___________________________________________________________ KM esemény [Szitakötõ] Helyszín: Shadon-Shadon, Ber-Tanneda, Wassath udvarház Idõpont: Pyarroni idõ szerint Harc hava, tél eleje, este Résztvevõk: Castor de Vinter, Messala, Vincent ves Montariny ___________________________________________________________
A donna bólintott. Látszott, nagy kikívénkozik belõle valami. -Mm, nem rejtegetek zsákbamacskát. Megtehetném, hogy nem szólok, és aztán helyben szembesül az egészel, de az illetlen. Tisztában van a Vasszûz szállító tevékenyéségével? Szerintem nem. Két hajóm van. Az egyik a Vasszûz, a másik a Harmadik Hold. Az utóbbi jelenleg a tengert járja. Az elõbbi pedig nemsokára kifut. Családom vagyona rabszállításból terem. A Vasszûz rabszállító hajó. S mint ilyen, nincsenek egyszemélyes kabinjai, sem felszolgáló személyzet, aki ezüsttálcán viszi önnek a nemesebbnél nemesebb étkeket. Fürdõvel sem rendelkezik, ahol esetleg illatos habok közé merülhetne s síkálná valaki a széles hátát. Van két nagy kabinja a raboknak, egy kisebb a kapitánynak meg a feleségének, és úgy öt közepes a matrózoknak, rabõröknek s az esetleges utasoknak. Azon a hajón én magam is mernék utazni, még szép, hisz az enyém. Sõt, fogok is, testõrömmel egyetemben. Még akkor is, ha talán egy rozsdás vödörbe tudom csak a dolgom végezni, s egy piciny fatálból mosdani s csak egy kicsivel eszem jobbat, mint a fegyencek. Még így is hajlandó vele utazni? Bár ön dönt: vár még napokat, hogy egy tisztességesebb hajó kifusson arra s közben lemarad, vagy jön velem és a Vasszûzzel.
___________________________________________________________ KM esemény [Szitakötõ] Helyszín: Shadon-A Távoli szeretõ fedélzetén Idõpont: Pyarroni idõ szerint Harc hava, tél eleje, délelõtt, 3. nap Résztvevõk: Sumoris, Trixi ___________________________________________________________
-Hm, hozzád képest egy mûvészetre érzéketlen szürke porral befedett istenhátamögötti vidék földtúró lánya vagyok. Én nem tudom olyan fesztelenül, súly nélkül nézni az életem. Anyám meghatározó személy benne, s néha ott is rendez, ahol nem kellene. eszköz a kezében...Mindig eszköz valaki kezében, ez vagyok én. Legtöbbször. Ritkán van idõm, hogy muzsikát hallgassak, leüljek egy édes borral merengeni, vagy táncoljak nyári esti melegben ünnepségeken. Élvezném, bizonyára. de élvezem a fegyvert is. Tapasztalhattad, és meg is volt róla a lesujtó véleményed. A kevésbé nõies foglalatosságok is lelkesedést keltenek bennem. Ám sosem érdekelt mások véleménye vagy keményfejûsége. Ennyi bosszankodást meg is spóroltam magamnak, nem?
-Harc és halál...Halált láttam, de úgy látszik, nem eleget még, hogy befejezzem a harcot. de hogy csak az érdekelne, elutasítom. Jártál már a felföldön? Nem...pedig...! Még ihletet is kaphatsz. Régi-régi idõkkel van átitatva. Megvan a maga misztikája. Se nem jó, se nem rossz az, bár ebben más nem értene velem egyet. Más. Anyám nem tud shadoni képre formálni. Én mindigis felföldi nõ maradok, az ottani szokásokkal, regékkel, jelekkel. Nekem az ottani táj jelenti az otthont, nem Domvik magas templomai és a nyüzsgõ város. Unnád magad ott soká, Somuris. Ott nem lüktet az élet. Csordogál. Lebeg. Akadt, hogy ötnapokra kinn maradtam a szélfútta sziklás fennsíkokon, hideg erdõkben, s nem vágytam emberek közé. Nagyon távol van attól az a veszély, ami egy városban fenyeget. Otthon a veszélynek szaga van és íze. Lidércek laknak a dombok méhében, történelme egy kõrakásnak, s a reggeli kelés is egy küzdelem. kemény vidák az, de megvan a maga zord szépsége. Messzirõl jött tudorok szerint vannak elátkozott részei a hazámnak. Talán igazuk van. De nem is megyünk oda, amikrõl még a mi meséink is borzadva szólnak.-Trixi a beszéd közben igen távolra tekintett, kicsit átszellemült az arca. Így még Somuris nem látta a nõt.
