De épp ez az, hogy a regényeket ezekben a kérdésekben ejtsük kedves kolegina!
Viszont Ichigo azt mondta, hogy a Summariumban mintha olvasott volna róla......na jó ne dobjuk még el ezt az erioni elf-negyed ügyet. Utánajárok, hogy a Summáriumban tényleg benne van-e (gondolom az elfeknél kell keresni) és ha igen, nem bánom lehet elf negyed Erionban.
A többi erioni HM-nek mi a véleménye?
"Az anyagi érdek a kis jellemek nagy próbája, de a nemes jellemek számára még csak a legeslegkisebb. Aki megveti a pénzt, még korántsem talpig tisztességes ember."
A sumiban benne van, az elf mesél róla(fajleírásban) az irnoknak mikor Magon L'var akármivé változik a végén. Miközben északra tartott Erionban a helyi luminatarnál tanult x évig. Most nem veszem elö a könyvet de ez alapján "picit " nehéz lessz megalkotni. Egyébként a summi a késöbbi oldalakon a város leírásásnál meg sem emlékezik róla!
Csak elövettem . a luminatar: Rauminen. A 36.oldal közepétöl kb a 38. feléig ír az elf negyedröl. Herold
Én az "elf negyedet" úgy tudnám elképzelni a leírások alapján, mint ha pl: a Fogadónegyedben egy lakóháztömbnyi területen helyezkedne el. Körbe épületekkel, belül fás ligettel.
Akkor csak jól emlékeztem én erről az elf negyed féleségről. Kb én is hasonlóan képzeltem el mint Joe. Pár háztomb meg fák Nem is egy palotanegyed vagy egy Nekropolisz méretűre gondoltam. DE egyébként is csak azért érdeklődtem mert ez a negyed lett volna ideális indulásnak, de ha azt mondjátok h nincs akkor nincs. Én nem fogok kötözködni.Elfogadom a döntéseteket
"Programming today is a race between software engineers striving to build bigger and better idiot-proof programs, and the Universe trying to produce bigger and better idiots. So far, the Universe is winning. (Rich Cook)"
Te Ichigo....a te leendő elf bosszúállód milyen elf társadalmi normák szerint nevelkedett?
Mert ha original Sirneari akkor azzal kezdi a bosszúállást, hogy kiírtja az egész romlott és magából kifordult erioni kurva bagázst, hogy egyszer és mindenkorra kitörölje azt az égő szégyenfoltot a népről, akik elfnek merik nevezni magukat...mert aki gátlástalanul összefekszenek az embernép politikai vezetőivel, az ujjuk köré csavarják őket, hogy így nyerjenek hatalmat fölöttük azt egy "tiszta" sirneari vagy elfendeli eszmék szerint nevelt Mallior hívő gyomra nemigen fogja bevenni...de ez csak az én magánvéleményem...
Ezt írja a Sumi az erioni kolóniáról:
"....szentségtörés minden szavuk...én gyakorta figyeltem szörnyülködve a tetteiket, miken ők csak nevettek. Erkölcseikben és gondolkodásukban oly fertőzöttek, hogy bizonyos dolgaikról nem tudok pirulás nélkül beszélni."
Kérdés egy sereneya mennyire hajlandó teljes szívből teperni ezért az elkurvult bandáért? Végül is az is írja róluk, hogy idegenkednek a befelé forduló fajtársaiktól és hogy nem vetik meg a félelfeket...és hogy gyakran tűnnek fel emberlakta vidékeken, de igazi életterük az erdő és mező....pfff....bakker mondjuk nem értem, hogy ebben mi a logika az írók szerint, ha a bosszúálló a saját tisztavérű népe érdekeit kell hogy nézzze...ez is baromira erőltetett, tipikus példája annak, hogy hogy kell elb**ni egy jó ötletet, hogy beleerőltessék a "miért kalandozok" kérdéskörbe....ehh...szar az egész...hülyék... :...bocs Ichigo, nem neked szólt, csak puffogok ezeken a hülyeségeken.......az a faszi se tudja mit akart ezzel aki kitalálta...
Szóval Erionban van elf kolónia, akik azzal szereztek politikai hatalmat, hogy az elf csajok a hercegnek és belső körének teszik szét a lábukat....asszem eszményi hely egy elf bosszúálló számára, kérdés, kin kezdi a bosszúállást?
A hozzászólást 2 alkalommal szerkesztették, utoljára Kalmárfejedelem 2007.07.20. 22:09-kor.
"Az anyagi érdek a kis jellemek nagy próbája, de a nemes jellemek számára még csak a legeslegkisebb. Aki megveti a pénzt, még korántsem talpig tisztességes ember."
Na, akkor én is a Summáriumban olvastam:) Vagyis az túlzás hogy olvastam, mert csak beleolvasgattam, igazából az Aquir hatalomszavak miatt lapozgattam, mert kellett a Kürtszó a ködben kalandmodulhoz nekem egy kis háttértudás is az OD-ról, meg ilyesmikről, és szerintem akkor találkoztam az elf-negyeddel:)
Oké Ichigo, Erionban van elf kolónia, tervezheted azt a karit...legfeljebb kijátszod mekkorákat hülledezel, mikor felszínre kerül ez erioni elfek -te fogalmaid szerint- romlottsága...
