• Fórum kezdőlap
    M.A.G.U.S. Online RPG
    • Keresés
    • GyIK
    • Taglista
  • Felhasználói vezérlőpult
    Belépés
    • Felhasználói vezérlőpult
    • Belépés
  • Postaláda
    Privát üzenetek

Berrana-roda - a pengebárók édene

A kalmárok és bankárok fellegvára...

Moderátorok: Lianna Pentangelin, Admin

Hozzászólás küldése
396 hozzászólás • Oldal: 21 / 27 • 1 ... 18, 19, 20, 21, 22, 23, 24 ... 27

Re: Berrana-roda - a pengebárók édene

HozzászólásSzerző: Lianna Pentangelin » 2007.08.31. 16:13

Connak
Ázott Macska fogadó, nyár, délelőtt

-Ismerem ezt a fogást, tesz egy félmegjegyzést hogy ráharapjak a horogra. De tudom, hogy ez kamu: elkapsz a sikátorban és megpróbálsz lefektetni, közben meg nem tudsz semmi-fújtat Aysa sértetten. De közben szeme aggódóan cikáz körbe, ideges.
-Tudja mit, maga egy bunkó!-fakadt ki a kocsmárosra és kidöngött az ajtón, hogy odakinn fonja össze karjait és ott nézelődjön, hátha szembe jön vele az ismeretlen boszorkáényvadász akinek kinézetét sem ismerte :P . A kocsmáros dühét halkan eresztette ki sóhaj formájában.
Aztán Aysa arca megrándult, a vállához kapott. Nyílpuskába való vessző állt bele. A járókelők megbojdultak a lövésre.
Mi, Lianna Pentangelin, Domvik kegyelmébõl mint Shadon örökös királynõje, esküszünk a Hétarcú Istenre, s minden szenteire, hogy Domvik egyházait, Shadon minden rendü lakosait jogaikban, szabadságukban megtartandjuk, mindenkinek igazságot szolgáltatunk, Shadon függetlenségét fentartandjuk; határait és a mi ezen országhoz tartozik gyarapitjuk és megteendjük mindazt, a mit ezen országaink javára, dicsõségére és öregbitésére megtehetünk. Domvik Minket úgy segéljen!
Lianna Pentangelin
Helyszínmoderátor
Helyszínmoderátor

Hozzászólás: 1782
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Con Larrodan » 2007.08.31. 16:29

(Con Larrodan)

- Az istenit... *sziszegi a fogai között* ... bocsi *pillant fel majd koldus kilétét meghazuttolva rugaszkodik el a bárpulttól, két hosszabb ugrással a lány mellett terem, felnyalábolja gyorsan visszaviszi a fogadóba... szabad kezével magára rántja az ajtót.*

- Ki akar kinyírni kiscsibém? *lehajtja fejéről a csuklyát, és felméri a lány sebének súlyosságát...*

Eiresin Wyntumal - Pathfinder
Con Larrodan
Admin
Admin

Hozzászólás: 3216
ZK Karakter: Eiresin Wyntumal
  • Honlap
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Joe Lyon » 2007.08.31. 16:44

/ Erlon Arts /

* A dalnoknak elkerekednek szemei, mikor azt hallja, hogy a titkárnőcskének nem tetszett az ő kis rövid verse, s mikor elé rakja a könyvet, s a 12 oldalas szöveg betanulásáról beszél, legyint egyet. Azonban közben gondolatai pörögnek.*

<… Ohh,, hogy a krán köves ménkű csapna beléd, meg abba a lovagkorban „élő” grófnődbe! Nem tetszik a versem, kritizálják tudásom! Mi a fenét képzelnek ezek magukról!? Nem én kerestem meg őket, hogy be kellene „ugrani” az estélyre, mert a „régi” muzsikusukkal történt valami!? Én jövök, még azt sem beszéltük le, mi lesz a fizetségem, erre föl, még ez a némber akar nekem feltételeket szabni! ...>

