//Hanas, Tia//
-Hú Tia, köszönjük szépen! Látjátok mekkora szíve van ennek a lánynak..még két ekkora éhenkórász is belefér. Köszönjük kicsi lány, szeretünk téged! ...mfff...hé Hanas az az én krumplim!!!-méltatlankodik két falás közt a dwoon....nyam...ne gyere át az én térfelemre!!!
-Értem. De még mindig nem feleltél arra a kérdésemre hogy kik azok a Vadak, meg mit tudsz az atyafid gyilkosairól akiknek a nyomában vagy. Már ha az orromra akarod kötni.
- A vadaknak a többi nomád törzset hívjuk, aki nem hallgattak a térítõk szavára, hanem tovább szolgálják a gonosz szellemeket. Sámánjaik pusztító erõknek parancsolnak, elemésztik az izmokat, és a karok elgyengülnek a hatalmuktól ha nem éri el õket elõbb egy jól irányzott lövés. - úgy beszélt errõl, mintha tapasztalatból mondaná. - De a gyilkosok közt van sok fajta. Ezek, akiket keresek shadoni lovagok. Ez az ország állszent. Nem tudja elintézni az idegeneket írtó fiait, és ráadásul még be is ismerik, hogy vannak itt, akik megölnének mert nem vagyok ide való. Mi volna ha úgy néznék ki, mint hazámfiai? Habár nomád vagyok, a családom a Nagy Városból jött, még születésem elõtt, ezért fakó a bõröm, és búza a hajam.
Ne légy ma ez, holnap emez, s jövőre ismét mást szemezz. Érc légy, mely mindig egy marad, ne törmelék - dirib-darab.
-Hát gondolom akkor a nagy leszámolásnál én is jelen leszek, mert most egy az utunk. Rendben Hanas. És hogy tervezted kinyírni õket, ha szembekerülsz velük, ha? Mert páncélos lovagokat hidegre tenni nem gyerekjáték, zárt vért, sisak, pajzs, miegyebek. Azt hiszed õk nem tudják hol van a saját védelmük gyenge pontja? Biztos nem a hónaljukat emelgetve fognak feléd fordulni, elhiheted. Ha elkezdõdik az adok-kapok és nem vagy te is vasba bújva, véged van. Nem tudom hogy lesz még a jövõ, de ha harcra kerül a sor, én bevállalom, hogy nekik rontok, te addig lõheted õket, de csak akkor ha képes vagy egy harci katyvaszban "pontlövésre". Nem szeretnék hanas-nyilkat húzogazni a seggembõl, ha érted mire gondolok... Velem ellesznek egy darabig elhiheted. Ha bepörgök állni tudom a sarat három ellen is, -igaz jópár bekapott találat árán- de nem sokáig. Úgyhogy addig lõdd ki õket mig velem szórakoznak és még állok a lábamon.-ajánlotta fel a dwoon. Már ha úgy alakul, hogy Messala is ott van. Az én elsõdleges feladatom az õ védelme, de ha õt is fenyegetik egy percig sem fogok habozni, elhiheted.
- Köszönöm. Büszkék lehetnek fiaikra a dwoonok, ha magadat nem kímélve kiálsz az ügyemért. De meglehet, mire elérkeik az én idõm, addig mi már rég szétszéledtünk. Ám azt remélem egyszer még megmutathatom neked, hogy ha valaki hát én le tudom lõni õket. A szemüket, nem védi páncél. - hogy tényleg képes lenne e rá, vagy csak viccelt a nomád nem egyértelmû. Tekintete komoly, de szája mosolyog az elõbbi mondaton.
Ne légy ma ez, holnap emez, s jövőre ismét mást szemezz. Érc légy, mely mindig egy marad, ne törmelék - dirib-darab.
-Kiállok Hanas, de ha választanom kell a mennyasszonyom védelme és a vérbosszúd között, a családomat fogom választani, úgy kalkuláj.
//Hanas egy kicsit álljunk le, hogy a többiek utolérhessenek minket, mert szerencsétlen KM még az ebédnél tart, de mire eljut idáig, addigra tán a vérszerzõdést is megkötjük. //
-Shadleki nemes lovag vagyok, és értékrendbembe tartozik a nõk és a gyengébbek védelme, így Tiarren kisasszony védelmééért kezességet vállalnék, a mig utunk egy felé tart.