Aha,erről az erioni elf kolóniáról ez nem tudtam Mert egyébként Sirenarban nevelkedett bosszúállót karok hozni.A Sereneya-król ezt irják:
"Több emberi nyelvet elsajátítanak, s az emberi kúltúra alapjai sem ismeretlenek elõttük. Felderítõik rendületlenül járják az elfek lakta vidékeket, s mindazon helyeket, ahol az elfek kapcsolatba került a külvilág fajaival. Ahol sérelem éri népüket kegyetlenül lecsapnak. Õk értesítik Oilant ha aquirok bukkannának fel valahol, s ha orkkal találkoznának, kérdés nélkül ölik meg. Õk az egyetlenek Sirenarban élõ elfek közül, akik nem vetik meg kiszakadt társaikat, s talán még a félelfekkel is jó a viszonyuk. "
Tehát a szöveg szerint elfogadák a kiszakadt elfeket,sőt talán még a fél elfeket is, de ha belegondolunk hogy mit csinálna egy sirenari ha megtudná hogy erionba az elf nők kurv*k akkor valószínűleg az következne be amit Kalmár mondott.Fell lenne purgálva az egész kolónia. Szóval elég érdekes lesz ez nekem, hogy mit fog csinálni a kis Sirenari Sereneyam
"Programming today is a race between software engineers striving to build bigger and better idiot-proof programs, and the Universe trying to produce bigger and better idiots. So far, the Universe is winning. (Rich Cook)"
Még annyit akarok hozzátenni, hogy a Sirenariak ha akraták volna már rég kiirthatták volna az erioni fajtársaikat ezért.de nem tették.Tehát valószínűleg undorodni fog az elfem de segít a testvírein
Fogalmazzunk úgy rájöttek mekkora hatalma van a szexualitásnak az emberek felett. És ezt gátlástalanul kihasználják a túlélésük érdekében, férfiak és nők egyaránt. Nyílván az erioni elit nemesség fölötti irányítás a cél... Erről szól a Sumiban az elf nő beszámolója. Érdekes.
A sereneya tuti hogy elfogadja a félelfet, -hisz afölött még szemet húny, ha egy 50 éves elf kölyök teherbe ejeti az emberi erdész lányát, na bumm, volt az ember nőnek egy jó estélye, a fiatal elfek pedig kíváncsiak....efölött még nagyvonalúan elsiklik, nem örül neki, dehát fiatalság bolondság, majd kinövik....... de azt hogy tisztavérű elf nő a testével szerezzen befolyást mondjuk Erion hercege felett az már több mint fogcsikorgató.......ráadásul ez teljesen elfogadott az erioni elf kolóniában...ezért van politikailag vezető szerepük...
Én úgy tartom logikusnak, hogy az elf kolónia házai és ligetei a jól őrzött Palotanegyedben vannak, az úri társaság negyedében, a "tüzhöz közel"...
Azon gondolkodtam, hogy ez e a jó hely vagy a Szabályzavar, de egyenlőre ez megfelelőnek tűnik.
Akkor én se maradok ki. A Sereneyák honnan tudnának arról, hogy mi van Erionban egy háztömbnyi fajtársukkal? A kiszakadott elfeken pedig északi terminológiával főleg azokat kell érteni, akik "selejtesek". Nem ők akarták, hogy mondjuk satnya a karuk vagy egyszerűen nincs hőlátásuk. Ettől függetlenül a "tiszta vérvonal" érdekében ezeket az elfeket kitaszítják. Velük jóban is lehetnek a sereneyák. Ha eljut Erionba egy ilyen bosszúálló, akkor véleményem szerint egyáltalán nem fog cimborálni az ottaniakkal, akik önszántukból teszik a csúnya doglokat.
Az elhelyzekedésnél én is a palotanegyedre tippelnék, mert máshol nincs igazán lehetőség se az igazi elittel közösködni, se nagyobb ligeteket kiépíteni.
Nyitott kapukat döngetsz Quator, éppen erről beszélünk.
Persze hogy nem lesznek jóban, sőt undorodhat is tőlük, de ettől függetlenül ha valóban méltatlan, durva igazságtalanság éri az ottani elf kolóniát...Pl: mit tudom én szerelemféltésből az egyik helybeli ember nemes elcsúfítja egy elf nő arcát, hogy senkié se legyen, ha már az övé nem lehet, -nos ez esetben azért számíthanak a sereneya támogatására nem? Mert oké hogy a sirenariak szemében romlottak meg züllöttek, meg minden rosszat el lehet mondani róluk, de azért a "mi kutyánk kölykei"! Tudod ha van egy öcséd, azt te püfölheted, verheted mert te a testvére vagy és ezt neked szabad, de rögtön a védelmére kelsz, ha más próbálja tenni ugynezt vele!
Mindkettő pusztuljon! Az ember azért, amit tett az elf meg azért mert hagyta ezt a szégyenfoltot a népére szállni.
Tehát abban egyetértünk, hogy az emberek okozta sérelmeket "segít" megtoroloni a sereneya, de emellett azt is megtorolja, amit becstelenségével a fajtársa elkövetett saját népe ellen véleményem szerint legalábbis. Mivel ezek az elfek nem azért kiszakadottak mert próbálnának a faji elvárásoknak megfelelően éldegélni csak valami miatt erre alkalmatlanok, hanem ezek direkt csinálják.
Node ezt eléggé lerágcsáltuk. Kíváncsian várom milyen karakter sül ki az egészből. Elősször jusson játékba, utána meglátjuk mit kezd ezzel a sok hosszúfülű cédával meg latorral.
Kinek örömére s kinek bánatára túléltem a rúnatábort és ismét itt vok Megkérném majd a hm-ket,km-ket,hogy ha vmi nagy változás volt a kalandokkal kapcsolatban,dobjanak meg egy pm-vel vagy egy üzit msn-n.