* Próbál magára nyugodtságot erőltetni, mély levegőt vesz, s csendesen, de határozottan megszólal.*

- Hölgyem! Ha grófnőjének ez a költemény a mindene, természetesen áttanulmányozom a művet, s a kottához is értek egy keveset! * Ekkor hallja meg a folyosóról jövő kuncogást.*

- Ha megbocsátana egy pillanatra! * Kell fel helyéről, s gyors léptekkel az ajtóhoz lép, majd kitárja azt. Kidugja fejét, s körbenéz. Keresve az előbbi hang forrását.*
Egyszer élünk! Akkor hát élvezzük! Meg olyan még nem volt, hogy ne legyen valami!
Burkh Drukshad (ork)
Erlon Arts (dalnok)
Hart Al Arten(Dartonita paplovag)
Joe Lyon
Olvasó
Olvasó

Hozzászólás: 1063
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Lianna Pentangelin » 2007.09.01. 11:02

Connak
Fogadó, nyár, délelőtt

-Maga szerint, ütődött?!-sziszegte a lány a fájdalomtól. Jól tette hogy becsapta az ajtót Con, mert a következő vessző az ajtó fájába állt bele, közel a lány fejéhez. Valaki átellenben valamelyik ház emeleti ablakából vagy tetejéről lődözhet.
-Hallott már banyákról akik alig várják hogy leleplezzék őket?!-markolta vállát. A fogadós köpött egyet.
-Rosseb! Most ez a szajha igazat mondott?!
A jelen lévő vendégek -két iszogató fiatalember, akiknek egyhe művészfejük van (hosszúra hagyott haj, sápadt keskeny arc, szemeikben túlzott világfájdalom), egy köpcös kereskedő s üzlettársa- nyomban felélénkülnek. Minden elejtett szóra kíváncsiak, az egyik művészke az ablakhoz akar menni leskelpődni, de társa elrántja, mondván még szemen lövik. A válasz rá:
-Fél szemmel több ihletem lenne...
Mi, Lianna Pentangelin, Domvik kegyelmébõl mint Shadon örökös királynõje, esküszünk a Hétarcú Istenre, s minden szenteire, hogy Domvik egyházait, Shadon minden rendü lakosait jogaikban, szabadságukban megtartandjuk, mindenkinek igazságot szolgáltatunk, Shadon függetlenségét fentartandjuk; határait és a mi ezen országhoz tartozik gyarapitjuk és megteendjük mindazt, a mit ezen országaink javára, dicsõségére és öregbitésére megtehetünk. Domvik Minket úgy segéljen!
Lianna Pentangelin
Helyszínmoderátor
Helyszínmoderátor

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Lianna Pentangelin » 2007.09.01. 11:11

Erlonnak
Hiciano villa, nyár, délután

A folyosón Nicol pukkadozik, aki nem jön zavarba Erlon kilesésétől:
-Jól bírod!-suttogta-Látom, már szívja a véred, nem irigyellek! Ha végeztél, megkereslek, érdekességeket akarok neked mondani!-súgja a fiú, aztán kuncorászva elkotródik.
Odabenn a titkárnő közben felegyenesedett.

-Rendben, akkor a többi művet önre bízom, jó tanulást! Nekem még rengeteg dolgom van. Az előadást esti harangozás után egy órával tervezzük, addigra a vendégek is megjönnek. Számítunk önre-volt udvarias és hűvös Wanda.

Később Nicol a korlátnál várta Erlont, közben száraz leveleket tépkedett a vadszőlőről.

-Végre. Oh, látom az olajfát a nyakadba górta-nézi a kottákat-Szóval...Ada kisasszony kilovagolt, állítólag megneszelte, két haverjaa városban tartózkodik...azaz még két fővel kiegészül az a csapat, amire igent mondtál. Két nőről van szó...fogod te bírni? Hallottam mik a fogadás kitételei-vihorászott a fiú.
Lianna Pentangelin
Helyszínmoderátor
Helyszínmoderátor

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Con Larrodan » 2007.09.01. 12:19

(Con Larrodan)

- Tűnés az ablaktól! *ripakodik az emberekre* Ne akarják ily felelőtlenül eldobni maguktól az életet!