-Szóval ön is tervezi, hogy a legközelebbi kifutásnál hajóra száll a Vasszûzön?
-Egyébként nekem megfelel, tudja, az elmúlt hónapokban ami üldözéssel telt, rá kellett szoknom arra hogy leadjak nemesi igényeimrõl, és már nem is esik nehezemre, legfeljebb kiélvezem az addig hátra lévõ egy két napot, de köszönöm hogy figyelmeztetetett.
<Ha neki megfelel, akkor én ki vagyok, hogy qazt mondhassam, hogy hülye vagy eszemágában sincs egy ilyen kétes hirû hajóra szállni, ha egfy ilyen gyönge fehérnép erre vetemedik, én meg nem, a végén még gyávának tartanának.>
Figyelem! Elképzelhetõ, hogy jogsértés miatt bezár az oldal. Ha így lenne, tudja minden kedves játékosom, hogy megvannak az e-mail címek, és ha bárhol másutt rövid idõn belül megoldható, hogy folytassam a mesélést, akkor tájékoztatlak titeket mindenrõl. Merem remélni, erre nem lesz szükség és az oldal még jó sok évig élni fog! Bõvebb információ a Tavernában!
___________________________________________________________ KM esemény [Szitakötõ] Helyszín: Shadon-Shadon, Ber-Tanneda, Wassath udvarház Idõpont: Pyarroni idõ szerint Harc hava, tél eleje, este Résztvevõk: Castor de Vinter, Messala, Vincent ves Montariny ___________________________________________________________
-Igen, tervezem, elszólítanak ügyeim. Lehet, kissé siralmasan festetem le a körülményeket és túloztam, de inkább könnyebbüljön meg, uram, semmitn döbbenten meredjen. Így azt hiszem legyen egy arany az út, ellátással, mindennel. Ha így jó lesz, meg is köthetjük a szerzõdést-tapsolt és a monoklis inas érkezett, címeres papírossal, pennával.
-Rendben donna Messala, értem, ez viszont csak az én személyemre vonatkozna gondolom és a lovamra nem, jól sejtem?
-HA õt is elkivánnám, vinni az mennyi plusz költséggel játna, tudja egy lovag a lova nélkül nem lovag. *és itt jelentõség teljes pillantást vett Castorra.*
-Ó, a hátasa...A hajó nincs berendezve állatszállításra...Hogy megoldható lenne-e mégis, azt csak Blant kapitány tudná megmondani, nem vagyok tengerész.
Elkapta az utaló pillantást Castorra Vincenttõl. -Uram, én nem osztom ezen véleményét. A lovag az eszméitõl, életvitelétõl, példamutatásától lovag, nem egy négylábú hátastól. Ezzel az erõvel bármelyik fegyverforgató, akinek van saját lova, lovag... S ha ellopják egy lovagtól a lovát, akkor már nem is lene az...? Továbbá a lovagok szervezõdnek, lovagrendekké. Ennyire butus én sem vagyok. Közös jelkép, nemesi háttér, erkölcsi tartás...Nem igaz, uraim?
- Nem jártam még a Felföldön, és érdekel, mint minden hely, ahol még nem voltam - beleértve a legpokolibb tájakat is. A vándorkomédiás nem puszta ripacs - õ meséli el messze földön, hogy a láthatáron túl is van élet. Sokak világképe függ a magamfajtától, nem nézhetek csak oda, ahol süt a nap. Így aztán legalább nem kell azon aggódnom, hová vet a végzet, egyszerûen követem zokszó nélkül.
Apropó, tudjuk milyen útvonalon haladunk tovább, ha partot értünk?
Ki egyszer megtapasztaltad a repülést, a földet ég felé fordított tekintettel járod, ahol egykor ott lehettél és ahova mindig visszavágysz.
