Limenel: Sogronról a büdös életbe nem találsz ilyen hivatalos leírást Mondom: olvasd el Renier írását ezzel kapcsban. Õ kifejti. Nem hivatalos, mert a Tuan ugyebár nem ismeri el... de ha hivatalos csak az, amit a 7 szabálykönyben leírnak meg abban a néhány regényben, ahol még információkat is közölnek, na akkor te nagyon sokmindenrõl nem fogsz infót találni.
Mellékesen Sogronnak Calowyn-en alig van hatalma Megintcsak mellékesen ha az istenekkel úgy lenne, ahoyg mondtad, Adron papjai hulla gyengék lennének, merthát az öreg mágiaistennek alig van híve Yneven Egyébként azt nagyon de nagyo nen mértem, hogy a Démonikus Óbirodalom sámánjai, és annak elszármazottai, a nomád sámánok miért ugyanolyan erõsek, mint a pyarronita papok, ha egyszer az egyik 'csak' démoni alku, a másik 'isteni' alku eredménye? Hm? Csakmert a nomád sámán mágiája igencsak erõs, egy pyarroni pap is elbújhat mögötte sokszor. ha erre a kérdésre válaszolsz úgy, akkor elhiszem azt a dolgot, hogy több hívõ--> erõsebb isten, és nem függ az isten hatalma attól, hogy mennyit tékozol a híveire. Egyébként spec Kyel is ki tudott fáradni mert túl sok energiát pazarolt, nem értem, hoyg akkor mi lenne a gond azzal ,hogy több pap-->több energia, több fogy így az istentõl, akkor pedig kevesebbet kell adnia, hogy ugyanannyi energy-je maradjon, mint egy kisebb istennek, akinek kevesebbet kell adnia. Mellesleg egyébként a szeráfi kötelékek megléte ynevre is él, nem kellene elbagaterizálni ezt azzal hogy azt mondod, a MAGUS rendszerében annak helye nincs.
Merid: Nem volt ezerõl még szó A pszire nem él a dolog. Harcmûvész iskolával pedig nem tudunk szolgálni, merthogy nincs megfelelõ szabálykönyv Helyette én azt mondom, vegyél fel fegyverhasználatot a kezedre, lábadra külön. A kezed induljon a tõr, a lábad a rövidkard értékeivel Kb...
"A barátom és hû követõm? Nem is tudom... Meghalt már valaha értem?"- Jakirte Jak Cyr
Léteznek karakter generáló programok, amiket a neten találhatsz, de sztem a régi jól bevált módszert nem helyettesíti. Szabálykönyv (Új Tekercsek, Elsö Törvénykönyv, stb...), karilap vagy jegyzettömb és mehet a menet.
Ha fiatal - ifjú korú - karaktert akar valaki hozni játékba, akkor az életkornak megfelelõ módosítókat a KAP-os értékekbõl le kell-e vonni, vagy nem? És ez a kérdés hozza magával a többit, merthogy késõbb biztos lesz rá igény: a többi életkornak megfelelõ módosítók (plusz, mínusz) alkalmazandók-e a pontok elosztása után?
Emberi törvény kibírni mindent S menni mindig tovább, Még akkor is ha nem élnek már benned Remények és csodák.
ezzel a korkategóriás dologgal lenne egy kérdésem...az ETK szerint használjuk,vagy (nem tudom pontosan hogy hol láttam,de asszem D20 ba...) vagy D20 szerint?számottevõ különbség csak annyi,hogy a korral fejlõdik az Intelligencia...
"...hisz mire jó a halál,ha nem váltja fel az élet adománya, és mire jók a kacajok, ha egyetlen teremtett lélek sem ismeri fel, mert az egész világ zokogásba fullad."-Keith Alanson:Por a porhoz
Azt én értem,csak gondoltam ez nem rossz kieg,merthogy az elõzõkben a korral csak minuszok jártak...de egy bizonyos szinten a korral fejlõdik az intelligencia...ezt szerintem alkalmazhatnánk is,hogy mondjuk a negyedik korkategóriában van egy plussz az Intelligenciára,és így tovább,nem?
"...hisz mire jó a halál,ha nem váltja fel az élet adománya, és mire jók a kacajok, ha egyetlen teremtett lélek sem ismeri fel, mert az egész világ zokogásba fullad."-Keith Alanson:Por a porhoz
Meridian fölvetésére reagálva: Vannak neten leírások különféle harcmûvészeti stílusokról az ETK rendszere szerint, de ez szerintem még UT-s játéknál is használható lenne, illetve nemrég láttam valahol egy harcmûvészirányzatgeneráló táblázattal kiegészített listát ami viszont nem egyezik az elõzõ leírásokkal. A régebbi leírások megvannak, szerintem használhatók is (alapvetõ stílusjegyek, fegyverek, különleges tehnikák és képességek, harcértékek). Példának be is mutatnám az egyiket (ez a kedvencem ):
Leopárd stílus
Ez a niarei eredetû stílus a rúgások és vetõdések mûvészete. Védelmére körkörös kartechnikákat,támadásra ravasz rúgásokat, fegyvert pedig egyáltalán nem használnak. Ezért, ha egy karakter 1.Tsz-en ezzel az ágazattal indul,egyetlen fegyverhasználatot és fegyverdobást sem kap,ellenben Mászás,Esés,Ugrás képzettségei 10%-kal magasabbak, továbbá kap 30% kötéltáncot és ugyanannyi Éberség/Észlelést. Ezen kívül ezen képzettségeire +8%-ot oszthat el szintenként és egyéb százalékaiból is fejlesztheti õket. Mozgásuk macskaszerû(innen a százalékok),villámgyorsak és szívósak.Ritkán harcolnak közvetlen testközelbõl, nekik jobban kedvez a távolságtartás, ezért
Belharcot csak af-on kapnak ha mf-on kaptak volna, és nem kapják meg ha af-on járt volna nekik. Jellemzõ rájuk a harc közbeni folyamatos ,halk, doromboló morgás.A stílus elsajátítása csak fiatalkorban lehetséges, mert nagyon korán el kell kezdeni az alapjait oktatni, hogy a fejlõdésben lévõ szervezetet megfelelõen alakítsa. Ez az oka, hogy csak induló karakter tanulhatja meg az ágazatot.
A stílus harci értékei:
leopárd stílus KÉ TÉ VÉ sebzés
kéz: 10 12 15 1k6(+Erõ 16 feletti része)
láb: 10 15 12 1k6(+Er‹ 16 feletti része)
Ui.: Megvan az újabb is, majd átnézem hátha egyszerûbben konvertálható UT-re.
"Felöltöm vértem, kezemben íjam és a kardom, Készen állok a rohamra, a csatajelet várom..."
Szeretném egyben látni, hogy pszí esetén a különbözõ stílusok hogy alakulnak elsõ szinten alapként, és szintenként hogyan változik! No meg a mana azoknál a kasztoknál, amelyeket érint! Mert rohadtul nem tudom megcsinálni a karit csak úgy, ha az elsõ hozzászólást náézem mert ezek nem szerepelnek ott! És az UT-vel sem bírok! (igen, épp egy 2. karit generálok és szívom a fogam)
A korral az ember alapvetõ intelligenciája nem változik. Csak a tapasztalat és az életbölcsesség nõ. Ezt a sok KP hivatott jelképezni, nem pediglen az Iq tulajdonság növekedése. Ld: Dzsah-pap PPL1.