"Mi is az az MMORPG?A rövidítés kifejtve mindent kifejez: massive multiplayer online role-playing game. Szó szerint fordítva Masszívan Többszereplős Onlájn (hehe, erre nincs magyar szó) Szerepjáték. Kicsit értelmezve a dolgot egy olyan internetes szerepjáték, amely során több játékos együttműködése is szükséges. Általában ezek a játékosok valamilyen nagyobb cél érdekében szövetségekbe (guildek) verődnek, és együtt küzdenek a célokért. Ilyen cél lehet PVE azaz player vs. enemy esemény, például egy sárkány legyőzése, nagyobb fenevadak megölése a játékon belül, vagy PVP azaz player vs. player azaz a többi játékos elgyepálása esetleg szervezetten, csoportosan.
Hazánkban jelenleg a WOW, azaz a World of Warcraft a legsikeresebb MMORPG. Ez előtt volt néhány játék már, amellyel kisebb játékosközösség játszott, azonban az ekkori játékos társadalom még nem volt számottevő. A másik ismert játék a Guild Wars, erről azonban kevésbé tudok nyilatkozni, mivel nem játszottam vele sosem."
//Bocs Con! Nem a boltot rontom, mert ez itt alapvetően fórum -azaz leírt szöveg- alapú és ingyenes...az meg szerintem masszívan fizetős lesz és egyértelműen grafikus PC-s játék...egyébként is még csak fejlesztik, nincs kész...csak ha már rábukkantam gondoltam közhírré teszem ha valakit érdekel.//
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára Kalmárfejedelem 2007.06.30. 11:31-kor.
"Az anyagi érdek a kis jellemek nagy próbája, de a nemes jellemek számára még csak a legeslegkisebb. Aki megveti a pénzt, még korántsem talpig tisztességes ember."
A masszív nem magyar szó. Jelentése: tömör, szilárd, kemény, sűrű, súlyos Word szinoníma a legjobb szótár Az online meg kemény angol marhaság Mindent le lehet fordítani csak talán nem hangzik olyan menőnek magyarul...
A játék oldalán az szerepel hogy ingyenessen kívánják majd csinálni és amolyan támogatói rendszer működne: aki akar az küldhet nekik pízt. Már tavaly is két évet mondtak hogy kész lessz most nem merik ezt mondani a lincshangulta miatt . MMO még pl az Everquest 2 is azt meg én ismerem. Gyakorlatilag olyan mint egy sima rpg hálópartyn de itt nem 6 an vagy 20 an vannak a játékosok hanem több ezren (ha beindul) nincs általában fix cselekményszál hanem mindenki azokat a küldetéseket vállalja fel amiket akar. A legtöbb ilyen játék nem áll másból csak rohansz ölöd a szörnyket/rivális klánt/csak úgy valakit és vagy készítesz farmolsz (fögonoszok/föjók megölése által vagy kalandért jutalomból kapott tárgyak szerzése) egyre erösebb tárgyakat. Az oldal készítöi nem akarnak kasztokat csinálni hanem sztük a képzi rendszeren keresztül lehet "kasztosodni". Az elöbb felvázolt játékmenettel is szakítani kívánnak: a hangsúlyt a jellem/szerep-játékra kívánják helyezni és nem lesz a sok szörny meg varázstárgy mert az ugye Yneven sincs túl sok(relatív:más játékokban egész klánok rohangálnak az elérhetö legjobb cuccban, olyan mintha a party szaladna aquir vértben az Eldírrel a markában de általában durvább. ADandD rendszerben pl 1500 meg 2000 körül sebzenek és ez még nem kiugró!). Erre a részére írtam hogy elég lenne az elözö kategóriát is megcsinálni ingyenessen az is elég nagy fa , nemhogy ez amit terveznek. Az induló tervek szerint elöször csak a Hat Város lessz játzsható majd késöbb ha lessz rá igény és játékos jöhet Ynev többi része. NO elég a szócséplésböl inkább klikk és tessék olvasni.
Herold
ui.:sztem nem jelent ennek a játéknak konkurenciát, nagyon távoli még és a siker több mint kétséges. Nem az elkészülte hanem az általuk megálmodott rendszer használhatósága.
hát azért adnd és a magus kicsit más...adnd-be 2-3000 sebzés kiosztása nem nagy kunszt,mig azért magusban igen csak megnehezitené a playereket,ha egy szörnynek ennyi hpja lenne.Persze itt is tisztelt a kivételnek Amugy igen,a legtöbb gambe az van,hogy menj és öld le ezt emg azt vagy hozzá ebből ennyit meg ennyit és ahhoz meg ölni kell...eléggé uncsi 1 idő után szal ezért nem értem,hogy egyesek miért vannak anynira beleszerelmeskedve Amugy legutóbb-jó,igaz nem játszok sokat bevallom- a Baldurs Gate-be láttam olyan dolgokat,amikor volt jelentősége a jellemnek is,hozzá kell tenni,hogy ott beszélgetni is kellett nem úgy mint a wowba Kiváncsi leszek milyen lesz,főleg ha ingyenes mindenképp kiporbálom majd Csak dobnák már ki
ui.nline sztem=internetes
Joe-ról tud vki vmit?Rég irt Erigowba ÉS vki nem indit vmi kalandot? Kezd uncsi lenni a nyár vagy el kéne kezdenem a Nyilt kaland karakteren...
Hú, erről a Mágusos játékról az öcsém mesélt már nekem valamikor régebben. Én nem nagyon vagyok híve az ilyeneknek. Szóval max. akkor játszanék vele, ha lenne ott is mesélő, és nem megadott válaszokból választhatom ki, mit reagál, vagy mond a karakterem. Mert az ilyen gyepálós WOW-féle játékok hamar unalmassá válnak számomra.
Én is nézegettem már, hogy mindenki nyaralni megy, csak én nem XD Bár pénteken megyek egynapos rokonlátogatóba Faddra, ott talán leugrunk a strandra is, bár barátom nem akar velünk jönni, én meg nemtom micsináljak ott a Parkinson-kóros nagypapámmal, meg keresztapámmal. Szóval reménykedem benne, hogy barátnőm még ott lakik és otthon is lesz, mert akkor elmehetünk kocsm... akarom mondani strandra XD
Végre visszatértem szabadságról, úgyhogy Shinter nincs minden veszve Abdul a nekromancia Doktora befejezte mellékes informatika tanulmányait, úgyhogy lesz ideje Nekropoliszt újra "életre" kelteni, meg élő halálra
"Nem megyek el a temetésére, mert õ sem fog eljönni az enyémre"
Alauron visszalépett bírálói feladataitól, ám kalandját viszi tovább Nekropolisz Ura újra itt! A tömeg lassan oszlik így az Oszladás Koncert után, savanyú és férges szájízzel vonulnak kriptáikba, sírjaikba. A buli utáni szemetet Darton papjai már megkezdték eltakarítani vitának adott helyet a Szabályzavar topic, nyolc napon belül gyógyuló sérüléseket szereztek a résztvevők Erigow urát hiányolják, érkeztekor jelentkezzen a portánál
Az ember azt hinné, hétvége alatt feltöltődnek mások, erre hétfő van s mint egy jólnevelt elhagyott temető: sehol semmi mozgás. csak lesek. Akik melóznak, azoknak őszinte részvétem
Kíváncsi vagyok, úgy este 6 magasságában változik a felállás, vagy akkor sem villog sehol semmi, ami reagot jelentene. De szerintem örüljek ha este 8-ra, 10 re megmozdul valaki