• Fórum kezdőlap
    M.A.G.U.S. Online RPG
    • Keresés
    • GyIK
    • Taglista
  • Felhasználói vezérlőpult
    Belépés
    • Felhasználói vezérlőpult
    • Belépés
  • Postaláda
    Privát üzenetek

Shirin Horha (Iakran am-Cormana)

A megunt, elhagyott, elhunyt karakterek "otthona"...

Moderátor: Admin

Hozzászólás küldése
19 hozzászólás • Oldal: 1 / 2 • 1, 2

Shirin Horha (Iakran am-Cormana)

HozzászólásSzerző: Shirin Horha » 2007.03.23. 9:19

Iakran am-Cormana

Faj: Ember
Kaszt: Bajvívó (Shadleki-stílus)
Szülõföld: Shadon
Vallás: Domvik
Látszólagos kor:20-22 év
Valós kor: 22 év
Nem: Férfi

Képességek:

Erõ:12->12 KAP
Ügyesség:16->17 KAP
Gyorsaság:18->21 KAP
Állóképesség:14->14 KAP
Egészség:15->15 KAP
Szépség:15->15 KAP
Intelligencia:14->14 KAP
Akaraterõ:11->11 KAP
Asztrál:13->13 KAP
Érzékelés:15->15 KAP
//Összesen 147 KAP//

Életerõ és fájdalomtûrés:

Ép alap:4->8 KAP
Fp alap:5->5 KAP
Fp/tsz:5->15 KAP
Max Ép:4(alap)+5(egészség)=9 ÉP
Max Fp:5(alap)+5(Fp/Tsz)+4(Állók.)+1(Aka)=15 FP
//Összesen 28 KAP//

Harcérték:

Ké:12+6+8+1=27->12 KAP
Té:22+2+6+8+5=43->22 KAP
Vé:72+6+8+4=90->72 KAP
HM/tsz:10->30 KAP
//136 KAP//

Képzettségek, képzettség pontok:

KP alap:5
Kp/tsz:5
Akt Kp:20 Kp
//Összesen 15 KAP//

Fegyverhasználat(tõrkard):3.fok->3 KAP
Fegyverdobás(dobótõr):2.fok->2 KAP
Lefegyverzés(tõrkard):2.fok->2 KAP
Fegyverismeret(szúró,vágó fegyverek):2.fok->2 KAP
Vívócsel:2.fok->2 KAP
Élõ nyelv(Shadoni):4.fok->ALAP
Élõ nyelv(Pyarroni):3.fok->3 KAP
Kultúra(Shadoni):4.fok->ALAP
Kultúra(Pyarroni):2.fok->2 KAP
Ékesszólás:2.fok->2 KAP
Dorbézolás:1.fok->1 KAP
Szex kultúra:2.fok->2 KAP
Heraldika:2.fok->2 KAP
Párbaj:3.fok->3 KAP
Írás/Olvasás:2.fok->2 KAP
Színészet:2.fok->2 KAP
Irodalom:3.fok->3 KAP
Akrobatika:1.fok->1 KAP
Helyismeret(Shadon):2.fok->2 KAP
Helyismeret(Shadon város):3.fok->ALAP
Udvari Etikett(Shadon):2.fok->2 KAP
Lovaglás:2.fok->2 KAP
Solymászat:3.fok->3 KAP
Kétkezes harc:3.fok->3 KAP
Tõrhasználat:2.fok->3.fok->3 KAP
//49 KAP//

Fegyveres értékek:

Tõrkard:
Tám/kör:2,Ké:36,Té:55.Vé:104,Sp:1k6+2,
Tõr:
Tám/kör:2,Ké:37,Té:51,Vé:92,Sp:1k6,

Felszerelés:

Nemesi ing(fehér-testen)
Bársony nadrág(barna-testen)
Bocskor(lábon)
Kalap(fejen)
Öv(testen)
Még egy váltás ugyanilyen öltözet (nadrág-kék,ing-drapp)
Díszes kardhüvely(övben)
Díszes tõrhüvely(övben)
Alsónemû(3 darab-1 a testen,2 táskában)
Takaró (2 darab-nyeregtáskában)
20 m kötél(nyeregtáskán)
Tûzszerszám(táskában)
Kulacs(1,5 literes-övre csatolva)

Csatlósok, NJK-k:
Rebeth (sólyom),Gaonal (utazóló)

Indulótõke: 11 arany, 8 ezüst, 17 réz

Ajándékok, jutalmak: /

Módosítások, apróbb változtatások várhatóak...
A hozzászólást 8 alkalommal szerkesztették, utoljára Shirin Horha 2007.04.17. 13:16-kor.
"...hisz mire jó a halál,ha nem váltja fel az élet adománya, és mire jók a kacajok, ha egyetlen teremtett lélek sem ismeri fel, mert az egész világ zokogásba fullad."-Keith Alanson:Por a porhoz
Shirin Horha
Olvasó
Olvasó

