• Fórum kezdőlap
    M.A.G.U.S. Online RPG
    • Keresés
    • GyIK
    • Taglista
  • Felhasználói vezérlőpult
    Belépés
    • Felhasználói vezérlőpult
    • Belépés
  • Postaláda
    Privát üzenetek

Az ynevi fajokról

A fórum regisztrált tagjai cseveghetnek itt egymással.

Moderátor: Admin

Hozzászólás küldése
274 hozzászólás • Oldal: 6 / 19 • 1 ... 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9 ... 19

HozzászólásSzerző: Terra Firox » 2006.08.23. 13:17

Jó-jó persze, de ha úgy veszzük nincs nem minden szörnyről van annyi legende és nem mindenhol ugyanarról! Pl. ott pont a vérfarkas meg a zombi legenda van :)

Igen, a KM-em is utálta a wiereket mert hogy 2szer is a csapattársa hordónak használta... de pl én még egyik csaptársamat sem csapoltam meg és majdnem minden karim wier volt..., a wier 2dl vérrel beéri!!! Amit még sztem 1 kutya is simán túlél!!! Nem beszélve arról hogy 1 véradáson 5dl vesznek le... és ha belegondolsz még jól is jár az illite mert megtudja hogy beteg-e-a vérből megtudja a wier- és még vérfrissitést is kap ami tudományosan bekbizonyított tény hogy jó -"dopping" féle.
Én pl szolidan egy utcalánnyal "beérem", mert vért iszon, XXX..., és 3fp-be nem hall bele sztem, és ha kifeküdt a csaj -alszik/wier praktikák- akor sztem nyugottan "ihat" belőle és max annyi hogy megycsípte egy nagy bogár... Nem veszélyesek ám annyira a fogai... És ha benyögi hogy óvatosan akor a min sebzés 1 ft... A másik hogy feldobták annó/most is a XXX-t hogy megvágták a karukat és vérrel kenték be egymást akor meg nincs miről beszélni.. És Yneven is (sőt még jobban) a pénz beszél, a kutya ugat igaz szal a qva biztos belemegy...

A fantáziámról meg nem kérek véleményeket!!! :P Tudom hogy vannak bajaim!

A lebeszélésről pedig annyit, hogy nem fafej hanem gránit-/gyémántfej vagyok!!! :D

AVP
Terra Firox

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Syrocco » 2006.08.23. 16:37

Ha jól láttam, ide került át a wier téma…
Nos, az átvilágítás a Ranagol papokra is érvényes? Pl.: kicsi wier emberként nő föl, nem tudja, kicsoda. Egy Ranagol pap magához veszi és fölneveli (mivel árva szegény), kiokítja a rasszizmusból és az érzelmekből (amik persze teljesen fölöslegesek számára). 18 éves kora körül úgy érzi nagyon beteg de, reménykedik, hogy nem a Kráni csirke náthát kapta el. Aztán egyik nap megöli a rendtársát, persze önkívületben, majd végez a pappal, aki rajtakapta (ez utóbbit már józanul cselekszi). Ezek után elmenekül a templomból és arról a településről, ahol eddig élt… bla-bla-bla… elszegődik boszorkánymesternek, mert hát mihez is fogjon szegény…
Ez a történet, így ebben a formában lehetséges?
Syrocco

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Orwen del'Correl » 2006.08.23. 16:52

Syrocco írta:Ha jól láttam, ide került át a wier téma…
Nos, az átvilágítás a Ranagol papokra is érvényes? Pl.: kicsi wier emberként nő föl, nem tudja, kicsoda. Egy Ranagol pap magához veszi és fölneveli (mivel árva szegény), kiokítja a rasszizmusból és az érzelmekből (amik persze teljesen fölöslegesek számára). 18 éves kora körül úgy érzi nagyon beteg de, reménykedik, hogy nem a Kráni csirke náthát kapta el. Aztán egyik nap megöli a rendtársát, persze önkívületben, majd végez a pappal, aki rajtakapta (ez utóbbit már józanul cselekszi). Ezek után elmenekül a templomból és arról a településről, ahol eddig élt… bla-bla-bla… elszegődik boszorkánymesternek, mert hát mihez is fogjon szegény…
Ez a történet, így ebben a formában lehetséges?

