• Fórum kezdőlap
    M.A.G.U.S. Online RPG
    • Keresés
    • GyIK
    • Taglista
  • Felhasználói vezérlőpult
    Belépés
    • Felhasználói vezérlőpult
    • Belépés
  • Postaláda
    Privát üzenetek

Haonwell városa

A múlt... Ez történt Velünk...

Moderátor: Admin

Téma lezárva
1725 hozzászólás • Oldal: 84 / 115 • 1 ... 81, 82, 83, 84, 85, 86, 87 ... 115

HozzászólásSzerző: Mesemondó » 2006.12.10. 23:02

Résztvevõk: Patricia, Alauron, Jeffete

Pat távozása alig negyedórát vett igénybe, utána már vissza is jött...De hogyan...Mintha gyomron rúgták volna, olyan arcot vágott. Vörös arc, felduzzadt szemek, mint aki sírt. Ki volt fulladva, futhatott idáig. Maldar sehol. Leülve majd felrobbant. Hova lett már a korábbi vidám csacsogó nõ! Helyette egy fúria érkezett. Nem kiabált, de félõ volt, ha valaki most megszólítja, akkor robban. Vagy elsírja magát. Vagy mindkettõ egyszerre.
Mesemondó
Mesélõ

Hozzászólás: 8660
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Anathor » 2006.12.11. 8:06

(Maldar)

*Szomorkásan, lassan, életkedv nélkül ment a partra, ahol jól esett volna neki az egyedüllét, de az élet megint csak kibabrált vele. Állandóan Patra gondolt, még az elf is õt juttatta eszébe! Összeszorított fogakkal kapkodta a fejét, próbált valami másra gondolni, de nem sikerült. Az elf hívására elõször csak ül és nem válaszol, csak késõbb megy oda kideríteni mit is akart.*
<...hátha valami munka ami eltereli a figyelmem :? ...>
"Mivel szegény vagyok álmom van csupán.
Álmaim lábad elé terítem,
Finoman lépj: mert álmaimon gázolsz." - W. B. Yeats

"Az írek közt az a homoszexuális, aki jobban szereti a nőket a piánál."

"A templom közel van, de csúszós az út. A kocsma messze... De majd óvatosan lépkedek..." - Orosz mondás

Rye'tel Assumpta (Tharr-pap) karakterlapja:
viewtopic.php?f=44&t=1179
"Fivér" (Gorviki Vértestvér) karakterlapja:
viewtopic.php?f=44&t=1442
Anathor
Játékos Karakter
Játékos Karakter

Hozzászólás: 586
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Alauron » 2006.12.11. 17:46

(Alauron)

Dacára annak hogy Pat roszkedvû neki még ígyis tetszik a lány a csinos zöld ruhájában.
<Én tudtam hogy ez lesz. Megmondtam...de most már talán vége. De fogadni mernék hogy nem fogják békénhagyni egymást. Ejj...>
Vasora utánra hosszan szemez az itallal. Régen vlt már mikor õ ivott. Nem is volt azokban az idõkben ennyire töketlen, talán most is jót tenne neki?...
Végül kezébe vesz egy üveggel a lébõl, s ha itt az idõ, azzal indul el, hogy tanúja legyen a táncnak.
Alauron
Játékos Karakter
Játékos Karakter

Hozzászólás: 1273
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Mesemondó » 2006.12.11. 18:55