Hozzászólás: 423
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Shirin Horha » 2007.03.24. 11:22

Iakran am-Cormana

Elõtörténet:

Shadon városában született, gazdag nemesi család másodszülöttjeként. Apja, Aldus am-Cormana neves bajvívó volt valaha, remek mérleggel, és furcsamód shadleki stílusjegyekkel. Mindkét fiát (akik közt 3 év különbség volt) szerette volna ez az életforma szerint nevelni, ám erre csak a fiatalabbik mutatott hajlamot. Az idõsebbik, Theun-t sokkal jobban érdekelte a gazdálkodás, a birtokigazgatás, és az egyház. Aldus rengeteg idõt töltött fiatalabb fiával házon kívül, a szabadban az országot járva, miközben elég eredményesen tanítgatta fiának mind a dorbézolás, az asszonyszerzés, az ércelõdés, és nem utolsó sorban a rapírforgatás titkos fogásait. A fiúnak nagyon tetszett az életforma, amit apjával éltek évente egy két hónapig, majd hazatérve maradtak a vívás, és az elméleti tudományok tanulásánál. Az idõsebbik fiú látva hogy öccse és apja nagyon jó viszonyban vannak, kezdte félteni a számára természetes örökségét idõsebb fiú révén. De szerencséje volt. Az egyik tanulóúton Aldus és Iakran Bierrában jártak. Aldus fia teljes titoktartása mellett élt régi szenvedélyének: a nõknek. Szerencsétlen módon egyik áttivornyázott este után egy magas rangú férfi feleségének ágyában ébredt. A férj hazaérve azonnal megölte Aldust. Iakrannak az esetet számítva negyedik napon már gyanús volt, hogy apja ilyen sokáig távol maradt, és keresni kezdte. Újabb két nap után bukkant rá. Egy hullaházban. Mivel senki nem tudta felvilágosítani apja halálának okáról, nyomozni kezdett, ám sikertelenül tért haza apja holttestével.

Bátyjával egyre sûrûbb konfliktusok alakultak ki köztük a vagyont illetõleg, egészen addig,míg Iakran rá nem unt az állandó civakodásra, megfogta magát és egyszerûen elment otthonról. Szinte semmit nem vitt magával, csak a legfontosabbakat. A páncélszekrénybõl elvitte, ami éppen benne volt (16 aranypénz), apja apáról fiúra szálló mûves, legalább 100 éves rapírját és tõrét, kedvenc sólymát, Rebeth-et, és tiszta fekete lovát, Gaonal-t. Csak egy levelet hagyott hátra, anyjának címezve:

„Drága anyám,

Ráuntam Theun fafejûségére, és úgy döntöttem elmegyek. Legyen boldog a pénzével, Tudom, hogy sokkal jobb életem lesz nála. Ne kerestess, nem jövök haza, csak ha én is jónak látom…Vagy ha elfogy a pénzem. Nem is szaporítom tovább a szót, Domvik fordítsa feléd legmosolygósabbik arcát!

Szeretõ fiad:
Iakran”

A levelet szobájában hagyta, és távozott a Cormana birtokról. Az elsõ útja a városon kívüli birtokról Shadon városába vezetett, ahol némi felszerelést vásárolt, és elindult nyugatnak.

Jellem:

Pökhendi, fenn hordja az orrát. Jobban hozzá van szokva az egyszerû élethez, mint egy átlagos nemes, de apja nélkül nem fogja egyszerûen feltalálni magát. Hajlamos a nagyzolásra, a felvágásra, és elõszeretettel szórja a pénzt. Nem mondhatni mélyen vallásosnak, de mint minden Shadon-i, õ is Domvikhoz intézi imáit. Apja elvesztése erõsen megviselte, de erõs fiú, viszonylag gyorsan kiheverte. Imádja a gyengébbik nemet, és a párbajokat. Ez a két szenvedélye, na meg az ivászat. Erõs jellemvonása a hit által belénevelt élet iránti tisztelete és az élet megbecsülése. Ha egy probléma másképpen is megoldható, akkor igyekszik megoldani azt gyilkosság nélkül. Másik kiemelt dolog jellemében a függetlenséghez való végtelen vonzódása. Nem szeret semmitõl és senkitõl függeni, a maga ura akar lenni. Életének egyik jelmondata: „Semmit se muszáj!” Ezt komolyan is veszi, és elég nehéz rákényszeríteni akármire is, mindig önfejû volt.

