Már a melóhelyig visszajutottam, de haza csak fél tíz után érek. Biztos ami biztos szólok, hogy ma nem biztos, hogy egyáltalán gép elé ülök még. Ha igen, akkor valószínű még a behozó-olvasás sem fog végére érni, így reagot majd holnap estére várjatok tőlem.
Bocsánat mindenkitől, aki számított a ma esti aktivitásomra, de sajnos most kivételesen nekem nem jöttek össze a dolgaim.
A szabályzavar topicban megfogalmaztam egy alapötletet, "OM-es harcrendszer" -munkacímen, ami lényegesen megkönnyítené és gördülékenyebbé tenné a játékban a harcot. (Esetleg képzettségek próbáira is alkalmazni lehetne.) Vitassuk már meg, hogy elfogadhatónak tartják-e a HM-ek illetve a játékosok; ha igen, el lehetne fogadni általános szabályként.
Sok finomításra szorul, de valami egységes és egyszerű megoldást kellene keresnünk. A "cikket" folyamatosan kiegészíteném az új finomításokkal a kritikák alapján. Előbb-utóbb csak kijön belőle valami használható...
UI: Van még egy további érvem a célszámos rendszer létjogosultsága mellett: Az ETK is ezen alapszik. Ugyanis ha a Mesélő úgy akarja pontosan meghatározhatja, hogy egy karakter hanyas dobással találhat el egy ellenfelet. Hogyan? Gondolom az nem képezi vita tárgyát, hogy az ellenfelek harcértékeinek meghatározása a KM jogköre. A KM megnézi mennyi a JK TÉ- je és olyan VÉ-t ad az ellenfélnek ami akkora dobással található el amilyet a KM akar. Akkor nem egyszerűbb direktbe megmondani mekkorát kell dobnia? Nyílvánvaló hogy ahol harc van ott -az ellenfelek veszélyességétől függően- sebződni is fognak, és az is nyílvánvaló hogy egy hangulatfokozó csatába úgyis olyan ellenfelet fog választani a KM, amik legyőzhetőek, és nem fog senki meghalni, mert mindenki azt szeretné, hogy menjen a végéig a történet a végkifejletig. Ezért tartom teljesen feleslegesnek az ETK harcrendszerének -a fórumban- roppant körülményes használatát- határozzunk meg egy átlagértéket, hogy bizonyos fokú veszéllyel szemben, a történet szereplői mennyire körülbelül mennyire szenvedhetnek meg, és ehhez mérjük ki a várható sebzést is, de a végeredményen nem fog változtatni a rendszer: a JK-k legyőzik a fenyegetést és a történet megy tovább. Így is úgy is le fogják nyomni az ágyútöltelékeket... A kérdés csak az mennyi felesleges számolgatással jutunk el idáig. Erre találtam ki a fent vázolt ötletet. Ahol meg nem ágyútöltelékekkel folyik a harc, hanem a főgonosszal, ott elő lehet venni a szabálykönyvet és mehet a húzd meg-erszed meg 100 körön át!
Jeah! Azt hiszem behoztam a kihagyásom. Kivéve a Hakea-projektet, de annál már indulás előtt elvesztettem a fonalat, mivel nem tudtam végigolvasni a méteres reagokat.
Erigowi Klavel bizonytalan időre és általa ismert okokból nem lelhető meg az oldalon, de chaten sem, tényleg nem lehet mit tenni várakozáson kívül Remélem nem egy évet kell várni visszatérésére Erigow színhelyt lassú helyszínek közé került a Hm távolmaradásának idejére, de lezárásra egyelőre nem kerül! rövid időre harcrendszeri módosítási ötletet dobott fel Castor és kiderült hogy minden HM szinte hasból meséli le megnyílt Hakea ötlete kapcsán a vitafórum, tessék építő kritikákkal, plusz ötletekkel elhalmozni minden érdeklődőnek! akit érdekel a 7 tenger kalózai szerepjáték (vagy mi a szösz ) az keresse meg Castort, mert szeretne abban a rendszerben mesélni Pirate zárt kalandot hirdetett meg, minden érdeklődő keresse meg őt priviben!
Yvett jól mondja, a Szabadság topic nem az egy-két napot átívelő kimaradások bejelentésének színhelye, hanem a 3 vagy 3< távolmaradásé. A nem rendeltetésszerű használatért fenékberúgás jár
A komoly érdeklődésre való tekintettel közhírré tétetik: Többen már ne keressenek, a létszám nemhogy betelt, de még a tartaléknak is van tartaléka! Pedig nem is jelentkezhetett akárki! Komolyan mondom, akinek ideje és energiája engedi indítson egy zárt kalandot! Ahogy elnézem nagy igény lenne rá...
"Felöltöm vértem, kezemben íjam és a kardom, Készen állok a rohamra, a csatajelet várom..."
Bocs, hogy ily soká távol voltam „szó nélkül”. Sokszor és sokat töprengtem, hogy mi tévő legyek az OM-el kapcsolatosan, s arra jöttem rá, hogy egyenlőre nem igazán bírnám szusszal. Rengeteg munka, különböző feladat összejött mostanság! Ráadásul mellékállást is bevállaltam, valamint a családi háttér sem úgy alakult, ahogy „szerettem volna”. Így egyenlőre szüneteltetném HM-i státuszomat, s játékosként is nagyon ritkán tudnék, tudok majd részt venni az oldal életében! Nagyon nehéz döntés volt, de meg kellett hoznom! Imádom az oldalt, s sajnálom, ha bárkinek is „csalódást okoztam”!!! Legyetek rosszak! Olyan még úgy sem volt, hogy ne legyen valami! Egyszer élünk, hát élvezzük azt! Örülök, hogy megismerhettem ezt a csodálatos fórumot, minden „résztvevőjével” együtt!
Remélem egyszer rendeződik körülöttem is minden, s „teljes valómban” vissza tudok térni!?
Az Erigowban játszó játékosok nyugodtan meséljék ki magukat, ahogy nekik a legmegfelelőbb, s zároljátok légyszi az összes karakteremet HM-ek!
"Programming today is a race between software engineers striving to build bigger and better idiot-proof programs, and the Universe trying to produce bigger and better idiots. So far, the Universe is winning. (Rich Cook)"
Az istenek vigyázzanak rád Joe.Remélem még találkozunk ezen az ynevi elsődleges anyagi síkon.
„Lüktet a vér ereidben, ha kardcsörgést hallasz... Jóbarátod a Halál, fegyver-a-kézben rámosolyogsz... Fejed felett zászlót tép a szél, hogy gyõzelemre vidd... A Dicsõség Istene veled van, hát hiába lesnek téged a varjak. Kiválasztott vagy, amilyen sokezerbõl egy, ha akad - Harcosnak születtél!”