Syrocco, Syrocco, Syrocco... a "gonosz" sohasem válogat! :P Sőt! El tudom képzelni, hogy könyebben kerül hatalomra, ha még használja is "ördögi" képességeit.

Az átvilágítás csak "Jó" istenek papjainál, varázslóknál, és minden jóérzésű helyen megy, ahol nem akarják rossz kezekbe juttatni az információkat. Domvikpapok kizárva. Mi történne, ha a Gonosz megismerné a Lingua dominit??
Sötét idők jönnének.
Caieverri mester által hitelesített családi okiratok
Richard Simms - Redmondi mesék ZK [Adatlap] [Rendőrségi Nyilvántartás]
Orwen del'Correl
Fórumozó
Fórumozó

Hozzászólás: 1133
  • Honlap
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Syrocco » 2006.08.23. 16:59

Köszi :wink:
Nekem ez annyira nem volt logikus... :roll:
Amúgy ha én Ranagol pap lennék, akkor utálnám a wireket, mert nem tartanám őket a szó megszokott értelmében embernek.
Syrocco

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Gorden Harunn » 2006.08.23. 17:18

Ezzel a ranagol pap témával is az a baj hogy nem derült ki hogy gorviki kráni esetleg valami más országból való papról van szó. Mert bár a vallás nagyon meghatározza egy illető jellemét, mindenki tudja hogy tájak és a kúltúrkörök legalább annyira. nem beszélve a barátokról. Amúgy meg nem hiszem hogy csak úgy ki tudná csinálni a tanítvány a mesterét, aki egy ranagol pap, és még ki tudja mi minden más :D
Gorden Harunn

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Syrocco » 2006.08.23. 17:20

Egy idősebb papot, némi szerencsével azért ki lehet játszani. :roll: :twisted: :D
Syrocco

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Orwen del'Correl » 2006.08.23. 17:24

Egy biztos: Toronban egy wier tharr pap ISTENI CSODÁt jelent. Tharr vallásában a testi deformációk kiemelkedést jelentenek általában.
(Ráadásul ne is felejtsük el, hogy tharr hívei használnak vérmágiát leggyakrabban.)

u.i. Ráadásul van olyan vérmágikus formula, amellyel a vért el lehet tárolni "nehezebb időkre" is.
Orwen del'Correl
Fórumozó
Fórumozó

• Honlap
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Terra Firox » 2006.08.23. 18:24

Igen van olyan formula és MF(4.fokú) alkímia kell hozzá!
Terra Firox

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Meridian » 2006.08.25. 15:33

Melyik volna az a formula? És persze mennyi időre lehet vele vért tárolni? Mellesleg szerintem ha valaki nagon wiert akar játszani, akkor egy darkos kasztba ele tudja magyarázni, hogy a wier mért teszem azt fejvadász lett, és mért nem öngyilkos... :roll:

Meridian
"Ra urdath san uthmor ahen aggun hara'het shaka'thorr. "
"Vérem és velőm a tiéd, tégy vele belátásod szerint."
Meridian
Játékos Karakter
Játékos Karakter

Hozzászólás: 1786
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Orwen del'Correl » 2006.08.25. 15:40

Amiről Terra beszél nem varázslat, csak egyszerű alkímia. Asszem a faj leírásánál ejtenek róla pár szót, hogy Mf-ú alkímiával létrehozható egy szer, ami eltárolja a vért.
Mennyi időre? Fogalmam sincs, kérdezd a km-ed! :D (Nem hinném, hogy pár napnál tovább...)
Orwen del'Correl
Fórumozó
Fórumozó

• Honlap
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Terra Firox » 2006.08.25. 17:21

Igen arról bezsélek, de semmi többet nem tudok róla és ha azt vesszük, hogy a mai világban is vannak ilyen szerek, sőt egy ilyen betegségis(sajnos) akor sztem huzamosabb időre is ellehet tárolni a vért, mint pár nap. És ha azt veszük Yneven jelentősen jobb és különlegesebb növévények és anyagok vannak a kivitelezésre, és sztem a Toronban már biztos csinálták, hiszen sok szertartáshoz vér szükséges, nem kis mennyiségben.