*Itt hull le róla az álca, tökéletes shadoni nyelven beszél, kifinomult hangzással, tekintélytparancsoló hangnemben...
Leszedi arcáról az álbajuszt, és az összes kelléket, így a fogadós már felismerheti...*

- Én vagyok az akit keresett... mendraiosz Con Larrodan, Domvik felkent boszorkányvadásza... *mondja, miközben még mindig a sebbel foglalatoskodik... szakítja vállán a ruhát, hogy lássa a sebet.*

- Hogy érzi magát? Émelygés, rosszullét, szédülés, homályos látás?

<Ha mérgezett volt a vessző, mostanra már biztosan hatott volna, de ki tudja, hogy mit kenhettek még rá.... Minél hamarabb el kell távolítani...>

- Mondja, miért keresett...
Con Larrodan
Admin
Admin

• Honlap
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Lianna Pentangelin » 2007.09.01. 13:00

Connak
Fogadó, nyár, délelőtt

-Mi? Mi van?-pislog a lány fájdalom közepette a férfira. akinek akcentusa elpárolog és már nem néz ki olyan söpredéknek.
-Fáj rohadtul...de látok jól...nem lehetne kiszedni?-kérdezte. A vért meglátva nem ájult el, de megijedt.
-Francba. ha most meghalok, pokolra jutok! Gyónnom kell! Adja fel a kenetet! Vagy megmaradok és nem kell?!-pánikolt be.
Az ablakból visszavonultak, a fogadós Conra nézett:

-Elszalasszam az egyik inast őrségért, vagy bízzam magára?
Lianna Pentangelin
Helyszínmoderátor
Helyszínmoderátor

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Con Larrodan » 2007.09.01. 14:27

(Con Larrodan)

- Hívja az őröket, ez az ő hatáskörük, nekem el kell látnom a nőt *mondja kimért hangon a fogadósnak*
- És adjon egy pohárra a legerősebb, legütősebb pálinkájából *amint megkapja odaadja lánynak*
- Ezt idd meg, szükséged lesz rá, *ekkor előveszi medálját, s a lány ajkai elé csókra tartja és halk mormolásba kezd...*

- Uram, kérlek terjeszd ki jóságod megtévedt gyermekedre, s fogadd vissza újra bárányaid közé. Áldásod legyen rajta...

// Áldás 3 MP //

- Uram segíts *suttogja a fogai közt, majd egyik kezével szorosan tartja a lány vállát, míg a másikkal óvatosan megragadja a vesszőt, és a beérkezési szöggel megegyezően egy hirtelen modulattal kirántja.*

<Még szerencse, hogy ezek nem szakállas vesszők...>

*S újra imára kulcsolja a kezeit...*

Con Larrodan
Admin
Admin

• Honlap
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Lianna Pentangelin » 2007.09.01. 14:33

Connak
Fogadó, nyár, délelőtt

A fogadós azonnal hátrament hallva az utasítást. Fiatal, kiálló gigájú fiú hozott pálinkát. A jelenlevők lélegzetvisszafojtva figyeltek, hisz szent ember van közöttük! Akadt aki nyomban szent jelet hányt magára.
Aysa befogta, aggódó szemekkel követte figyelemmel, mi történik. Meghúzta az italt, zárt szájjal köhögött, szeme bekönnyezett. Hallotta, most húzzák ki a vesszőt. Összeszorította szemeit és száját is, aztán megrándult. A sebből nem kezdett el baljóslatú vérfolyam ömleni. Vérezni vérzett, de nem fúródott vészes mélyre a hegy s fontos eret nem érhetett. Egy jó kötés is elégnek tűnik ránézésre. Ha viszont Con még mindig ragaszkodik ahhoz, hogy ura erejét hívja segítségül, elviekben semmi akadálya.
A szent medált szó nélkül megcsókolta. Lehet hogy banya de nem hitetlen. Érdekes kombináció.
Aysa szemeiben fényt vetett az alkohol, eltompult az éle. Magyarán kezdett berúgni. Ha ez jobban elhatalmasodik, nehéz lesz kihallgatni.
Lianna Pentangelin
Helyszínmoderátor
Helyszínmoderátor