Résztvevõk: Maldar

Az egyik elf leány észrevette, hogy az ember férfi nincs a helyzet magaslatán. Elvette az intõ ifjútól annak oldalán lógó kulacsát, mondott valamit Maldarnak s mire a férfi észbekapott, már a negyedik kortyot itta a kulacsból. Hogyan is történt ez...? Annyira maga alatt lenne, hogy hagyta magát rávenni? A lány csak mosolygott, nem erõvel vette rá, annyi szent. Bólogatott, majd amikor úgy ítélte elég lesz már, visszavette a kulacsot. Meleg öntötte el a férfit, kissé bódult lett, de menni még tudott. Bár néha úgy vélte, fél füllel mintha értené mit beszélnek körültötte az elfek, aztán mindig kiderült, rosszul hitte. Majd a mosolygó lány furulyán kezdte táncoltatni finom ujjait, s olyan dallamok kúsztak a férfi fülébe, amilyet még sosem hallott. Nem tudta volna megmondani, hogy rosszkedvû avagy sem, a kettõ között kavargott hangulata. Két lány Maldarba karolt és nevetve vezették az ösvényen tovább. Az ifjak összemosolyogtak.
Majd a furulyaszó teljesen betöltötte Maldar fülét, szemei elõtt lelassult az erdõ, s víziószerû képeket látott: tündérszerû zöldruhás lányok táncolnak elõtte körbe és körbe, hosszú hajuk indává változik, ránõ a fákra, lugas lesz a fa lombjából, a lomb megelevenedik, egy nõalak válik ki belõle, úgy ülve a lomb közepén, mint egy királynõ a trónján, nyakában kicsiny medál, mit ábrázol nem látja, de Maldar nyakába akasztja, majd verebekké változik és szerteröppent. Nap kél éjjel, s kénytelen lehunyni szemeit.
A furulyaszó újra visszahúzódik. Megint hall mindent. Ült egy fa tövében, s a furulyázó leány tovaszökkent társaival a tisztás felé. Maldar feje kótyagos-ez a pia bizony beütött...
Mesemondó
Mesélõ

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Anathor » 2006.12.11. 19:41

(Maldar)

*Hirtelen nagyon gyorsan történik minden: egyszer még a parton ücsörög, a következõ pillanatban meg már "beszélget" az elfekkel. Bõszen bólogat, és hozzáteszi a maga véleményét elfül:D, ami inkább csak hablaty. Aztán rájön, hogy fogalma sincs mit beszélnek és beszél õ. De nem számít mert már viszik is az ösvényen, ahol mindeféle tüneményeket lát. A zene teljesen elbûvöli, mintha csak hipnotizálták volna, akár egy kígyóbûvölõ a kobrát. Szeme szája tátva marad az átváltozáson, és a szépségen. Ellenvetés nélkül elfogadja a medált, még a fejét is lehajta, hogy segítsen a ténykedésben. Aztán világosság terem, és kénytelen becsukni a szemét. Amikor kinyitja, megint az "ismerõs" közeget véli felfedezi a környezetében. Megdörzsöli a szemét és még utánaszól az éppen tovaszökkenõ elfnek:*
- Várj lányka! Hová rohansz? Ne siess úgy...! Játssz még nekem valamit!

"A templom közel van, de csúszós az út. A kocsma messze... De majd óvatosan lépkedek..." - Orosz mondás

Anathor
Játékos Karakter
Játékos Karakter

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Mesemondó » 2006.12.11. 20:54

Résztvevõk: Maldar

A lány nevetett, távolabbról intett, hogy ha Maldar zenét akar, kövesse! Amerre õk mentek, arra volt a tisztás. Virágokkal volt telehintve az egész, a férfi nyakában is virágkoszorú volt akasztva, nem medálos ékszer. Ha követte õket, képes volt rá, csak feje húzta kicsit, s alig ért ki a fák lombja alól, fenn a csillagos ég fogadta, balra a tó vize mécsesekkel, jobbra pedig a tisztás java, ahol akkora körtáncot lehetett volna lejteni, hogy huszan is vígan elfértek volna. S bizony a tisztás szélén nagyobb levelekre ételek voltak kipakolva, s bár Maldar sem elf sem falusi nem volt, rögtön tele lett a keze amivel csak akarta.
Mesemondó
Mesélõ

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Schinter » 2006.12.11. 20:54

