(Guido)
- Goheno nin! Im naer. ... Illetve. Ó ne. Kérlek ne haragudj. Elkapott a hév. Oly ritkán tudok eme gyönyörű nyelven beszélni valakivel. Természetesen óhajod szerint folytassuk pyarr nyelven. Örülök, hogy megismerhettelek, mégha ilyen szerencsétlen körülmények között is. Szépséged feledteti velem ezeket a részleteket. A börtön sivársága és barátságtalansága elenyészik, ha belenézhetek a hold fényében megcsillanó szemeidbe. Ne süsd le a tekintetedet. Ajándékozz meg pillantásoddal.
Mesélj nekem arról, hogy honnan jöttél. Északon még nem jártam. Amúgy Berrana Roda szép hely.
<... Nekem is maradéktalanul tetszett volna, ha nem a helyi kanonok unokahugával hempergek a szénakazalban, és nem jönnek erre rá. ...>
- Bár egy kicsit eltévedtél akkor. De majdcsak jóra fordul minden. Meglátod. Hamar kiszabadulunk innen, és akkor folytathatod majd utadat. Amiben tudok, én is segítségedre leszek. Bár ami eddig lejött nekem ebből az egész ügyből az az, hogy téged alaposan rászedtek. Megértem, ha nem bízol meg bennem. Remélem, hogy rászolgálok majd valamivel a bi...
*Ekkor lép oda hozzá egyik cellatársa. Guido int a lánynak, hogy várjon kicsit, majd felkel a priccsről és körbenéz, hogy mi is a probléma. Meglátja a kérdéses öreget, majd szó nélkül odasétál hozzá és lehajol a testhez. Öltözéke, viselkedése és beszédstílusa ellenére egyáltalán nem zavarja a terjengő bűz. Pontosabban zavarja, de megtanulta elviselni. Laikusként de nem hülyeként vizsgálja az öreg életfunkcióit. Szívverést próbál tapintani és a légzését is ellenőrzi. Ha életjelnek nyomát sem véli felfedezni, akkor a rácsokhoz lép, és őrért kiált.*