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Con Larrodan » 2007.09.01. 14:44

(Con Larrodan)

<Szerencsére nem volt mély a seb, majd beheged magától... addig legalább nem virgonckodik.>
Látva, hogy nem súlyos a sérülés, csak megköszöni Urának segítségét.

- Tiszta gyolcsra lenne szükségem mihamarabb *szól a fogadósnak, s mikor megkapja a sebre szorítja, majd átköti a vállát, s a karját a nyakába, hogy ne mozogjon, majd óvatosan felsegíti*
- Felviszem a szobámba, ha jön az őrség ott keressenek. *azzal feltámogatja a lányt, s leülteti az ágyra*
- Itt biztonságban vagy, mondd amit akartál, az igazat, mert máglyára kerülsz... *s mellkasán összefont karokkal várja a lány mondani valóját*

//Láttam rajta valahol klánra utaló tetoválást? //
Con Larrodan
Admin
Admin

• Honlap
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Lianna Pentangelin » 2007.09.01. 14:59

Connak
Fogadó, nyár, délelőtt

Aysán elsőre semmi tetoválás vagy ékszer nem utalt hovatartozásához. Lehet, ahhoz jobban le kéne vetkőztetni :lol:
A kötés csinosan feszült vállán, s ha majd csökken az ital hatása,akkor panaszkodik legközeleb a lány. Hagyta hadd vezessék fel.

-Nem akarok máglyára kerülni, ezért is jöttem ide-kuporodott fel az ágyra.
-Ki akarok szállni az egészből. Edessza mindig csak parancsolgat nekem, mintha valami szolga lennék. Pedig tudok annyit mint ő!-villant szeme sértetten-Ám betelt a pohár...megkörnyékezte a szeretőmet...vele hált...keserű lett a szám íze, s méreggel telt meg a szívem, ami kiölt belőlem minden szeretetet Edessza iránt, pedig ő a nővérem.
Ránézett Conra:
-Edessza boszorkány. Férfiakkal játszik s veszi el az eszüket, de nem úgy, ahogy egyszerű lányok teszik, hanem varázslattal. Így vette el a szeretőmet is. Ám a szeretőm se rendes férfi...-hajtotta le búsan a fejét-Varázslóféle. Nem gonosz, de mégis varázslóféle. Segít néha Etreának.
A név felidézi Conban, hogy ez az a nő, aki a Fekete Jáspis banyaszekta vezetőnője.
-Tudom hol lapulnak meg és mi a következő tervük...Most, hogy sejtik, ide jöttem s árulóvá lettem, meg akarnak ölni. Kérem az egyház védelmét s megbocsájtását!-nézett kérőn Conra. Félt, de vallani is akart, gesztusai nem árulkodtak félrevezetésről. S ha vállalta a veszélyt, talán tényleg nem színlel.
-Van egy új üdvöskéjük. A neve Ra-Ra...
Conban vészharang kondult meg. Ugyan így hívták azt a lányt, akit a másik boszorkányvadász vett maga mellé kitanítani a bálra...Vajon tud erről Augustino kollegája? Vagy igaz lenne a főpapnak, beszivárgás vette el a még oly szentéletű férfiak eszét is? Ha ez igaz, Aysa koronatanúvá léphet elő...
Lianna Pentangelin
Helyszínmoderátor
Helyszínmoderátor

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Con Larrodan » 2007.09.01. 15:39

(Con Larrodan)