Arbor Vitus

Egy mosolyt erõltet magára majd elbucsúzik a mualtozó emberektõl és hazafelé veszi az utját.Ledobja a könyvet az ágyra és az asztalra helyezi a becsomagolt kis növény pépet.Korgó gyomra emlékezteti,hogy ma még nem evett sokat igy ismét a mualtság felé veszi az utját,ahol remélhetõleg akad még némi finom étel,ám a fejében keringõ gondolatok nem engedik el maguktól igy nem tud jó kedvûen mulatni mint annak idején...Ha találkozik Talmoval vagy Brasinnal érdeklödik a pegazus iránt,amit láttot az erdõben.
Schinter
Fórumozó
Fórumozó

Hozzászólás: 3440
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Mesemondó » 2006.12.11. 21:11

Résztvevõk: Arbor

Otthon senki nem volt, szülei valószínûleg már az ünnepen vannak. Ott meglelte Maldart -kissé csillogó szemekkel araszolt, valaki már megkóstoltathatta vele azt a szeszt, oh, mi lesz itt ha az emberek benyakalnak belõle! Elfnek is megárt, nem még nekik! Csak az elfeket nem sarkallja olyan otromba dolgokra, mint amire egy embert bizonyosan!
A tisztás szépen festett, nem beszélve a mécsesekkel hátán úszó tóról. Szita ismét meglelte Arbort, le nem szakadt róla:

-Szóóóval mit is tudtál meg? Mi lenne ha nem tartanéd magadban? érdekel. Mm, mi a fenét adtak ezek nekem? Szalad az egész erdõ tõle...
Plusznak még Venla is befutott kipirulva:
-Téged kajtatlak! Oh, látom, az embernõ már kóstolta a shalvát. No, sikerrel jártatok? Hallom, érkeztetek óta a ligetben kutakodtál és még Joradamot is képes voltál megkörnyékezni, ez már igen! Mivel vettek rá és ki volt az? Jaj, át sem öltöztél! Anya elé így ne kerülj! De merev vagy! Valami baj van? Az az izé valami betegséget terjeszt?-lett Venla aggodalmas, de annyira nem, hogy öccse kezébe egy kupa szeszt ne nyomjon. Úgy tûnik, ez most sem maradt ki az ünnepi menetbõl...
Mesemondó
Mesélõ

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Ralog Gebbro » 2006.12.11. 22:18

(Jeffete)

*Patricia gyors berobbanása után, kissé furcsa szemekkel kémleli az arcát.*
- Patricia, bántotta Maldar? Tudunk valamiben segíteni? - *kérdése közben Alauronra tekint kérdõn, majd vissza függeszti szémét a félvér nõre.* - Vagy egyedül szeretne inkább lenni? - *miközben várja a nõ válaszát, két porhárba tölt italt, s az egyiket Pat elé helyezi.* - Igyon. Jót tesz.
Szent a viharnak tombolása, mert eltakarítja a föld színéről, ami elburjánzik rajta és rothadásba fülled.
Szent az örvénynek torka, mert elnyeli a nyüvek salakos hordalékát, amit a zúgó szél a tenger habjaiba söpör.
Szent a vulkánnak gyomra, mert a benne lángoló tűz megemészti a mélyére rekedt mocskot, és kiolvaszt belőle mindent, ami tisztátalan.
Szent a földmélynek sötétje, mert örökre elrejti a szemünk elől, ami nem bizonyul méltőnak rá, hogy visszatérjen a napvilágra.
    (Khótorr liturgikus szöveg)
Ralog Gebbro
Játékos Karakter
Játékos Karakter

Hozzászólás: 386
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Yvett de Crei » 2006.12.11. 22:50

(Patricia)

