• Fórum kezdőlap
    M.A.G.U.S. Online RPG
    • Keresés
    • GyIK
    • Taglista
  • Felhasználói vezérlőpult
    Belépés
    • Felhasználói vezérlőpult
    • Belépés
  • Postaláda
    Privát üzenetek

Az ynevi fajokról

A fórum regisztrált tagjai cseveghetnek itt egymással.

Moderátor: Admin

Hozzászólás küldése
274 hozzászólás • Oldal: 8 / 19 • 1 ... 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11 ... 19

HozzászólásSzerző: Orwen del'Correl » 2006.08.26. 23:24

Heh :D
... nem is tudná felfogni, mert az emberi elme nem olyan kifinomult, hogy megérteni legyen képes... kivéve persze a szerencsés keveseket, a kiválasztottakat, akikből papok lesznek.

szerk.: Meridian! A gorviki vallást én sem nevezném elkorcsosultnak, inkább töklétlennek. Az egész vallás mindössze pár kráni dokumentumból, és persze a kráni pap elbeszéléseiből alapszik. Az emberi értelem képtelen tökéletesen magába olvasztani a kráni eszmét. Ez olyan, mintha egy emberrel akarnád megértetni az aquirok hagyományait, életstílusát, gondolkodásmódját. A két értelem akár a két faj teljesen különbözik egymástól, nem is várhattunk mást egy emberi lénytől.
Caieverri mester által hitelesített családi okiratok
Richard Simms - Redmondi mesék ZK [Adatlap] [Rendőrségi Nyilvántartás]
Orwen del'Correl
Fórumozó
Fórumozó

Hozzászólás: 1133
  • Honlap
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Meridian » 2006.08.26. 23:35

Alig hasonlít... :lol:

Tény, hogy a gorvikiak hite fleannyira sem meglapozott, mint a kárniaké. Igaz, az országok kora között is van egy pár ezer év... az lehet a legnagyobb különbség... nomeg hogy a kráni kultúrkör inhumán, a gorviki pedig humán, illetve kettejük között húzódik az Államszövetség... így aztán nehéz egy eygszerű papnak átmeni gorvikba, vag gorvikból Kránba, hogy megismerje az ottnai vallást.

Meridian
"Ra urdath san uthmor ahen aggun hara'het shaka'thorr. "
"Vérem és velőm a tiéd, tégy vele belátásod szerint."
Meridian
Játékos Karakter
Játékos Karakter

Hozzászólás: 1786
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Orwen del'Correl » 2006.08.26. 23:41

Szerintem megint kezdünk átcsúszni offtopicba. Nembaj, ha jön Con akkor majd ráfogjuk, hogy az aquirokról szólt a vita!
u.i. Ha esetleg nem hallanátok többé rólam, és az IP-tartományomról, akkor... :D :D :D :rotfl:

u.u.i. Más, érdekes téma?
Caieverri mester által hitelesített családi okiratok
Richard Simms - Redmondi mesék ZK [Adatlap] [Rendőrségi Nyilvántartás]
Orwen del'Correl
Fórumozó
Fórumozó

Hozzászólás: 1133
  • Honlap
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Meridian » 2006.08.26. 23:45

//Hmmm... ez :off: lesz:

Ebben a topicban az az érdekes, hogy amikor hirtelen vkinek eszébe lyut vmi, akkor azt gyorsan ide beírja, és olyankor fellángol a topic... rengeteg hsz, satöbbi... aztán egy idő után lehal, majd keződik elölről...

Meridian//
Meridian
Játékos Karakter
Játékos Karakter

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Terra Firox » 2006.08.28. 9:12

Mindenki arra hivatkozik, hogy azért nem szeretik a wier-t mert hogy embert öl, de bazz ebben a világban még krumlival is ölnek-lsd.:Érdekességek... Topic!!!
Másrészr itt csomóan ölnek, öldökölnek... Őket meg nem baztatják!!! Amikor a kalandban megöltek 30 embert és továbbálltak...

És ráadásúl már írtam, hogy nem kell megölnie... 2dl vér az semmi!!!
És 1 felejtés csókjával elsimítható az egész!!! :P

Nos, mostmár hozzászólhatok az elöbbiekhez :D
Én Krános vagyok ha tehetem :) Krán sztem sokkal inkább emberibb -már amennyire azok- mint Gorvik! Ott inkább ez a szlogen: "A tudás hatalom!" és nem az, hogy: "Örűlteké a hatalom!" :P

AVP
Terra Firox

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Quiasse Limenel Umassyras » 2006.09.07. 0:07