<Ha õ is azt kéri hogy legyek vele közvetlen barátságos, és õ sem nemes hölgy hát én megharapom a kardoim esküszöm.>
(Tia)
A lovag szavainak hallatán finoman meghajol, majd megszólal.
-Ajánlatát örömmel elfogadom, Vincent lovag. Remélem útjaink jó idejig párhuzamosan futnak. Ugye nincs ellenére a társaságom? Nem szeretnék terhére lenni.
//A mostani hajóutat nem célom minden napjában lemesélni, de ha vannak terveitek, miket szeretnétek ezalatt tenni, megteremtem hozzá a körülményeket //
//Nekem semmi extra. Nyugodtan pörgetheted az idõt, ha akarod.//
Castor a hajóút hátralavõ részében fõleg a nomád társaságát kereste, Trixit kerülte mert nem akarta elszólni magát Messalával kapcsolatban, Somuris számára túl finomkodó volt, a lovag pedig túlságosan távolságtartó. Tiához mindig volt egy-két kedves szava, ha összefutottak, de sokat nem beszélt vele az állandóan sarkában járó õrzõje miatt. "Jó reggelt, hideg van ma, stb."
A nomáddal viszont egész jól összehaverkodott, minden ebéd után elmegy vele egy kis bagóra, már ha Hanast nem hajtja el. A következõ beszédtémákat nyomja: kibeszéli vele a nomád vs. reguláris harcászatot, milyenek náluk a nõk, Hanasnak hány felesége van, meddig visz egy nomád íj, hogy készítik, mi a nomád hite az istenekre vonatkozóan, hányan vannak a családban, hogy néz ki egy nomád lagzi, náluk van-e házasság elõtti szex, mi a szerepmegoszlás a családban a férfi-nõ között, melyiknek mi a dolga, Hanas mikor nõsült, milyan nagy csatákat élt már át, és járt-e már északon.
Gondolom ezek a témák bõven kitöltik ezt a pár napot.
Mivel Messala rosszul van, igyekszik keveset érintkezni a nõvel, hogy ne zavarja. Gyakorlatilag csak lefekvéskor, ébredéskor, esetleg étkezéskor találkozik a nõvel. Feltéve ha Messala jobban nem lesz. Testi vággyal nem közeledik a nõhöz, hisz tiszteletben tartja esetleges másállapotát és a nõnek nem valószínû hogy kedve van rá egy levegõtlen kabinban, pláne ha rosszul is van. (Ami Castort illeti õ mindig harcra kész, mindig és mindenütt, bárhol és bármilyen testhelyzetben... ) Egyébként igyekszik a nõvel kedves lenni és nem elõhozakodni a régi sztorijaival, ha a beszédtéma kijön rá. Messalát pátyolgatja, takargatja, egy ízben megkéri a kapitányt, hogy hadd forraljon egy kis tengervizet, hogy az úrnõje legalább egyszer mosakodhassék meleg vízben. Szóval érezteti a nõvel, hogy tényleg fontos neki.
Természetesen a hajnali pallos gyakorlatokat nem hagyja ki.
(Somuris)
Ha nem történik semmi, nem nagyon csinál semmi különöset, idõnként gyakorol a hegedûjén, és Trixitõl igyekszik minél többet megtudni a hazájáról. - Valóban érdemes lenne új ruhát csináltatnom. Lesz a kikötõben úri szabó? Lesz rá idõnk, hogy méretet vegyen és kijavítsa a hibákat? Nem veszek fel akármit... - látszik nem lesz könnyû eset, de nyilván a szükség törvényt fog bontani.
Ki egyszer megtapasztaltad a repülést, a földet ég felé fordított tekintettel járod, ahol egykor ott lehettél és ahova mindig visszavágysz.
Leonardo Da Vinci
//Egyebet nem csinál, de a Vincenttel való beszélgetést így offban folytatjuk. Ha ügyes, még egészen közel is kerülhet hozzá //
A kedveskedésnek hatására tengerkék szeme boldogan megcsillan.
-A messzi Észak szülötte vagyok, Haonwellben láttam meg a napvilágot annak idején. Jól sejtette, az ön országának földjét nem tapodta lábam ezen utazásom elõtt. Az Északi Szövetség megbízásából kerekedtem fel, kulturális információszerzés céljából. Valójában ez azonban igen unalmas és passzív jellegû munka, szerencsére legalább világot látok mellette.