*Jeffete szavaira lassan felé fordítja szemeit. Arcán az izmok megremegnek, de nem sírás tör fel a nõbõl, hanem keserû, fájdalmas, gyötrelmes kacaj - mintha egy tébolyult elme kacaja volna. Rövid volt, de annál ijesztõbben hatott a nõtõl. Arcára minden érzelme kiült egyszerre, melynek hatására eltorzultak vonásai. Az elé tolt poharat kezébe megfogja, de csak nézi - a benne lévõ italt bámulva válaszol, mintha nem is a férfiaknak beszélne. Hangja keserûen cseng, szívbõl jövõ fájdalomról árulkodik.*
- Maldar.... nem, nem bántott, nem lenne rá képes. Attól azt hiszem jobban szeret, vagy mi..... ÉN bántottam õt.... ÉN..... eltaszítottam, megtiportam, összetörtem ... s magamat is - *az ital gyors felhajtásra került, még az sem érdekelte, hogy egy kicsi a szája mellett folyt le a ruhájára. A poharat egyszerûen visszacsapta az asztalra.* - Öljetek meg! Az lenne a legegyszerûbb...
Emberi törvény kibírni mindent
S menni mindig tovább,
Még akkor is ha nem élnek már benned
Remények és csodák.
Yvett de Crei
Kalandmester
Kalandmester

Hozzászólás: 4390
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Schinter » 2006.12.11. 23:49

Arbor Vitus

Szitát látva kissé már kezd fájni a feje tõle.

-Majd szólok ha találtam vmit.Addig is élvezd a mualtságot vagy térj pihenpre ha elfáradtál.

Venlát látva kissé felvidul látva,hogy egyesek élvezik a mulatságot és nem úgy fest,ahogy Talmo elõre felvázolta.Legalábbis az õ verzióját.

/elf/
-Háát úgy néz ki,hogy a faluért sok mindenre képes vagyok -,- Egyébként nem tudok róla,hogy terjesztene vmit ha mégis,akkor most már úgyis mind1 ;)

Átveszi a kupát majd felemeli a nõk felé s iszik belõle.

/közös/
-Ideje élvezni a mulatságot 8)

Aztán Venla felé tekint.

/elf/
-Nos mit tudsz az idei programról?Hallottam lesz egy-két újdonsság is :roll:
Schinter
Fórumozó
Fórumozó

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Mesemondó » 2006.12.12. 9:38

Résztvevõk: Arbor

Szita nézte egy kicsit az elfet, anyanyelvén mondott valamit, aztán tovább állt. Venla távozása nyomába nézett:
-Ugye tudod, hogy most káromkodott? Mit mondtál neki? És mit akart? Igen modortalan vagy, ezt tanultad szüleinktõl? Látszik, hogy epét hánynál az emberektõl, de attól vagyunk mi különbek, hogy végtelen türelemmel viseljük jelenlétüket. Ammm, bár a faluban egyre többet barátkoznak emberekkel. A végén apánkkal kisebbségben maradsz. Gyere, igyál még, ennél egy harmincnyaras kölyök is többet iszik!
Így Venla rövid idõ alatt testvérébe diktált két kisebb kupával a shalvából, ennivalónak meg zöldséges cipókat etetett meg vele, mondván ha pont az õ korgó hasa zavarja meg az eseményeket, hazáig fenékbe rugdosva fogja zavarni :D. A tömjük az Arbort program keretében a következõket eredményezte ezt a férfival: lassan kezdte megérteni, milyen hangulatbanis találta Joradamot, mert lassaln már Arbor sem tudta levetkõzni vigyoroghatnékját, minden addig fontos és komoly dolog vesztett jelentõségébõl annyira hogy vállat rándítson rá, de egyensúlya még rendben volt, nyelve sem akadt össze. Venla közben mintha ecsetelte volna, hogy melyik család mit sütött, hogy az egyik kislány hogy belehasalt a tóba mécsesúsztatáskor, hogy két zöldfülû megint pegazusra akart szállni de a lovak hm, megnevelték õket, s más apróság.
A falu apraja-nagyja már jelen volt, lassan leültek a tisztás szélére. Kevesen még szállingóztak, de egyre kevesebben így sejthetõ volt, nemsokára kezdés van. Eme békés állapotban huppant le Venláékhoz Joradam.