Nem tudom, hogy ki írta azt, hogy a wier lét egyenlő az emberöléssel. Attól, hogy a legtöbb wier valamely sötét eszme szolgálatába kerül, az azért van, mert a "normális" társadalom kitaszítja őket, és nincs sok választásuk. Az itt élő wierek egy része tényleg odáig jut, hogy nem érdekli az áldozatok élete. De ez nem általános. Alapban a wier végülis ember. És egy ember jellemében normál esetben benne van az Élet komponens. Ahhoz, hogy valakiből vérengző állat, vagy számító gyilkos legyen, ahhoz olyan lelki deformálódásokra van szükség, ami azért nem nevezhető általánosnak. Persze a sötét istenek egyházainak tanításai, nevelése könnyebben eljuttathatja a wier karaktert a megemlített pontra, de ugyanígy bármelyik emberrel megtörténhet ugyanez. Szóval szerintem leszögezhetjük, hogy egy wierből a körülmények függvényében válhat gyilkos, de ugyanígy egy szentéletű pap is.
Én személy szerint azért imádom ezt a fajt, mert megtaláltam benne azt, amit a vampire the masquerade-ben nem. A wiernek van lelke. Érez, szeret, gyűlöl, bánkódik, ha olyan a koncepció, akkor önfeláldozó, vagy gyámoltalan. Tele van élettel. Belső vívódással. Talán romantikusnak is lehetne nevezni azt a belső harcot, amit egyes ilyen lények magukkal vívnak. De az a wier is jó játéklehetőséget biztosíthat, aki elfogadta magát, és élvezi léte "ajándékát". A lebukástól való félelem, a rejtegetés, a vágy tornyosuló hullámai, amik végül úgyis arra sarkallják a karaktert, hogy újból és újból megmerítkezzen szenvedélye tárgyában. Ez az egész olyan távlatokat nyithat meg egy karakter koncepciójában, ami az én nézőpontomból szemet gyönyörködtető, és nagyra tudom becsülni azokat a játékosokat, akik beleéléssel, reálisan és élvezettel játszanak wiert.
"Új faj az ember, sok baj van vele
Ráordítok egyet, kiomlik a bele."

Részlet Roquar Qrassys aquír bárd balladájából.
Quiasse Limenel Umassyras
Olvasó
Olvasó

Hozzászólás: 2168
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Tysson-lar » 2006.09.07. 7:05

EZAZ :D Itt van limi! :twisted: :P És máris lemos midnenkit a pályáról.... :lol:
"A barátom és hû követõm? Nem is tudom... Meghalt már valaha értem?"- Jakirte Jak Cyr

Lorg, a Rút
Tysson-lar
Olvasó
Olvasó

Hozzászólás: 1153
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Meridian » 2006.09.07. 15:52

:off: :Az biztos!! :twisted:

De azért azt mondanám, Limenel, hogy ez mind a játékostól függ, Vampire-ban is!

Meridian
Meridian
Játékos Karakter
Játékos Karakter

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Quiasse Limenel Umassyras » 2006.09.07. 18:18

Végülis az összes szerepjátéknál, összes kasztnál, összes fajnál el lehet mondani, hogy a játékosokon múlik, hogy miképpen játssza ki a karakterét. De vannak olyan szabályok szerepjátékokon belül, amit csak úgy nem lehet felülírni. Például a vampire the masquerade nevű szerepjátékban a vámpíroknak nincs lelkük. Nincsenek emberi érzelmeik. Végülis csak "istentelen" létük megvédése és a túlélés hajtja őket, nameg a szenvedélyük, a vér. Minél öregebb egy vámpír annál jobban jellemző rá ez az antiszocialitás. Annál jobban levetkőzi emberi élete szokásait is. Aki nem így játszik ki egy vámpírt, az egy alapszabályt hág át. Ezért írtam, hogy a magus wierjében megtaláltam, amit a vampire the masquerade-ben nem.
A gorviki és kráni ranagol hithez. Szögezzük le. A ranagolita hit az a kráni. Amit a gorvikiak "mímelnek" az egy vicc. Belegondolni is szemetgyönyörködtető, hogy mi lenne, ha Gorvikba látogatna egy igazi vérfilozófus és továbbképzést tartana kosfejes teológiából. Asszem a gorvikiak sírva könyörögnék vissza magukat Shadonba és Domvik kebelére. A gorviki ranagol hit annyira elferdült, nyomorék és deformált, hogy egyáltalán azt nem értem, hogy Ranagol hogyan adhat manát a gorviki ranagolpapoknak.
Arról is el lehetne beszélgetni, hogy mi az inhumán és humán társadalom. Mert Krán már nem inhumán társadalom. A krániak túlnyomó többsége mára már ember.

Olvasó
Olvasó

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Quator ar Zaraquer » 2006.09.07. 18:36

Üdv!

