Mondták, hogy írjak bemutatkozást . Íme: 24 éves elfoglalt munkásember vagyok, a szerepjátékkal sacc/kb. 9 éve ismerkedtem meg, azóta több-kevesebb rendszerességgel ûzöm, sajnos az utóbbi idõben inkább kevesebbel. Ám mivel nem én vagyok az egyetlen kis csapatunkból akinek ez nem tetszik (bizony-bizony, ex-KM-em is itt van, sõt az oldalat is õ ajánlotta ) így itt próbálom majd kiélni magam szerepjátszás terén. Mi mákosoztunk, a Nagy Zõd rendszere alapján, de van UT is a háznál, és valamennyire ismerem még a Káosz, az Ars Magica és a Cyberpunk 2020 játékokat is. Remélem ennyi elég lesz.
"Felöltöm vértem, kezemben íjam és a kardom, Készen állok a rohamra, a csatajelet várom..."
Tudjátok, nekem mint egyszerûen csak olvasgatni idejáró kóbor szellemnek nagyon furcsa ám újra látni olyan avatarokat, amiket valaki más hónapokon át használt.
Néha komoly gondot okoz elvonatkoztatni a régi dolgoktól és az elõzõ játékostól Amolyan tudathasadáshoz közeli állapot.
Meg ne halljam,hogy valaki kinevet!
Sziasztok,
Gondolkodtam rajta melyik topicba írjam ezt a dolgot, de mivel nem sikerült egyértelmûen eldöntenem, úgy hiszem – mivel újonc vagyok - ez lesz a megfelelõ. Elõre bocsátom, senkit sem akarok sem megsérteni, sem leszólni, úgyhogy ha valaki bántónak érzi soraimat annak elõzetesen is szíves elnézését kérem.
Ebben a fórumos játékban ha minden igaz nincsen igazi szerepe a statisztikáknak. Nem nagyon fordulnak elõ kockadobások, ez a játék – hála az égnek – ellentétben a sokak által játszott megközelítésû asztali verziótól viszonylag messze áll a táblás taktikai játékoktól.
Én valaha elég sokat játszottam MAGUS-t, és mint sokan mások a saját partimmal brutálisan átformáltuk a rendszert. „Öreg” koromra azonban eljutottam oda, hogy a legminimálisabb mértékben sem érdekelnek a számok, se idõm, se kedvem arra, hogy megtanuljak egy számomra teljesen értelmetlennek tûnõ 4 matematikai alapmûveletet felhasználó valóságszimulációs modellt, viszont nagyon szívesen játszanék. SZEREPjátékot.
Feltétlen muszáj komplett karakterlapot kreálni ahol szõrszálhasogató adminok az utolsó gubicsig kiszámolják, hogy mennyi KAP lett hová költve (megjegyzem, a õsMAGUSban bármikor 5 perc alatt összerakhatnék egy komplett karakter hiba nélkül, de ezt az új rendszert se nem ismeresem, se nem érdekel, mint ahogy mostanság a régi sem)? El tudom fogadni, hogy az összehasnolíthatóság/tápvisszafogás/objektívheroskálánelhelyezhetõség stb. kedvéért szerettek számokat látni, de nem lehetne ezt úgy csinálni, hogy egy a számok bûvöletében élõ bíra mellégyártja nekem? Hisz úgyis átszámolná??? Szépen, alaposan, ügyesen megírnám az elõsztorit, aztán statisztikailag valaki kivégezné aki szabadidejében úgyis tucatszámra szüli a karakterlapokat (gimnazista koromban egy átlagos órán ha nem volt kedvem kalandon dolgozni én is megcsináltam vagy ötöt).
Nos? Sokat kérek?
Na megérkezett a Homo Antikockadobálonc . Álmaim valóra váltak. Köszönöm. Üdvözöllek.
Hogy ez a dolog mennyire kivitelezhetõ arról fogalmam sincs, eredetileg én el akartam kerülni a matematikázást de leszavaztak, így szükség van rá. Így csak annyit tudok mondani hogy megvitatjuk a gárdával.
Én viszont ha leírod,hogy milyen jártasságokat akarsz,milyen kasztot...stb,akkor ha gondolod összeállítom a karidat,de ehhez hossz-hosszú egyeztetések kellenek msn-en.Nem garantálom,hogy secc-perc alatt kész lesz,de ahogy idõm engedi,megcsinálom neked...ha te is akarod...
"...hisz mire jó a halál,ha nem váltja fel az élet adománya, és mire jók a kacajok, ha egyetlen teremtett lélek sem ismeri fel, mert az egész világ zokogásba fullad."-Keith Alanson:Por a porhoz
hát sztem a számok hozzá tartoznak az rpghez,de ez nem jelenti azt,hogy mindenre kockát kell csörgetni...Ugyanis az egyes szavaknak mindenkinek mást jelent.Tfh ha azt mondjuk egy karira,hogy erõs az pl vkinek jeletnheti azt,hogy képes felemelni 80kg-t és az már erõs,de pl egy 190 magas 150kg-s izom koloszusnak lehet,hogy csak 120kg felemelése jelenti azt,hogy erõs....1 szó mint száz sztem meg kell találni az egyensulyt,de ez szvsz
Nos...eljutottam addig, hogy megvan az elõtörténetem, a jellemem meg a kinézetem. Nem, ne keressétek, még nem tettem be A kérdésem annyi: nekem így a nagy semmibõl, játék nélkül nincs erõs alapjellemem a karakterhez, mert nem igazán érzem... sorry, nálam általában játék közben alakul ki a valós jelleme, énje, mert akkor érzem meg, akkor kel életre bennem.
Kérdés: ha esetleg a leírtakhoz képest játék közben változik, azt át lehet írni, vagy ha már egyszer leírtam, akkor kötelezõen tartanom kell hozzá magam?
Kicsit késõn talán, de én is beköszönnék itt. Vannak akiknek már módjukban állt találkozni felettébb bosszantó természetemmel.
A játékra Raddaq révén találtam rá, s szóltam pár ismerõsömnek, mert egyedül nem mertem bekukkantani. Tks kivándorló vok énis, és játszottam már pár játékkal ezelõtt.
Általában nem követem a konvenciókat s ezzel sokszor "felesleges" munkára késztetem a környezetem. Emellett lusta vok türelmetlen és sértõdékeny.