-t ha úgy kell... nem minden harcos használ pajzsot, és nem mindegyik tud úszni. Lehet, hogy úszás helyett jobban mászik a többinél hegyet, lehet hogy pajzs helyett inkább valamilyen vallást tanult.
Egyébbként most lapozgatom a summariumot... le van írva pár megtartó... szerintem ez pélaszerû. Ha másikat létre akarsz hozni, akkor elég annyi, hogy te összedobálsz pár képzit. A kidobás megy úgyis a megtartó kaszt alapján. Szóval ha tudsz eleget mittomén a Vér Nélkül Valóról, akkor nyugodtan írj rá pár képzit... jaj ez pont benne van a sumiba. De ki tudsz találni mást is ha kell :wink:
Ami az 1-5 fokos dolgot ileti... a 2. fok az az alapfok. Elvileg a 4. a mesterfok, de itt mivel alapból 3.-okkal kezd, ezért válogassunk... a kevésbé lényegesebb 3. fokokat tegyük alapfokká, a lényegesebbeke mesterfokká. Mondjuk vegyünk egy példát: maradjunk Tyssa L'imenelnél. sivatagjárás 3. fok. Ez elég fontos, menjen MF-be. Pszi alapból 4. fok, szóval ez is Mf. 2 fegyóhasználat 2. fok, ezek Af-ek. Vallásismeret is fontos pehá hogy az, Mf. Történelemismeret kevésbé fontos 3. fokú, szóval ez mehet Af-be. Nyomolvasás eltüntetés 2. fok, szóval alap.
Mivel az UT rendszere kevés képzettségekkel indít, mondva majd késõbb tp-bõl váltogatunk át, és soksokat kapunk ha lépünk szintet, ezért ehhez még vegyünk hozzá 1-2 képzit. Mondjuk az éneklés/zenélés nem lenne egy rosz ötlet sztem Af-en. Vagy nem lenne rosz ötlet mondjuk... valami százalékos képzit adni alapból. Vagy legendaismeretet. Szóval ha így gondolkozunk, 2-3 képzit hozzá is tehetünk. Elvileg Ut szerint 1 szinten akár 15-20 kp-hoz is juthatunk. Ebben az esteben 20hoz is. Így azért már elég rendesen tudunk válogatni képzettségekbõl... ETk szerint ez lecsökken 10-re. Vagy kevesebbre, attól függ hogyan értékeljük... ezért is van az, hogy ETKban kapunk vagy 10 képzettséget, és utána szintenként is. Ut rendszere szerint pedig fordított a logika.. kapjál több tp-t, és azokat majd váltsd be, nem is kapsz szintenként képziket... és mivel a Sumi játéktechnikai része UT-s, ezért meg kell így fordítani ezt is. Le kell csökkenteni ennek a megtartónak a tp/szintjét. 10-rõl mondjuk 7-re... a másik egybként, hogy az elf íj alapból olyan erõs, hogy már Af-en kezelve is nagyon deadly fegyver... szóval azért nem gondolom, hogy még tuningolni kellene ezen felül is. Az elfek könyvérõl meg annyit, hogy sztem a sumiba jobban át lehet látni az egészet, mert késõbb az aquirokról is szó lesz... meghát van benne Krán leírás, Elfendel és Sirenar... lehet hogy mindez az Elfek Könyvében is an, nem tudom, én csak bele-beleolvastam 1-2X...
"A barátom és hû követõm? Nem is tudom... Meghalt már valaha értem?"- Jakirte Jak Cyr

Lorg, a Rút
Tysson-lar
Olvasó
Olvasó

Hozzászólás: 1153
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Yvett de Crei » 2006.04.19. 19:16

