• Fórum kezdőlap
    M.A.G.U.S. Online RPG
    • Keresés
    • GyIK
    • Taglista
  • Felhasználói vezérlőpult
    Belépés
    • Felhasználói vezérlőpult
    • Belépés
  • Postaláda
    Privát üzenetek

Az ynevi fajokról

A fórum regisztrált tagjai cseveghetnek itt egymással.

Moderátor: Admin

Hozzászólás küldése
274 hozzászólás • Oldal: 11 / 19 • 1 ... 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14 ... 19

HozzászólásSzerző: Quiasse Limenel Umassyras » 2006.09.11. 16:03

Tyssonnak:
Akkor szerinted csak a 21. századi társadalmak humán társadalmak? Végülis a múltunk is jelen volt valamikor, és akkor azt nevezték humánnak, meg a 21. századi társadalomformák is sarjadtak valahonnan, és ha nem olyanok lettek volna a múlt társadalmai amilyenek voltak, akkor a mostani társadalmak sem ilyenek lennének, tehát akkor már nem biztos, hogy humánnak neveznéd őket a mai szemléleteddel.
Kránban a külső, középső és belső tartományokban a hitbeli gondolkodás szinte egy és ugyanaz. A ranagolhit egész Kránban, tehát magában a birodalomban elég egységes, és egy nagy egészet mutat. Persze mint minden más vallásban, itt is vannak szakadár, félreértelmezett hitű, vagy csak más felfogású csoportok. Vegyük például a káosszektákat, vagy a csak magukkal foglalkozó befásult ősaquírokat, a saját céljaikat elkeseredetten hajszoló kránielfeket, illetve a külsőbb tartományok gyors életvitelű emberfajzatait. De Ranagol igazságát mindannyian ugyanúgy értelmezik. Ez Kránon kívül már nem igaz (Krán, Shadlek, gyepüvidék).
A noirita és a dellita vallással kapcsolatban nem foglalok álláspontot, mert nem ismerem, és feleslegesen nem jártatom a számat.

Quatornak:

Én is nagyon Kránfan vagyok. Először szerintem mindenki számára csak egy nagy habnak tűnik, vagy esetleg annak az országnak, amivel lehet ijesztgetni, vagy fenyegetni a játékosokat. Más számára pedig Krán egyenlő Mordorral. Nem sokan veszik a fáradtságot, hogy jobban utánanézzenek. Pedig tényleg Ynev egyik legösszetettebb, legérdekesebb birodalmáról van szó, mégha az alkotók a gonoszság őshazájának is kiáltották ki. Van annyira bonyolult mint Toron és Shadon. Egyszerű elvei mögött komoly kérdések merülnek fel és ha megismeri ezeket valaki, akkor hirtelen nem is lesz olyan gonosz Krán.
Amúgy mit tudnak a szennyezett vérű emberek? Ez nem volt teljesen világos nekem.

Gordennek:
Szerintem Pyarron izgalmasabb, pont azért, mert több benne az érzelmi töltés. Krán kicsit száraz, legalábbis, ha jól játsszuk. Persze ennek a mentalizmusnk is megvan a varázsa, de Pyarronból szerintem izgisebb dolgokat lehet kihozni. Persze ha az izgalmasat a horrorisztikusra érted, akkor tényleg Krán az izgisebb.
Az inkvizícióval kapcsolatban. Pyarron vall egy eszmét. Ez pedig az emberközeliségről, a sokrétűségről, a régi korok tiszteletéről, de a messze előrelátásról, az élet tiszteletéről (még a dartoniták is tisztelik az életet, csak a halált másképp fogják fel), a szabadságuk megvédéséről, a vallásgyakorlás szabadságáról, ha az nem akadályozza a pyarrokat a saját vallásuk gyakorlásában, és az akarat szabadságáról szól. Mivel élet jellemű pantheonról van szó, ezért kizárja az ottani mércével gonosznak ítélt vallásokat, amik veszélyeztethetik Pyarron népét. Az inkvizíció ezeket a nemkívánatos elemeket zárja ki. Végülis nem arról van szó, hogy Ynev minden szerencsétlenje helyet kap a pyarr életfelfogásban, csak annyit, hogy a hasonlóan gondolkodó, általuk elfogadottakat szívesen fogadják, és lehetőséget biztosítanak nekik abban, hogy ők is úgy élhessenek. Amúgy a káoszt nem teljesen zárják ki. A fő ellenség a halál, és az ezzel kapcsolatos káosz (halál, káosz-halál, halál-káosz).