Leonardo Da Vinci
___________________________________________________________ KM esemény [Szitakötõ] Helyszín: Shadon-A Távoli szeretõ fedélzetén Idõpont: Pyarroni idõ szerint Harc hava, tél eleje, délelõtt, 3. nap Résztvevõk: Sumoris, Trixi ___________________________________________________________
-Tudom persze. A hajó Ber-Tannedában köt ki. Ott vár minket a hugom. Megszállunk náluk egy, talán két éjjelre, aztán indulunk is tovább. Ismét hajón. De akkor a hugom is velünk lesz. Kedvelni fogod: mûvészetpártoló, felvilágosult nõ. És nagyon csinos. Úgy vettem észre szereted a szépet és finomat. Õ olyan. Már bánom, hogy nem történt egyéb az istállóban-fordult a tenger felé Trixi könyökölve a fakorláton.
-Nos ez természetesen mind igaz, de én csak a látható külsöségekre gondoltam, amibõl a pórnép elött látszik. De egyáltalán nincs kedvem errõl önnel vitába szállni asszonyom. Inkább legyenszíves azt tudassa velem, hogy hány napom van még, hogy a hátrasom ügyét megvitassam a kapitánnyal?
<Milyen éles szemû matróna, és ugy védi a testõrét mint egy anya oroszlán, miközben a kis eretnek, meg figyelgeti a buzogányomat., Vicces:)>
Arcán megrándul néhány idegszál, egyre mérgesebb, nem a papra, csak úgy. - Hogy a nomádokra? Hát én aztán igenis büszke vagyok rá, hogy a fivéreim, meg a nõvéreim földjén születtem!...- mikor lejjebb hagy a haragja, így folytatja.... - De apám és anyám Pyarronból való. Nézzen bárki rám, láthatja! Hát már nem állnak szövetségben országaink?
___________________________________________________________ KM esemény [Szitakötõ] Helyszín: Shadon-A Távoli szeretõ fedélzetén Idõpont: Pyarroni idõ szerint Harc hava, tél eleje, délelõtt, 3. nap Résztvevõk: Hanas ___________________________________________________________
-Valóban dühítõ, hogy mások nem fogadják el a tanításokat, miszerint a nomádok is eme ország testvérei és barátai, miurunk hû szolgái. Látni vélem ama távoli ország jegyeit ábrázatodon, de inkább tûnsz nomádnak, mint pyarnak. A szekta bûnös csoport. Szembehelyezkednek a tanításokkal, s minden nem hazánkbelit gyûlölnek, s zavarnának ki innen, vagy ha nem mennek, emésztenék el õket. S a nomádokat különösen nem szívelik. Ilyenkor hiába a szövetség, ha rebellis csoportok másképp vélekednek! A törvény üldözi õket, de van merszük továbbra is folytatni a maguk téves eszméinek követését. Eltévejedett emberekkel van dolgunk. Kérdem megint: nem lehet, hogy miattad forgolódnak körülöttetek?
-Mint ahogy mondtam, holnap, esetleg holnapután van még alkalma vele errõl tárgyalni. ha õ rábólint, semmi kifogásom az ön lovának utaztatása ellen. Most ha megbocsát, késõre jár, térjen mindenki nyugovóra! Uram, majd izenjen, hogy mire jutott Blant kapitánnyal.
A donna felállt, meghajolt, az inast legyintéssel elküldte. Vincenttet a lépcsõfeljáróig kísérte, megvárta míg lóra kap s csak azután indult meg szobája felé. -Ez a lovag nem szívlel téged. Tudj róla. Lehet, õ is velünk jön a hajón a maga ügyében.-sóhajtott a donna. A szobájába érve a kandallóhoz állt, melengette a kezeit. -Ma ne aludj a medvebõrön. Légy velem.
-Köszönöm Donna, amint beszéltem, vele üzeneke önnek. *meghajol majd távozik*- Jó éjt.
*Lugas fogadóba vágtata, megnézi mi a helyzet. Lovát ki köti az istállóban, ha ott az istássós fiu, inti, hogy csutakolja le és adjon neki abrakot. MAjd betér a fogadóba, oda megy a csaposhoz.*