Külsõ:

Zöldes-barna sólyomtollas kalapja árnyékolja kék szemeit. Finom, már-már nõies szemöldöke, lágy vonásai vannak. Száját állandóan keskenyre borotvált körszakáll keretezi. Hat-hét hüvelyk hosszú haját olajjal fésüli hátra. Atlétikus, kidolgozott testét általában igyekszik kiemelni öltözékével. Fehér ingjének elsõ két gombja ha nincs túl hideg, ki van gombolva, nadrágja nem túl bõ, inkább kissé testhezállóbb. Bõr bocskora is remek és drága darab, akárcsak összes többi holmija. Rapírját övébe tûzve, balján hordja, tõrét pedig jobbján. Hátán keresztbe vetve táskát hord. Kezén sötétbarna bársonykesztyût hord, vagy ha sólyma szabadon van, akkor vastag barna bõrkesztyût.
A hozzászólást 3 alkalommal szerkesztették, utoljára Shirin Horha 2007.03.27. 20:32-kor.
"...hisz mire jó a halál,ha nem váltja fel az élet adománya, és mire jók a kacajok, ha egyetlen teremtett lélek sem ismeri fel, mert az egész világ zokogásba fullad."-Keith Alanson:Por a porhoz
Shirin Horha
Olvasó
Olvasó

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Lianna Pentangelin » 2007.03.24. 11:37

kezdem az elején :) :

-Ép, fp alaphoz kérem add hozzá a plusz értékeket is és tüntesd fel az így kapott teljes, másnéven max ép, fp értéket is!
-TÉ 22, de a KAP mért lett 21?
-milyxen fegyvercsoportra vonatkozik a fegyverismeret?
-alapból jár, KAP ráköltés nélkül: anyanyelvre élõ nyelv (3), helyismeret (3) és kultúra (3)! Arra a területre, ahonnan a karakter származik! Így neked szabadulnak fel KAP-jaid, mert vetted ezeket... :D javítsd kérlek!
-kulacsa nincs a karidnak? Evéshez kése...? Nem kötelezõ, csak kérdezem, nem-e hiányzik?
Mi, Lianna Pentangelin, Domvik kegyelmébõl mint Shadon örökös királynõje, esküszünk a Hétarcú Istenre, s minden szenteire, hogy Domvik egyházait, Shadon minden rendü lakosait jogaikban, szabadságukban megtartandjuk, mindenkinek igazságot szolgáltatunk, Shadon függetlenségét fentartandjuk; határait és a mi ezen országhoz tartozik gyarapitjuk és megteendjük mindazt, a mit ezen országaink javára, dicsõségére és öregbitésére megtehetünk. Domvik Minket úgy segéljen!
Lianna Pentangelin
Helyszínmoderátor
Helyszínmoderátor

Hozzászólás: 1782
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Shirin Horha » 2007.03.24. 11:58

-Max ÉP,FP jelölve
-Té alap=21,ezt csak a KAP-nál jelöltem,elfelejtettem az értéknél is javítani,de mostmár ez is megvan...mindjárt kijavítom az összértékeket is!
-fegyverismeret:szúró/vágó fegyverekre van...mindjárt javítom...
-Élõnyelv,helyismeret,kultúra jelölve van...Shadoni nyelv 4.fok(ALAP),Helyismeret-Shadon város:3.fok(ALAP),Kultúra-Shadoni:4.fok(ALAP)...még mielõtt azt mondanád,hogy azt a plusz egy szintet meg kell vennem,ez úgy lett megbeszélve,hogy elõtöritõl és kaszttól függõen az alap változó lehet...egy shadoni nemes (merthogy az lesz...) mondjuk azért ismeri a kultúráját és a nyelvét 4.fokon,úgyhogy szerintem ez belefér...de ha nem,szóljatok!!!
-kulacs az van...mondtam,hogy lesz még javítgatás...de étkészlet az nincs...úgy indult el,hogy fogadóban eszik,így nincs szüksége étkészletre... :)
Shirin Horha
Olvasó
Olvasó

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Lianna Pentangelin » 2007.03.24. 12:08

Persze, rendben van, nemes pallérozottabb mint egy egyszerû honpolgár.
Étkészlet, bah! Egy késre gondoltam, nem a gondosan fényezett ezüstkészletre a vitrinbõl! :D
Mi, Lianna Pentangelin, Domvik kegyelmébõl mint Shadon örökös királynõje, esküszünk a Hétarcú Istenre, s minden szenteire, hogy Domvik egyházait, Shadon minden rendü lakosait jogaikban, szabadságukban megtartandjuk, mindenkinek igazságot szolgáltatunk, Shadon függetlenségét fentartandjuk; határait és a mi ezen országhoz tartozik gyarapitjuk és megteendjük mindazt, a mit ezen országaink javára, dicsõségére és öregbitésére megtehetünk. Domvik Minket úgy segéljen!
Lianna Pentangelin
Helyszínmoderátor
Helyszínmoderátor