Tyssonnak:
A törpe vallásokat, törpe társadalmat miért nem veszed humánnak? szerintem az összes olyan fiktív világban, ahol előfordulnak törpék, ott ők testesítik meg a mindenek feletti becsületességet, a rend jellemet, a hűséget, a keményfejűséget, a bölcsesség egy konok élettapasztalatból fakadó vállfaját. Szerintem ezek tökre elmennek emberi tulajdonságnak is, mégha kevés is van belőlük az emberek között. Ráadásul a törpék is tisztelik az élet szentségét.
"Új faj az ember, sok baj van vele
Ráordítok egyet, kiomlik a bele."

Részlet Roquar Qrassys aquír bárd balladájából.
Quiasse Limenel Umassyras
Olvasó
Olvasó

Hozzászólás: 2168
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Quator ar Zaraquer » 2006.09.11. 16:36

Üdv!

Limenel: A kyrek közül ugyebár csak a tiszta vérűek képesek OD-ot termelni. Tehát a kiemelkedett, ősibb vérvonalú kevesek. Ezzel szemben az emberek között általában az OD-termelők nem a kiváltságosak, hanem a megvetett korcsok, akiktől félnek. :lol:
Quator ar Zaraquer
Kalandmester
Kalandmester

Hozzászólás: 5623
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Quiasse Limenel Umassyras » 2006.09.11. 16:54

Tévedés.
Az ember ember nem ősi faj, tehát a teste nem termel OD-ot. Azok az emberek, akiknek mégis termel, azok spec esetek. Példa a kobrák ügynökei, de az gusztustalan, és ők valóban inkább korcsok. Azonban a többi ilyen ember szinte semmiben nem különbözik a normális fajtársától. Azok a mortelek, akik rendelkeznek OD-al, azok is korlátoltan és azért, mert valamelyik ősük drúnfajzat volt. Az ilyen azért is ritka, mert ha egy aquír párosodik emberrel, akkor a legtöbb esetben az ember elpusztul. Másik eset Sramsass-Dakquuin urának a könnytelen öregnek esete, aki az apa áldozatának fejében drún vérrel áldja meg annak gyerekét. De ott van Amarchaanyt, akit aquír istenségnek vélnek, és bizonyos szertartások alkalmával a kiválasztottak vére feldúsul ősi vérrel. Más módja nagyon nincsen, hogy ember OD-al rendelkezzen. Szóval az emberek között nem különböztethetünk meg tisztavérű és korcsvérű egyedeket.

Olvasó
Olvasó

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Quator ar Zaraquer » 2006.09.11. 18:26

Üdv!

Nem tévedtem. :D Én is erről beszélek mint te. Ezt egy kicsit irónikusan vetettem fel. Az embereknél csak az ilyen félvér, meg kitudja hanyadízigleni unokatesó házvezetőnőjének a fia egyedek tudnak OD-ot termelni. Csak azt akartam mondani, hogy az ember az olyan faj aki képes mindenféle más izével összeszűrni a levet és ebből lesz az OD termelés, míg az ősfajoknak igencsak vigyázniuk kell a vérvonal tisztaságára, mert hamar elveszíthetik féltve őrzött pedigréjüket, meg OD-jukat. :wink:
Quator ar Zaraquer
Kalandmester
Kalandmester

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Quiasse Limenel Umassyras » 2006.09.11. 20:22

Hüle :D Pedigre :lol:
az, hogy melyik faj hányadízigleni vérfertőzés után veszíti el képességét az ősmágia alkalmazására, az nem fajfüggő. Az, hogy az elfek olyan kevés nemzedék alatt veszítették el, az csak azért volt, mert amíg náluk leáldoz egy nemzedék élete, addig az orkoknál már ük-ük-ük-ük-ük a köbön nemzedékváltás történik meg. Egy mortelnek is feltételezhatőleg valamelyik szépszüleje kellett hogy legyen a drún, különben neki sem lenne OD a szervezetében. És amúgy az ilyet nem is nevezném már embernek. Hisz a drún vér annyira potens, hogy még ilyen messzi leszármazottaknál is vannak jelei (foltokban pikkelyes bőr, ragadozó szemek, karmok, vagy más fajilag specializált elváltozás). Szóval vegyük az igazi, nem aquírvérrel "fertőzött" embert és akkor már tényleg ott vagyunk, amit én mondtam. :wink:

Olvasó
Olvasó

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Könnyûléptû » 2006.09.18. 20:04

Lithas kalandozók! 8)
Üdvözletem megint! Ismét itt vagyok.!
Olvasván beszédetek, talán számotokra is érdekesnekhangzó kérdések fogalmazódtak meg bennem.
Nevezetesen: Ti mit gondoltok, a kyrvérű az ember, vagy Kyr, illetve inkább ember, vagy inkább Kyr. Elvégre Yneven már nincsenek tisztavérű kyrek, talán csak a toroni Elendor kasztot leszámítva, a többi csak kyrvérű, akik jobban vagy kevésbé, a tisztább vérűek teljes mentalitásukban illetve intelligenciájukban is az őseikre emlékeztetnek, a többi meg csak a kinézetet örökölte (hóhaj, gleccserkék szemek. :wink: )
Namármost a kérdésfelvetésem, hogy vajon Vier lehet e Kyrvérű? Egyenlőre csak a kérdésem teszem fel, aztán megvárom mit robbant majd ki belőletek :wink: 8) . Üdvözlettel -
Könnyűléptű voltam.
Könnyûléptû

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Quator ar Zaraquer » 2006.09.18. 20:19

Üdv!

