Résztvevők: Súrion (Huor Aikanáro), Mustafa (Herold Bardelot)
-Oren messze földön híres varázsló. Arról jelenlegi állapota miatt megoszlanak a vélemények, hogy még mindig bírja a mágia hatalmát vagy csak tudása morzsái maradtak meg neki. Úgy három emberöltővel ezelőtt a világot járta és mindenhonnan mesés kincsekkel és ősi tárgyakkal tért vissza. Egy nap azonban űzött tekintettel érkezett a városba és azóta sem ment vissza erdei házába. Erről ő maga nem sokat beszél, legalábbis nem nekünk. Időről-időre vannak utazók, akik elbeszélgetnek vele és bárgyú vigyorral indulnak a házába a kincsek és a teljes történet után. Még senki nem jött közülük vissza. A vélemények felemásak. Van aki szerint már rég kifosztották a házat, de a többség tudni véli, hogy még mindig ott áll érintetlenül a kincseskamra. Már a Herceg is fontolgatja, hogy expedíciót indít az ügy feltárására, de mindeddig megvolt az utánpótlás az utazók közül, így kivár a városvezetés, hogy oldják meg a rejtélyt a kalandozók.
/súrion/
-Attól függően, hogy mennyire vagy erdőjáró, hegymászó alkat másfél-két napi útra fekszik innen délebbre felfelé a hegyoldalban. Egy időben volt egy nem túl széles ösvény is, de azt már minden bizonnyal benőhette a növényzet.
-A ház kőből van rakva és a helyi stílusnak megfelelően tetőteres házikó. Lent csak a nappali és a konyha van. Felt egy háló és egy dolgozószoba-könyvtár. Hjahh. Szegény könyveimet már biztosan megették a molyok. Node visszatérve. A nappali közepén lévő meglehetősen masszív asztal alatt van a lejárat. Egy szőnyeg takarta mikor eljöttem, de valószínűleg már azóta ez megváltozott. Az egyéb „biztosítékokkal kapcsolatban azt tudom mondani, hogy mágikus és mechanikus csapdák is védték a kamrámat. Ezekből a mágikusak azóta már nem aktívak. Az előtted próbálkozók mindet megtörték vagy kipróbálták. A mechanikusakat egy öreg gnóm barátom készítette, direkt úgy hogy én se tudjam mik vannak.
*Az öreg megnézi, hogy van-e még az üvegben mellette, de csalódott arccal konstatálja, hogy elfogyott a pálinka.*

... no legalább tanul egy kis jómodort ... én is tanítanék neki valamicskét
 ... no legalább tanul egy kis jómodort ... én is tanítanék neki valamicskét  ... ha nem is jómodort ... rögtön nem fintorogna a kis aranyos ... affene már megint a nök ... még hogy nem jött vissza senki ... naná hogy nem ... IDE minek jönne vissza bárki is ... hm szóval Ö feneségessége is érdeklödik ... >
 ... ha nem is jómodort ... rögtön nem fintorogna a kis aranyos ... affene már megint a nök ... még hogy nem jött vissza senki ... naná hogy nem ... IDE minek jönne vissza bárki is ... hm szóval Ö feneségessége is érdeklödik ... > ... egyszer ebbe fogok beledögleni ... van ennél szebb halál? ... na jó az aréna ... de másodiknak nagyon jó terv
  ... egyszer ebbe fogok beledögleni ... van ennél szebb halál? ... na jó az aréna ... de másodiknak nagyon jó terv 

Na nézzem, hogy kell csinálni aztán majd meglátjuk sikerül-e valamit ellesnem belőle. -
 Na nézzem, hogy kell csinálni aztán majd meglátjuk sikerül-e valamit ellesnem belőle. - )*
)*