tp: dobások 419,529
össz tp: 6000+2826
hiányzik: 1174
\\ off
Tenho:
[i] a lovag távozása után elolvasom a levelet majd Xuera nézek [i]
- Csak találkára hív a házgazdánk. Úgy látom este egy kicsit magadra kell hagyjalak. Maradj majd a lovag mellet.
Xue:
- Találkára? Mégis milyen találkára, és hová?
Tenho:
- Mindegy hogy hol és mikor egyedül megyek.
Xue:
*Felvonom a szemöldököm.*
- Egyedül. Mert egyedül hívott, vagyis azt mondta, hogy egyedül menj?
Tenho:
[i] elkomorul a hangom [i]
Tenho:
- Nem. Szeretné ha te is ott lennél, de én nem szeretnék kockáztatni. Az előbb majdnem megöltek ha csak egy kicsit több mentális hatalma van a támadódnak már nem tehettem volna érted semmit.
Xue:
- Javíts ki kérlek, de nem a védelmezőm vagy? Márpedig akkor mellettem a helyed. Vagy nekem melletted.
Nem tetszik. Pont a támadás miatt. És ha csapdába akarnak csalni?
Tenho:
-Groard felhívta rá a figyelmem, hogy lehet hogy kelepcét állítanak. A lovag mellet most nagyobb biztonságban vagy. Itt Groard szava törvény. A falakon kívűl már kisebb a hatalma. A védelmeződ vagyok és egyszer már elbuktam... Ezen már nem tudok változtatni, de nem szeretném az előző hibámat újabbakkal tetézni.
Xue:
- Elbuktál? Tenho! Ha mellettem álltál volna közbetlenül, akkor sem tudtad volna megakadályozni!
Xue:
De nem értelek... Ha Groad adta a levelet, akkor miért hívta volna fel a figyelmedet egy kelepcére? Vagy maga alatt vágná a fát? Vagy... arra célzol ezzel, hogy esetleg valaki követni fog?
Tenho:
- Igen várhatóan követni fognak, ahogy a házban elhangzott egytlen szó sem marad titokban. Groard egy testőrt ígért neked ő meg tud védeni a lovaggal együtt. Harcra számítok és én mint már mondtam nem harcos vagyok itt talán nagyobb biztonságban vagy.
Xue:
- De te nem vagy biztonságban akkor. Nem engedhetlek egyedül menni.
Tenho:
- Magamra tudok vigyázni. Megvannak a trükjeim emlékezz csak amikor az otthonomról meséltem. Azt a trükköt sokféleképpen használhatom.
Xue:
- Nem tetszik Tenho. Nem ismered a várost, sem az itteni szokásokat. És mi van ha az a testőr is ártani akar? Benned megbízom, nem akarom, hogy magamra hagyj, nem akarom, hogy egyedül menj. Nem vagyok olyan védtelen mint aminek kinézek. Az a kard nem dísznek lógott az utazás alatt az oldalamon, használni is tudom. Menjünk együtt kérlek!
Xue:
/Meggyőzés próba: d20+kép.fok.+kar.mód. / 13+6+2=21 - szemben Tenho Emberismeret próbájával//
Tenho:
emberismeret próba: d20+képz+kar. mód 5+4+3=12
Tenho:
- Abban igazad lehet, hogy abban sem igazán bízok, akit Groard a védelmedre küld. Rendben akkor együtt megyünk. Bár nem vagyok biztos benne hogy jó ötlet.
Xue:
- Azt hiszem senkiben sem bízhatunk. Egyedül még Twanban, mivel ő is ugyan olyan külhoni mint mi. Ha ... ööhh.. nem tudom mi áll a levélben, de ha őt is vinnénk, akkor már jobbak lennének az esélyeink egy támadás alatt, nem? És legalább megmaradhatna az a látszat, hogy hármasban fedezzük fel Yankart.