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Shirin Horha » 2007.03.24. 12:14

végülis ha muszáj lenne a szabadban étkeznie,akkor ott van a tõre...a célnak megfelel. :D

amúgy meg mért írtad Conhoz,hogy az elõtörim még nincs kész,és nem mehet?együtt induljunk?vagy mi? :roll:

Válasz priviben, és félreolvastál valamit :D Navaratna
Shirin Horha
Olvasó
Olvasó

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Az Álmok Õrzõje » 2007.03.24. 15:13

Tulajdonságpontjaidnál maradt 1 KAP-od, mert az csak 146 :wink:

A KÉ, ha alapból 12, miért csak 11 KAP lett ráköltve? (a fenti plusz helye megvan :roll: :wink:)

A képzettségeknél is elszámoltad magad - mert nekem harmadjára is 49 KAP jött ki az 51 helyett :wink:....

és várom az elõtörit :D
Álmodban
bármit megtehetsz… Hagyd hátra szürke életed!
Ott repülhetsz most, hol mindent lehet.
Ne álmodj jövõt… csak szárnyaló jelent!
/ Sosy - Álomország /
Az Álmok Õrzõje
Helyszínmoderátor
Helyszínmoderátor

Hozzászólás: 357
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Shirin Horha » 2007.03.24. 16:09

huhh...ennyit félreszámoltam volna?a Ké-nél ugyanaz a helyzet mint a Té-nél,azt mindjárt javítok...és szétosztom a maradék KAPot... :roll:

ami pedig az elõtörit illeti,arra még egy picit várni kell...ahogy mondani szokták: "under construction"...
Shirin Horha
Olvasó
Olvasó

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Lianna Pentangelin » 2007.03.25. 15:22

Mennyi vagyonnal (készpénz) indul majd a karakter?
Lianna Pentangelin
Helyszínmoderátor
Helyszínmoderátor

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Shirin Horha » 2007.03.25. 19:15

hm...ezt direkt nem írtam oda,mivel gazdag családból származik,és úgy gondoltam,hogy nagyobb összeggel kezd(ez max két számjegyet jelent,ami egyessel kjezdõdik) és meg akartam kérdezni,hogy ez még mehet-é? :)

ja,és elkezdtem az elõsztorit (virtuális) papírravetni,úgyhogy napokon belül megjön ;)
Shirin Horha
Olvasó
Olvasó

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Kalmárfejedelem » 2007.03.25. 23:25

A számoláshoz én sem fûznék hozzá többet. Majd az elõtörivel összevetjük a képziket. Amúgy egy shadoni nemes simán kezdhet tizenhúsz arannyal 1. szinten. Szerintem dobd ki. Az a legegyszerûbb. :wink:
Én is várom az elõtörit.
Kalmárfejedelem
Helyszínmoderátor
Helyszínmoderátor

Hozzászólás: 1058
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Shirin Horha » 2007.03.27. 20:32

igyekeztem rövidre,és tárgyilagosra szabni,remélem ezt nem vittem túlzásba!várom a véleményezést! :)
Shirin Horha
Olvasó
Olvasó

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: A Rászil » 2007.03.28. 13:36

Túlzásba nem vitted, érthetõ lett. Nekem nincs semmi kifogásom ellene, fõleg hogy a számolós részt már kijavítgatták veled a többiek... :P
A Rászil
Helyszínmoderátor
Helyszínmoderátor

Hozzászólás: 451
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Lianna Pentangelin » 2007.03.28. 17:03

Bár a páncélszekrényt és a hullaházat modern találmánynak hallom -voltak rejtett vagyonmegõrzõ helyek, csak nem így hívták-, azon túl tõlem aztán ledöntheted Shadon asszonyait... :lol:
Lianna Pentangelin
Helyszínmoderátor
Helyszínmoderátor

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Shirin Horha » 2007.03.29. 9:06

majd igyekszem... ;)

a páncélszekrény és hullaház szavakat pedig más szavat nem találva használtam,mivel c sak volt olyan hely,ahol a hullákot összegyûjtötték,megvizsgálták...ilyesmi...másnem Pyarronban a Darton szentélyek vagy valami...Shadonban meg nemtom kik... :oops:
Shirin Horha
Olvasó
Olvasó

Vissza a tetejére

Következő

Hozzászólás küldése
19 hozzászólás • Oldal: 1 / 2 • 1, 2

Vissza: Temetõ