Ami azt illeti beindúlt a fantáziám...
Példáúl én úgy tudom Toronban értenek az alkmiához -nem is kicsit- és elképzelhetőnek tartanám, ha létezne olyan elmebeteg, aki a vérrel úgy bánnik mint a szőlő nedvével. Értem ez alatt hogy kiválasztja, csoportostja (faj, életkor, származási hely) és egy formulával "érleli".
Egy toroninak sztem elmegy és a Toronban eladhatná speciális szertartásokhoz, vagy éppen wiereknek. Mint egy borospince, csak itt vérpincészetnek hívnánk.
Természetesen sok anyagi háttér és ismeretség kell a kivitelezéshez és megfelelő titoktartás!

Ha tudnám megcsinálnám:) Ráadásúl egy wier erre a szakmára a legrátermetebb, mert hogy úgy mond ő ért a legjobban a vérhez, értem ezalatt a különleges képpeségeit és a vérrel való vizsonyát, miszerint megérzi ha beteg, mérgezet és úgymond a minőségét!

AVP

Ui.: Ő sem varázslatra gondolt, csak furmulának nevezte ezt a szert.
Terra Firox

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Meridian » 2006.08.25. 19:43

Nos nem tom Terra... szerintem ez egy kicsit extrém... még Toronba is
Meridian
Meridian
Játékos Karakter
Játékos Karakter

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Tysson-lar » 2006.08.25. 20:23

Hm hm... az a baj, hogy Toron nem egy igazán extrém hely. Ugyanolyan ország, mint Eren vagy Erigow, csak más szokásokkal, hagyományokkal, vallással... de nem olyan elvadult és elborult, mint a Gorviki Akvillónia, vagy Krán... még a külső tartományokhoz se fogható. Az Egyház viszonylag humánusan kezeli békeidőben az átutazókat... mellékesen SOSE szüntette be Toron a kereskedelmet semmiylen másik országgal, csakis háborús időkben. Toron normális ország, nomrálism ezőgazdasággal, iparral... nem egy igazán extrém hely. Az extrém hely monnyuk a Shagwinn, vagy egyes Tharr szentélyek alagsorai... de ettől függetlenül nem úgy kell elképzelni Toront, hogy midnen második ember Iker, vérszörnyek és káoszlényeg tűnnek fel esténként az utcákon, és nincs olyan, hogy Toronba ne lenne wier üldözés. Kinek jó egy wier? Embereket öl... ugyanúgy vadásznak rá ottis mint más országban. KIVÉVE ha tharr szolgálatában áll, mert akkor kiemelkedettnek minősül... de amíg az Egyház nem evszi pártfogásába, addig ő csak egy torz szörnyeteg, akit akárki akármikor levághat... így nem valószínű, hogy vérpincészetek lennének... az már túl elborult egy Toronnak. Akvillóniába elmenne... vagy Kránba. De toronnak ez túl extrém lenne azt hiszem... bár midnez csak egyéni vélemény... :roll:
"A barátom és hû követõm? Nem is tudom... Meghalt már valaha értem?"- Jakirte Jak Cyr

Lorg, a Rút
Tysson-lar
Olvasó
Olvasó

Hozzászólás: 1153
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Meridian » 2006.08.25. 21:02

Noigen... a kiemelkedett Tharr-papok.. ott esetle megtűrik a wiert... de inkább el tunék képzelni egyet egy gorviki őrült lovagrend (a neve nem jut eszembe :roll: ) vagy egy kráni külső tartomány-beli kaszt tagjaiként. Bár igazából... maradnék annál, hogy legyen dark, és még akkor is jó eősztori és történet kell

Meridian
Meridian
Játékos Karakter
Játékos Karakter

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Meridian » 2006.08.25. 21:10

nah időközben eszembe juutott hosszas agyalás utána a gorviki őrült lobvagrend neve: Dea Macula. Tagai egytől egyig dühöngő őrültek... és rengeteget pusztítanak. Egy wiernek ideáis hely. Noha szerintem nem minden wier gonosz.

Mondjuk egy érdekes koncepció lehetne egy skizofrén Gon Corga vagy Iker, persze wier, egyik fele megveti a vérivást, a másik meg vágyik rá...

Meridian
Meridian
Játékos Karakter
Játékos Karakter

Vissza a tetejére

ElőzőKövetkező

Hozzászólás küldése
274 hozzászólás • Oldal: 6 / 19 • 1 ... 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9 ... 19

Vissza: Csevegõ