Esetleg elolvashatom a cetlit? - *kérdezem, és nyújtom a kezem, hogy adja át Tenho a Groadtól kapott levelet.*
Tenho:
[i] elhúzom a számat a lovag említésére és átadom a levelet[i]
Tenho:
- Persze parancsolj. Hogy a lovagot mennyire jó ötlet vinnünk nem tudom. Párviadalban biztos megállja a helyét, de ez nem becsületes küzdelem lesz. Ráadásul nem bízok benne, de rád bízom a döntést.
Xue:
*Átveszem a levelet és elolvasom. A végére enyhén elkomorul az arcom, és mintha nem lepne meg a tartalma.*
Xue:
- Megyek. - *jelentem ki ellentmondást nem tűrően, Látszik, most már akár hogy is visszakozna, hogy menjek nem tud megállítani - hacsak egyéb módját nem választja a megállításomnak. Megmutatom a levelet, és az utolsó soron végigvezetem az ujjam. "Óriási bajban vagyok, a gyermekeim életével zsarolnak."
Közel hajolok Tenhohoz és a fülébe súgok.*
- Mennem kell, ez már családi ügy.
Tenho:
[i]én is suttógóra fogom a hangom [i]
Tenho:
- Igen tudom és megértem, ezért is egyeztem bele bár nem szívesen.
Xue:
*Bólintok egyet, hogy akkor egyetértünk.*
- A lovag is jön. Barátkozz meg vele. Nem rossz ember, csupán más eszmék szerint él. És ezt el kell fogadnunk, mégha nehéz is. Nekem sem tetszik sokminden - na nem vele kapcsolatban -, de... alkalmazkodnunk kell.
Átmegyek a szobámba. Átöltözök, és rendbe teszem magam.
Xue:
És... - *mélyen a szemébe nézek, hálásan.* - Köszönöm, hogy megmentetted az életem.
Tenho:
[i]amikor a lovagot emlegeti elkomorulok [i]
Tenho:
- A lovag nem rossz ember de meg kell tanulnia emberszámba venni a nem nemesi születésüeket különben sosem fogja rangjához méltón szolgálni a népét.
Tenho:
[i] amikor Xue megköszöni viszonzom a pillantást [i]
Tenho:
bármikor sajnálom, hogy egyáltalán szükség volt rá
Tenho:
[i] amikor Xue elindul a pánsípomért nyúlok és játszani kezdek egy elf balladát [i]
Tenho:
[i] addig játszok amíg nem szól hogy mehetünk vissza [i]
Xue:
- Mondtam már. Akkor sem akadályozhattad volna meg, ha mellettem állsz közvetlenül. Ezért ne emészd magad. Megtettél mindent mit lehetett.
Igyekszem. - *azzal kisietek az ajtón át a saját szobámba. Ez a ruha már nem való a fogadásra. Egy http://fc02.deviantart.com/images/i/200 ... on_1-2.jpg ilyen ruhát húzok magamra, és a hozzá való kiegészítőket (harisnya, cipő). A hajamat és a sminket megigazítom magamon.
Tenho szobájához megyek vissza és bekopogok hangosan.*
Xue:
- Készen vagyok. Mehetünk.
Tenho:
[i] Amint meghallom Xue hangját elindulok az ajtóm felé de a játékot csak akkor hagyom abba amikor a kilincsért nyúlok majd ajtót nyitok[i]
Tenho:
- Mehetünk.
Xue:
Belekarolok Tenhoba, és így megyünk a fogadásra vissza. Arcomra mosolyt varázsolok, hogy nyoma se legyen az incidensnek.*
- Twannal akkor majd beszélek a tervezett sétáról. Rendben? Meg kell ismernünk ezt a várost, mert gyönyörű... - *csacsogok kifelé menet. Kiérvén pedig a lovagot keresem szememmel, és persze Groadot.*
Xue:
*
Tenho:
- Igen tényleg gyönyörű. El kell ismernem a kyrek és kultúrájuk örökösei gyönyörű dolgokat alkottak.
Tenho:
[i] közben a korgot keresem és a vendégeket figyelem, hogy esetleg meglepődik-e valaki Xue gyors felbukkanásán. [i]