- Amennyiben igaz amit mond, s ezt hajlandó vagy a tárgyaláson is elmondani számíthat a segítségemre. Mesélj még erről a Ra-Ra-ról, a gorviki méregkeverőről, és Etreáról? Mit terveznek?
...
- Igen, láttalak titeket a kikötői kocsmában, s hallottam mit beszéltek... így tudom, hogy erről nem hazudtál... De mondd még mit tudsz... Amint megjött az őrség távozunk a hátsóajtón, és megyünk a templomba, ott a tárgyalásig biztonságban leszel, magam beszélek a főpappal. *lassan, nyugodtan, kimérten beszél.... süt belőle a magabiztosság*
Con Larrodan
Admin
Admin

• Honlap
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Lianna Pentangelin » 2007.09.01. 16:46

Connak
Fogadó, nyár, délelőtt

Aysa komolyan rád néz:
-Egy egyházi személynek hogy hazudnék? Pont akkor amikor abba akarom hagyni az eddigi utam egy másikért? Ha a biztonságomért a szavát adja, már pedig azt adta, akkor teszek vallomást. Ám nem tudom hol lehetnék pontosan védve. nem tudom melyik személyt fűzték be az enyémeim. Csak azt tudom hogy Ra-Ra műve. Ra-Ra nem tudom honnan jött, csak azt, csinos fekete hajú lány aki folyton ostobábbnak tetteti magát annál, mint amennyire az. Jó az ágyban s nem retten vissza semmitől sem. A szeretőm neve...-elámul-...sose mondta a nevét. Hogy ez csak most tűnik fel! Gorviki, az biztos. Két hónapja érkezett egy hajóval, menekültként. Ért a felcserséghez. Legtöbbször a kikötő kocsmáiban van, szállása magánhelynél található, valami Alexa néninél. A nyanya nincs beavatva semmibe, nem is tudja hogy kígyót melenget a keblén. Kígyó, mert lefeküdt a nővéremmel...-rándul meg dacosan ajka.
-Néha kever ezt azt amire Etrea kéri, de a maga ügyeit csak ennyire vegyíti a mieinkkel, többre nem. Nem sokat árul el sosemagáról meg a barátairól. De szerinten embercsempész. Többször kihallgattam őt, amikor olyan hazájabéliek partra szállását könnyítette meg, akik közül lehet, hogy páran a múltjuk miatt fennakadnának a kikötői behajózási őrség rostáján. Azt hitte, nem tudok jól gorvikiul, csak pár szót, de ebben meg ő ismert engem rosszul.
Megtapogatta a kötést, múlott a pia hatása, jött vissza a fájdalom.
-Etrea dörzsölt nő. Félig gorviki, valami pogány istent tisztel, se nem Ranagolt, se nem Domvikot nem ismeri el. Gazdag szeretőinek adományából tartja fenn magát és a szervezetét. Ha jól tudom vagy egy tucat lánya van, akik mind a szakmát űzik. A lányok java nem shadoni. Eddig jól megvoltunk, nem avatkoztunk bele se politikai se egyházi ügyekbe. Aztán Etrea vérszemet kapott: kitalálta hogy akar egy szemet tudni az egyházfik között. Így megszervezte, hogy egyikünk szeretője lehesen valami papnak. Két lány van versenyben: az egyik Ra-Ra, aki már félig be is épült, de úgy néz ki, akit ő vűlasztott nem elég befolyásos és tovább akar lépni másikra s egy másik lány, akit Hajnalnak neveznek, az igazi nevét s hogy hogy néz ki nem tudomé. Hajnal Etrea adu ásza. Nem tetszik neki Ra-Ra nagyravágyása, veszély esetén hagyja, hadd kapják el de előtte gondoskodni akar arról, hogy sose tudjon vallomást tenni. Szóval Ra-Ra-t mindig figyeli egy ember, aki a kellő pillanatban ha kell, örökre elnémítja méreggel. Sajnos nem tudom, ki ez az alak, akit ezzel bíztak meg. Hajnal kilétét féltőn óvják, de a közelgő bálban debütál, összeismerkedtetik azzal a férfival, aki állítólag esélyes arra, hogy kiszemelje Hajnalt és ágyasává tegye, mert Etrea szerint az olyan lányok a hapsi gyengéi, mint amilyen maga Hajnal is.
Etreának több búvóhelye is van, ezek közül csak kettőt ismerek.
Lianna Pentangelin
Helyszínmoderátor
Helyszínmoderátor