Az én álláspontom szerint ugye a kyr is ember csak ezzel eléggé egyedül vagyok. :D A lényeg, hogy ebből következően a kyr wier mehet, hisz ott is ua a szitu, mint minden más embernél. Ha feltesszük egy pillanatra, hogy a kyr az más faj, akkor már érdekesebbé válik a kérdés. Ebben az esetben én amondó vagyok, hogy a wierség a domináns és elnyomja a kyrséget.
Quator ar Zaraquer
Kalandmester
Kalandmester

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Quiasse Limenel Umassyras » 2006.09.18. 20:28

Kherionnak igaza volt. :D Tényleg szellemjárás van. Amúgy jó itt látni újra téged is.
Szerintem a kyrvérű (a kyrvérű elnevezés az inomis újmágusban van így feltüntetve) az félvér. Olyasmi mint a félelf.
A kyrvérűekkel, ahogy a kyrekkel is, van egy játéktechnikai probléma. Ugyanis a hivatalos magus a kyr és ember között nagyon nem tesz különbséget faji értékekben. Semmiben nem kap többet mint egy ember, és kevesebbet sem. Szóval ha a kyr nem kap semmit, akkor a kyrvérű sem.
Más kérdés, hogy azért vannak még bőven tisztavérűek is, és mit nevezünk egyáltalán tisztavérűnek? Az OD-ot megkötni tudókat, vagy azt akinek nincs keveredés a családfájában? Mert a kyrek közül nem mindenki tudott hatalomszavakat használni. Akik pedig igen, azok lettek az anyrok. Most is találhatunk Toronban olyan famor családokat, akik megőrizték vérük tisztaságát. Szóval a kyrvérűt úgyis meghatározhatjuk, hogy azon kyr ősökkel is rendelkező kevertvérű, aki semmiképp sem tartozhat a famor és elendor kasztba.
Amúgy az ereni fehértigrisek kilenc túlélője és a shenwalli mesterek is tisztavérűek.
A wierrel kapcsolatban meg az a meglátásom, hogy nem csak emberként születhet valaki wiernek. Persze ezt nyugodtan nevezhetnénk tápolásnak, de miért is ne születhetne egy ork, vagy egy félelf, esetleg kyrvérű wiernek? Mondjuk a tényleg ősi fajoknál én is kizárnám. De nekem is volt már famor boszim, aki wier is volt. Mondjuk ő nem volt tisztavérű, de szerintem feelinges lett.

Olvasó
Olvasó

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Könnyûléptû » 2006.09.18. 20:34

Szóval szerintetek Wier mehet a félfajokból is. Igen valóban táp, mondjuk egy félelf Wier, bár én speciel egy Tharr hitű paplovagra gondoltam, aki mellesleg Famor (Kyrvérű is). Azt hiszem ez így érthető is. :twisted:
Könnyûléptû

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Quiasse Limenel Umassyras » 2006.09.18. 20:43

Szerintem ez KMfüggő. Ha engedi, és tudja kontrollálni, vagy ellensúlyozni a tápságát (bár az egyensúly elérése először is a játékos dolga amikor megalkotja a karaktert) akkor semmi gond.
Ez a lovagocska menne a kyrvérű wier boszimhoz. :P :wink:

Olvasó
Olvasó

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Könnyûléptû » 2006.09.18. 22:00

Eszembe jutott egy új téma! Ki mit szól a Kráni elfekhez?
Könnyûléptû

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Quiasse Limenel Umassyras » 2006.09.18. 22:11