-Mm, már látom, kezdesz normális lenni...Csak nehogy elõtörjön belõled majd a farontó...-vigyorgott.
-Üdvözletem karcsú hölgy, hely, ha idõsebb lennék, az én arám lehetnél!
-Álmodj faunt magadnak! Téged kibírni nehéz!-legyintett Venla.
-Hm, furcsa látvány volt látnom barna bõrû emberünket apáddal beszélni...Nem is tudtam, hogy Newar tanácsos beszéli az emberek nyelvét, még ha törve is. Oh, de hisz mindjárt kezdenek, minek terhellek én ilyenekkel!
-Mit akart apánktól?
-Azt csak a falevelek és a csillagok meg az erdõ állatai tudják...és én.
-Helyes, magad az erdõ állatai közé soroltad?-öltött nyelvet szemtelenül Venla, de a kékruhás férfi csak vigyorgott, felállt és imbolygott is tovább.
-Ah, Joradam néha olyan mint te. Minden lében kanál és kibírhatatlan...
Mesemondó
Mesélõ

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Mesemondó » 2006.12.12. 9:43

Résztvevõk: Patricia, Alauron, Jeffete

Morik Pat után érkezett, nem azonnal, de azért megjött. Közben a többiek amennyire lehetett megkérdezhették a nõtõl, mi ütött belé. Morik elégedetten mászott fel a fára, bár közben olyat morgott, nem ötéves kölyök, hogy ágak között idétlenkedjen. Felérve leporolta magát, aztán csípõre tett kézzel kijelentette:
-Holnap megyünk vissza Haonwell városába. Nyomot kaptunk, de még milyet. Az az elf, habár nem kürtölte szét, mégis talált valami fontosat! Csak franc essen belé, még két hegyesfülût kellett ahhoz megkérdeznem, hogy tudjak is valamit, mert õ bizony ült rajta mit kotlós a tojásán. De ácsi, ezzel meg mi van?-nézett a kissé zakkant Patra.
Mesemondó
Mesélõ

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Anathor » 2006.12.12. 16:06

(Maldar)

*Neki sem kellett kétszer mondani, feltápászkodott és nyomban az elfek után vetõdik. Koncentrálnia kellett a tónál, nehogy beleessen, így ott lassabban halad el. Amint célt ér hatalmas mosoly húzódik a száján a mulatságot meglátva. Minden apró kis élelembõl vesz egy kicsit a kezébe, és elfalatozza, miközben beáll a táncba. Eléggé falábú, de mindent belead. Azért annyira még magánál van, hogy távol menjen az asztaltól, meg mi egyebektõl, hogyha már esik, ne okozzon kárt. Legfeljebb magában, de az kit érdekel. :P Hirtelen nagyon jókedvû lesz, amit egyáltalán nem bán. *

Anathor
Játékos Karakter
Játékos Karakter

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Schinter » 2006.12.12. 20:44

Arbor Vitus

-Farontó?Ugyan már Joradam...Ahhoz kell a legnagyobb tehetség ;)
Remélem ezt bóknak vehetem :lol:
Egyébként megtüröm az ebmereket különben nem lennének már itt mondjuk a tanács miatt nem tudnék mit tenni na mind1 :lol:

Marad egy keveset Venlával és Joradammal majd körbetekint,hogy vajon mikor lesz a mûsor.

-Na de mi lesz a program? :roll:

<Szita apámmal?meglehetõsen érdekes -,- na mind1 majd kiderül...>
Schinter
Fórumozó
Fórumozó

Vissza a tetejére

ElőzőKövetkező

Téma lezárva
1725 hozzászólás • Oldal: 84 / 115 • 1 ... 81, 82, 83, 84, 85, 86, 87 ... 115

Vissza: Régi Kalandok...