Hali Könnyûléptû és Mindenki!
A kasztokbeli kérdéshez inkább nem szólnék, csak a képzettségekrõl mondanám el véleményemet, vagyis azt, hogy mi hogyan is csináljuk. Szóval mi az ETK szerint alakítunk ki karaktereket és az UT-ban van sok képzettség melyet szeretnénk használni. A különbözõ rendszert úgy játszuk ki, hogy az UT-ban szereplõ képzettségeknek a 2.szintjét vesszük Af-nak, míg a 4.szintjét Mf-nak - a hozzájuk tartozó Kp-pontokkal. (Csak zárójelben írom, hogy az 1. és a 3. fokot átmeneti állapotként kezeljük, az 5.fok pedig olyan mintha mesterlevele lenne a karainak.)
Remélem tudtam vele segíteni

Yvett
S menni mindig tovább,
Remények és csodák.
Yvett de Crei
Kalandmester
Kalandmester

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: A_Mandragóra » 2006.04.19. 20:02

Yvett de Crei írta:Hali Könnyûléptû és Mindenki!
A kasztokbeli kérdéshez inkább nem szólnék, csak a képzettségekrõl mondanám el véleményemet, vagyis azt, hogy mi hogyan is csináljuk. Szóval mi az ETK szerint alakítunk ki karaktereket és az UT-ban van sok képzettség melyet szeretnénk használni. A különbözõ rendszert úgy játszuk ki, hogy az UT-ban szereplõ képzettségeknek a 2.szintjét vesszük Af-nak, míg a 4.szintjét Mf-nak - a hozzájuk tartozó Kp-pontokkal. (Csak zárójelben írom, hogy az 1. és a 3. fokot átmeneti állapotként kezeljük, az 5.fok pedig olyan mintha mesterlevele lenne a karainak.)
Remélem tudtam vele segíteni

Yvett

Uyganez le van írva egyébként a törvénykönyvekben is. Mármint az átváltás. Az ötödik fok pedig már többnyire csak "érdekesség".
A_Mandragóra

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Tysson-lar » 2006.04.19. 20:46

Húh gondoltam ezt ide írom be:
Nagyon köszönöm az Ifinbe író Jk-k stábjának a közremûködését, mert egy hete megy az a topic, és már a 19. oldalon járunk... ösztönzésképpen újra beindul hétvégén a manifesztációs háborúról szóló topic, szerény személyem lesz a KM, Limenel átadta a stafétabotot... Nadyra, az õ karaktere Jk lesz, és onnan folytatódik az egész, ahol abbamaradt. Mivel Hakkea távol van most, ezért egyenlõre nem fogok várni a reagjaira, szépen nélküle fog egy ideig folyni a kaland. Nem, nem keresek a helyére új Jk-t, elég lesz ennyi is bõven amennyi maradt :D Na tehát.. számítok arra a stábra is ami ott gyült össze / huh mondjuk az ugyanaz ami Ifinben van :lol: /, remélem ugyanúgy fog szépen folyni ott is a játék, ahogyan ifinben is megy. Nah még egyszer agyon köszi az aktív részvételt, illik példát venni róluk... :D
"A barátom és hû követõm? Nem is tudom... Meghalt már valaha értem?"- Jakirte Jak Cyr

Lorg, a Rút
Tysson-lar
Olvasó
Olvasó

Hozzászólás: 1153
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Yvett de Crei » 2006.04.19. 21:20

A_Mandragóra írta: Uyganez le van írva egyébként a törvénykönyvekben is. Mármint az átváltás. Az ötödik fok pedig már többnyire csak "érdekesség".

Lehet! Már nem emlékszem rá. Csak leírtam hogy mink hogyan miként... mert ha jól emlékszem ezt kérdezte Könnyûléptû :wink:
S menni mindig tovább,
Remények és csodák.
Yvett de Crei
Kalandmester
Kalandmester

Vissza a tetejére

ElőzőKövetkező

Téma lezárva
4496 hozzászólás • Oldal: 113 / 300 • 1 ... 110, 111, 112, 113, 114, 115, 116 ... 300

Vissza: Archívált Fórumok