Szerintem nagyon jól eltalált "faj".
Bár nekem a kráni elf az, ami abba a regényben volt, amiben egy Vyergas nevű fejvadi is volt. A fekete özvegyek erődkolostorában játszódott, amikor a fejvadászok egy kráni elf küldöttséget fogadtak. Aurri Ly'Shematenel igazi kráni elf volt. Én olyannak látom, és én hatalomszó birtokosoknak játszom őket, mégha csak árnyékai is az ő igéik a valódi ősökének. Van a népcsoportban valami borzongató. Erény. Mallior követése. A büszkeség. A régi értékek megtartása. Erő. Bizonyítás.
Valakinek ők elferdült, volt értékeiket elvesztő csökevények, akik az elf faj kicsúfolásai. Szerintem nem. Ők csalódtak. Elveszítették azt, amibe minden pap belerokkanna. De ők felálltak és kiemelkedtek. Nem menekültek, hanem harcoltak. Követték hős kalahórává magasztosult ősüket, és folytatták a harcot. Igazából példát mutattak a "korcs" testvéreiknek. Magukban hordozzák azt a nemességet, magasztosságot, amit az ősfajok képviselnek.
Pl a felhasználónevem egy életutas kráni elfem neve. Quiasse Limenel A'iy Umassyras

Olvasó
Olvasó

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Quator ar Zaraquer » 2006.09.18. 22:59

Üdv!

Kráni elf: Én az "átlag" elfeket nem szeressem, mert egyáltalán nem tudom elképzelni, hogy egy olyan súlyos csapás után egyszerűen keseregnek meg bezárkóznak, de ugyan úgy szöszmötölnek tovább az erdőkben. A kráni elfek tényleg felvették a bosszúállás terhét és büszkén, "becsülettel" viselik míg világ a világ. Talán ez a faj lett a legjobban eltalálva az ízlésemnek. Ősi, hagyománytisztelő, természetközeli és főként KRÁNI. :twisted:
Quator ar Zaraquer
Kalandmester
Kalandmester

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Hakea Ello » 2006.09.19. 12:00

Könnyűlépt&# írta:Szóval szerintetek Wier mehet a félfajokból is. Igen valóban táp, mondjuk egy félelf Wier, bár én speciel egy Tharr hitű paplovagra gondoltam, aki mellesleg Famor (Kyrvérű is). Azt hiszem ez így érthető is. :twisted:

Ezt már egyszer asztaliban kipróbáltuk egyik ismerősömmel. Hmm...furcsa volt :?
"Don't make me send you to another dimension."

Alix Dea Dakk - Karlap
Haifa Al Zahra - Karlap

Karihangok: 1 2 3 4 5 6

LOBOGÓK HAMVAI ONLINE SZEREPJÁTÉK PROJEKT
Hakea Ello
Olvasó
Olvasó

Hozzászólás: 1412
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Tysson-lar » 2006.09.19. 14:51

Faj: Snil
Ki mit szól hozzá? Kár hogy nem viszik játékba szerintem. A hatodkorban nagy birodalmuk volt, csak ahogyan a Crantaiak, ezek is lezüllöttek... de persze nem mind gyps... van okos Snil is. Meglehet, úgy mint a khált midnenki kinézné... de magasabb körökben egy Snil szívesen látott vendég lehet. Fuhh... egy Erigowi udvart képzeljünk el... az egyik nemes egy Snil testőrel villog... midnenkit enne az irigység... és ez a Snil viselhet egy szalagot, Erigow hercegének pecsétkével, hogy az ő védelme alatt ál. Még játszani is lehetne vele. Szerintem tiszta jópofa lenne... de az aunokat is szintn így be lehetne vinni, csak ott erigowi helyett ereni lenne... a hatodkori regényeknek van egy nagyon markáns hangulata, ami a hetedkorikból hiányzik... pölö az ilyen inhumán entitások is formálhatják ezt... pteroptán biztosan utaznak diplomáciai útra nemesek. Ez 100, főleg Eren vidékén... vagy racklával a Gianagi nemesek... kölsönkérnek a törpöktől néhányat... vagy pegazuson a Haonwelliek... pterptán az orkok megintcsak... wargok stb stb... ilyen "kiegészítőket" nagyon de nagyon ritkán látok játékokban... pedig "elviekben" szerves része lenne Ynevnek.... miért van így? Azaz... miért nem viszünk be iylet a játékainkba? Nem olyan nagy extra a pteropta például... a nyugati végeken előszeretettel repülnek velük. Erenben Masgraarban vagy hol biztos vannak bestia idomárok, akik foglalkoznak befogásukkal és később a röptetésükkel... végülis miért ne? Meghát egy bátor ereni harcos-nemes nem fél felülni egy iylen állatra... praktikus, gyors, occsó... akkor miért hiáynzik mégis a játékainkból?
"A barátom és hû követõm? Nem is tudom... Meghalt már valaha értem?"- Jakirte Jak Cyr

Lorg, a Rút
Tysson-lar
Olvasó
Olvasó

Hozzászólás: 1153
Vissza a tetejére

ElőzőKövetkező

Hozzászólás küldése
274 hozzászólás • Oldal: 11 / 19 • 1 ... 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14 ... 19

Vissza: Csevegõ