VÉGRE!!! Valaki aki úgy látja a dolgokat mint én. :lol:

Le a páváskodó haramiákkal! Éljenek a Gyűrűhegység poétái! :twisted:

Hopp. Ez faj topic és nem vallás. :oops:

Akkor: A wier jó. :P
Quator ar Zaraquer
Kalandmester
Kalandmester

Hozzászólás: 5623
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Layla » 2006.09.07. 18:51

A wier...hmm....nem tartozik a személyes kedvencek közé...nem mintha akármelyik szerepjátékhoz is olyan sokat konyítanék :lol: Maradok a Lasombráknál. És Hakea kedvéért: éljenek a Ventrue-k! :wink: *vigyorog és kacsintgat Hakeára*
Kép
Layla
Olvasó
Olvasó

Hozzászólás: 655
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Hakea Ello » 2006.09.07. 19:14

Jöttem okoskodni.

Limenel (még mindig nem tudom elhinni :D:D:D): Gorvik tényleg vicc, véleményem szerint pedig elég jó (:D), ez pedig azt bizonyítja, hogy Ranagolnak is van humora, ez által csak még teljesebb. Hoppá.

Krán inhumán társadalmi alapokon nyugszik, ma is inhumán gondolkodásmód az irányadó, habár több az ember.

Layla (kedvedért): Lasombrák köcsögök, Ventruek pedig nyasgem 8).
"Don't make me send you to another dimension."

Alix Dea Dakk - Karlap
Haifa Al Zahra - Karlap

Karihangok: 1 2 3 4 5 6

LOBOGÓK HAMVAI ONLINE SZEREPJÁTÉK PROJEKT
Hakea Ello
Olvasó
Olvasó

Hozzászólás: 1412
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Quiasse Limenel Umassyras » 2006.09.07. 19:19

Én is szeretem a lasombrákat, de a kedvencek a tzimisce-k, tremere-k és kappadókok.
A ventrue-k csírák. :P
Éljen a szabbat. Éljen Mexikóváros. Éljen Goratrix. Éljen a blackhand.

Amúgy meg az, hogy kinek milyen faj tetszik, az teljesen egyénfüggő. Mindenkinek megvan az ideálja. Mindenki megtalálhatja azt a fajt, amiben megvannak azok a fizikai és lelki tulajdonságok, amik közel áll hozzá. Mondjuk én szinte minden Ynevi fajban megtaláltam azt a tulajdonságot, ami tetszik benne. Talán csak a dzsennek nem állnak közel hozzám. Végülis a szerepjáték arról szól, hogy a játékos eljátsszon egy olyan karaktert, ami nem ő maga. A szerepversenyeken pedig főleg azt értékelik, ha valaki akármit ki tud játszani úgy, hogy az reális, színes és mulattató legyen. De azt sosem szabad elfelejteni, hogy ez az egész azért jött létre, hogy akik játsszák, azok jól érezzék magukat, kikapcsolódjanak. A kalandmester feladata pedig a szórakoztatás. Tehát a KMnek meg kell találni az egyensúlyt. Azt, hogy a játékos azzal a fajjal és kaszttal játszhasson, amit szeret. Viszont vannak olyan kasztok és fajok, amit nem mindenki tud kijátszani. Itt jön be a képbe a kommunikáció. Szóval mindenkinek nyitottnak kell lennie a másik felé, még ha extrém fajról, vagy kasztról van is szó.
Nem tudom, hogy hogyan jutottam el idáig, de remélem nem írtam hülyeséget. :wink:

Olvasó
Olvasó

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Layla » 2006.09.07. 19:21

Hakea. Mi a bajod a Lasombrákkal? A Ventruek-kat megértem, de a többit...nos...magyarázd már el nekem. Ugyanolyan önfejűek és makacs teremtmények mint én. 8)
Kép
Layla
Olvasó
Olvasó

Hozzászólás: 655
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Quator ar Zaraquer » 2006.09.07. 19:40

Üdv!

Vampire: A Lasombra és az Asszamita naggyából holtversenyben van az első helyért a szívem csücskében, de azért a Lasombra kicsit előrébb. :)

Fajok: Egyik nagy kedvencem (főleg alacsony szinteken) vadork gladiátor. Kicsit (na jó nagyon) állatias, de pont az adja a csavart, hogy hogyan sikerül a nagyratartott személyes szabadságából engednie a társaság elfogadásáért, megbecsüléséért cserébe.
Quator ar Zaraquer
Kalandmester
Kalandmester

Hozzászólás: 5623
Vissza a tetejére

ElőzőKövetkező

Hozzászólás küldése
274 hozzászólás • Oldal: 8 / 19 • 1 ... 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11 ... 19

Vissza: Csevegõ