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Con Larrodan » 2007.09.01. 17:20

(Con Larrodan)

*Némán hallgatja végig a lány mondandóját... egy-egy részletnél felhúzott szemöldökkel hallgatja, s dünnyög magában... mikor bejezte a lány, megenyhült arccal, de még mindig komoran ül le mellé az ágyra...*

- Tényleg piszkosul nagy bajban vagy, ezen nincs mit szépíteni. A vallomásért cserébe, s ha sikerül felszámolni a Fekete Jáspis lányait, valószínűleg amnesztiát kapsz, s az is lehetséges, hogy a papok visszaformálnak normális nővé. De szavaimat ne vedd biztosra, hatalmam vajmi kevés az ilyesmihez, ellenben jó barátságban vagyok a főpappal. Meglátom mit tehetek érted. Urunk visszafogadott a nyájába, áldása rajtad van, így reménykedhetsz a megtisztulásban.

- Tudomásunk van a Ra-Ra által behálózott társunkról, ellenben Hajnal felbukkanása túlságosan nyugtalanító, mégsem lesz olyan egyszerű mint képzeltem. Mit tudsz még a kiszemelt férfi kilétéről? Már befolyásos pozicíóban van, vagy csak ígéretes poszt várományosa? Ra-Ra hol tartózkodik napközben? És hol lakik ez az Alexa néni?

*Látja a fájdalmat átsuhanni a lány arcán...*
- Múlik a szesz hatása, erősödni fog a fájdalom. Nem túl mély a seb, de lehetőleg ne mozgasd még egy jó darabig a karod, mert felszakad a seb, és nagyon nehezen fog begyógyúlni. Vannak jó fájdalomcsillapító főzetek, de azokat szerintem te is ismered, amennyiben beavatott voltál.... *kis hatásszünetet tart...*
- Mióta vagy a rend tagja, és mikor itatták meg veled a méhedet pusztító első főzetet? *amilyen aprólékosan beszél a "fajtájáról" látszik rajta, hogy alaposan ismeri őket...*
Con Larrodan
Admin
Admin

• Honlap
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Lianna Pentangelin » 2007.09.01. 17:33

Connak
Fogadó, nyár, késő délelőtt

Aysa teljesen elvörösödik. Egy banyától nem várható, hogy zavarba jön ilyesmitől, de a lánnyal mégis ez történt.
-Két éve jött meg az első vérzésem, azóta iszom ánizskapor főzetet, hogyha férfival hálok, ne essem teherbe. Azóta vagyok a Fekete Jáspis tagja is.
Tehát a lány talán ha banyatanonc lehet legfeljebb, nem az a vérmesebb, kitanult fajta. Figyelmen kívül hagyja fájdalmát, felkel, eléd térdel és megcsókolja a kézfejed.
-Köszönöm, uram, minden reményem most magában és a Hétarcúban van!
Folytatja:
-Úgy tudom, hogy igéretes egyházi személy, akinek előléptetése rövid idő kérdése. Ra-Ra mindig azzal a férfival van, akit behálózott. Azóta nem érintkezik velünk. Alexa néni a Művésztelep tőszomszédságában lakik.
Lianna Pentangelin
Helyszínmoderátor
Helyszínmoderátor

Vissza a tetejére

ElőzőKövetkező

Hozzászólás küldése
396 hozzászólás • Oldal: 21 / 27 • 1 ... 18, 19, 20, 21, 22, 23, 24 ... 27

Vissza: Ronella tartomány (Tengerkapu)